1748
City of Abandoned Ships
  • csabeszs
    vaklarma:P.megnéztem a forumot igy minden okes.köszi a segitseget
  • Kerberosz
    Erebosz 2 dolog! Nem tucc venni storeban?, amúgy van csalás, mindig emlegetem a beta módot, de szerintem csak én használom mivel nem nagyon érkezett ezzel kapcsolatos válasz, szoval most elmondom váljon egézségetekre:), az alap játékba benne van, át kell írni 1 cfg-t és rögtön belépsz a beta test módba, ami a fejlesztőknek segített tesztelni a játékot(kövi üzibe leírom hogy kell bekapcsolni), elérhető lesz ezáltal:
    God mod,
    best gun+best spyglas+best saber+manowar full legénység és feltöltve ellátmánnyal
    +35 skill
    elindítja a golygó hollandi küldit
    ascold küldi
    +20 nap

Most csak ennyi jut eszembe de amúgy 30 opció van!!!

Valamint teleportálás, colony.initben vannak a locatorok, de ha bekapcsolod a locatorshowot minden zárt és nyitot ajót elé kiírja azt a kódot amit ha beírsz teleportba bemész az ajtón, tehát így kicsit 1xűbb a tenochtitlan küldi;)

Installations:
    NoRats
    LocatorShow
    Expshow
    Meg csomó show:D ebből asszem 8 van
  • csabeszs
    na asszem h elszurtam.visszamentem willemstadba,es a kocsmarossal beszeltem teaser danrol.meg azelött mielött kerdeztem volna.utana beszeltem a kormanyzoval aki ugye semmit nem tud.most hiaba megyek vissza a kocsmaros komamhoz mert az ha megnyuzom se mond semmit.a logbookba pedig azt irja h kell keressek egy kirendeltseget erröl a west india companytol.es h hogy?where in the caribbean..(valahol)ez igy elég tág kör...
  • csabeszs
    köszike szepen:).ha nem szoltok en körbejarom az egesz tengert:P.megegyszer köszike.ha tudok barmiben seghitek en is.ahoy
  • JethroHUN
    Beggares Küldetés: már gondolom elloptad a bizonyítékokat a Curacao kormányzó ládájából és vissza is vitted a Marigoti csövinek ő mesél vmi Teaser Danről, menjvissza Curacao beszélj róla a kormányzóval, majd menj a kocsmába és faggasd ki a csapost. Kapsz egy nevet Oliver Trust keress egy diplomatát add meg neki. Elmondja h Marigotba lakik, keresd,beszélsz vele (Ő az eredeti megbízód) majd megtámad vágd le szedd fel a leveleket majd irány CoAS,de előtte a rakd le a jó hajóid és a tisztjeid egy Port Conrollba. De mielőtt bemész legyen mentésed és ara ne ments mert ott szépen ellehet rontatni.
    Jó szelet, nagy zsákmányt!
  • erebosz
    Csabeszs Capitaine!
    A 660 -asban az angol fórumon megtalálod a megoldást. (A google meg lefordítja neked.)
    Én is nagyon szivesen segítenék, csak kicsit kevés az infó amit leírtál.
  • csabeszs
    köszike erebosz capitaine.epp azt a küldetest vegzem de az se megy.semmi se megy.mindenbe elakadtam.vagy en vagyok hüje de nagyon vagy nem tom mi van.ebbe a beggarsos küldetesbe valami ipokot kell keressek aki egy szigetröl dumalt, majd valami west india copany kirendeltseget:D. na azt leshetem mig megkapom..
  • Hispaniola
    Voltatok már a Trinidad and Tobago melletti Shores of Scarborough kis szigetnél? a barlangjában van egy rakás arany de sajnos nem lehet felszedni gondolom valami küldetéshez kapcsolódhat, nagyon megörültem amikor megláttam hogy na most tele leszek pénzel de sajnos nem jött össze mert csak dísz
  • erebosz
    Nincs rá valami csalás?
  • erebosz
    Most komojan kezdjem előről az egész CoAS-es túrát?
    (Hál' isten a mentés meg van mielőtt beléptem)
  • JethroHUN
    De bizony a játék készítői pontosan ilyen hűlyék. Egy rakás ilyen hiba van, hogy küldetéseket egy katintással el lehet szarni. Menteni kell állandóan xd legyen mindig régebbi mentés is,de viszont ajáték nem szereti a sok mentést exe hibákhoz vezet -.-
    Én pl megvettem, egyszer a tescoban járkáltam megláttam 900FT EVM es kiadásban,mondom megveszem hátha van benne vmijavítás ás nem lesz annyi hiba. persze.... nagy semmi... megvolt a tanulópénz
  • erebosz
    Lambert Capitaine!
    Ha visszaverted a spanyol inváziót, akkor a hajóács műhelye mellett megáztatod egy picit a gúnyádat, mivel a sólya belső végén várnak a cimborák.

Hispaniola Capitaine!
    Még ez idáig senki sem panaszkodott erről a hibaüzenetről. Igaz nem is mondta senki milyen az op rendszere. (Az enyém XP.)
  • Hispaniola
    Sajnos egyre játszhatatlanabb a game, ha térképnézetre váltok és úgy megyek akkor 1-2 percen belül kiirja hogy "engine has stopped working" és kilép a windowsba. Windows 7-et használok. Valakinek előjött már ez a probléma?
  • Lambert0028
    Üdv mindenki.

Peter Blooddal játszom de amikor megérkeznek a spanyolok városba akkor ott mit kell csinálni kersztül kasul bejártm minden zugát városnak de nem találtam semmit
  • erebosz
    A Launch Boat paranccsal tudsz a melletted lévő (nem ellenséges) hajókra átmenni. Tudsz beszélni a kapitányával. (Zöld vitorlás küdetések, kereskedni, érdeklődni a friss hírek felől, látta ezt meg ezt a hajót; vagy kapitányt.)
  • Hispaniola
    Köszi szépen mindjárt kipróbálom!
  • erebosz
    Akkor tudod lecserélni a nálluk lévő cuccot, ha magasabb a lvl-ed mint az övék. Ha kissebb akkor csak oda tudod adni a kardot meg a pisztolyt és a vértet, be elvenni már nem ha használja. Ha a tisztnek már van kardja és nagyobb a lvl-je mint a tied nem tudod elvenni azt amit használ jelenleg és az újat nem fogja használni. Ez így tovább minden "használati tárgyra".
    A trade parancsot úgy lehet használni, hogy:
    1. az F2 menüben beteszed harcosnak és a parton a tiszt felé fordulva ENTER. Jobbra nyil és trade.
    2. 3D-s hajónézetben ENTER --> kabin. Ki az ajtón a fedélközből nyillik a raktér (itt az elfogott kapitányokkal lehet beszélni) és a tiszti szálás. Szálásra be, megkeresed a tisztet, mejd ENTER.
  • Hispaniola
    Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem hogy a tisztjeimnek hogy tudok adni
    új kardot vagy pisztolyt, a jobbklikkes ablakban azt írja hogy ha a parton vagyok akkor a Trade parancsal, de nemtom sehogy sem a tisztjeimet is a partra csalogatni, apropó a
    Launch Boat parancs mire jó?
    Légyszi segítsen valaki
  • erebosz
    OK. Annyit tévedtem, hogy az Admirális nem ad de az őszhajú csizmás macskajncsi igen. De a "Szerelő" még akkor is hiányolja a kartácsot.
  • erebosz
    Na most biztos a tökömbe szúrom a kést! Az egyik nő azt mondja kell neki 10 só, majd akkor ad kartácsot. Az Admirális meg addig nem ad lőport, meg fegyvereket amíg nincs meg minden lövedék tipus.
    Én meg már az összes ládát az egész városban szisztematikusan kifosztottam. (Kivéve azokat amelyek most sem nyílnak kúlcs hiányában.)
    Most honnan a fenéből kerítsek 10 zák sót
    Az nem létezik, hogy a programírók ennyire hülyék legyenek, hogy ha eladtad az összes sót, akkor a vége előtt kezdheted előrröl. (Mármint ha van olyan mentésed ami CoAS előtti.) Már legalább egy hete ezt a rohadt CoAS-es küldetést csinálom szinte minden szabadidőmben. Tuti, hogy ha megvettem volna a game-et, írnék egy olyan kacifántos levelet az Akelának (vagy akárkinek), hogy azt nem tennék zsebre. Még jó, hogy nem voltam olyan loser, hogy pénzt adtam ezért a ...
  • erebosz
    Je vous remercie capitaine de Kerberosz.
    Meg van a kulcs. Most éppen a "Szerelőhöz" igyekszem, csak akadt egy kis gond. Mivel a kocsmáros halála után a kocsma raktárának ládájából a pénz kivételével mindenem eltünt. Úgyhogy vissza kellet tölteni egy korábbi mentést. Most áthordtam a motyóm a templom felső szitjére. Remélem ott nem kél lába.
  • erebosz
    Csabeszs Capitaine! Én nem tudok más módját CoAS-be történő behajózásnak mint a Kill the Beggars küldetés végét.
  • erebosz
    Bienvenue à la plage Buhusek Capitaine!
    Már hozatok is mégegy palack bordeaux-i bort. Bizonyára jól fog esni ennyi kíméletlen viszontagság után. A fejed meg ne fájjon a kurafi hajótolvajok, meg a szenilis kereskedelmi hajókapitányok és más megkeresni való tengeri patkányok miatt. Megeshet, hogy valamelyik kikötőben horgonyoz a féregrágta teknőjük. Majd meg lesznek ha ki merik tolni a képüket a nyilt tengerre.
    Most inkább engedjük át magunkat a selyemes bor, és a kedves "kislányok" társasága által nyújtotta élvezetnek.
  • csabeszs
    helo:).megint kerdeznek:D.bar lehet mar unjatok.na szval annyi lenne h az elsüjjedt hajok varosaba küldetessel lehet eljutni vagy maskepp is meg lehet kapni?elöre is köszi.
  • Bohusek
    Füstös, izzasztó levegő üli meg az imbolygó gyertyafénnytől homályos kocsmabelsőt, ahol különféle népek zsibongó hangja elegyedik az olykor felhangzó kupakoppanásokkal, női sikongatásokkal és mély, egyben harsány férfiröhögésekkel. Egyszer csak kivágódik a kocsmaajtó, a gyertyalángok egyszerre meglibbennek a beáramló hűvös esti levegőtől, amely egy pillanatra friss lélegzethez juttatja a kocsma sötét alakjait. Talán ennek a hideg fuvallatnak, talán a gyertyalángok pillanatnyi elhalványulásának, de méginkább az ajtóban álló titokzatos alaknak köszönhetően a társaság egy szóra elhalkult és az ajtó felé tekintett.
    Csönd következett. Majd ezt még néhány percig ugyanez követte. Egyszer csak az egyik asztalnál ülő, aki mindkét combján egy-egy hejre fehérnépet szorongatott, felemelte egyik karját, intett és hangosan kurjantva üdvözölte a belépő idegent. Az nagy komótosan odasétált az asztalhoz, ahonan a hívást kapta és kapcsolódott a társasághoz. A kocsma újra visszatért a maga zsibongó hangulatához, mintha pár perce nem is lépett volna be senki azon az ajtón.
    - Üdvözöllek benneteket, régi bajtársak! Erebosz Kapitány! Kerberosz Kapitány! És ti is többiek: Uraim! Legyetek üdvözölve. - Csapos, hozza má' azt a kupát, hadd töltse meg ez a szép asszony kancsójának finom nedűjével! - Hallom Uraim, hiányoztam. Hát nem is képzelitek, mi történt velem. Egy Brig lett az otthonom, azon szeljük át keresztül-kasul ezt a nagy tengeri kékséget. Beadtam szárazdokkba, szedik le a sok kagylót az aljáról. Mellém szegült két másik hajó. Kb. 4. hajóosztállyal követnek hűségesen, ellátás kaland és bőséges zsákmány reményében. A spanyol dáma szerelmi ügyén dolgozom, de engem Cumaná-ba irányított az utolsó infó, nem Portobelló-ba. De persze nem találtam semmi nyomot. Viszont már kétszer is kényelmetlen kérdéseket tett fel más-más fejvadász, akik a spanyol megbízókról rebesgetnek valamit. Én nem tejelek, nem ismernek elég jól. Eddig mindkétszer másnak adtam ki magam, bevették. Nem tehettek mást, hátam mögött a három verőlegényemmel. Egy szállítmány ruhaanyagot Santa Catalina - vagy valami ilyesmi felé tartva - megdézsmáltak a patkányok. Mondom, még van időm, tovább megyek Portobelló felé, majd ott pótlom a jiányzó anyagot. Gondoljátok, hogy volt annak a nyavajás kereskedőnek. Majdnem kitekertem a nyakát, addig mentegetőzőtt, míg elengettem a férget. Tovább mentem nyugat felé A déli szárazföld partja mentén, de összeesküdtek ellenem az istenek ugyanis a következő állomáson sem volt ruha. Ekkor megnézve naplóbejegyzésemet, azt láttam, hogy már csak egy napom van, hogy leadjam a teljes szállítmányt. Felkészülve az anyagi veszteség enyhítésére, vettem egy csomó olyan árut, ami Santa Cataliná-ban nagy keletű, majd útnak indultam karavánommal. Ja, esetemben az ördög keze munkája van, mivel mindezek mellett sehol sem találtam élelmiszert. Nagy éhínség vetette fel a fejét azon a partszakaszon. Hánykolódtunk a tengeren, járvány elvitt néhány jó bajtársat, az étel szűkös volt, a hangulatot korábban szerzett zsákmány egy részének kiosztásával igyekeztem szinten tartani, néha, reggelenként kiálltam a legénység elé és bátorító beszéddel öntöttem beléjük a lelket, hogy kibírják. Végül megcsináltuk. Akkor még három hajó kísért, mert az egyiket egy csata során szereztem. Amint a nehéz után kikötöttünk, ez utóbbi hajótól megszabadultam. A hitvány kereskedő pedig nem átallotta a kereskedelmi béke fenntartása érdekében elkérni tőlem 270 ePiasztert. - - Az anyád, te Kurafi! - üvöltöttem rá, és csak az mentette meg kardom hideg pengéjétől, hogy az egyik legényem elkapta a kardnyélen lévő kezemet és intett, hogy ezt most nem kéne. Lenyugodtam, és újra a tokás, nyájasan hízelgő képébe néztem. Kifizettem neki a pénzt. Majd eladtam a még megmaradt áruját, továbbá a külön eladásra hozott más cuccokat is. Így összesen durván 60 ePiaszter lett csak a deficitem. MEgtanultam, többet nem foglalkozom ezeknek a kutyafittyeknek a kéréseivel. Néha csinálok egy-egy fuvart ezüst vagy aranyrögök, mahagónifa szállításával, amivel újra már száz érmével újra helyreáll a gazdasági helyzetem és bátran finanszírozhatom tengeri kalandozásaimat. Koccintsunk hát és ütítsük poharainkat a szép nőkre, a gazdag zsákmányra, az kicsit sem veszélytelen kalandokra, de legfőképp ránk! Cheers!
    Az a sok kis küldetés, amelyekhez térképnézetben különböző színű vitorlás tartozik, mostanában nem jön, pedig a naplóm tele van velük. Lehet, hogy idejétmúltak és már így is maradnak befejezetlenül?
    És ezzel Bohusek kapitány leült, nagyot húzott kupájából, átkarolta és megcsókolta a pincérlányt majd elengedte, mosolyogva nézte, ahogy a lány sietve elszalad, de biztos távolságból pajkosan visszanéz, jelezvén, hogy még nincs vége ennek az estének. A kapitány visszafordult az asztaltársasághoz és fejével biccentve intett, hogy átadja a szót...
  • Kerberosz
    #681 esben elírtam, beta módban instalationnál a locatorshow-ot kell benyomni és akkor könyebb megtalálni a kulcsot
  • Kerberosz
    Emberek! Megtaláltam a biztos módszert a pénz szerzéshez, ha találkoztok traderekkel, kérjetek tőlük árlistát, így frissül a lista(f2 menűben trade lapfül alatt), persze kell hozzá egy kis alap tőke, elmondom hogy csináltam 1 000 000 piasterből 2 000 000 piastert :D, van 2 hajóm, egy frigate, és egy caravel, összesen 6500 szabad raktérrel, az f2 ben a trade-ban kell keresni két kolóniát ami lehetőleg közel van egymáshoz, és az egyiknek olcsón megvan ami a másiknak nagyon kell, szoval maracaiboban voltam, és 367 piaster/db ért felvásároltam annyi aranyat amennyit csak tudtam, aztán elhajóztam a legközelebbi városhoz, cartagennába, ott pedig eladtam 549/db ért, szoval 1 db-n a nyereség 182, most szorozzátok be 6500 al ezt a számot, az 1183000, teccik mi? nah szoval nem felvágni akartam, hanem aki élelmes, számolgat, és van alap tőkéje, elég sok pénzt tud így keresni,:) pl 4 hajóval már 2 millió a nyereség és ha pl havonta csak 4x-5x szállítok az akkoris már 2 milliószor 4, az 8 millió havonta
  • Kerberosz
    erebosz keresd a kulcsot, és ha meglesz 2-3 napig alszol és akkor már menni fog minden, ha ez segít én egy olyan hajón találtam meg ahol az első toronyban(hajó elején lévő magasabb rész) be lehet menni, majd a hajó oránnál lévő függő hídon át egy másik hajóra, asszem a store-ba lehet jutni, szoval én az első toronyban lévő ládák mellet találtam meg, amúgy beta módban, bekapcsolod installationnál a runscnakkapitaint vagy vmi iesmit, és keresd az item0-tól a kék gömböket
  • csabeszs
    helóka.elakadtam a game-ben(peter blooddal).van egy ojan küldetés aminek neve "campaign to panama".nem tom ismeröse.ez egy kemeny hadjarat(ötször kezdtem ujra)elöször portobelo majd azon keresztül panama ellen az angol admiralissal, es meg 3 kalozvezérrel.nagy nehezen megcsinalom amit kell, eljutok panamaba ahol is a födij 50 milla piaster.errefel az admiralis lelépik a level en meg maradok csoron panamabanvisszakaszalodok a hajomig de gözöm sincs h most mit csinaljak...talakozott vki ezzel a küldetéssel?
  • erebosz
    15 a max állítólag, nekem elég volt 13. 10 pluszokat ad, ezek kellenek a templomokba. 3 meg a bejárat töltésének végeire kell, hogy megszünjön a tűzcsapda.
    Hogy egyszer tudsz-e odajutni azt nem tudom, mert én most is ott vagyok, de a 6 tisztemnek vettem egy-egy hajót és leadtam a Port Control-okba. Előtte kiürítettem a hajóládát, és rábíztam a tisztekre a becses tartalmát.
    A nállad lévő cuccokat és pénzt az Admirális veszi el, kivéve a kalózlevelet, a koldustól kapott kulcsot, meg néhány más dolgot. (Nekem megmaradt a francia főkormányzó gyűrűje, amit el kellene juttatnom egy nőnek.)
    Ezt ki lehet védeni ha mielőtt beszélsz az Admirálissal beraksz mindent egy ládába. (Ugyanis CoAS-en nem tünik el a szajré a ládákból.) A szimpla kulcsot az Admirális rezidenciáját megtámasztó hajótörzs tulsó (a kötélhíddal rendelkező oldallal ellenkező) oldalon lévő roncsdarab árbócának tövében találod. A híd mellet van egy deszka, melyről a roncs erülső felére, onnan a vízbe tudsz menni, mivel a tulsó oldal csak úszva közelíthető meg.
    Ha leraktad a cuccokat, beszélsz az Admirálissal, vissza a ládához és lám, megmaradt a szajré.
    Egyenlőre én nem akadtam ellenfélre, igaz könnyű szinten játszok.
  • JethroHUN
    :D az zsír mert asszem mind megvan.Thx Azt olvastam h ha a Kill The Beggars küldetés után, azon keresztül lehet CoAS ba eljutni, ha oda hajózok akkor elveszik a hajóm és a tisztek, és csak egyszer tudok oda menni. Ez igaz? Ott kb mire számíthatok lv30 Captain nehézségen? :D
  • erebosz
    Ugyanazok.
  • JethroHUN
    Tenochtitlan küldetés totemjei uyganazok a totemek amiket lehet venni/találni és bónuszokat adnak? pl +20 heavy/medium weapon, +20def.
    és hasonlók. Vagy teljesen mások?
  • erebosz
    Buhusek vajon hol kergeti az örömlányokat
  • erebosz
    Noss, most hogy kitört a béke: Annyi a fejlemény, hogy a Layton Dexteres küldiben az admirális kulcsát kell keresgetni. Az az szenilis csapos meg még mindíg nem tud semmi újat. A . A Velasko-n (a kopasz négeren kívűl) meg mindenki a halakkal alszik.
  • erebosz
    Na ilyen kis semmiségen velem nem lehet összeveszni. Biztosan igazad van.
    Bevallom én nem is vergődtem ezzel a totemekkel. Amelyikből kettő volt azt odaadtam a megfelelő tisztnek. (Legyen az fighter, vagy csak simán tiszt.) A hozzászólásodat pedig félreértettem, mivel úgy értelmeztem, hogy a totem nem működik. Bocs.
    Az viszont majdnem biztos, hogy ha megcsináltad a Tenochtitlan-os küldit, akkor már nem kell keresgetni a totemeket sehol, mert nem lesznek. Igaz magasabb lvl-en már nincs is rájuk szükség. (Nekem már csak a lopakodás 70-es.
    Annyi revansot azért vennék, hogy a konvolyos leírásom működik, csak valószínűleg elég nagy hajó kell hozzá, ect.
  • Kerberosz
    Jetrohun olvass vissza a fórumban és mindenre választ kapsz, erebosz megmondom hogyan kell tovább ha elismered hogy igazam van

"de nem is ez a bug, hanem sétálgattam és betévedtem a piacra, az egyik árusnál volt 1 totem, mondom hű de jó, gyarapodott a majdnem teljes gyűjteményem, de megnéztem és a +20 defense-t adó totem volt az, megnéztem a tisztjeim itemjét, és ottvolt neki is, szoval ígymár 2 totemem voltO.o (de asszem ha fighternek adod akkor nem működik) "=>ergo van 1 bug, ha a tisztnek adod a totemet megtudod venni az árusoknál még1x, de ha fighternek adod, mivel ő szállító, mármint mindig veled vannak és csomó dolgot adsz nekik(pl ha van kicsnes térképed és elmész a kincsért de nem tudod 1dül mindet elhozni), gondolom nálla kiküszöbölték, de a tisztekre nem gondoltak, vagy azis lehet hogy szartak az egészbe
  • JethroHUN
    Az Isabellás küldetés annyi h Bermudatól elhajózol Protobellóig és még előtte kilépsz tengernézetbe (haszerencséd van 14-15 nap alatt odaérsz)
    és ott lesz egy brig, lehet h más a neve mit amit a küldetésben írtak, kartácsot neki és foglad el :) aztán majd köss ki portobellóban és tugd szét salvadord ;)
  • erebosz
    Ez az Elveszett hajók városa nagy szívás. 2 megvan (A gyertyák a papnak, meg a nő férjét is kiengedte az Admirális), de van kettő ami nem akar menni. Az egyik, a főkoldust említi (a fene se tudja ezeket a neveket), a kocsmáros időt kér gondolkodni, de nem nagyon jutott eszébe eddig semmi, a másik meg az Admirális társa, aki ha jol gondolom a Tartarus börtönbe van az ajtó mögött, de innen off. Senki nem mond semmit, már 100-szor körülusztam az összes hajót (megleltem a levelet a ládában is, de nincs változás), átkutattam minden egyes általam kinyitható ládát, megvan a térképe a szigetnek és a szimpla- és az összetett kulcs. A bankárt nem nagyon értem mit akar. Ha adok neki pénzt, nem adja vissza.
    Most már kezdek eljutni arra a szintre, hogy uninsal az egész és majd sok-sok év múlva előveszem ha lefordítja valaki a game-et, és még egy kb 1000 oldalas leírást is mellékel.
  • erebosz
    Letakarítod rolla a legénységet, felveszel egy tisztet, kinevezed rá kapitánynak, és az egyik kolónia Port Control-jába leadod megörzésre.
    Bermudán lehet fejleszteni a kalibert a hajó tipusának megfelelő max-ig. Ha elfoglalsz egy Man-o-War-t és annak a hajónak teszem azt csak 32 lbs a max kaliber. Ezt a hajót elviszed Bermudára és fejlesztve máris 42 lbs a max. (A Man-o-War tipusnak ez a maximuma.)
    Ha jól tévedek elmented térképmódban a küldit, és visszatöltésenként más és más a szélirány. De erre nem vennék mérget.
    Az utolsóra: 660; 526. Beszélj a Curacao-i főkormányzóval, majd utánna egy diplomatával. Az Isabellás küldetést én sem vágom még.