346
Megmagyarázhatatlan fájdalmak topicja
  • Fbn Lx
    na, egy életmód változtatás nekem is beleférne, mert full rendszertelenül eszek. vagy 10 kilót fel kéne szednem :p
    és 20-21 éves korodra nőttél is? :D
    mert 175 vagyok, és világéletemben mindig magas akartam lenni, hátha van még esélyem xD
    de azért behormonozni nem fogom magam, szal ha ez a testemnek a max, akkor így jártam :p
  • Fbn Lx
    ja, van, akinek a dohányzás segít bizonyos keringésrendszeri dolgokban, csak ezt elfelejtik megemlíteni.
    én pl. ha elszívtam egyet lenyugodott a pulzusom, mert alapból gyakran van vagy 80-90, és a közérzetem is kellemesebb lett.
    de amúgy nem dohányzok, a füst miatt. kellemetlen nekem.
  • Benny04
    Eszel, aztán egyből szaladsz a vécére? :DD
  • RoR zsozso
    Nekem meg ha fényképezni akarok :D
  • Mirk
    egészen 18 éves koromig vérzett az orrom kb havi rendszerességgel, nagyon erősen, többször is voltam vele kórházban mert nem állt el

aztán rászoktam a cigire 2 évvel ezelőtt és azóta nem vérzik
  • Mirk
    nekem akkor remeg a kezem ha fáradt vagyok
  • Balumann
    Ez a remegés biztos, hogy betegség? Mert bizonyos kéztartásokban nekem is előjön, ha pont arra figyelek, hogy nem szeretnmé, hogy remegjen. Ha megfogok egy poharat akkor nem, de ha valamit nagyon óvatosan kell csinálni, akkor nekem is előjön egy kicsit.
    Nem lehet, hogy ez is csak olyan gyakorlat kérdése? Aki sok aprólékos munkát csinál, annak szerintem nem fog remegni a keze ilyen helyzetekben sem.
  • sz4bolcs
    Meg az is érdekes, hogy pl, nagyobb pohárból innám a kávét bárhol, akár társaságban, akkor sem jön elő, csak ha olyan ici-pici kávés pohárból, ami mondjuk még tele is van, akkor előjön a remegés.
  • sz4bolcs
    A remegés nekem is előjön stressztől, vagy olyan esetekben "amikor néznek". Otthon csinálhatok bármit, nem remeg, de társaságban mondjuk rízses kaját, vagy levest enni, kávét inni kész rémálom. De nem minden esetben jön elő, csak szarabb napokon, mikor nagyon izgatott vagyok. :)
    Ja, és egy sör után sem jön elő.
  • cargame
    Nekem is szokott neha dobogni a szemem meg egyszer egyszer a labamnal meg itt ott....de csak neha. Neked is igy van...de nekem olyan lukteto nem reszketo erzes XD
  • Pluskast
    Egyébként sajna ezzel már volt bajom. Egyszer egy üzleti tárgyaláson kértem kávét és harmadik nekifutásra vettem csak fel a kávéscsészét mert éreztem hogy remeg a kezem. Mondanom se kell, hogy a vak is látta, hogy ahogy kilötykölöm a 3 cl kávét :D
  • Pluskast
    Ja:D Ezt haverok is meg szokták jegyezni, hogy amint lehúzok egy tequillát elmúlik:)
  • RoR zsozso
    "Gyakran megfigyelhető, hogy alkoholfogyasztás hatására a remegés jelentősen javul."
    Igyá sokat :D
  • Pluskast
    Amúgy nekem ilyen betegségem van.
  • RoR zsozso
    Az lehet azért mert egyszerűen vékonyabbak/gyengébbek a hajszálerek,semmi különös.
    Nekem is szokott csak úgy,tavaly a suliba 2órán át szó szerint ömlött a vér és nem állt el,így pont lemaradtam egy nagy dogáról :D
  • Pluskast
    Ez amiatt van hogy a hajszálereid fala nem elég erős. Vannak megfelelő vitaminok amik ezeket pótólják. Nekem is voltak hasnló orvérzéses eseteim.
  • tigeroo
    nekem spontán orrvérzéseim vannak
    kiskoromban sürven vérzett, aztán 5-6éve abbamaradt.
    2éve ősszel előjött, csináltak egy nagy vizsgálatot, makkegészségesnek bizonyultam, és elis múlt az egész.

pár hete megint vérzett vagy 2-3x
  • Daza500
    Nekem Augusztus 20-a óta fejreállt az életem a gyomrom miatt.
    Egyszerűen nem tudok enni, a hányinger környékez.
    Aztán 1 hónapig lecsillapodott, azt tegnap este megint előjött.

Már 2 hónapja munkaképtelen vagyok, folyamatosan járok a körzeti üldögélőbe, talán már kiderítik mi a fene van.
    Ma kértem időpontot tükrözésre meg ultrahangra.
  • Hellhammer
    Nekem is van fájdalmam :) Nem annyira rejtélyes, de egyelőre nem derült még ki, hogy mitől van. A kezeim/kézfejeim fájnak néha rendesen, emellett semmi erő nincs bennük, huzamosabb erőkifejtés után elkezd remegni és nagyon hamar elfárad, megérzem a kezeimben az időjárás változást és néha szokott zsibbadni is. Első blikkre izületi gyulladásra gyanakodtam, mert édesanyámnak sajna az van, és ez örökölhető betegség. A vérképem alapján nincs. Aztán jött a kéztőalagút szindróma öndiagnosztika (netes olvasgatás után), amit aztán egy doki simán megcáfolt. Sajna nem tudtam visszamenni ahhoz a dokihoz - pedig állítólag nagyon jó, Budapesten van egy fájdalomklinika a Móricz ZS körtértől nem messze - de mondott olyat, hogy lehet hogy nem is a kezemnél van a gond, hanem a nyaki gerincem tájékán.
    Most legújabban azt fejtettem meg, hogy RSI az ami van nálam (ismétlődő stressz ártalom), sztem ezzel lehet hogy betaláltam, de majd még elmegyek megint dokihoz és vagy megcáfol vagy nem. Ez az RSI dolog elég általános, gyakorlatilag az egész felsőtestre kihathat, és amit csinálok az simán kiválthatja (sok számítógépezés melóhelyen és otthon, emellett gitározok ami szintén elég megterhelő lehet a kéznek).

Akik lentebb írták az emésztési gondokat: én 17-18 évesen 58-60 kiló voltam, aztán ilyen 21-22 évesen elkezdtem súlyt felszedni, jeleneleg 85 kiló vagyok (kicsit fogynom kéne). Volt nálam is ilyen puffadás, rossz közérzet, hányinger stb. Simán az életmód okozza ezt, rendszertelen evés, szar minőségű kaja (gyorskaják, pizza, édesség stb.) és nem mellékesen a stresszelés (suli, munka, párkapcsolat stb.). Amint egy kis rendszert vittem az életembe (a kajálás területén is - sőt először erre figyeltem csak igazán) szép lassan elmúltak a panaszok olyan fél év leforgása alatt. Amúgy IBS-nek - irritábilis bél szindróma - nevezik ezt.
  • Tinman #127
    Vagy nem.
    Minden szarba beleteszik, egy csomó üdítőben is van, sőt az összes rágóban.
  • Hixer
    jajj már ez az aszpartám...
    anno az osztályunkban volt ilyen "láz" hogy rákkeltő meg mittom és akkor egy évi nem evett senki orbitot

Aszpartám lebomlásakor metil-alkoholra, fenilalaninra és aszparaginsavra bomlik. A metil alkohol pedig köztudottan rossz az egészségre. Ekkor néztem utána, hogy a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal vizsgálata szerint több metanol jut a szervezetbe egy feles pálinkával mint több liter aszpartámos üdítőitallal.

Habár tény, hogy a metil-alkohol, mint sejtméreg rákkeltő hatást is elérhet, de a napi megengedett mennyiség 40 mg/testtömegkg/nap amit még bőven lebont a máj szóval semmi baj nincs... ez most egy hatvan kilós embernél 2,4 gramm, amikor egy 0,33-as üdítő kb. 0,024-et tartalmaz. Szóval száz doboz üdítőt kéne meginnod a napi engedett mennyiség túllépéséhez. Nem hiszem, hogy megiszol ennyit. Szóval ez az aszpartám cucc akkora pánikkeltés.
  • Balumann
    wc-be :D
  • sz4bolcs
    Én is 190/73 vagyok. Hiba enni, ha nem hízik az ember. :D:D:D
  • sz4bolcs
    Aha, próbálj meg leállni a frontinnal, vagy a xanaxszal két hét szedés után, garantáltan elfelejted, hogy valaha szarul érezted magad.
  • Mirk
    és hova megy a kaja??
    gyomormérete mindenkinek van
  • SimaSuna #121
    erröl van szó..van aki megeszik 1 szelet kenyeret és más hízott, van aki 3 mamutot megeszik és meg se látni rajta :)
  • Bandee1987
    Ja, haverom is ugyanilyen. Annyit zabál mint 3-4 másik ember, és semmi hízás. Mondjuk mondta, hogy nála van egy olyan pont evés közben, amin ha túlesik, akkor szinte akármennyit képes megenni.
  • SimaSuna #119
    nem mondanám anorexiásnak...

22vagyok, 186cm magas, 57kg...
    annyit eszek mint 1 4tagu család...
    18évesen elvittek kivizsgálásra h eszek azt mégse hízok...semmi bajom, makk egészséges vagyok...a leletekből csak annyi derült ki h gyors az anyagcserém..

attól h valaki vékony még nem kell anorexiázni -.-
  • Balumann
    Mindenki azt mondja egyébként. 160-165 körül vagyok. De nekem tényleg semmi bajom nincs, eszek is rendesen, növök is még - legalábbis eddig nőttem, remélem még növök (súlyom is nő). Eleve kisebbnek születtem :)
    Anyum mesélte, hogy a kórházban egyszer egymás után vettek ki minket, és mikor én következtem olyan lendülettel vett ki, hogy majdnem el is dobott :DD (milyen jó is volt kicsinek... :-) ).
  • qetuol
    fejfájósoknak mondom, h ha elöl (homlok) gyakran és erősen fáj a fejetek akkor az lehet a nagy szemnyomástól is (tapasztalat). szemeorvoshoz menjetek el és kérjetek szemnyomásmérést.
  • Mirk
    kivéve ha 140 centi vagy
  • RoR zsozso
    Bazz,te anorexiás vagy :D
  • Mirk
    Neme: fiú
    Ha 18-19 évesen 47 kiló vagy akkor ott valami baj van
  • Balumann

Elég lesz ezekből az élményekből! :S :D Talán egyik legszarabb érzés amit éreztem, amikor nem érzek egyáltalán valamit. Mert ha fáj akkor legalább érzem, hogy ottvan :DD
  • Benny04
    Nekem is volt olyan múltkor, hogy ráfeküdtem valahogy az egész karomra, aztán reggel meg amikor kelek fel, egyszerűen nem tudtam felemelni a kezemet :D
    nagyon szar érzés volt :s
    egyáltalán nem éreztem a kezemet...
    aztán elkezdtem a másik kezemmel maszírozni, és úgy jött vissza a kezem :DDD
  • Balumann
    ááá ne is mond... utálom. :S
  • Fbn Lx
    nekem már akkoris kimegy belőle a vér, ha úgy fekszek hogy elég éles szögben be van hajlítva.
    d az a legszarabb, ha tőből kimegy belőle a ér, mert ráfekszel, és az egész karod olyan mint egy rongybaba :D
  • cargame
    Nekem neha olyan mintha a szivem a labamnal vagy a szememnel lenne es dobog XDXD elgge idegesito de ez van :D:D
  • Balumann
    A görcs is lehet vitamin hiánytól!
    Én még csak zsibbadásra keltem fel egyébként, de az azért volt mert ráfeküdtem a kezemre pont rossz helyen :D
  • RoR zsozso
    Voltam ez miatt dokinál,nem állapított meg semmit,csak közölte h. pár napig pihenjek,diétásan egyek oszt' annyi.
    Hiába próbáltam elmagyarázni h. ez valami más,ő váltig állította h. elkaptam valamilyen vírust a suliba vagy akárhol,és az csak egy véletlen egybeesés h. ezt már többször is elkaptam.
    Azóta leszarom,nem vagyok hajlandó ezért az időmet pazarolni h. a doki hülyeségeket magyarázzon.