346
Megmagyarázhatatlan fájdalmak topicja
-
Fbn Lx #186 akkor mégis mi a lényeg?
a legprimitívebb életformák is a módját keresik annak, hogy hogyan érezzék jól magukat a saját világukban.
ha az emberi fejlődés nem a társadalom, és legfőképp nem az egyén érdekeit szolgálja, akkor remélem egyetértünk abban, hogy valóban nincs értelme, mert ugyan dominánsak leszünk, de nem leszünk boldogok.
-
Mirk #185 ezkérlek azért van
mert a technika nem egyénről hanem fajról szól
nem a te vagy az én boldogságom vagy elégedettségem az élettel a lényeg -
Fbn Lx #184 mert jó dolgunkban nem tudunk mit csinálni...
nem jó, ha az embernek nincs igazán dolga a világban, vagy nem érzi, hogy fontos a világnak.
vagy csak egy nagyobb közösségnek.
attól, mert sokáig jutottunk, sokáig fejlődtünk, én nem érzem azt, hogy lenne értelme.
nem hiányozna semmilyen technológia nyújtotta kényelem - lehet hogy jól hangzik ez a sok cucc, de rohadtul nem vagyok boldog attól, amit birtoklok, és nem vagyok boldog attól, hogy most épp nincs dolgom, és a gép előtt ülök.
úgy is mondhatnánk kínomban ülök a gép előtt ennyit, mert keresek valamit, ami legalább lefoglal.
nem hiányozna, ha senkinek sem lenne a világon. ha nekem nem lenne de sokaknak igen, akkor semmi nem változna, akkor nyilván hiányozna, mert kell valami nekem is, amivel elütöm az időt. ez így megy. -
Mirk #183 hát valamiből meg kell formázni azt a tablettát -
#182 Egyszer vettem ilyen rohadt nagy adag C-vitamint, erre kiderült, hogy a kétharmada nátrium-aszkorbát. A vesém szinte porzott tőle, úgy dolgozott. -
Mirk #181 hát nemugyanaz??:) -
#180 Aszkorbinsav :D -
#179 Szerintem a vissza természetbe mottót nem kell szó szerint érteni, hanem csak szimplán szorosabbra fűzni a kapcsolatot ember és természet között, környezetvédelemmel, a természetről általánosságban többet beszélni, hogy ha valaki kirándulni megy tudja már, hogy mi ehető és mi nem, mit tegyen ha eltéved stb. és az emberek többet mozogjanak a természetben, nem pedig egy zárt térben amit konditeremnek csúfolnak. Mert az ember jelenlegi kapcsolata a természettel inkább a 0-hoz konvergál. -
Mirk #178 azért jelenik meg egyre több érdekes fájdalom mert az emberek egyre többet foglalkoznak a fájdalommal -
Mirk #177 ami konyhasó? -
#176 Nemhogy felesleges, még ártalmas is... vagy nem... fene tudja. Valakinek ártalmas, valakinek jobb. Itt ülünk a gép előtt, és olyan dolgokról gondolkodunk amik egyáltalán nem szükségesek a boldog és kiegyensúlyozott élethez. Aztán megyünk dolgozni, többnyire szintén olyat amire szintén semmi szükségünk a boldog és kiegyensúlyozott élethez. Aztán hazamegyünk, és olyanokról beszélünk többnyira, amik...
+ olyan dolgok az értékeink, amik ha nem léteznének szintén egyáltalán nem hiányoznának
Hát, valamilyen mennyiségben tartozik. Miért jelenik meg egyre több érdekes fájdalom? :-) -
#175 E-sek?
Erről az az aranyos kis történet jut az eszembe, amikor rögtönzött közvéleménykutatást tartottak, ki mit gondol az élelmiszerekbe kevert E-300 adalékanyagról.
Kevés kivétellel, akik nagyot röhögtek, a legtöbben démonizálták ezt a csúnya adalékot... -
Mirk #174 csak az a baj... hogy ez nem a topikhoz tartozik
de.
ez az egész vissza a természetbe sokkal... jelentősebb kérdés mint gondolnád. mert ha vissza a természetbe akkor felesleges volt minden eddigi erőfeszítés -
Fbn Lx #173 azért szerintem ebből tanulva az emberiség kicsit másféle irányt venne... mert semmi sem alakulhat ki kétszer ugyanúgy. ha újra kialakulna a viszálykodás meg a háború, kitudja, milyen új világképet vennénk fel, és miféle új értékeket tartana egy teljesen más irányba fejlődő társadalom fontosnak...
és mi van, ha a raszták meghódítják a világot? :DD -
#172 Jaja, teljesen egyet értek. Csak az a baj, hogy utána megint kialakulnának az értelmetlen vallások, aztán a civilizációk, aztán már csak néhány idióta kell és ismét sötét középkor. Aztán háborúk, és főként annak köszönhetően fejlődés, stb. :S -
Fbn Lx #171 fájdalmakkal kapcsolatban:
ha fáradt vagyok, vagy keveset aludtam, mindig sajogni szokott a bokám. már egész rég óta. nem értem hogy mi az összefüggés -
Fbn Lx #170 egen, pont erről beszélgettem ma haverral :D
mindig arra vágytam, hogy vissza a természethez, aztán törzsi szintű közösségek, vagy anarchia. És akkor lenne egy kis szervezkedés meg összefogás, egymás segítése az emberek részéről, ha nem véd meg minket az állam, és ha nem adják az élelmiszert a boltokban. Megtanulnának az emberek együtt élni.
Mindenki érezné, hogy haszna, szerepe van a közösségben, mindenki beszélne a másikkal.
mindenki el lenne foglalva, mindenkinek össze kellene dolgoznia.
nem lenne depresszió, nem lenne mánia, és nem lennének érdekes fájdalmak.
mert minden rohadt lelki probléma az elidegenedésből, a reménytelenségérzetből, a világutálatból, és az ebből kiváltott depresszióból fakad, vagy a stresszből, és a szükséges megfelelni akarásból. a testi jellegű bajoknak is ez a táptalaja.
Ez így már nem durvulhat sokáig, valamit radikálisan változtatni kell, vagy valami fog is, én remélem, hogy a természet egy idő után rendet tesz.
Eleinte persze, lehet sokan meghalnánk - nem tudná az ember, honnan szerezzen gyógyszereket, orvosságot, a betegség sokkal könnyebben elvihetne, meg a kajahiány is nehéz körülmény lenne, de ez így akkor sem mehet tovább.
egyre többen, és egyre érdekesebb problémákkal. -
#169 Jah, én is így gondolom. Teljesen felesleges, a természetben kellene élnünk, közösségekben (családdal), időnként vadászni meg gyűjtögetni (természetes ételeket enni :P), szertartásokat végezni, közösen zenélni, stb.. Az volt az igazi élet :( De már életben sem tudnánk maradni egyedül a természetben :D -
Fbn Lx #168 ja.
megfelelő időközönként mindennek elölről kell kezdődnie. Feltéve, hogy nincs vége.
mert ez a modern társadalmas faszság egyre nevetségesebb, minél többet él az ember, annál inkább látja. -
#167 Hogy utána megint előlről kezdődjön minden szinte ugyen így? :-) -
Fbn Lx #166 ezeket elolvasva ezt szűrtem le:
jót tenne az emberiségnek egy reset gomb. -
eliza99 #165 Én is inkább a szabad levegős megoldásban hiszek.. Nem fogom gyógyszerezni magam! -
#164 Szakorvos is garantáltan felír valamilyen "kábítószert" a problémára, amit élete végéig szedni kell. Ilyenkor csak az a legjobb, elmenni pár napra, friss levegőn sportolni, stb.! Én továbbra is azt javaslom. -
vizilou #163 remélem nem komoly, hogy ilyen a hangulatod, mert szerintem ez nem vicces. bár gondolom nem is annak szántad. ha lelki problémáid vannak keress fel egy szakorvost, vagy fogadd meg az ehhez értők tanácsát.nem tudom, rossz nézni hogy valaki ilyen állapotban van:/ -
eliza99 #162 -
eliza99 #161
Találtam egy érdekes képet, nagyon ráillik a színvilág az én fájdalmaimra.. -
eliza99 #160 Jajj ne máár :).. Ez milyen kérdés :).. MIért lenne bajod a vegyszermentestőől? :D
Én épp BIO sütit majszolok.. Finom csokis, isteni!
Kinek milyen az ízlése, ott is van azért választék.. -
#159 Hát nem. Érdekes dolgokat olvasok mostanában.
Egyrészt ott van Dr. Lenkei, azt mondja hogy a betegségek nagy része azért van, mert nem jutnak be a vitaminok a szervezetbe (ezért lehet kapni nála vitamin csomagokat, néha vettem be én is biztonság kedvéért).
Aztán sok helyen olvasható, hogy a betegségek legnagyobb része lelki dolgokra vezethető vissza.
Akkor, sok helyen az egészségtelen életmódot mondják az okoknak (sok egészségtelen étel, mozgás nélküli élet, stb.).
És ott van amit írtam könyvet, ősi hindu légzésgyakorlatok, ahol meg azt mondja, hogy az európaiak, akik nem sportolók és nem figyelnek oda erre, nem is tudnak rendesen lélegezni (nem töltik meg és ürítik ki teljesen a tüdeiket, és csak a felső részét használják, stb.), és a legtöbb probléma, illetve néhány szervi betegségek ebből adódnak az szerint.
Ha mindet összevetjük csoda, hogy egyáltalán képesek vagyunk élni! :I És akkor még nyomják a gyógyszereket belénk, amik nagyrészt csak tüneti kezelések, vagy placebók és csak mellékhatásai vannak. Még az is hatásosabb legtöbb betegségnél, ha valaki lelki erőt ad. Bár a Reiki gyógyítás ennél több szerintem (de tapasztalatom nincs ezzel). -
penbutter #158 de ezek ízre nem rosszabbak, mint az E-sek? ha hozzá van szokva az ember a "káros"-hoz, nem lehet baja ezektől a bioizéktől? -
eliza99 #157 Leszakadt az állam, mikor megtudtam :), nincs! De ha van is, az erősen szabályozott.. Például tartósítószer azt hiszem kizárt, színezék is felejtős.. stbstb.. De menj be akár ma egy boltba és csodálkozz rá :).. Én megtettem egy Cseszkóban :D, hát igen.. Ezek a gazdagok táplálékai :).. Nem irtó drágák, de nem engedhető meg mindennap egy átlagembernek ... -
penbutter #156 ez komoly? nincs benne semmi E meg hasonlók? -
eliza99 #155 A doktornő hívta fel a figyelmem, még az egészséges táplálkozással kapcsolatban.. Nem gondoltam volna, hogy egy orvostól tudom meg ezt..
Sokáig azt hittem, hogy a BIO élelmiszerek, amik sokkal drágábbak, fogyókúrás termékek.. Pedig nem így van :).. A doktornő mondta, hogy nap mint nap elmegyünk mellettük a bevásárló központokban, mert nincsenek agyonhirdetve, csak pihennek a polcokon.. Elmondta miért.. Ezek a cégek vegyszermentes termőföldeken termesztik ki az alapanyagokat, és csak nagyon szigorított adalékokat adnak termékeikhez.. Ők a minőségre költik a sok pénzt, és reklámra már nem jut.. Logikusan az áruk is sokkal magasabb.. Ha van rá mód, azt kell fogyasztani.. -
mámászítá #154 Tényleg nem rossz kis idézet !
Ha jobban belegondolok igazad van.
Manapság ebben a mostani világban nem nagyon éri meg betegnek lenni. -
#153 Nemrég találtam egy idézetet, amibe szerintem elég sok minden bennevan a jelenlegi helyzetről;
“Idonként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar.
Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar.
Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!”(Mark Twain)
És mennyire igaza van :) -
eliza99 #152 Végigolvastam közben, az azóta írt hozzászólásokat.. Elég sok érdekes dolgot/fájdalmat írtatok.. Ilyen hogy rák, pár évtizede csak ették :D.. Most már van bőr, mell, és még sorolhatnám.. Ha értitek mire gondolok(ez már nem a tengeri :S).. Amióta vegyszerezik a kajáinkat, vizünket, ismeretes a rák is, és a 4. halálok Amerikában a gyógyszerek mellékhatása.. Azért mert a kajától megbetegszel, meg a rohanó életmódtól, és így keres egy rakás pénzt rajtad a gyógyszeripar.. Szóval én inkább kerülöm az Aspartam-ot is.. Sok kis méreg, ami a véráramodba kerül, sokra megy! -
eliza99 #151 Nah sziasztok! Elnézéseteket kérem, hogy eddig nem számoltam be :)..
Bejártam a fél várost a bajommal, valahol elküldtek, valahol gyógyszert írtak volna, stbstb.. A szokásos határozatlanság.. Valahol agyröntgent is csináltak, mert daganatra gyanakodtak :s :D.. Aztán a szorongok.hu -ról beszéltem Fehér Pálma Virággal, ő mondta, hogy manapság már bármitől előjöhetnek rejtélyes fájdalmak.. Nem én vagyok az egyedüli, aki ilyen ügyben kereste meg.. Ez lehet a szmogtól kezdve, az étkezési szokásokig is! Azt mondta, hogy ha magától nem múlik, mások csak felületes kezelést tudnának nyújtani.. Ha semmi nem segít, költözzek el egy új környezetbe.. A kezelt betegei nagy részén ez megmagyarázhatatlan okokból segített.. Lehet lassan költözésre szánom rá magam... :D Még mindig nem alszom, csak ha teljesen kimerülök.. -
#150 Menj orvoshoz. -
penbutter #149 nekem a hasam görcsöl állandóan, szinte minden nap, meg a fejem is elég sűrűn fáj... és nagyon keveset alszok:S sokszor csak 2-3 órát... -
#148 Végre egy sorstárs. :D Nekem már kiskorom óta van ez, 1 évben 1-szer, de komolyan, 1 évbe 1-szer maximum 2-szer olyan erős fejfájás tör rám, de olyan kurva erős, hogy vagy 6-8 óráig tart és próbálom magamban tartani a lelket mert már a fájdalomtól vagy hánynom kell vagy összeesek. iszonyúan szarul vagyok olyankor, már majdnem azon voltam legutóbb, hogy mentőt hívok mert itt patkolok el, mászkáltam le fel, de mint aki alig bír menni. :D aztán egyszer bevettem quarelin-t(erős fájdalomcsillapító) no-spaval(görcsoldó) és úgy kiütött, hogy pár óra múlva elmúlt, de úgy éreztem magam mint egy kómás. a legrosszabb ellenségemnek nem kívánom. és ez minden évben így van. -
Mirk #147 nekem magas vérnyomáson segített, gondolom amiatt volt az orrvérzés is