1748
City of Abandoned Ships
  • ferou
    Koszi a segítséget Peterfighter
    Már tombol a harc (bár meg van ez bonyolítva rendesen)
  • Peterfighter
    Üdv ferou.
    Ha jól emlékszem annál a feladatnál muszály elszedned attól az angoltól egy gyűrűt a gyűrűsújjával eggyütt és vissza kell vinned. Menj közel a teteméhez és amikor megjelenik egy kéz jel felül ,akkor nyomj egy 1-es gombot és máris kutathatsz a motyói között. Azok között lesz.

Kösz a tippet ,Erebosz kapitány. Úgy néz ki tényleg a part meg az erőd az oka ,de ez az elhajózás parancs sajnos nem használ. Kb másfél perc alatt átküldik a másvilágra, de mire elkezdene menekülni a man-o-war-om addigra jópár perc eltelik. Már próbálkoztam azzal is hogy gyorsan zászlót cserélnék ,de sajnos azt csak tengeren lehet ,pedig a franciákkal most jóban vagyok. Esetleg valami más tippet tudnál adni? Köszi előre.
  • ferou
    Sziasztok
    Tudna valaki egy rövid leírást hagy hagy lehet ki jutni a várasból még a játék elejin , az angol meggyilkolásával el akadok , vagyis le kaszabalom de mikor vissza megyek jelenteni aszt mondom hagy még keresem , vagy ilyesmit , is egy istennek sem tudóak tovább jutni mar vagy 10x újra kezdtem , koszi .
  • erebosz
    Peterfighter Capitaine!
    Igaz nekem nem voltak társim, így csak tippelek: Nincs kizárva, hogy a kikötővel ellentétes parton van, és ott éppen ellenséges francia erőd van, és amúgy is neki megy a partnak, mivel nem túl okos az MI a játékban, és csatlakozni szeretne hozzád. Ebben az esetben szerintem próbáld menekülésre utasítani, majd csak jóval később válts térkép nézetre.
  • Peterfighter
    Sziasztok!
    Lenne ismét egy kérdésem ,ami egy elég bosszantó bug miatt van. Nevezetesen az hogy van 4 hajóm ,és bizonyos kikötőkben ahol kicsi az öböl (nálam jelen esetben Le Francois) ,nem fér be a flotta amikor el akarok hajózni (érdekes hogy akkor igen ,amikor odahajózok) Egyszerűen nyoma vész a 4. hajómnak ,de oldalt a kis ikonon látom hogy még most is megvan valahol ,csak épp pusztul elfele a legénységgel eggyütt .Ha meg el akarok "teleportálni" az eggyik szomszédos parthoz ,vagy térképnézetre akarok váltani ,akkor meg kiírja hogy valaki támad és vagy folytatom a nemlétező küzdelmet vagy elmegyek nélküle. Sajnos mentés csak jóval előbbről van. Mit javasoltok? Hogy kéne megmentenem azt a hajót egy ilyen pitiáner programhibától?
  • erebosz
    Kerberosz Capitaine!

A tuningolt első fregattom max legénysége 621 fő, jelenleg 5 tiszt. A havi díj 65 490 piaster. A legkönnyebtől eggyel nehezebb fokozaton. A fizetség változik a képzettség fügvényében is. Jobb képesség=magasabb bér. Jelenleg az első és mésodik (ha jól tudom vitorlakezelés és csákjázás) Experienced, a harmadik (ágyúzás) Skilful.
    A banki kamatokkal nem vagyok tisztában, mert nincs pénzem a bankban. Egszer otthagytam a bankban, majd kifosztotta egy ellenséges flotta a kolóniát és a pénznek fuccs. Úgyhogy nem is javaslom senkinek a bankot.
  • erebosz
    Üdv mindenkinek!

Noss szépen sorjában. :)

Peterfighter Capitaine! Nem lehet megváltoztatni a vitorlák szinét.

Deathstorm Capitaine! Az ellenséges kikötőbe baráti zászló alatt kell befutni. Biztos ami biztos egy kereskedelmi engedély se árt, meg hogy Te személyesen ne legyél rossz viszonyba az adott nemzettel. Alternatív megoldás: Térkép módban addig hajózól a kikötő öblébe, míg fel nem akadsz a parton. Ekkor állj, és tenger nézetre váltassz, majd gyorsan SPACE, és ha elég gyors voltál, akkor már a móló végén állsz. (Természetesen az adott nemzet baráti zászlaja kell. Csak az erődből kis időnek el kell telni, mire lebuksz. Ezt használod ki, hogy gyorsan lehorgonyozz.) A móló végén csinálj SAVE-et, mert a két őr mindenféleképp megszólít. Licensz híjján csak azt tudod nekik válaszolni, hogy milyen lobogó van a hajón. Aztán ezt vagy beveszi, vagy nem. A szerencse tulajdonság magas foka sokat segít. Este viszont nincs velük gond. Az utas pedig a kocsmába vár rád. Utas lerakásánál nem segít a dzsungel felől való megközelítés, mint ahogy ebben az esetben árut sem tudsz ki-, és bereakodi. Kifelé meg csak felszálsz a hajóra, majd ismét gyorsan térképmód és iszkiri.

Kerberosz Capitaine! A Peter Blood-os kezdés tényleg ilyen. Javaslom, hogy az egyik hajót közeli oldal sortűzzel küld a halakhoz, majd ha kell egy kis áru, akkor gyors kartácsra váltassz. Megvárod míg betöltenek, majd megint közeli oldalsortűz, majd csákja. Vagy azt is a halakhoz küldöd a másik oldali ágyúkkal. A másik két rabszolga nem tart veled, ők csak megszökni segítettek.

Deathstorm Capitaine! Véletlenszerű, hogy megtámadnak-e csempész bizniszed után. (Nőveli az esélyét a támadásnak, ha rövid időn belül sokat csempészkedsz ugyanannál a szigetnél.) És egyre erősebb lessz mind a szárazföldi támadás, mind a tengeri. Nem biztos, hogy saját nemzeted hajóit érdemes elsűlyeszteni, vagy csak rájuk lőni. Lehet egyezkedni az őrjárat parancsnokával is. A hajóknak, meg max a vitorlázatát lődd, mert az nem számít támadásnak. Vagy mielőtt kikötsz az öbölben, vond fel a kalóz lobogót, igy már nem fog változni a nemzeted megitélése irányodban, viszont szabadon lemészárolhatsz mindenkit. Ha meg nagyok a hajók, akkor csak vitorlákra sortűz, szélnekfordulsz és spuri. Azt a pár becsapódást biztos jócskán fedezi a csemászáru ára. :)

Kerberosz Capitaine! Tenger nézetben megparancsolod, hogy vonja be a vitorláit. Mellé hajózól, majd csónakkal átmész az Ő hajójára. Ott tudsz vele beszélni. És szerintem el is tudod küldeni. De ez nem biztos, mivel nekem soha nem volt "társam".
  • Kerberosz
    Oké megoldottam bekell tenni fighternek és úgy beszélni kell vele. De lenne még 1-2 kérdésem:D, ti mennyit fizettek havonta a legénységnek? és hány főből áll?, + hogy lehet növelni a bankosnál a befektetés kamat százalékát? Most a repum Hero, és csak 1% ot kapok 1 000 000 piasterre =( régen 6 000 000 piasterre kaptam 6% ot bár az könnyű mód volt most imposible fokon nyomom
  • Kerberosz
    Lenne 1 nagyon fontos kérdésem. Felvettem Kirk Zander kapitányt hogy hajózon velem. De most nagyon megerősödtem, és szeretném lepassolni, de nem tudom hogy kell. tudnátok segíteni?
  • BlackPirat
    Ne legyőzni próbáld őket, inkább menekülj...Ha lehetséges... Addig meg tüzelj a tatágyúkból.
  • Deathstorm676
    Nekem elég szerencsés volt itt a kezdésem mivel a két kishajó egyből egymásnak ütközött és mind kettő elsüllyedt.

Ami kérdésem lenne hogy a csempészetnél mitől függ hogy megtámadnak-e az őrök? Már a 3. szigeten próbálom elpasszolni a rabszolgákat de mindig megtámadnak. A földi csapatot még könnyű elverni de azt a 3 bazi nagy hajót túl nehéz legyőzni.
  • Kerberosz
    Hello, impossible fokozaton elkezdtem játszani, de ha már újra kezdtem gondoltam akkor végig viszem a Bloodos kezdést. Nem véletlenül impossible, nagyon skillesen kellet harcolni mivel 1v1 ben is elég nehéz leverni valakit, főleg hogy itt 5-en jönnek rád. Eljutottam addig a részig hogy felkell menni a spanyol fregattra és elkell foglalni. Hát ez szó szerint lehetetlen, mivel minimum 3-4 skilles emberke rádjön egyből és beletolnak a vízbe, de megcsináltam azért egy kis trükkel. Szóval, felállás: enyém a fregatt, Jeremmy meg a jó küllemű ritka hajú kalóz is aki mellesleg ágyús. És hol a másik 2 rabszolga??? Egyébként meg nagyon jó hogy pont 1 fregattot lopunk el, mivel, lemértem, 5 perc mire teljesen vitorlát bontunk, esélytelen hogy lehagyuk a kis hajókat, ha meg nekik megyek megcsákjáznak, nem azért írok mert panaszkodok, csak érdekelne hogy tényleg ilyen ratyi a kezdés? 2-es osztályú hajóval kezdek, 2 tisztel a navigátorom 50-es ami nem elegendő a fregatthoz, 30 legénység, 1 össztűzre elegendő lövedék. Ti is így kezdtétek?
  • BlackPirat
    Az ültetvényes rész holnap lesz kész. Plusz még barátom is be szokott segíteni. Ha így haladunk kb. nyár végére leszünk kész. És sztem jó a crack...
  • Peterfighter
    Üdv Blackpirate. És kb hol tartassz a közel 1,8 millió karakterből amúgy? Amúgy az a crack jó az 1.3-as verzióhoz is?
  • BlackPirat
    bocsis...látom már válaszoltak...nem olvastam vissza...
  • BlackPirat
    fejlessz ki a hajónál másféle zázslót, vagy pedig a dzsungel felől osonj be a városba, este. És kerüld az őröket, küldönben megtámadnak. A hajóddal egy öbölben köss ki...
  • Deathstorm676
    Köszi. Arra sikerült rájönnöm hogyan lehet kibékíteni azokat akik dühösek rám de mivel nincs más zászlóm így is ellenségesnek néznek. Ami zavar hogy valaki le kéne raknom abban a kikötőben és gondolom ha én beosonok akkor nem fogja elfogadni.
  • Peterfighter
    Üdv Deathstorm. Ellenséges kikötőben nem lehet kikötni ,csak ha előtte szétlövöd a várat ,de akkor az már a város elfoglalásával jár. Ha csak be akarsz osonni ,akkor köss ki inkább valamelyik közeli parton ,és éjszaka gyalog be tudsz jutni a városba. Az őrökkel vigyázz ,mert ha észrevesznek ,akkor üldözni fognak. A második kérdésre azt tudom mondani hogy ha se a kikötőellenőrnél nem tudnak a csávóról és se a kocsmában ,se a városban nincs sehol ,akkor valószinüleg nem kötött még ki ,vagy pedig ott van valahol a közelben a tengeren (legalábbis nekem így volt).
  • Deathstorm676
    Ezek lehet hogy egyszerű kérdések lesznek de én nem tudok rájönni a dologra.
    1: Hogyan kell lehorgonyozni ellenséges kikötőben. A játék elején mondták hogy este le lehet de el kezdenek lőni rám vagy ha szerzek papírokat meg zászlót de azokat nem tom hol lehet venni. Ráadásul valakit le kéne raknom abban a városban némi pénz fejében:
    2: Kaptam egy feladatot hogy egy hajós elhagyta a füzetét és megmondták hogy hol találom. Na én elmentem oda de a hajós sehol sincs és én már mindenkivel beszéltem akikről úgy gondoltam adhatnak információt de meg se említi senki.
  • Peterfighter
    Valaki meg tudná mondani nekem hogy hogyan lehet a vitorlaszínt változtatni? Lehet e eggyáltalán? Csak mert már dukálna valami fekete vitorlaszín a kalózhajóimhoz
  • BlackPirat
    Ha valakinek kell van crackem ( Cd nélkül fog menni) a játékhoz.
    Ja, és hobbi szinten neki kezdtem a fordításhoz.
  • SzAbbbbI
    értem. köszi
  • erebosz
    Y2K kezdett hozzá a hivatalos magyarosításhoz, mikor megjelent a game. Utánna közölte, hogy le van fújva, mert kb. 1,8 millió karakter, és ahoz neki egy év kellene. Az utolsó bejegyzésében sejtelmesen igért egy meglepit jövőre. (Ez kb. egy évvel ezelőtt volt.) Azóta nem jelentkezett.
  • SzAbbbbI
    hali!
    Lehet tudni valamit a magyarositásról? Mikor lessz kész kb?
  • crossy104
    Köszi! Akkor kezdem mással.Nincs kedvem egy napig szenvedni az ültetvénnyel.
  • gizdapista
    Ha blood-al kezdesz kapsz egy zsír hajót egyből. Ennyiből megéri vele kezdeni. 2es osztályú nagyon jól kormányozható kis ladik
  • crossy104
    Muszáj a Blood-dal kezdeni, hogy beadja az összes küldetést? Vagy nincs jelentősége milyen karakterrel kezdesz?
  • gizdapista
    crossy, tudsz angolul, mert akkor tudok 1-2 jó leiratot az ültetvényes részre (is).
  • gizdapista
    Jaj, tényleg elfelejtettem mondani az őrszemet.
    peterfighter: van 1 őrszem a falu előtt. Ki kell nyírni 1-2 lövéssel. Utána,1et vissza lépni a faluhoz vezető úton(ez azért kell, hogy elfelejtsék hogy te nyírtad ki az őrszemet) majd be a faluba.
    Ha az őrszemet nem nyírod ki, senki sem lesz a faluban mert megtudják hogy jösz. Ha kinyírod és egyenesen a faluba mész, sztem félni fognak tőled.
  • Peterfighter
    Na köszi szépen a választ gizdapista kapitány . Bár mondjuk azt nem igazán értem h mért rohannak el meg támadnak rám ,amint belépek a gyöngyhalászok falujába. Amúgy nem tudom mivel lehet felbontani a privateer licence-t ,azzal próbálkoznék talán h kalózzászló alatt támadok meg egy várost ami ugyanannak a nemzetnek a fennhatósága alatt van ,vagy mondjuk belerondítanék egy kicsit a tengeri kereskedelmükbe. Bár ezzel lehet csak azt a híres/hírhedt szint változik
  • crossy104
    Egy itteni rendes sráctól kaptam kb. nyolc hónapja.Most valamiért nem jó.
  • crossy104
    Szia! Peter Blood kezdést szeretnék, de csak addig kellene amig elmenekül a fogságból.Nem kell sem pénz, sem hajó.Csak nem akarom végigszenvedni az ültetvényes részt.
    Van régebbi mentés, de képtelen vagyok megnyitni.
    http://www.uploadjockey.com/download/255406/SAVE.rar

Itt a mentés.Valamiért képtelen vagyok letölteni.
  • gizdapista
    1-részt melyik karakterrel(mert ugye nem mindegy)
    2-részt, az az egyik legjobb rész. Ott még élesben megy a Black Jackezés :D
    3-részt (halkan jegyzem meg) ha ügyes vagy, meg tudod változtatni az induló pénzed pár szám jó helyre való bepötyögésével.
    Ha ez utóbbi érdekel hogy hogy, abban segítek, de mentést sorry, nem adok.
  • crossy104
    Sziasztok!Kérnék egy kis segitséget.Tavaly játszottam sokat, de mostanában nem volt időm.Kaphatnék valakitől egy mentést, hogy ne kelljen megcsinálni a macerás kezdést?

[email protected] Előre is köszönöm!
  • gizdapista
    Peterfighter: simán lehet hogy igazad van. Megpróbálom licence nálkül, viszont 1 gond van, nem tudom deaktiválni a meglévőt. Ha mondjuk veszek 1 újat, akkor ugye a régi licence törlődik, viszont érdekes mert mégsem :-) kicsit olyan mintha csak 1 nemzet küldetéseit csinálhatnám 1 kalandon belül. Ha ebben tudtok segíteni, azt is megköszönöm.
    A kérdésedre a válasz: a srác aki segít leszedni az átkot a hollandiról a gyöngyhalászok telepén van. Ha van térképed akkor keresd a "Pearl Divers" feliratot(van külön térkép is ezen a néven, az kicsit segíthet).
    Ha nincs térkép akkor Belize városa alatt keresd egy zátonytól övezett öbölben, a térképem szerint a neve: Amatike Bay. Csak 2 zátonyos hely van, Bermuda és ez az öböl, úgyh menni fog. Egy elég hosszú úton érsz el a településre és a legcsövesebb kinézetű srác lesz az embered :)
  • Peterfighter
    Na köszi szépen a tippet, tényleg bevállt. Addig rágtam a fülüket amíg el nem köhögték . Amúgy miféle Fehér fiúról van szó? Mert én már túlvagyok azon hogy legyőzött és vissza kell hajózni oda ahol leraktam a korábbi flottámat ,de eddig semmilyen fehér fiúról nem esett szó. Amúgy gizdapista ,én asszem azon az angol fórumon (de az biztos hogy angol nyelvű volt) olvastam valahol olyasmit hogy csak akkor szerezhetsz várost ha nincs privateer licence-ed, vagy valami ilyesmi.
  • erebosz
    Ezzel a hollandival kapcsolatban az a meglátásom, hogy igaza lehet Gizdának, leszámítva, hogy tulajdonképpen engem csak egyszer sülyesztett el, de visszatöltöttem, így tulajdonképp egyszer sem. (Hát a f@szom sem áll ott neki előről kezdeni az egészet ingbe-gatyába, a tengerparton. Nem beszélve a különleges tisztekről.) Ha véletlenül a hollandiról beszéltek nekem, akkor nem vártam be térképmódba, hanem iszkiri... A Fehér Fiúval miután beszéltem elkezdhettem gyüjtögetni a fekete gyöngyöket. Miután megvolt a 666 db. visszamentem. Beszélgettünk, majd irány a kocsma Port Royal-ban. Beszélgettem az ivócimbrákkal, majd irány a kikötő. Térkép nézetben bevártam a Hollandit, majd csata. Itt nem csak rám lő, hanem az erődre, és a környező hajókra is. Fregattomból kartácsot lőttem rá, majd csáklya. Ennyi dióhéjban.
    Amúgy kösz a tippet a Soleil Royal-lal kapcsolatban.
    Nem tudom, hogy lehet-e magadnak kolóniát elfoglalni. Talán a játék vége fele, de ki tudja hol van az.
  • gizdapista
    hi all!
    erebosz: a francia főember küldetését én folytatnám a helyedben, mert a végén el tudod foglalni kis trükkel a soleil royalt. persze csak a legutolsó küldetés után
    Peterfighter: sztem nem itatod a srácokat eléggé. a 10. kör után a legtöbb nálam már téma szűkében elkezdett a hollandiról beszélni. Viszont egyszer el kell hogy süllyesszen téged ahhoz hogy el tudd foglalni. Akkor persze minden tiszted, hajód(ami nincs kikötőkben lehorgonyozva) és pénzed (ami nincs bankba letétben) elveszik. De csak miután elvesztettél mindent, próbálhatod meg levenni az átkot a hollandiról.
    Nekem meg azt írja meg valaki, hogy tudok MAGAMNAK kolóniát elfoglalni (mint mondjuk a Caribbian talesben)?
  • Peterfighter
    Köszi szépen a tippet Erebosz kapitány. Amúgy lehetséges ebben a játékban egy elcseszett küldetést újrakezdeni? Mert én még a játék elején valószinüleg elrontottam a Bolygóhollandis küldit. Ugyanis mikor a kocsmában kaptam egy fülest hogy a Bolygóhollandit látták a közelben ,akkor én nem álltam le vele harcolni ,hanem gyorsan elmenekültem. Ezután sajnos többször nem is tűnt fel a játékban ,és egy kocsmába se kaptam fülest hogy a közelben járna vagy valami. Lehet valamit még ez ellen tenni ,vagy ez már végleg el lett kurelva?
  • erebosz
    Én már meg nem mondom, hogy hanyadik szinten mentem be. Rég volt.
    De az biztos hogy a fegyverkezelési pontjaim 100-on voltak. Ha jól emlékszem akkor kalózként kezdtem a játékot (nem kereskedő, és nem kalandor), akinek a medium weapons fekszik a legjobban.
    Azt tudnám javasolni, hogy mielőtt megkapod küldetésnek a klán likvidálását, menj be magadtól. A kardot tedd el ha beléptél, és fuss a hajófenékbe egy olyan sarokba, ahol nem tudnak bekeríteni. Optimális esetben csak egy emberrel kell vívnod. (Legyen nállad elég életerő potion, és lőszer.) Csak a klán vezére halhatatlan, ha már csak ő maradt, akkor kardot el, és futás a kijárathoz. (Ha nincs kezedben a kard, akkor át tudsz menni az ajtókon, még akkor is ha "balhézik" mindenki más. Pl.: A hajók tervrajzát is el lehet így lopni a hajójavítóktól. Bemész a célponthoz, asztalán előtte a terv. Odamész felveszed, erre előjön három fickó és az ács is kardot ránt, meg te is. Utánna elteszed a kardot és futás az ajtóhoz, ki az utcára. Kész. A csontvázakat is le lehet így rázni a barlangban.) Ha hivatalosan megkapod a klán kinyírását, akkor már csak a klán vezére marad, aki könyű falat neked és a melléd adott embereknek.