1623
Samsung i900 OMNIA
  • Patesz
    köszönöm a válaszokat és bocs a sok kérdésért :D
    mondom kicsit parázok tőle és biztosra akarok menni :D
    egyenlőre ennyi :D
    jah és még1 :D kösz a felvilágosítást akkor lehet megpróbálkozom az angollal de esetleg nemtudod hol találhatok magyarítást a 6.5höz? hátha mégis szükségem lesz rá.
  • franc0
    Hú anyám mennyi kérdés :D

Minden szervízromra felmegy mind.
    A WM6.5 csak angol lehet. (Azért azt elmondanám, hogy a magyarosítástól azért észrevehetően lassabb a gép. Gyakorlásnak sem rossz az angol nyelvű készülék ha nem vagy perfekt.)
    A szervízrom és az azt követő rom nyelvének semmi köze egymáshoz. A szervízrom is csak egy sima rom.
  • Patesz
    köszönöm ismét.
    mindegy hogy a DXHK3 vagy XDHK2 szervizromot rakomfel? csak mert nekem jobblenne a magyar. arra is felmegy a Romovics féle? amúgy igen, Romovics félére gondoltam.
    az mindegy hogy win 6.1.4 vagy 6.5? vagy ez összefügg a szervízrommal?
    attól hogy a szervizrom magyar az oprendszer nemlesz az ugye? szóval ha magyar a szervízrom és angol az oprendszer akkor angol marad?
  • franc0
    Vodás romod van. Előbb kell a szervizrom, és csak aztán a Romovics féle (gondolom azt teszel fel). Olyat szedj le amin a phone rész is benne van.
    Pontosan így csináld és nem lesz baj:
    http://www.i900.eoldal.hu/oldal/romfrissites-g4-es-egyeb
  • Patesz
    kéne még egy kis segítség.
    Romot akarok frissíteni és egy fórumon ( pdafanclub.com ) találtam ezt a kis leírást csak nemtudom nekem milyen romom van. vagyis hogy melyiket kell nézni ezek közül és ott nemtudom hol melyik topikba kérdezzem meg ezér ide írtam. Ha mégsem kellett volna ideírnom bocs.
    szóval a leírás:

* Ha még sosem frissítettél egyedi rommal és a romverziód korábbi mint ??HG4 (például DXHG3, ABC sorrendben: HE7 < HF1 < HG2 < HG4 < HH7 < HI3 < HJ1 < etc...) először és MINDIG az eredeti Samsung frissítőt használd: http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp

* Ha még sosem frissítettél egyedi rommal vagy magyar szolgáltatós romod van és az Omniád verziója ??HG4 (for example XDHG4) vagy nagyobbra végződik(ABC és szám sorrend HG4 < HH7 < HI3 < HJ1 < etc...) akkor ezt a frissítőt használd először: http://rapidshare.com/files/172484718/i900DXHK3.zip

* Ha még sosem frissítettél egyedi rommal és az Omniád verziója ??HJ1 (for example XDHJ1) vagy nagyobbra végződik(ABC és szám sorrend HG4 < HH7 < HI3 < HJ1 < etc...) akkor simán használd a legfrissebb OMNIA firmware-t!

Az én romom:
    PDA: i900BUHH5/MIHI1
    TEL.: i900USTII

Ebből mit kell nézni? Rám a középső vonatkozik? Bocs hogy ilyet hülyeséget kérdezek de nemszeretném elrontani. :)
    üdv
  • franc0
    Szerintem igen. De ha eredetid van próbálkozz tovább a naviextrassal. Ha végképp nem megy akkor valami full törttel.
  • Patesz
    jó helyre másoltam és jó térképet szedtem le.
    akkor jónak kéne lenni-e?
  • franc0
    Elsőre 2 dolog ugrik be:
    - rossz helyre másolod
    - rossz térképeket szedsz le. Ha 8.0 az iGO-d, akkor R1 térképeket keress, ha 8.3, akkor R3-at.
  • Patesz
    köszönöm
    még egy kérdés. most nézegettem neten az IGO8 friss térképeket.
    hogyha innét töltök le térképet és rárakom akkor az IGO miért nem látja?
    így nem lehet frissíteni? csak www.naviextras.hu oldalról a progi segítségével lehet? oda valamiért nemtudok regisztrálni :S
    Jah és eredeti IGO8 -am van.
  • franc0
    Így van.
  • Patesz
    ha HR-t csinálok és a memóriakártya bent van akkor azt nembántja ugye? azon marad ami rajtvolt?
    üdv
  • franc0
    Nem találkoztam még ilyennek, max egy Manila 2D-t tudsz felhegeszteni, de most fejből nem vágom milyen ott a weather, de sztem nagyjából ilyen.
    Amúgy volt Diamond-om, sztem a MS3 időjárása jobban használható.
  • franc0
    Le kell csatlakoztatni a system trayről ahogy a pendrive-okat is. Ha így csinálod és nem jó, akkor valami nagyon elromlott.
  • xBalázsx
    na akadt közbe még valami
    esetleg nincs ilyen weather progi omniára?

http://www.youtube.com/watch?v=5hJB3Iwr2iU&feature=related
  • xBalázsx
    jah és hogy nekem spb mobile shell3+ widgets pro plus van fent és ha felakarom tenni az iconsoft PhonEx-et akkor nem változtatja át arra elvileg a widget pro plus miatt...
  • xBalázsx
    hell!
    az mért van ha úcs csatlakoztatom a pda-t h lemezmeghajtóként ismerje fel akkor felismeri meg midnen de ha lehúzom a gépről akkor befagy a pda?
  • franc0
    Amit a szolgáltatók is árulnak, gyorsan veszti az értékét. Meg már nincs akkora hype sem körülötte.
    Amúgy kb 55 a reális ára ha fullos. Hirdesd meg mindenhol ahol csak lehet.
  • Tomy Lee
    Hihetetlen amúgy,hogy 55 e.ft-ért nem tudom eladni 3 hónaposan.Nevetséges komolyan mondom..
  • serkov
    Meglett köszi!
  • serkov
    Sziasztok! Ma egy (számomra) új jelenséget figyeltem meg. Ha felébresztettem a gépet a tetején a főkapcsoló gombal, akkor az pirosan villogott amíg a képernyő el nem sötétedett.... ez egy újrainditás után rendbejött, de kíváncsi lennék mit jelent, mit akart közölni... Ha valaki tudja akkor köszi! :-)))
  • franc0
    Próbáld ki ezt, hátha segít.

1. Open your Registry Editor(PHM Registry Editor)
    2. Go to HKEY_LOCAL_MACHINE/HARDWARE/DEVICEMAP/TOUCH/
    3. Click on CalibrationData
    4. Value Data change to > 519,503 177,881 182,129 847,127 849,872
    5. Click OK to save it.
  • predator0
    Touchpanel. Az más.
  • Piko888
    Touchpad csere? Mi köze a touchpadnak a képernyő böködéséhez?
  • Bobber
    de ami miatt érdekes hogy nekem nincs kereszt kergetésem:)
    nekem tökéletesen végigmegy a dolog és nem kell egymás után lenoymni a kalibrációt ezerszer.
    amikor a telomon frissitve lett a szoftver akkor egy másik telót is csinált ott a csóka és azzal pontosan ez a keresztkergetés volt. neki is felment az új szoftver és utána nemlehetett kalibrálni. De mondom nekem azzal nincs gond egy kör alattmegcsinálta a kalibrációt viszont a pontossága hagy némi kivánnivalót maga után de azt is csak a képernyő alsó szakaszában. olyan mintha nem a 240*400-ra lenne kalibrálva hanem 240*410-re
    de az a 10 pixel is csak a aképernyő egy bizonyos szakaszában jönne ki.
    na midn1 ha nekem is bejön ez a kergetőzésses dolog akkor még van egy kb fél éve vagy éve mert kb annyi garim van de nem örülnék neki ha ilyen probléma lenne. Bár ha ez a gond akkor meg minnél hamarabb jöjjön elő ne akkor amikor lejárt a garancia:)
  • franc0
    Nem erős. Típushiba, tele van vele a net. Úgy hívják "a keresztkergetős".
    Mellesleg nekem is előjött, nem volt garim, 15K volt.
  • Bobber
    hát megmondom őszintén nem tudom mi lehet a probléma de szerintem az előtem szóló csere lehet hogy kicsit erős.
    Nekem semmi gond nem volt sose a kalibrálással és most sincs vele semmi probléma tökéletesen megy a kalibrálás. Viszont és ami érdekes a régi rommal semmi gondom nem volt se a kalibrálással se a pontossága, viszont mióta az új rom van a telefonomon én is megigyeltem hogy néha nem a legpontosabb az érzékel és néha nekem is kicsit odébb kell érinteni. most a legujjab hivatalos rom van rajta de lehet hoyg visszatetetek rá egy régebbit vagy megcsinálom magamnak még nem ddöntöttem el . Mert mióta ez van rajta néha fagyogat is régebben meg sose volt semmi ilyesmi problémám sose fagyott a telefon a reset gombot nem is ismertem mert nem volt rá szükség csak nagyon végszükség esetén, mostanában viszont gyakran előfordul hogy ha le van zárva a billentyüzet és a ki/be kapcsolo gombal el is sötétitem a képernyőt akkro ha fel akarom oldani a billentyűzetet akkor csak 1 perc után éled ujra a telefon vagy el kezd villogni pirosan a kikapcs gomb és se kép se hang. szóval nem teljesen tudom hogy mi lehet a gond de szerintem neked is valami haosnló lehet a probléma.
    Lehet hogy egy sima romfrissítés segít de sajnos lehet hogy tényleg valami hardveres hiba van. Én bizok bennehogy nem bár még sokáig van garanciám de az akkor se lenne jó.
  • franc0
    Touchpanel-t ki kell cserélni. Remélem van garanciád.
  • Patesz
    az S2U2-t hogyan tudom átrakni My Storage-re?
    próbáltam SKTools-al de azt írja ki hogy telepítsem újra.
    valami ötlet?
  • Piko888
    Hi!

Valaki járt már úgy, hogyha a pálcikával navigálok vagy sms-t írok akkor picit félre érzékeli. Probáltam a kalibrálást,de azt nem csinálja végig, mert kb már 10-szer nyomtam a kijelölt helyekre,de sose lesz vége. Valami megoldás? Köszi
  • Patesz
    sikerült megoldanom
  • Patesz
    azt nemtudja véletlenül valaki hogy amikor ezt a két módszert megcsinálom amit itt leírt Szeszo miért nem jó?
    hiába kattintok rá a custom widget-ekre egyik sem jó
    találkozott már valaki ilyennel? mi lehet a gond? mindent úgy csináltam ahogy levan írva.
    http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=761.msg29477#msg29477
    http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=761.msg29459#msg29459
  • zweistein
    Kösz még1x! Ma, ha minden igaz lesz időm és nekiülök megcsinálni.
  • nbs86
    Remélhetőleg csak a windows baromsága és nem valódi hiba...
    A Hard resert után úgyis kiderül. A szervizben is az az első mozzanat, ha ilyen van.
  • zweistein
    Rendben, köszi szépen!
    Egyébként a fényerő se kézin, se automatán nem reagál:S
  • nbs86
    Ha a mozgásérzékelő be van kapcsolva és nem megy, akkor szerintem vidd be a szervízbe. A fényerő kézire van téva vagy automata üzemmódban fut?
    Vagy előbb próbáld meg, hogy mindent kimentesz róla, vagy backupot csinálsz, PIMBackup sem árt előbb, hard reset, konfigurálod és ha akkor sem reagál, akkor hibás, szervíz.
  • zweistein
    Hi all!

lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. Van egy Samsung I900 Omnia telefonom, vodafone-os. Na most az a problémám, hogy a fényerőt hiába állítom kicsire-nagyra, mindig ugyanolyan marad, ráadásul a képernyő elfordulása se akar működni (ez régen ment). Mitől van ez, esetleg tudok-e tenni valamit, vagy szervízbe vigyem? Köszi előre is a választ!
  • cibi17
    okééé, közben sikerült megoldanom egy másik tcpmp-vel :D

köszi azért
  • cibi17
    sziasztok!

már lehet h kérdeztem egyszer, de nem találom, h hol...

felraktam a tcpmp-t, de nem tudom elindítani, mert a következőt írja ki:
    "Unexpected program failure. Please send 'crash.txt' to the developers."

pl vki help

honnan tudom leszedni a txt-jét?
  • franc0
    Másrészt pedig már szinte le se szarják milyen ROM van rajta, mivel nyakig vannak melóval a hivatalos szervízben a fos touchpanel miatt. Azt meg amúgy sem a ROM baszta el ugyebár.
  • HoReSz1975
    Úgy hogy vissza lehet rá rakni bármilyen romot, nekem megvan a T-Mobil legfrisseb magyar rom -ja is, HIHX3, remélem jól írtam a megnevezését