346
Megmagyarázhatatlan fájdalmak topicja
-
#226 Sajnáltatnii??? Szerintem te valamit nagyon félre értettél. Én nem sajnáltatom magamat. 16 éve élek ezzel az álapottal együtt. Néha okoz érdekes helyzeteket de soha egy percig nem sajnáltattam magamat miatta, sőt inkább röhögtem rajta. Akkora "lelki megrázkodtatást" nem okozott soha. Érdekességképpen elmeséltem, ennyi. -
#225 Ezt megértem,de talán ha nem sajnáltatnád magad hanem tennél ellene valamit akkor jobban éreznéd magad... nagyon sokan akik ebben a betegségben szenvednek azt hiszik hogy majd más megoldja a problémáikat... A nagy túróst!!! Neked kell megoldani a dolgokat! -
#224 Szoktam orvoshoz járni és megfogadom a tanácsukat nem vagyok egy természet gyógyász. Viszont ahhoz meg semmi kedvem nincs, hogy szédüljek, hényingerem legyen illetve depressziós legyek. -
#223 mondjuk nem lenne rossz hogy ha megbeszélnéd valakikkel a problémáidat mert az is nagyon sokat tud segíteni abban hogy a közérzeted javuljon!Szóval keress barátokat, barátnőket,családoddal oszd meg a problémáidat és láss csodát,javulni fog a helyzeted! -
#222 Hát nem tudom de nem éppen az az ilyedős ideges típus volnék. Apám anyám nem vert szvsz nem volt nehéz gyerekkorom:)). A munkám is jó egyetemet is végeztem. A nők néha kikészítenek na de ez asszem nem egyedi jelenség:) Szóval nem hinném, hogy mentális alapon lenne a dolog. Egyébként meg fateromtól örököltem mivel neki is van. Na ő meg aztán minden csak épp nem egy neurológiai eset. Elég sokra vitte az életben. -
vizilou #221 hát sajnálom, de nemhiszem el hogy erre nincs megoldás, lehet,hogy nem orvosnál, hanem mentális alapon kéne megtalálni a megoldást -
matumbo #220 És gondolj bele, ha szedted volna, most mekkora roncs lennél..
Ezek a hülye gyógyszerek, amit felírnak az orvosok, csak fednek, takarnak, de nem mulasztják el a bajokat.. Plusz meg is halsz tőlük.. Megoldás: nem kell orvoshoz menni :D.. -
#219 Az ég áldjon meg nem azt mondta, hogy akkor ezt most be kell vennem!!! :)) Felhívta a figyelmemet, hogy ennek lehetnek mellékhatásai és rajtam áll, hogy szedem e vagy sem. -
#218 Ne csináld már Pluskat! Egy orvos sokkal jobban tudja mi kell neked,nem adok neked igazat! -
#217 Nem azt mondta hogy ezt szednem kell, hanem, hogy lehet szednem ha azt akarom, hogy a kézremegéesem abba maradjon. Viszont a mellékhatások miatt én nem akartam ilyen gyógyszert beszedni és a szüleim sem akarták. Ráadásúl az orvos mondta, hogy ez egy állapot ez sem romlani sem javúlni nem fog. Igaza is volt mert most 16 évvel később is ugyanúgy remeg mint akkor. Nem változott a mértéke. -
vizilou #216 Pluskat..azt ne mond, hogy Te 14 évesen megmontad h mire nem akar gyógyszert szedni. Lehet, hogy az orvos ehhez jobban értett mint te:P -
morfologus59 #215 Kiváncsi lennék, hogy mondjuk egy assembly programozásra vagy akár egy gráfelméletre mit találnál ki :D -
#214 Elivleg az. Anno még 14 éves koromban anyámmal elmentünk neurológushoz kivizsgáltatni. Ő mondta, hogy ez az és azt mondta, hogy epilepszia elleni gyógyszerekkel meg lehet szűntetni annak viszont vannak mellékhatásai. Én akkor azt mondtam köszi nem inkább elviselem, hogy néha elkezd jobban remegni a kezem. -
matumbo #213 Egyetértek Balumann! Ha kulcsszavak köré építed fel a mondanivalót, minden eszedbe fog jutni.. Nekem minden tantárgyból minden témakörben volt valami, amit hozzá tudtam párosítani az életemhez, ha máshoz nem, ahhoz, amit a TV-ben láttam, és nagyon érdekes volt.. Ha olyan az anyag, építsd/formáld képbe a mondanivalód.. Ha mondjuk Einstein relativitáselméletére kell visszaemlékezni, képzelj el egy bicikliző postásbácsit.. Te ülsz egy padon, és nézed, ahogy elsuhan melletted, aztán ő nézi, hogy hogy reppennek el mellette a házak.. stbstb
Ha differenciálegyenletekből vizsgázol, képzelj el egy emeletes házat, ahol a szobák a számok, és liftekben utaznak a képletek, és szállítják a végeredményt.. stbstb
Nem bírom máár :DD.. Remélem érted mire gondolok!
-
morfologus59 #212 Igen, a biztos tudást semmi sem helyettesítheti. A vizsgáztató, ha akarja, akkor úgyis tud úgy, olyat kérdezni, amire egy magát jól előadó diák úgysem tud válaszolni.
Persze, ha nem olyan a vizsgáztató, akkor bizony azok is át tudnak menni, akik lényegesebben kevesebbet készültek.
Mindenesetre akár izgul valaki, akár nem, a rendes, szorgalmas készülés az a tuti. -
#211 Az ilyen helyzeteknél egyébként sokat segít az is, ha fejben (esetleg csukott szemmel) végig gondolod, hogy mit hogyan fogsz elmondani. Esetleg ha nem jut eszedbe vmi, akkor kiírsz 1-2 kulcsszót, megpróbálod az köré felépíteni a gondolatokat. Aztán 1-2 kulcsszóról kiírva végiggondolni fejben mindent.
Vizsga előtt az izgulást csak az csökkentheti, ha biztosabb vagy abban hogy tudod. -
#210 "Félretéve a tréfát, nyugodj meg, végy egy nagy levegőt, és gondolkozz el, hogy miért izgulsz.."
Ez nálam sose vált be :D Én sokat szerepeltem és mindig nagyon izgultam (most is mindig izgulok). Próbáltam már sokszor mélylevegőt venni, rákérdezni magamban hogy miért izgulok -> áh nincs miért izgulni, nem fogok izgulni. Következő lépésnél már megint izgultam ugyan úgy :D
Érettségi előtt kezdtem el jógalégzést gyakorolni, és úgyérzem az nagyon sokat segített, az a nem pánikolós izgulás meg még jót is tett. -
#209 Felesleges ezen rágódni szvsz, ezzel együtt kell élni, hogy bármikor meghalhatunk. Előtte sem voltunk senkik, utána sem leszünk (vagy ha voltunk/leszünk akkor úgyse emlékszünk rá, úgyhogy mind1).
"Egyszer élünk, de ha jól élünk az is elég" :) -
matumbo #208 Legjobb megoldás, ha nem mész be vizsgázni :D..
Félretéve a tréfát, nyugodj meg, végy egy nagy levegőt, és gondolkozz el, hogy miért izgulsz.. Ha megvan oszd be úgy az időd, hogy le legyél terhelve, és ne legyen időd izgulni.. Az egy pótcselekvés, mert nem figyelsz oda eléggé arra, ami igazán fontos.. Fontos, hogy ne tömj magadba mesterséges dolgot, mert az olyan, mint a testhelyzettől függő tanulás..
Ha fekve nyomod magadba az anyagot, úgy fogod tudni igazán előadni, ha sok kávéval és nyugtatóval nyomtad magad közben, csak úgy fog menni a vizsga napján is az előadása..
Más tanácsot nem lehet adni izgulásra, minthogy felejtsd el, és normálisan oszd be az időd..
Üdv: matumbo -
#207 Csak magamat tudom megint ismételni (már vagy 20x írtam a topikban :D). Mozogni, sportolni (futás, úszás, biciklizés, stb.) amikor csak van időd, annál jobb stressz levezető nincs.
És emellé jöhet jól még a jóga légzés (alapja az, hogy megállsz, kifújod teljesen a levegőt, aztán teljesen beszívod - először alsó hasba, utána átviszed felsőbe, 10 mp-ig visszatartod, aztán kifújod teljesen, és újra, figyelj az egyenletes beszívás-kifújásra -> már ez is hatásos). -
matumbo #206 Én, ha ideges voltam elmentem házat bontani.. Valamelyik barátnál biztosan kellett valamit szétszedni :D..
Nem volt baj a társasági életemmel, de nap mint nap szembesültem egy olyan gondolattal, ami mégis lehúzott.. Ez pedig az, hogy mindennek vége lesz valamikor.. Lehet bolondnak nézni, de ezt nem tudtam egyszerűen megemészteni..
Talán ez a kép ad egy enyhe sugallatot, a félelmemről, ami kb olyan ijesztő volt, mint ez a kép..
-
RozmarGyik #205 Valaki tudna nekem segíteni?
Lassan közeledik a vizsgaidőszak és megint érzem magamon h valami nem tökéletes. Stresszelek, idegeskedek... Valami megoldást kell találnom, mert már tavaly is majdnem összeomlottam. Valaki esetleg valami megoldást tudna mondani nekem? -
morfologus59 #204 Tényleg elég jól megjeleníti a nyomást, az érzést és lehet most azzal jönni, hogy szembe kell nézni a saját problémánkkal, DE!
Ez a betegség tipikusan nem az a fajta, amit képes egyedül, magában megoldani az ember. Akkor csak még jobban emészti magát.
Nagyon is szükség van ilyenkor a barátokra, a családra. Az a cél, hogy ne törjön elő az a rossz közérzet, hogy teljesen normálisan menjen minden. El kell felejtkezni arról, hogy ilyen problémánk van. Míg a szembesítés pont ennek az ellenkezőjét éri el.
Persze ez csak saját vélemény. -
matumbo #203 Egyébként nemrég még én is segítségre szorultam.. Belvárosban laktam, rohanós volt az életem, és mások is rohantak körülöttem, napról napra sebességrekordot döntve.. Aztán kiköltöztem a külvárosba.. Egyszerűen hihetetlen változáson estem át.. Sokkal nyugodtabb az életem.. Reggel van lehetőségem megnézni a felkelő napot, és nem a ronda házakat bámulom.. Bár a cigiről még nem szoktam le, de hamarosan arról is le fogok mondani.. Kezdek örülni minden egyes napnak, amit kapok..
Szép napot nektek, jó egészséget! -
matumbo #202 Sziasztok.. Nemrég találtam ezt a videót a neten.. Ez szépen szimbolizálja azt a nyomást, ami az embert éri nap mint nap..
-
Mirk #201 persze. én is szívesen látnám
de ez változni fog, csak most gondolkodnak így az emberek
de változás alatt ugye nem egy generációról vagy akár ezer évről beszélek, hanem nagyon hosszú időről -
Fbn Lx #200 ha azt vesszük, jobban értek a tech cuccokhoz mint a búzatermesztéshez meg a vadászathoz.
ennek ellenére szívesen látnám a saját szemeimmel a technológia nélküli emberiséget. lennének izgalmak :p
aztán lehet hiányozna ez a sok kényelem, de a természet legalább embert faragna belőlem.
-
#199 És ha elkészült? :)))
Ezaz hogy egyszer megscinálják, aztán már szinte semmit nem kell az embereknek megcsinálni. -
Mirk #198 azért használjátok a megváltoztat helyett a kiöl szót mert a gondolkodásunk még mindig nem változott meg
pedig meg fog
-
#197 így is egyre kevesebb a szakmunkás ember :( -
#196 Még. ;) -
penbutter #195 hát ezaz, egyre kevesebb emberre lesz szükség, és addig a többiek mi a péni**t csinálnak majd? Otthon szoronganak -
Fbn Lx #194 de emiatt egyre kevesebb lesz a sajátkézzel alkotó emberek száma.
eltértünk a témától :D -
penbutter #193 a gépgyártó gépgyártó gépgyártó gépgyártó gépgyártó gépgyártó gépet is muszáj hogy emberi kéz alkossa :P -
kirde #192 valamilyen szinten igazat adok neked, az elősegíti a depressziót ha nem érintkezünk emberekkel, ha társaságban vagyunk, az máris egy fajta orvosság az ilyen gondokra szerintem. De abban biztosak lehetünk, hogy az ember kétkezi munkája sosem fog eltűnni. Az Aston Martinokat sem gépek rakják össze :P -
#191 Hiába ez így van fejlődik a technika, egyre több dologhoz használnak gépeket ! Sajnos ez ránk nézve nem túl biztotató (de ez még nem a Teminátor :) ) !
Egyre többen ezért szoronganak és stresszelnek ! -
penbutter #190 de ez a technikai fejlődéstől nem csak "jó dolgunk" van. Az embernek egyre kevesebb dolga lesz, mindent elvégeznek a gépek, és ezzel egy csomó dolgot nem kell az embernek megtennie mert megteszik a csúcsszuper gépek. Pl ha majd gépek szedik le az almáról a fát, a gazda nem lesz szabad levegőn mert mégis minek, nem beszél a szomszéd gazdával mert az is leszedeti géppel és megette az egészet a fene. Aztán jön a befordulás,
nemtörődömség, befordulás stbstb.. Technika kiöl egy csomó mindent ez így van. -
#189 "...kis örömökben kielégülve, mégis mindig elégedetlenül." -
#188 Olvastátok Hermann Hesse: Sziddhártáját? -
#187 Hát szerintem a lényegnek ezek kellenének: egészség (fittség -> sporttevékenységek, vadászat, életbenmaradásért harc), társasági élet, család (nyugodt, boldog kapcsolat egy feleséggel, majd gyerekek felnevelése, életre tanítása).
"Minden ember meghal, de nem minden ember él igazán." (A rettenthetetlen c. film)
Ez egyre több emberre igaz sajnos.