Érdekes fádalmak topicja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hát ezaz, egyre kevesebb emberre lesz szükség, és addig a többiek mi a péni**t csinálnak majd? Otthon szoronganak
de emiatt egyre kevesebb lesz a sajátkézzel alkotó emberek száma.
eltértünk a témától 😄
eltértünk a témától 😄
a gépgyártó gépgyártó gépgyártó gépgyártó gépgyártó gépgyártó gépet is muszáj hogy emberi kéz alkossa 😛
valamilyen szinten igazat adok neked, az elõsegíti a depressziót ha nem érintkezünk emberekkel, ha társaságban vagyunk, az máris egy fajta orvosság az ilyen gondokra szerintem. De abban biztosak lehetünk, hogy az ember kétkezi munkája sosem fog eltûnni. Az Aston Martinokat sem gépek rakják össze 😛
Hiába ez így van fejlõdik a technika, egyre több dologhoz használnak gépeket ! Sajnos ez ránk nézve nem túl biztotató (de ez még nem a Teminátor 😊 ) !
Egyre többen ezért szoronganak és stresszelnek !
Egyre többen ezért szoronganak és stresszelnek !
de ez a technikai fejlõdéstõl nem csak "jó dolgunk" van. Az embernek egyre kevesebb dolga lesz, mindent elvégeznek a gépek, és ezzel egy csomó dolgot nem kell az embernek megtennie mert megteszik a csúcsszuper gépek. Pl ha majd gépek szedik le az almáról a fát, a gazda nem lesz szabad levegõn mert mégis minek, nem beszél a szomszéd gazdával mert az is leszedeti géppel és megette az egészet a fene. Aztán jön a befordulás,
nemtörõdömség, befordulás stbstb.. Technika kiöl egy csomó mindent ez így van.
nemtörõdömség, befordulás stbstb.. Technika kiöl egy csomó mindent ez így van.
"...kis örömökben kielégülve, mégis mindig elégedetlenül."
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Hát szerintem a lényegnek ezek kellenének: egészség (fittség -> sporttevékenységek, vadászat, életbenmaradásért harc), társasági élet, család (nyugodt, boldog kapcsolat egy feleséggel, majd gyerekek felnevelése, életre tanítása).
"Minden ember meghal, de nem minden ember él igazán." (A rettenthetetlen c. film)
Ez egyre több emberre igaz sajnos.
"Minden ember meghal, de nem minden ember él igazán." (A rettenthetetlen c. film)
Ez egyre több emberre igaz sajnos.
akkor mégis mi a lényeg?
a legprimitívebb életformák is a módját keresik annak, hogy hogyan érezzék jól magukat a saját világukban.
ha az emberi fejlõdés nem a társadalom, és legfõképp nem az egyén érdekeit szolgálja, akkor remélem egyetértünk abban, hogy valóban nincs értelme, mert ugyan dominánsak leszünk, de nem leszünk boldogok.
a legprimitívebb életformák is a módját keresik annak, hogy hogyan érezzék jól magukat a saját világukban.
ha az emberi fejlõdés nem a társadalom, és legfõképp nem az egyén érdekeit szolgálja, akkor remélem egyetértünk abban, hogy valóban nincs értelme, mert ugyan dominánsak leszünk, de nem leszünk boldogok.
ezkérlek azért van
mert a technika nem egyénrõl hanem fajról szól
nem a te vagy az én boldogságom vagy elégedettségem az élettel a lényeg
mert a technika nem egyénrõl hanem fajról szól
nem a te vagy az én boldogságom vagy elégedettségem az élettel a lényeg
mert jó dolgunkban nem tudunk mit csinálni...
nem jó, ha az embernek nincs igazán dolga a világban, vagy nem érzi, hogy fontos a világnak.
vagy csak egy nagyobb közösségnek.
attól, mert sokáig jutottunk, sokáig fejlõdtünk, én nem érzem azt, hogy lenne értelme.
nem hiányozna semmilyen technológia nyújtotta kényelem - lehet hogy jól hangzik ez a sok cucc, de rohadtul nem vagyok boldog attól, amit birtoklok, és nem vagyok boldog attól, hogy most épp nincs dolgom, és a gép elõtt ülök.
úgy is mondhatnánk kínomban ülök a gép elõtt ennyit, mert keresek valamit, ami legalább lefoglal.
nem hiányozna, ha senkinek sem lenne a világon. ha nekem nem lenne de sokaknak igen, akkor semmi nem változna, akkor nyilván hiányozna, mert kell valami nekem is, amivel elütöm az idõt. ez így megy.
nem jó, ha az embernek nincs igazán dolga a világban, vagy nem érzi, hogy fontos a világnak.
vagy csak egy nagyobb közösségnek.
attól, mert sokáig jutottunk, sokáig fejlõdtünk, én nem érzem azt, hogy lenne értelme.
nem hiányozna semmilyen technológia nyújtotta kényelem - lehet hogy jól hangzik ez a sok cucc, de rohadtul nem vagyok boldog attól, amit birtoklok, és nem vagyok boldog attól, hogy most épp nincs dolgom, és a gép elõtt ülök.
úgy is mondhatnánk kínomban ülök a gép elõtt ennyit, mert keresek valamit, ami legalább lefoglal.
nem hiányozna, ha senkinek sem lenne a világon. ha nekem nem lenne de sokaknak igen, akkor semmi nem változna, akkor nyilván hiányozna, mert kell valami nekem is, amivel elütöm az idõt. ez így megy.
hát valamibõl meg kell formázni azt a tablettát
Egyszer vettem ilyen rohadt nagy adag C-vitamint, erre kiderült, hogy a kétharmada nátrium-aszkorbát. A vesém szinte porzott tõle, úgy dolgozott.
hát nemugyanaz??😊
Szerintem a vissza természetbe mottót nem kell szó szerint érteni, hanem csak szimplán szorosabbra fûzni a kapcsolatot ember és természet között, környezetvédelemmel, a természetrõl általánosságban többet beszélni, hogy ha valaki kirándulni megy tudja már, hogy mi ehetõ és mi nem, mit tegyen ha eltéved stb. és az emberek többet mozogjanak a természetben, nem pedig egy zárt térben amit konditeremnek csúfolnak. Mert az ember jelenlegi kapcsolata a természettel inkább a 0-hoz konvergál.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
azért jelenik meg egyre több érdekes fájdalom mert az emberek egyre többet foglalkoznak a fájdalommal
ami konyhasó?
Nemhogy felesleges, még ártalmas is... vagy nem... fene tudja. Valakinek ártalmas, valakinek jobb. Itt ülünk a gép elõtt, és olyan dolgokról gondolkodunk amik egyáltalán nem szükségesek a boldog és kiegyensúlyozott élethez. Aztán megyünk dolgozni, többnyire szintén olyat amire szintén semmi szükségünk a boldog és kiegyensúlyozott élethez. Aztán hazamegyünk, és olyanokról beszélünk többnyira, amik...
+ olyan dolgok az értékeink, amik ha nem léteznének szintén egyáltalán nem hiányoznának
Hát, valamilyen mennyiségben tartozik. Miért jelenik meg egyre több érdekes fájdalom? :-)
+ olyan dolgok az értékeink, amik ha nem léteznének szintén egyáltalán nem hiányoznának
Hát, valamilyen mennyiségben tartozik. Miért jelenik meg egyre több érdekes fájdalom? :-)
E-sek?
Errõl az az aranyos kis történet jut az eszembe, amikor rögtönzött közvéleménykutatást tartottak, ki mit gondol az élelmiszerekbe kevert E-300 adalékanyagról.
Kevés kivétellel, akik nagyot röhögtek, a legtöbben démonizálták ezt a csúnya adalékot...
Errõl az az aranyos kis történet jut az eszembe, amikor rögtönzött közvéleménykutatást tartottak, ki mit gondol az élelmiszerekbe kevert E-300 adalékanyagról.
Kevés kivétellel, akik nagyot röhögtek, a legtöbben démonizálták ezt a csúnya adalékot...
csak az a baj... hogy ez nem a topikhoz tartozik
de.
ez az egész vissza a természetbe sokkal... jelentõsebb kérdés mint gondolnád. mert ha vissza a természetbe akkor felesleges volt minden eddigi erõfeszítés
de.
ez az egész vissza a természetbe sokkal... jelentõsebb kérdés mint gondolnád. mert ha vissza a természetbe akkor felesleges volt minden eddigi erõfeszítés
azért szerintem ebbõl tanulva az emberiség kicsit másféle irányt venne... mert semmi sem alakulhat ki kétszer ugyanúgy. ha újra kialakulna a viszálykodás meg a háború, kitudja, milyen új világképet vennénk fel, és miféle új értékeket tartana egy teljesen más irányba fejlõdõ társadalom fontosnak...
és mi van, ha a raszták meghódítják a világot? 😄D
és mi van, ha a raszták meghódítják a világot? 😄D
Jaja, teljesen egyet értek. Csak az a baj, hogy utána megint kialakulnának az értelmetlen vallások, aztán a civilizációk, aztán már csak néhány idióta kell és ismét sötét középkor. Aztán háborúk, és fõként annak köszönhetõen fejlõdés, stb. :S
fájdalmakkal kapcsolatban:
ha fáradt vagyok, vagy keveset aludtam, mindig sajogni szokott a bokám. már egész rég óta. nem értem hogy mi az összefüggés
ha fáradt vagyok, vagy keveset aludtam, mindig sajogni szokott a bokám. már egész rég óta. nem értem hogy mi az összefüggés
egen, pont errõl beszélgettem ma haverral 😄
mindig arra vágytam, hogy vissza a természethez, aztán törzsi szintû közösségek, vagy anarchia. És akkor lenne egy kis szervezkedés meg összefogás, egymás segítése az emberek részérõl, ha nem véd meg minket az állam, és ha nem adják az élelmiszert a boltokban. Megtanulnának az emberek együtt élni.
Mindenki érezné, hogy haszna, szerepe van a közösségben, mindenki beszélne a másikkal.
mindenki el lenne foglalva, mindenkinek össze kellene dolgoznia.
nem lenne depresszió, nem lenne mánia, és nem lennének érdekes fájdalmak.
mert minden rohadt lelki probléma az elidegenedésbõl, a reménytelenségérzetbõl, a világutálatból, és az ebbõl kiváltott depresszióból fakad, vagy a stresszbõl, és a szükséges megfelelni akarásból. a testi jellegû bajoknak is ez a táptalaja.
Ez így már nem durvulhat sokáig, valamit radikálisan változtatni kell, vagy valami fog is, én remélem, hogy a természet egy idõ után rendet tesz.
Eleinte persze, lehet sokan meghalnánk - nem tudná az ember, honnan szerezzen gyógyszereket, orvosságot, a betegség sokkal könnyebben elvihetne, meg a kajahiány is nehéz körülmény lenne, de ez így akkor sem mehet tovább.
egyre többen, és egyre érdekesebb problémákkal.
mindig arra vágytam, hogy vissza a természethez, aztán törzsi szintû közösségek, vagy anarchia. És akkor lenne egy kis szervezkedés meg összefogás, egymás segítése az emberek részérõl, ha nem véd meg minket az állam, és ha nem adják az élelmiszert a boltokban. Megtanulnának az emberek együtt élni.
Mindenki érezné, hogy haszna, szerepe van a közösségben, mindenki beszélne a másikkal.
mindenki el lenne foglalva, mindenkinek össze kellene dolgoznia.
nem lenne depresszió, nem lenne mánia, és nem lennének érdekes fájdalmak.
mert minden rohadt lelki probléma az elidegenedésbõl, a reménytelenségérzetbõl, a világutálatból, és az ebbõl kiváltott depresszióból fakad, vagy a stresszbõl, és a szükséges megfelelni akarásból. a testi jellegû bajoknak is ez a táptalaja.
Ez így már nem durvulhat sokáig, valamit radikálisan változtatni kell, vagy valami fog is, én remélem, hogy a természet egy idõ után rendet tesz.
Eleinte persze, lehet sokan meghalnánk - nem tudná az ember, honnan szerezzen gyógyszereket, orvosságot, a betegség sokkal könnyebben elvihetne, meg a kajahiány is nehéz körülmény lenne, de ez így akkor sem mehet tovább.
egyre többen, és egyre érdekesebb problémákkal.
Jah, én is így gondolom. Teljesen felesleges, a természetben kellene élnünk, közösségekben (családdal), idõnként vadászni meg gyûjtögetni (természetes ételeket enni 😛), szertartásokat végezni, közösen zenélni, stb.. Az volt az igazi élet 😞 De már életben sem tudnánk maradni egyedül a természetben 😄
ja.
megfelelõ idõközönként mindennek elölrõl kell kezdõdnie. Feltéve, hogy nincs vége.
mert ez a modern társadalmas faszság egyre nevetségesebb, minél többet él az ember, annál inkább látja.
megfelelõ idõközönként mindennek elölrõl kell kezdõdnie. Feltéve, hogy nincs vége.
mert ez a modern társadalmas faszság egyre nevetségesebb, minél többet él az ember, annál inkább látja.
ezeket elolvasva ezt szûrtem le:
jót tenne az emberiségnek egy reset gomb.
jót tenne az emberiségnek egy reset gomb.
Én is inkább a szabad levegõs megoldásban hiszek.. Nem fogom gyógyszerezni magam!
Szakorvos is garantáltan felír valamilyen "kábítószert" a problémára, amit élete végéig szedni kell. Ilyenkor csak az a legjobb, elmenni pár napra, friss levegõn sportolni, stb.! Én továbbra is azt javaslom.
remélem nem komoly, hogy ilyen a hangulatod, mert szerintem ez nem vicces. bár gondolom nem is annak szántad. ha lelki problémáid vannak keress fel egy szakorvost, vagy fogadd meg az ehhez értõk tanácsát.nem tudom, rossz nézni hogy valaki ilyen állapotban van:/
Találtam egy érdekes képet, nagyon ráillik a színvilág az én fájdalmaimra..
Jajj ne máár 😊.. Ez milyen kérdés 😊.. MIért lenne bajod a vegyszermentestõõl? 😄
Én épp BIO sütit majszolok.. Finom csokis, isteni!
Kinek milyen az ízlése, ott is van azért választék..
Én épp BIO sütit majszolok.. Finom csokis, isteni!
Kinek milyen az ízlése, ott is van azért választék..
Hát nem. Érdekes dolgokat olvasok mostanában.
Egyrészt ott van Dr. Lenkei, azt mondja hogy a betegségek nagy része azért van, mert nem jutnak be a vitaminok a szervezetbe (ezért lehet kapni nála vitamin csomagokat, néha vettem be én is biztonság kedvéért).
Aztán sok helyen olvasható, hogy a betegségek legnagyobb része lelki dolgokra vezethetõ vissza.
Akkor, sok helyen az egészségtelen életmódot mondják az okoknak (sok egészségtelen étel, mozgás nélküli élet, stb.).
És ott van amit írtam könyvet, õsi hindu légzésgyakorlatok, ahol meg azt mondja, hogy az európaiak, akik nem sportolók és nem figyelnek oda erre, nem is tudnak rendesen lélegezni (nem töltik meg és ürítik ki teljesen a tüdeiket, és csak a felsõ részét használják, stb.), és a legtöbb probléma, illetve néhány szervi betegségek ebbõl adódnak az szerint.
Ha mindet összevetjük csoda, hogy egyáltalán képesek vagyunk élni! :I És akkor még nyomják a gyógyszereket belénk, amik nagyrészt csak tüneti kezelések, vagy placebók és csak mellékhatásai vannak. Még az is hatásosabb legtöbb betegségnél, ha valaki lelki erõt ad. Bár a Reiki gyógyítás ennél több szerintem (de tapasztalatom nincs ezzel).
Egyrészt ott van Dr. Lenkei, azt mondja hogy a betegségek nagy része azért van, mert nem jutnak be a vitaminok a szervezetbe (ezért lehet kapni nála vitamin csomagokat, néha vettem be én is biztonság kedvéért).
Aztán sok helyen olvasható, hogy a betegségek legnagyobb része lelki dolgokra vezethetõ vissza.
Akkor, sok helyen az egészségtelen életmódot mondják az okoknak (sok egészségtelen étel, mozgás nélküli élet, stb.).
És ott van amit írtam könyvet, õsi hindu légzésgyakorlatok, ahol meg azt mondja, hogy az európaiak, akik nem sportolók és nem figyelnek oda erre, nem is tudnak rendesen lélegezni (nem töltik meg és ürítik ki teljesen a tüdeiket, és csak a felsõ részét használják, stb.), és a legtöbb probléma, illetve néhány szervi betegségek ebbõl adódnak az szerint.
Ha mindet összevetjük csoda, hogy egyáltalán képesek vagyunk élni! :I És akkor még nyomják a gyógyszereket belénk, amik nagyrészt csak tüneti kezelések, vagy placebók és csak mellékhatásai vannak. Még az is hatásosabb legtöbb betegségnél, ha valaki lelki erõt ad. Bár a Reiki gyógyítás ennél több szerintem (de tapasztalatom nincs ezzel).
de ezek ízre nem rosszabbak, mint az E-sek? ha hozzá van szokva az ember a "káros"-hoz, nem lehet baja ezektõl a bioizéktõl?
Leszakadt az állam, mikor megtudtam 😊, nincs! De ha van is, az erõsen szabályozott.. Például tartósítószer azt hiszem kizárt, színezék is felejtõs.. stbstb.. De menj be akár ma egy boltba és csodálkozz rá 😊.. Én megtettem egy Cseszkóban 😄, hát igen.. Ezek a gazdagok táplálékai 😊.. Nem irtó drágák, de nem engedhetõ meg mindennap egy átlagembernek <#levele>#levele><#nemtudom>#nemtudom><#rinya>#rinya>...
ez komoly? nincs benne semmi E meg hasonlók?
A doktornõ hívta fel a figyelmem, még az egészséges táplálkozással kapcsolatban.. Nem gondoltam volna, hogy egy orvostól tudom meg ezt..
Sokáig azt hittem, hogy a BIO élelmiszerek, amik sokkal drágábbak, fogyókúrás termékek.. Pedig nem így van 😊.. A doktornõ mondta, hogy nap mint nap elmegyünk mellettük a bevásárló központokban, mert nincsenek agyonhirdetve, csak pihennek a polcokon.. Elmondta miért.. Ezek a cégek vegyszermentes termõföldeken termesztik ki az alapanyagokat, és csak nagyon szigorított adalékokat adnak termékeikhez.. Õk a minõségre költik a sok pénzt, és reklámra már nem jut.. Logikusan az áruk is sokkal magasabb.. Ha van rá mód, azt kell fogyasztani..
Sokáig azt hittem, hogy a BIO élelmiszerek, amik sokkal drágábbak, fogyókúrás termékek.. Pedig nem így van 😊.. A doktornõ mondta, hogy nap mint nap elmegyünk mellettük a bevásárló központokban, mert nincsenek agyonhirdetve, csak pihennek a polcokon.. Elmondta miért.. Ezek a cégek vegyszermentes termõföldeken termesztik ki az alapanyagokat, és csak nagyon szigorított adalékokat adnak termékeikhez.. Õk a minõségre költik a sok pénzt, és reklámra már nem jut.. Logikusan az áruk is sokkal magasabb.. Ha van rá mód, azt kell fogyasztani..
Tényleg nem rossz kis idézet !
Ha jobban belegondolok igazad van.
Manapság ebben a mostani világban nem nagyon éri meg betegnek lenni.
Ha jobban belegondolok igazad van.
Manapság ebben a mostani világban nem nagyon éri meg betegnek lenni.
Nemrég találtam egy idézetet, amibe szerintem elég sok minden bennevan a jelenlegi helyzetrõl;
“Idonként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar.
Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar.
Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!”(Mark Twain)
És mennyire igaza van 😊
“Idonként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar.
Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar.
Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!”(Mark Twain)
És mennyire igaza van 😊
Végigolvastam közben, az azóta írt hozzászólásokat.. Elég sok érdekes dolgot/fájdalmat írtatok.. Ilyen hogy rák, pár évtizede csak ették 😄.. Most már van bõr, mell, és még sorolhatnám.. Ha értitek mire gondolok(ez már nem a tengeri :S).. Amióta vegyszerezik a kajáinkat, vizünket, ismeretes a rák is, és a 4. halálok Amerikában a gyógyszerek mellékhatása.. Azért mert a kajától megbetegszel, meg a rohanó életmódtól, és így keres egy rakás pénzt rajtad a gyógyszeripar.. Szóval én inkább kerülöm az Aspartam-ot is.. Sok kis méreg, ami a véráramodba kerül, sokra megy! <#worship>#worship><#pias>#pias><#vigyor4>#vigyor4>
Nah sziasztok! Elnézéseteket kérem, hogy eddig nem számoltam be 😊..
Bejártam a fél várost a bajommal, valahol elküldtek, valahol gyógyszert írtak volna, stbstb.. A szokásos határozatlanság.. Valahol agyröntgent is csináltak, mert daganatra gyanakodtak :s 😄.. Aztán a szorongok.hu -ról beszéltem Fehér Pálma Virággal, õ mondta, hogy manapság már bármitõl elõjöhetnek rejtélyes fájdalmak.. Nem én vagyok az egyedüli, aki ilyen ügyben kereste meg.. Ez lehet a szmogtól kezdve, az étkezési szokásokig is! Azt mondta, hogy ha magától nem múlik, mások csak felületes kezelést tudnának nyújtani.. Ha semmi nem segít, költözzek el egy új környezetbe.. A kezelt betegei nagy részén ez megmagyarázhatatlan okokból segített.. Lehet lassan költözésre szánom rá magam... 😄 Még mindig nem alszom, csak ha teljesen kimerülök..
Bejártam a fél várost a bajommal, valahol elküldtek, valahol gyógyszert írtak volna, stbstb.. A szokásos határozatlanság.. Valahol agyröntgent is csináltak, mert daganatra gyanakodtak :s 😄.. Aztán a szorongok.hu -ról beszéltem Fehér Pálma Virággal, õ mondta, hogy manapság már bármitõl elõjöhetnek rejtélyes fájdalmak.. Nem én vagyok az egyedüli, aki ilyen ügyben kereste meg.. Ez lehet a szmogtól kezdve, az étkezési szokásokig is! Azt mondta, hogy ha magától nem múlik, mások csak felületes kezelést tudnának nyújtani.. Ha semmi nem segít, költözzek el egy új környezetbe.. A kezelt betegei nagy részén ez megmagyarázhatatlan okokból segített.. Lehet lassan költözésre szánom rá magam... 😄 Még mindig nem alszom, csak ha teljesen kimerülök..
nekem a hasam görcsöl állandóan, szinte minden nap, meg a fejem is elég sûrûn fáj... és nagyon keveset alszok:S sokszor csak 2-3 órát...
Végre egy sorstárs. 😄 Nekem már kiskorom óta van ez, 1 évben 1-szer, de komolyan, 1 évbe 1-szer maximum 2-szer olyan erõs fejfájás tör rám, de olyan kurva erõs, hogy vagy 6-8 óráig tart és próbálom magamban tartani a lelket mert már a fájdalomtól vagy hánynom kell vagy összeesek. iszonyúan szarul vagyok olyankor, már majdnem azon voltam legutóbb, hogy mentõt hívok mert itt patkolok el, mászkáltam le fel, de mint aki alig bír menni. 😄 aztán egyszer bevettem quarelin-t(erõs fájdalomcsillapító) no-spaval(görcsoldó) és úgy kiütött, hogy pár óra múlva elmúlt, de úgy éreztem magam mint egy kómás. a legrosszabb ellenségemnek nem kívánom. és ez minden évben így van.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
nekem magas vérnyomáson segített, gondolom amiatt volt az orrvérzés is