1748
City of Abandoned Ships
-
felici00 #1148 Üdv mindenkinek!
Az a gondom lenne hogy letöltötem a játékot RIP formában és feltelepitetem meg minden de amikor elinditom a játékot és elkezd tölteni azt irja ki hogy start exe hiba.
-
Zeulogus #1147 Üdv!
Hogy lehet ebben a játékban tájékozódni? Most pl ott vagyok Barbadoson, és kaptam egy küldetést, hogy menjek el puerto princes-be, de sehol nem találom. Települések/szigetek gyors megtalálására van valami trükk, vagy tapasztalat? -
SzQk #1146 Ezt nem értem... Ha egyszer visszatöltöd mentésből, akkor hogy kapod meg többször az exp-et? -
erebosz #1145 Kispeki Capitaine!
A Hollandit az elébb írtam le. A fekete gyöngyről én nem tudok, de a különleges hajók listájában sem szerepelt ha jól emlékszem.
Szqk Capitaine!
Nekem meg van a Hollandi, ergo meg lehet csáklyázni. De ez kiderült a leírásomból, nem?
Ja, és ismétlem: Engem egyszer intézett el a Hollandi, de visszatöltöttem. Tehát egyszer sem süllyesztett el. Én annál töbször. Ez eredményezett pár szintlépést nekem. De amint meg volt a 666 fekete gyöngy, utánna meg lehetet csáklyázni.
Bohusek Capitaine!
Drága öreg barátom. Egy fél óra volt míg megtaláltam, hogy az 512 post tartalmazza az általad keresett segítség link-jét. De, hogy érjen is valamit meg is néztem, de sajnos a link halott. Még egy jó 3/4 óra és meg is leltem az angol fórumon az ide tartozó post-ot. Bemásolom, hogy itt is meg legyen. (A fordítás mindenkinek egyéni szoc. probl.):
"A temporary fix for those with problems on the Tenochtitlan quest (getting a guy with empty dialog):
Please note this is not official in any way, and I can take no responsibility if this solution messes up your save game, or otherwise hurts the game. Do this at your own risk, and please backup your save.
First of all, make sure Age of Pirates is closed (don't do this while the game is running)
Backup the files in the following folders so you can revert back to them if necessary:
(Age of Pirates Base Directory)\Program\DIALOGS\russian\Quest\Tenochtitlan
(Age of Pirates Base Directory)\Program\Text\Dialogs\Quest\Tenochtitlan
There should be 3 files in each of those directories, for 6 files in total.
Edit all 6 of those files in a text editor (such as WordPad).
You'll need to replace all instances of the word "DLG_TEXT" with "DLG_TEXT_TE" (WITHOUT quotes) in all 6 files.
To do that in WordPad for instance:
1. Open one of the files.
2. Click Edit, then click Replace.
3. In the "Find what:" box, type in DLG_TEXT
4. In the "Replace With:" box, type in DLG_TEXT_TE
5. Click the "Replace All" button.
6. Save.
7. Repeat on the remaining 5 files.
Now try to talk to the man who had a blank dialog box again.
This is the Fix for the Tenochitlan quest bug where you get the dude that runs up to you with an empty dialog file.
I did not figure this out and can't remember who originally posted it, but thanks to that original poster!
Cap'n Drow"
(Jössz eggyel! )
Jó szelet! -
#1144 Cél: Man-Of-War, Black Pearl, Flying Dutchman -ből álló kalózflotta :D -
SzQk #1143 Ha már így bugoknál járunk, akkor azt hogy lehet elkerülni, hogy ha megcsákjázok/nak akkor felül kiírja, hogy hány emberét öltem le muskétával, és utána lesem a tengert, és újra kell tölteni..? -
Bohusek #1142 Üdv!
Tud valaki linket a Technothiclan, vagy 'ricsiüresszövegbuborék' probléma megoldására, esetleg korábbi hozzászólás sorszámát, hogyan is kell végrehajtani?
Kösz! -
SzQk #1141 Hát emberek, ez nem lehet igaz! Nem tudom betölteni a mentésem! 4 warshipem és 10 millióm veszett oda! Ez a sz*r azt írja, hogy abnormalitást észlel a start.exe-ben... -
The HeadHunter #1140 Raven018!
Bocsánat, elfelejtettem: nem Havannába kell menned, hanem Santiagoba, és ott keresd a templom elötti lépcső alatt a bejáratot.
Jó szelet! -
SzQk #1139 Kispeki Kapitány!
A Hollandit úgy tudod, hogy a kocsmában kérdezősködsz a részegektől addig, amíg el nem kezd beszélni róla. Ezt 2 városban kell, aztán rakd bankba minden pénzed, csak 20k arany értékű tárgy legyen nálad, hogy tudj hajót venni vissza a bankig! Utána azt kell, amit Erebosz nekem írt a #1134-ben. -
SzQk #1138 Köszi Erebosz!
A Hollandit teljesen ki kell végezni, vagy meg is csákjázhatom?
Mert már csak ez a hajó kéne a flottámba(4 warship és a Hollnadi)... -
Raven018 #1137 Sziasztok!
köszi a helpet,de a bejáratot sehol sem találom,sétálok a lépcsőn,sétálok a városban de seholsem jelzi ki a lejáratot.Azon gondolkodtam hogy esetleg a kocsmában adnak e infót,de ott megtámadnak folyamatosan,hiába vagyok natural,tudják hogy francia kém vagyok már kapitány.Tényleg ezek a rangok jók valamire?:P -
#1136 erebosz Capitaine!
Köszönöm a gyors választ, tovbbá felmerült egy újabb kérdés, a Fekete Gyöngy-öt, illetve a Bolygó Hollandi-t meg lehet-e szerezni, és ha igen, hogy? :) -
The HeadHunter #1135 Ahoy!
Fregattos:
A felvehető legénység száma egy városban az lassan nő. Ha Te vagy egy másik kapitány mindenkit felvettetek, akkor éremes egy másik városban próbálkozni. A felvehető emberek gyarapodása és száma a városban a játék folyamán emelkedni fog, feltételezem, - de ez nem biztos - hogy a Leadership-ed értékének függvényében.
Raven018:
A templom elött van egy lépcső, az alatt van a bejárat.
Jó szelet! -
erebosz #1134 Kispeki Capitaine!
Sajnálattal közlöm, hogy a hivatalos fordítást a játék megjelenése után 2 héttel lefujták. (1.8 millió karakter) Egy-két hónapja keringet egy másik fórumon, hogy "20 lelkes fiatal lefordította", de ez kamu duma volt. A teljes végigjátszás engem is érdekelne, de szerintem nem is létezik. Röviden ennyi.
Szqk Capitaine!
Ha lehet töltsd vissza, mert nem kell, hogy elsüllyesszen. Elég vele találkozni. Majd el kell menni a szárazfoldre Santa Catalina-tól északra Amatike Bay nevű sziklákkal övezett horgonyzó helyre. Itt a szárazföldön végig (nem árt a helyi térkép), míg Pearl Coaste nevű falu előtti részhez nem érsz (ajánlott minden rész váltása előtt menteni). A falu előtti részen gyorsan le kell lőni az őrszemet, mert ha elmenekül, akkor üres lessz a falu. A faluban a White Boy nevű ürgét kell keresni. Ő azt mondja, hogy ha hozol neki 666 db fekete gyöngyöt, akkor tud segíteni. Ezután a szigetek helyi kormányzóinál kell küldetéseket kérni (bármelyiknél). Amikor azt a feladatot kapod, hogy megtámadták a kolóniát, akkor ha kilépsz a "hivatalból" irány egyből a dokk. Itt vágj le annyi csontvázat amennyit csak tudsz. Közben kapsz vagy 60-70 fekete gyöngyöt. (Kormányzó megköszöni, fizet.) Ha igy össze gült legalább 666, akkor irány vissza a White Boy. (Én persze amelyik küldetése a kormányzónak nem ez volt azt nem válaltam, és irány a következő kolónia.) Viszed a gyöngyöt is. Ezután én Port Royal-ba mentem és a kocsmai részegekkel való beszélgetéssel előcsalogattam a Hollandit. ("Tuningolt" fregattom volt.) A kikötőben váltottam tenger nézetre, és az öbölben bevártam, hogy megtámadjon (pop-up ablak). Itt erős az erőd (110 ágyú az öböl, és az erőddel szemben is van), és szűk a hely, ha van az öbölbe hajó, és a szél is neked kedvez az külön jó. Itt a Hollandi mindenkire lő, és viszont. Az előre betöltött kartáccsal manőverezve úgy 60-ig vittem le a legénysége létszámát (az enyémnek kb a fele lett oda), majd csákja, és már meg is van a második legerősebb, de használhatóbb hajó a játékban. A legerősebb a Soveil Royal, vagy hogy is hívják. (112 ágyús Man-o-War. állítólag a francia főköldetés vége előtt szerezhető meg egy kis turpisággal.)
Fregattos Capitaine!
A népszerűséged vagy a hírneved befolyásolja a toborozható legénység számát, ha jól emlékszem.
Raven Capitaine!
Sajnálom, de eddig nem jutottam el a küldetésekkel, és már nem játszom, csak fórumozok.
Une bonne tranche de capitaines! -
Raven018 #1133 Sziasztok4
Ismét segítségre lenne szükségem,van egy francia kormányzós küldetés,ahol havannában letartóztattak egy Brazil nevű emberkét,az inkvizició,őt kellene kiszabadítani a börtönből.Igen ám,de nem találom sehol,elmentem az erőd börtön részlegébe,ott nem volt,akkor egyszer valamelyik fórumon még olvastma hogy van havannának a templom alatt egy börtöne,de nem találom oda a bejáratot,ebben a küldetésben tudnátok segíteni egy picit? -
Zeulogus #1132 Végre sikerült lőni, így már nekifoghatok a tényelges játéknak, köszi! -
Fregattos #1131 Sziasztok!
HA bemegyek a kocsmába, általában 1-2 embert tudok csak felbérelni, nincs több. Mitől függ ez? Hogyan tudom növelni a csatlakozási kedvet?
Előre is köszi. -
SzQk #1130 Valaki elmondaná, hogy kell megszerezni a Hollandit? Mert én jó pár oldalt végigolvastam, de csak összekevert... Ott járok, hogy elsüllyesztett. Most Pearl Coast-ot vagy mit keresem(az hol van?), és utána hogy/hova kell? -
Zeulogus #1129 Köszi szépen, megpróbálom -
#1128 Erebosz Capitane!
Véletlenül nem tudsz magyarosítást VAGY végigjátszást (magyarul) mutatni nekem? Sehol se találok :\ -
#1127 Default beállítás esetén az 1,2,3,4 gombokkal először be kell tölteni az ágyúgolyókat, majd ha betöltötték kattintasz, és lő. -
Zeulogus #1126 Ágyúim, és munícióm is van, azzal nincsen gond.
Viszont azt le írhatnátok hogyan kell auto célzással kilőni egy sorozatot :) Már gyanús hogy valamit rosszul csinálok... -
erebosz #1125 Raven Capitaine!
A kill the beggars küldetést Port Royalban adja egy fickó az utcán.
Szqk Capitaine!
Texoco-ba a szárazföldön Santa Catalina-tól északra lévő Mosquitoes Shore nevű partról lehet bejutni. (A városba konkrétan 3 totem segítségével juthatszbe. Ezek nem adnak semmilyen pluszot. A városban a 10 plusszot adót használod a jádekoponya megszerzéséhez, a 14.-et pedig a shotgun megszerzéséhez.)
Zeologus Capitaine!
Azt nézted, hogy van-e a hajódon lőszer (bomba, kartács, klipper, ágyúgolyó, PUSKAPOR). Csak, mert volt a fórumban már olyan, hogy valakinek nem volt puskapora. Ja, meg egynéhány ágyú sem árt ha van. -
Raven018 #1124 Igen ilyen hibám nekem is volt,valszeg egy bug,azt kell csinálnod,hogy nyomsz egy tabot, majd belsőnézetre váltásnál automata célzással elengedsz egy sorozatot hogy a tár kiürüljön,következő feltöltésnél már működni fognak az ágyúk. -
Zeulogus #1123 Sziasztok
Ma sikerült beszereznem a játékot, szóval nézzétek el nekem ha ez egy buta kérdés :)
Tehát eljutottam odáig, hogy tengerre szálltam, és nekivágtam az tengernek. Felkerestem a legközelebbi hajót, és amolyan gyakorlás képpen megtámadtam.
Itt kezdődtek a problémák, ugyanis hiába nyomogattam a tüzelés gombot, egyszerűen nem akart lőni. Pedig ráfordultam az ellenségre, hogy az ágyúk felé nézzenek, és eléggé meg is kzöelítettem, emrt ő lőtt rám, de mégsem tudtam rávenni a saját hajóm, hogy tüzeljen végre.
Szóval ehhez kérnék tőletek segítséget, hogy vajon miért nem akar lőni? Be kell állítani valahogy hogy melyik ágyúkkal kellene neki lőnie, vagy legénységet odavezényelni, vagy csak én bénázok valamit? Már kifogytam minden ötletemből. -
SzQk #1122 Már most utálom a totemeket... xD Kösz Raven! -
Raven018 #1121 Igen,én már csináltam,rengeteg healt poti kellett hozzá,meg a fegyverem is akkor már jól sebzett.Ha van pisztolyod az is sokat segít majd a harcban.Azért kell a sarokban lenned mert ha az ellenségnek van fegyverese,jű eséllyel a saját társába lőbele,így megúszhatod.Rabszolgákból úgy tudsz,hogy bemész kabin nézetbe,nyomsz egy entert ,majd kiválasztod a beszélgetést,és ott lesz olyan menüpont hogy rabszolgákból legénységet toborozni. Ott felajnálja hogy mennyien akarnak belépni hozzád majd,a szám azthiszem függ a vezetési képességeddel:P
Texocoba kellenek azthiszem majd a totemek. -
#1120 van a játékben időgyorsítás - lassítás is ;) -
SzQk #1119 Texoco-ba hogy juthatok el? -
SzQk #1118 Köszönöm! :D -
Fregattos #1117 Illetve oda se enged magához, mert ha el akarom kapni, akkor meg menekül. Hogyan tudok legénységet toborozni szolgákból?
Köszi Raven! -
Fregattos #1116 Egyedül 150 ember ellen? Csinált már valaki ilyet? És sarokba szorulva mehet szted? -
Raven018 #1115 ui: ilyen totemeket különböző városokban tudsz szerezni,azthiszem 10 db van belőle,egy angol fórumon olvastam,küldetésközen ládákban is találhatsz,vagy megvásárolhatod a piacokon.
Jaj találtam egy kristály koponyát is:P abból meg 3 van,azt a kincses térképpel lehet megszerezni:P mindent felturbóz.
most spoiler következik.
a totemekkel kapcsolatban:.
.
.
.
.
Totem 1: Bermuda, Broken washbasin - swim around the ship
Totem 2: San Juan del Norte beach
Totem 3: Marigot cave
Totem 4: Port of Spain, random merchant
Totem 5: Fort-de-France, Dungeon, at the end
Totem 6: Tortuga, random merchant
Totem 7: Willemstad, residence, column
Totem 8: Hispaniola, in the Lighthouse of Santo Domingo
Totem 9: Santiago, torture chamber under church
Totem 10: Inca Temple, right side near a bush -
Raven018 #1114 Sziasztok ismét:)
Először is köszönöm a helpet,már túl jutottam rajta,kivéve a coastos részen,ezt a kill the beggarst hol lehet felvenni?
Nah de válaszolva Fregattos kérdésére. Két lehetőséged van,vagy újra töltöd és az elejéről kezded,vagy a másik lehetőséged,a hajót ami elől menekülsz megcsákjázod,be a sarokba hogy előlről érjen a támadás ,és egyedül levágod a legénységet.Hiába érsz el egy szigetet,addig nem enged partra szállni amíg az a hajó rajtad van.
Lenne egy későbbi kincses térképes feladathoz kérdésem.
Eljutottam bemudába,lejutottam a labirintusba,és megtaláltam a ládát,de a ládában csak egy fertőzött gyöngy volt ami különlegesebb darab volt,ezt később kell valamihez?Miért nem kaptam meg ott a térkép második darabját ami egy nagyobb gyüjteményhez vezet el?:P
Ajj amúgy már elég nagy a flottám,van egy felturbózott battleshippem,egy még annál is nagyobb 100 valahány ágyús man of war om,most leginkább egy ship of the line ra áhítozom:P ,van egy fregattom amivel megyek,meg egy corvett és van még a kikötőben egy warsippem,ami eléggé kaka a 16 fontos ágyúkkal:P Csak arra jó hogy ostromnál telepakoljam áruval:P A franciáknál már Commander vagyok,ami tök jó mivel így a nemzet egyenruháját viseli a legénységem minden csákjázásnál:PRájöttem hogy 1 hajó típussal érdemes csak menni. Az pedig a fregatt,azzal bármit ellehet sülyeszteni,vagy megcsákjázni az ágyúk max 2-3 sorozattal végeznek az ellennel ha bombát használtok,amúgy mellé még legyen pár nagy hajó is a kikötőben ha főkormányzós küldiket csináltak,kitudja mekkora flottával kell szembeszállnotok,de általában 1 hajó is elég mindenhez,ha már tapasztalt ágyús van a fedélzeten,meg navigátor.Tapasztalt legénységet a kalóz városokban vegyetek fel. -
Fregattos #1113 Szevasz!
Totemeket sztem az elfoglalt hajó legénységét átkutatva tudsz szerezni, vagy piaci kofáknál.
üdv, -
SzQk #1112 Üdv Néktek!
Hogyan tudok totemeket szerezni? Mert már 53-as vagyok, de mégy egy sincs:/ És mennyi a max lvl? -
#1111 Üdv mindenki!
Szeretnék magyarosítást a játékhoz, de már majdnem egy hete keresem. Létezik, hogy nincs hozá magyarosítás, vagy csak én nem tudok keresni.
Valamint végigjátszást is próbáltam keresni (magyarul), de azt sem találtam... Tudna valaki segíteni? :) -
Fregattos #1110 Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Megtámadtam egy 4 hajóból álló spanyol konvolyt, amiből 3 hajót el is foglaltam, és az árút át is tettem a hajómra, ami 700 rúd arany, és 600 rabsuolga, rengeteg lőszer, és puskapor:) A bajom az , hogy maradt 8 emberem, a minimum legénység 35 fő a hajómon. Emiatt nincs megfelelő sebességem a meneküléshez, pedig egy Galleon üldöz. Akarom mondani követ.:) Ugyanis nincs már puskapora, tehát nem lő. Azonban a sebességem 0,3 csomó a súly és a hiányzó legénység miatt. Lementem a kabinomba, hogy megpróbáljam a rabszolgákat a legénység részévé tenni, de nem volt rá lehetőség a szobámban. Ha megpróbálom szétlőni a vitorláit, nem tudom, mert lőtávon kívül marad. Nem akar közelebb jönni hogy lőhessek rá, és nem akar elmenni se, azonban mivel a térképemen marad, addig nem tudok nagytérképre váltani. Mit tegyek? Már 2 napja hajózok egy sziget felé, de ki tudja, hány napig tarthat, illetve nbem tudom, hogy tényleg a sziget felé tartok-e, mert nem látom, csak sac/kbra Északnak megyek... HELP!
Köszi Előre is,
Fregattos. -
erebosz #1109 Raven Capitaine!
CoAS-t Havannától nyugatra találod. Ha van "rendszeresített nagy térképed, akkor a Gulf of Mexico felirat of szavának "o"-jánál van. Az egésszel csak az a bibi, hogy nem fogod meglelni csak "úgy". A Kill the Beggars nevű quest végén lehet oda bejutni. A küldetés kezdetéhez javaslom az 1080-ast. A viharba behajózva elveszíted a hajód és a legénységet, így érdemes ezeket kikötőkbe letenni. (Én minden tisztemnek vettem egy-egy kis hajót, a sajátomra is beültettem egyet, és leraktam őket a kikötőkben. (Egy kikötő max. 4 hajódat tudja tárolni aszem.)Majd egy kis tatránnal egyedül mentem a viharba.)
A kincses térképekhez nem árt ha megvan az összes sziget és a szárazföld valamennyi térképe. Hispaniola nem éppen egy egyszerű úthálózattal rendelkező sziget, mivel mindhárom kolóniára és legalább 5 horgonyzó helyre lehet eljutni. (Még olyan is előfordulhat, hogy egy faluba csak a barlangon keresztül lehet eljutni, és a barlangban meg kénytelen vagy a csontvázakat felébreszteni a fehér fénnyel, mivel útadban van. (Déli Pearl Coaste Santa Catalinátol nyugatra) Én össze gyüjtöttem minden térképet, majd - sújtakarékosságból - csak az éppen aktuálisat vettem elő a hajó ládájából.) De hogy valami konkrét segítséget is nyújtsak: "Azt mondta nekem egy bölcs ember: Ha egy labirintusban jársz mindíg menj balra az első lehetőségnél, és előbb-utóbb ki fogsz jutni". Maj írj, hogy igaza volt-e.
Jó szelet capitaine!