346
Megmagyarázhatatlan fájdalmak topicja
-
#106 Nekem álmomban csak akkor szokott fájni, ha begörcsöl a lábam valamiért, és akkor felébredek és fáj mint az állat :) -
#105 Szerintem ITT nézzetek körül, hátha tudnak segíteni ezeken (illetve hátha csak vitamin hiány miatt vannak ezek). A jógát továbbra is tudom ajánlani, meg a Cenzúrázott egészség-et küldeni (ne utáljatok ki ez miatt :D )!
Nekem szerencsére nincsenek ilyen problémáim. -
Fbn Lx #104 végülis tartozik.
sztem kétesélyes, vagy kisebb gyomkorfekély-féleség, az okoz ilyen hányásos panaszokat, vagy valamilyen ételallergia. valamilyen kajából esetleg van hogy hetekig nem fogyasztasz nagyobb mennyiségben, de ha egyszer igen az betesz...
én pl. soha a büdös életbe nem gondoltam volna hogy laktózérzékeny vagyok, most meg megtudtam, és nem fogyaszthatok túl sok tejeset, pedig szeretem.. -
#103 Engem a fájdalom kevésbé izgat,jobban zavarnak a gyakori hányások.
Van h. eltűnnek a tünetek akár 2 hónapig is,aztán egyszer csak visszajön és 1-2 héten át 2-3 naponta rókázok mindenféle betegség nélkül,ami nem kisit tud kellemetlen lenni.
Viszont ez akkor is előjön ha csak egy kicsit is többet eszek a kelleténél,ami főleg a Karácsonyi ünnepekkor történik meg (gondolom ismeritek mikor a rokonok azt hiszik h. ha ünnep van akkor megbírjátok enni a 8fogásos ebédet) ilyenkor szinte mindennap fellépnek az elöbb említett tünetek.
De ez már nem egészen a topik témájához tartozik. -
#102 Valami nagyon felizgathatott álmodban :D -
COOLancs #101 De az volt, de a tapasztalatom az hogy a rémálmok amiatt vannak ha valamid fáj alvás közben, pl ennél azt álmondatm hogy egy fekete nejlon valamit (tiszta olyan volt mint a hullazsák xD) szórítanak rám, és emiatt nem kapok levegőt. Azután felébredtem, a szívem még mindig lüktetett és kurva nehezen kaptam levegőt. Meg még volt néhány hasonló eset, hogy rémálmom volt, és amikor felébredtem tényleg fájt valamim. -
#100 :DDD
Nah nektek pláne ajánlom akkor ezt a hatha jógát! De ha nem sportolsz egyáltalán semmit, akkor tuti nem maradsz egészséges :) Legalább futni hetente 1-2 alkalommal, ha máshoz nincs (hétvégén).
Szerintem az nem olyan vészes (bár nem tudom pontosan hány éves vagy). Én 18 (már majdnem 19) évesen 47 kiló vagyok csak :D (de eleve kisebb vagyok, szóval már magasabb vagyok egy kicsivel mint a szüleim, bár azért nehezebbnek kéne legyek állítólag :D ). -
ElectricalTech #99 Lehet rémálmod volt csak nem emlékszel rá? -
Fbn Lx #98 kiskoromban (olyan 9 éves koromig) az az erős emlék maradt meg, hogy nagyjából minden nap, vagy minden második nap órákat töltöttem hason fekvéssel.
egyszerűen olyan szintű hascsikarásokat éltem meg minden nap, hogy gyakran feküdtem hason mozdulatlanul, mert ilyenkor nem éreztem.
ez 10 éves koromra full elmúlt. és akkoriban sem értették, voltunk röntgenen, de nem találtak semmit.
mostanában szokott ez a fajta hascsikarás megint előjönni. de mostanában már azt jelzi, ha mennem kell... :D -
#97 Az emésztésemmel valami nekem sem frankó,szinte mindennap van gyengébb/erősebb hányingerem,és gyakran hányok úgy h. nem vagyok beteg,elötte tök jól vagyok...
A hasam pedig minden evés után fáj,néha erősebben,néha gyengébben.
Remélem az idő múlásával elmúlik... -
COOLancs #96 Nekem a szívem körül szokott nagyritkán fájni, néha szúr, de legutóbb pl. arra ébredtem hogy dobog mint az állat, és fulladok is. A kettő hogy függ össze azt nem tudom, de volt néhányszor olyan hogy hírtelen, a nagy semmitől elkezdett görcsölni, iszónyú gyorsan lüktetni, aztán magától lenyugszik. Dehát mindig is tudtam hogy az a nagy szívem visz a sírba xDDD -
Fbn Lx #95 sry hogy rohadthosszú lett xD -
Fbn Lx #94 én is tavaly érettségiztem, és nagyjából már akkor év elején, szeptemberben kezdődött. Nem voltam sose vaskos gyerek, de azelőtt nyáron felhíztam hirtelen 63-ról olyan 68-70-re.
és amikor elkezdődött az év, szépen lassan lefogytam 61-ig. szerencsére már nem fogyok, most vagyok 62
de nem tudom az érettségire fogni, mert nagyon nem vagyok stresszes ebben a tekintetben, általában mindenki csak néz, mért veszem ilyen lazán.
előszöris kezdődött ezzel a fülzúgós mókával. ami utóbbi néhány hónapban nem is jelentkezett, de most megint, és nagyon zavaró.
aztán ezzel egy időben elkezdett gyakorivá válni, hetente többször is hogy bedobogott nagyon a szívem, azaz hogy néhány másodpercre nagyon hevesen összevissza kalimpált, ha mondjuk lehajoltam, vagy felálltam, stb... fájdalom szívkörnyéken már vagy 5 éve nem volt, mostanába sincs, ilyenkor se fáj, egyszerűen csak úgy érzem köhögnöm kell, úgy bepörög hirtelen...
aztán ez van hogy hónapokig nem jön, van hogy hetente többször.
lehet apámtól örököltem ezt, mert azt mondja, ez neki is van. van, hogy évekig nem jön.
ezzel egyidőben már étvágyam is sokkal kevesebb volt.
de nem akartam lefogyni, ezért erőltettem a kaját. Egy össze-vissza evés után pl. rohadt erős hányingert éreztem, mint még soha. 4-5 órán keresztül, hányni nem tudtam, mozdulni nem tudtam tőle, csak feküdtem egyhelyben, átélve életem talán legszarabb pár óráját :p
ez rátett egy lapáttal arra, hogy szar lett a gyomrom...
meg ez is elég változó, mert van, hogy annyira nincs étvágyam hogy 7 óra elteltével sem éhezem meg, de van, amikor hirtelen éhes leszek és sokat zabálok.
lehet, hogy a hangulatomtól is függ.
és úgy az egész állapotom hullámzó. volt már pár olyan napom az utóbbi évben, hogy k*rvajól éreztem magam, és semmi bajom nem volt, de vannak napok/hetek, amikor máson sem tudok gondolkodni, csak azon, hogy mi lehet a bajom...
lehet szar kedélyállapottal is összefüggésben, mert akkor érzem magam a legrosszabbul, és kb. nagyon nincs étvágyam egész nap, ha egyedül vagyok, és nincs mit csinálnom. vagy már dél körül kezdődik, ha előre tudom, hogy a mai nap a továbbiakban is rohadt unalmas lesz.
sport meg ilyesmihez nincs kedvem. nemrég jártam kondiba, de amíg edzettem, és utána is, gyakran rajtam volt az a tompa hányinger.
mióta elkezdődött egyetem, azóta ez nincs, mert van mivel lefoglalnom magam... mindenesetre amíg kung fuztam, az volt életem legegészségesebb 2 éve d:
Szívesen folytatnám. de sportos dolgokba meg nincs kedvem belevágni.
már nem tudom eldönteni, hogy testi vagy lelki eredetű dolog... -
#93 Nekem az elalvással van pont problémám :D . A fülem nekem is valamikor zúg teljes csendben egy kicsit... De más problémám általában nincs. Beteg is utoljára 1 éve voltam kb, akkor is másfél napig. Pedig zenesuliba járok, tavaly érettségiztem (van/volt rendesen sztresszes helyzet...).
De a biciklizés (suliba + hétvégénként ligetben/szigeten), és mostanában jóga gyakorlatozás, meg sok zenehallgatás/filmnézés/játék jót tesz :) -
Fbn Lx #92 ja, és ezek még csak a felületesebb fájdalommal kapcsolatos dolgok, gyakori leginkább esti szar hangulatomról, gyakori hascsikarásról, rossz emésztésről nem is beszélve.
-
Fbn Lx #91 nekem a jobb és a bal könyökömnél szokott gyakran fájni, és nem tudom behatárolni, hogy pontosan hol. egy tompa, de nagyon kellemetlen fájdalom, ami nyilall az alkaromba. egyszerre mindig csak egy oldalon, és általában reggel jelentkezik, nem sokkal felkelés után, késő délutánra pedig mindig elmúlik.
a bokáim meg már egész kiskorom óta fájnak pl, ha fáradt vagyok. ugyanaz a fájdalomérzet, mint a könyökömnél, ami mostanában jelentkezett.
másrészt meg bal oldalon, közvetlenül a bordáim alatt egyetlen, pici pontban szokott reggel fájni néha, ezt a helyet viszont jól be tudom határolni.
bár ez már kb. egy hónapja nem volt.
teljes csendben olyan 10-15 perc elteltével a bal fülem is zúg.
éjszaka gyakran felébredek rá, hogy zsibbad valamelyik kézfejem.
ás szaggatottan alszok. elalvás az megy szerencsére, de van hogy 5x felkelek éjszaka a semmire, egyszerűen csak felpattan a szemem.
szal nekem is van 1-2 problémám :D -
#90 Neked is tudok ajánlani 1-2 olvasmányt. Pont az a baj, hogy a gyógyszerek nagyrésze sem oldja meg az okát... amit élete végéig szedni kell az például biztos. -
#89 Nah de ezekre jók pont azok amiket írtam. Mozgás és légzésgyakorlatok (legjobb a jóga légzésgyakorlatok). Mozgásnak: biciklizés, futás, tornázás/edzés (szabad levegőn jó), esetleg tánc ( :D ) meg ilyesmik.
Emellett jó időnként leülni és zenét hallgatni, vagy filmet nézni.
Na meg ajánlott kerülni a cigarettát, alkoholt, tünetkezelő és nem létszükséges gyógyszereket, C vitamint érdemes szedni, sok folyadékot inni, stb..
Továbbra is mondom, hogy akit érdekel, el tudom küldeni a "Sport és Jóga" (hatha jóga, légzőgyakorlatok vannak benne) könyvet.
Meg még van néhány olvasható digitális könyvem (főleg ncore-ről ill. majomparade torrentről) ha érdekel valakit;
*Természetes életmód - Betegség és fájdalom nélküli élet
*A Reiki energia
*Dr. Lenkei G. - Cenzúrázott egészség
meg még sok minden, akit érdekel az privátot küldjön és átküldöm valahogy. -
ElectricalTech #88 Frontérzékenység, migrén, stressz, akármi lehet..
Esetlegesen rossz hangulat..
Fáradj el esetleg pszihológushoz, ha rossz a kedélyed, bár inkább pszihiátert ajánlanék, mert ő írhat is fel erre gyógyszert, amit a buta emberek nem szednek be arra hivatkozva, hogy ájj ugyan.. ezek csak fehér meg kék pirulák mit tudnak ezek aztán pár hónap múlva nagyokat pislognak, hogy lehet bekellett volna szedni AKKOR, amikor még nem volt késő.
Az, hogy egy bizonyos ideig nem szorúltál gyógyszeres kezelésre nem jelenti azt, hogy a hátralévő életedben sem fogsz. Édesapám is 40 éves korában kapott először gyógyszeres kezelést. Kitudja mi lenne, ha nem venné be :/
Ne csak ülj a gépelött és várd azt a választ tőlünk, ami kedvedre való és nem kell érte csinálni semmit, hanem tessék bevenni a gyógyszert, akár csak próba jelleggel is, hogy hatásos-e vagy beszélgess pszihiáterrel.
A fájdalomcsillapítós megoldást sosem kedveltem. Nem elnyomni kell a fájdalmat, hanem megszüntetni az okozóját, mert kitudja, hogy mi az.. -
Fbn Lx #87 barátnőm sehova nem megy a rohadterős fejfájáscsillapító kapszulák nélkül...
állandóan stresszel, mindenen idegeskedik, aggódik, és gyakran végtelenül pesszimsta.
szóval jellemből is fakadhat.
persze ezt nála a suli váltja ki.
hétvégén/nyáron nem is szedi... -
#86 Pubmed -
F1re #85 én orokoltem fateromtol hogy sokszor faj a fejem de olyan durvan hogy neha idojaras valtozasnal szo szerint addig faj a fejem amig nem veszek be fajdalom csillapitot mondjak hogy ne vegyek majd el mulik multkor kiprobaltam delutan 3tol fajt a fejem este 11ig majdnem meg haltam alig tudtam elaludni reggel felkeltem 6kor de meg akkor is fajt vartam 8 ig es akkor bevettem a fajdalom csillapitot fel ora mulva mar nem is fajt :P es nem csak bemeselem magamnak mert nekem qrvara tud fajni a fejem ugy hogy majd szet robban a szemem is elkezd fajni meg elole az egesz agyam ugy hogy majd be szarok :D -
Mirk #84 az orvosok semmit sem fognak/fognak tudni kezdeni a fejfájásoddal, csak max egyre erősebb fájdalomcsillapítókat írnak fel, amikhez szépen lassan hozzászoksz, ezt biztosra veheted
a testvéremnek mostanában már 3-4 napos folyamatos fejfájásai vannak, és tök mindegy mit és mennyit vesz be, semmi hatása.
ő is volt orvosnál, ide küldték oda küldték, megvizsgálták mindenhonnan, meg leperkált egy rakás vizitdíjat aztán az eredmény egykis hümmögés meg egy nemtudjuk lett -
eliza99 #83 Nem foglak titeket elfelejteni bajtársaim... Természetesen megosztom veletek.. Remélem gyakran összefutunk itt, és megosztjuk egymással bajainkat.. Nem gondoltam volna, hogy itt ennyi segítségre lelek!
Puszi nektek! -
#82 Sok sikert! Ne felejtsd majd el megosztani az eredményeket. :) -
alexandra232 #81 Erő legyen veled eliza -
eliza99 #80 Kedves Balumann!
Olvasok én eleget, csak nem értem miért történik az, ami.. PEDIG sokat vagyok a szabadban, ritkán ülök gép előtt, és alig érzem magam stresszesnek.. Holnapra kiírtam magam fizetett szabira.. Már írom ki a címeket a noteszembe a szorongok.hu -ról, meg a házipatikáról..
Drukkoljatok, hogy megleljem a bajom forrását.. -
#79 -
alexandra232 #78 konicsiwa neked is kedves pepsi twist -
#77 Konicsiwa
Áramlik bennem a csí. (ez rosszat jelent, a felkelőnap szelleme nem tűri a fájdalmat) -
#76 Tudom, hogy könnyű mondani, de szerintem ilyenkor az a legjobb, ha pár napra elutaznátok egy nyugis helyre, és ott pihenni, futni, tornázni, légzőgyakorlatokat csinálni (ilyenben tudok olvasmányt adni ha érdekel, az amúgyis jót tesz). Vagy csak kimenni valami egyszerűbb sportot csinálni valahova egyszerűen, mondjuk a szigetre futni, stb.. Ha stressz miatt van, akkor ezek elmulaszthatják.
A gyógyszereket kerüljétek ameddig tényleg nincs nagy szükség rá.
Az orvosokban egyre kevésbé lehet bízni, én nem javaslom. Maximum valamilyen természetgyógyászt, vagy reikist, vagy ilyesmit :) -
alexandra232 #75 Ki tudja, nem vagyunk orvosok. vagy valaki az? :) -
#74 Ne paráztassuk már szegény Elizát halálra :)))
Eliza, jó az uccsó szmájlid xD -
#73 LOL! xD "Érdekes" meglátás... :D -
eliza99 #72 És mindegyiket a vérnyomás okozza az agyban? Most viccen kívül fennáll a veszélye, hogy az ilyen fejfájásoknál gyakran elpattannak az erek? -
#71 Hát azé elég sokféle fejfájás létezik :) Tod mint a reklámban :) -
#70 Fejfájás=magas vérnyomás.És ahogy több vér kerül az agyadba,az feszíti szét a koponyád,és ettől fáj.Legalábbis mi ezt tanultuk bioszon. -
#69 Csak vicceltem, bocsi :) -
Coco #68 orvos nem tudta megmondani, de itt aztán biztos választ kapsz rá :) -
Thanatos #67 érdekes fájdalmak? ez ilyen mazoista topic? :D