Érdekes fádalmak topicja

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Ja, azok akik stresszelik magukat.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

kezdem azt hinni hogy mindenkinek remeg a keze
Narxis
Az gond ha valakinek állandóan remeg a keze?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Balumann
A helyzet az egyébként, hogy túlságosan mélyne én se mentem még bele ezekbe a dolgokba, én állandóan biciklizek (suliba azzal járok, meg amúgyis), mostmár úszni is fogok ha mindenigaz, meg emellett gép elõtt is sokat pihenek (meg játszok is néha), idõnként edzek is mert nem vagyok túlságosan izmos. Nameg 2-3 hetente beveszek Lenkei féle vitaminokat (bár sok különbséget nem érzek õszintén szólva 😄).
És mint írtam, kb. 1 éve nem voltam beteg (de akkor is csak 2 napig voltam lázas utoljára, utána semmi). Mondjuk én lehet örököltem is, mert féltesóm se, meg apukám se volt sose beteg. ;-)

Egyébként a szemészettel ugyan az megy, legtöbben teljesen fölöslegesen hordanak szemüveget, mert idõnkénti szemtornával teljesen jó lehetne... csak ijesztgetik az embereket, hogy meg is vakulhatsz, hát a nagy lószart! latastrening.hu ->akit érdekel.

Balumann
Erre igazából nincsen semmi megkötés tudtommal. Természetes gyorsasággal (tehát nem hirtelen, nemis ilyen csiga lassan), kb. 2-3 másodperc az alsóba, és 4-6 mp-re meg felfele, és 10 mp-ig bennttartani kb, és ezt így ismételgetni, eleinte csak 2-3 percig ,utána lehet több (én igazából csak idõnként szoktam párat csinálni, már az is hatásos).

A sportolók általában középsõ részbe veszik a levegõt (többnyire a férfiak), és ez a normális egészséges, akik nem sportolnak (többnyire a nõk) felsõ részbe veszik, a könyv szerint ez nem jó egyáltalán.
Viszont sok okot felsorol, hogy miért szükséges idõnként teljes (alsó-középsõ-felsõ) légzést végezni (szervek természetes maszírozása, több oxién jut el helyekre, stb.). Ezért is nagyon egészséges az úszás például, mert olyankor általában alsó-középsõ részbe veszünk levegõt (de az se mteljesen alsó légzés).

Balumann
A te helyedben ezzel vigyáznék, és tájékozódnék egy kicsit, tudok ajánlani 1-2 olvasmányt. A gyógyszerek többsége tünetkezelõ, vagy placebó, mellékhatásokkal. Az okot, problémát magát nagyon kevés gyógyítja meg, és más területen hatásosabb megoldásokat tudhatnak (persze fene tudja, próbákat megér). Ha nem létszükség, a gyógyszereket kerülni kell, és majdnem mindenre van alternatív megoldás (sõt legtöbbnél agykontroll is segít), ami az okot is megszûnteti. Csak az sajnos nem a gyógyszeripar érdekeit szolgálja.

Lehet összeesküvéselmélethívõ bolondnak hívni, de egyszer úgyis mindenki megtapasztalja mennyire tudják az orvosok mire van szükséged... tisztelet a kivételnek...
Olvasmányokat (digitális könyveket) továbbra is bárkinek szívesen küldök.

Jó, most ne térjünk rá a halál utáni dolgokra, mert tényleg mélyre zuhanunk.. Egyelõre próbáljuk meg az élet problémáit megvitatni 😊.. Ezt lehetõleg a lelki nyugalomban, életvidámságban "szenvedõk" vitassák meg, ne a lelki nyomorultak, mint mi 😄D...
Fbn Lx: Így van, a kötszer csak elfedi, és a tested gyógyítja meg saját magát..
Én: Miért fáj megint az oldalam, ha egy helyben ülök, és nem csináltam semmit?! :S 😞
egy jó orvos tudja, hogy a kötszer csak elfedi a sebeket.
ilyen konkrét, lebutított fogalmakban nem hiszek. Néha sejtem, hogy lesz valami, de az agyam azt diktálja, hogy a tudatommal együtt fog rohadni a testem a föld alatt. Ez van, a nyers valóság mindig szomorú =)
Ebbõl a gondolatból fakad minden örökös halálos betegségtõl való félelmem.
Már akkor is azon gondolkodtam, meg paráztam mindig, hogy "jaj mivan ha aidses vagyok", amikor még nõvel sem voltam 😄D
ilyenekre hogy véradás nekem halálpara elmenni
Ez a reinkarnáció és túlvilág eléggé érdekes téma.
Fõleg úgy, hogy egy alapvetõen realista ember számára mivel semmi valóságalapja nincs, nehéz hinni benne 😊
De hogy is jeleznének vissza azok, akik már átélték?
Na mind1, ebbe most itt ne menjünk bele. Maximum keresünk másik topikot és ott folytathatjuk 😄
Pluskast
Általános dolog, hogy a férfiak hasból lélegeznek a nõk pedig melkasból. Azonban ez változó is lehet szvsz ennek ne tulajdoníts semmi jelentõséget.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Ha nem hiszel a túlvilágban vagy a reinkarnációban akkor szar ügy 😊

ez a jógalégzés kellemes, csak nem tom, jól csinálom -e :]
kb. mennyi idõ alatt lenne szabályos beszívni a levegõt, aztán átvinni fentre, és mennyi ideig tart amíg kifújom, stb. ez érdekelne.
Én azt figyeltem meg, hogy úgy lélegzek gyakran, hogy az alhasam szinte nem is mozog, csak a vállaim, és a mellkasom. Ez így természetes? 😄
Mert néztem másokat, aztán õk meg hasra szívják a levegõt, nem mellkasra. mindenki <#idiota>
ma én kb. ugyanebben a helyzetben vagyok most =)
képtelen vagyok megbarátkozni vele, hogy minek születtem erre a fos világra, ha úgyis meg fogok halni.
Gyakran gondolkodok rajta, meg számolgatok, hogy vajon mennyi idõm van még hátra... és általában beparázok már akkor is, ha nagyobbat dobban a szivem.
Pluskast
hülye <#vigyor><#nevetes1>

Na ez inkább no comment...
Még véletlenül se!<#vigyor><#idiota>
Legalább jól megy egy két dolog a kézremegéssel 😄.. Szõnyegrázás, ruharázás, habverés, kiverés <#zavart1>..
Pluskast
Én nem tudom min kapta fel a vizet😊) Amúgy meg ezt most ne úgy képzelje el senki sem, hogy ez most milyen iszonyat nagy nagy bezegség. Semmi különös néha beremeg és kész. Amúgy valóban agysebésznek biztos nem megyek el <#vigyor>

Legalább itt nem kéne összeveszni.. Hisz egymásnak vagyunk ezen a fórumon.. Aki meg nem, az xarjon kaktuszt 😄..<#law><#puszis><#nyes><#nevetes2><#nevetes1><#integet2><#taps><#fogmosas>
Az tény, hogy más nem fogja megoldani, de nem is olyan egyszerû kilábalni egyedül ebbõl.. Fontos, hogy ne törõdj bele a jelenlegi helyzetedbe.. És ha végképp nem segít semmi, válts életmódot! Költözz, vagy válts munkahelyet.. Számtalan emberen segített a drasztikus környezetváltás..
Nem tudom ppmarci, hogy miért kaptad fel a vizet, nekem Pluskat írásából egyáltalán nem az jött le, hogy sajnáltatja magát.
Egyszerûen leírta, hogy felírtak neki egy gyógyszert amit vagy szed, vagy nem, Õ pedig nem szedte, mert félt a mellékhatásoktól. Ennyi. Nincs mit ezen ragozni sztem 😛
Mellesleg a kézremegés az annyira nem vészes dolog sztem (persze ha sebész lenne, akkor nagyon gáz lenne, de gondolom, hogy nem 😊)
Pluskast
Sajnáltatnii??? Szerintem te valamit nagyon félre értettél. Én nem sajnáltatom magamat. 16 éve élek ezzel az álapottal együtt. Néha okoz érdekes helyzeteket de soha egy percig nem sajnáltattam magamat miatta, sõt inkább röhögtem rajta. Akkora "lelki megrázkodtatást" nem okozott soha. Érdekességképpen elmeséltem, ennyi.

ppmarci
Ezt megértem,de talán ha nem sajnáltatnád magad hanem tennél ellene valamit akkor jobban éreznéd magad... nagyon sokan akik ebben a betegségben szenvednek azt hiszik hogy majd más megoldja a problémáikat... A nagy túróst!!! Neked kell megoldani a dolgokat!

Pluskast
Szoktam orvoshoz járni és megfogadom a tanácsukat nem vagyok egy természet gyógyász. Viszont ahhoz meg semmi kedvem nincs, hogy szédüljek, hényingerem legyen illetve depressziós legyek.

ppmarci
mondjuk nem lenne rossz hogy ha megbeszélnéd valakikkel a problémáidat mert az is nagyon sokat tud segíteni abban hogy a közérzeted javuljon!Szóval keress barátokat, barátnõket,családoddal oszd meg a problémáidat és láss csodát,javulni fog a helyzeted!

Pluskast
Hát nem tudom de nem éppen az az ilyedõs ideges típus volnék. Apám anyám nem vert szvsz nem volt nehéz gyerekkorom😊). A munkám is jó egyetemet is végeztem. A nõk néha kikészítenek na de ez asszem nem egyedi jelenség😊 Szóval nem hinném, hogy mentális alapon lenne a dolog. Egyébként meg fateromtól örököltem mivel neki is van. Na õ meg aztán minden csak épp nem egy neurológiai eset. Elég sokra vitte az életben.

hát sajnálom, de nemhiszem el hogy erre nincs megoldás, lehet,hogy nem orvosnál, hanem mentális alapon kéne megtalálni a megoldást

És gondolj bele, ha szedted volna, most mekkora roncs lennél..
Ezek a hülye gyógyszerek, amit felírnak az orvosok, csak fednek, takarnak, de nem mulasztják el a bajokat.. Plusz meg is halsz tõlük.. Megoldás: nem kell orvoshoz menni 😄..<#worship><#felkialtas><#shakehead>
Pluskast
Az ég áldjon meg nem azt mondta, hogy akkor ezt most be kell vennem!!! 😊) Felhívta a figyelmemet, hogy ennek lehetnek mellékhatásai és rajtam áll, hogy szedem e vagy sem.

ppmarci
Ne csináld már Pluskat! Egy orvos sokkal jobban tudja mi kell neked,nem adok neked igazat!

Pluskast
Nem azt mondta hogy ezt szednem kell, hanem, hogy lehet szednem ha azt akarom, hogy a kézremegéesem abba maradjon. Viszont a mellékhatások miatt én nem akartam ilyen gyógyszert beszedni és a szüleim sem akarták. Ráadásúl az orvos mondta, hogy ez egy állapot ez sem romlani sem javúlni nem fog. Igaza is volt mert most 16 évvel késõbb is ugyanúgy remeg mint akkor. Nem változott a mértéke.

Pluskat..azt ne mond, hogy Te 14 évesen megmontad h mire nem akar gyógyszert szedni. Lehet, hogy az orvos ehhez jobban értett mint te😛

Kiváncsi lennék, hogy mondjuk egy assembly programozásra vagy akár egy gráfelméletre mit találnál ki 😄
Pluskast
Elivleg az. Anno még 14 éves koromban anyámmal elmentünk neurológushoz kivizsgáltatni. Õ mondta, hogy ez az és azt mondta, hogy epilepszia elleni gyógyszerekkel meg lehet szûntetni annak viszont vannak mellékhatásai. Én akkor azt mondtam köszi nem inkább elviselem, hogy néha elkezd jobban remegni a kezem.

Egyetértek Balumann! Ha kulcsszavak köré építed fel a mondanivalót, minden eszedbe fog jutni.. Nekem minden tantárgyból minden témakörben volt valami, amit hozzá tudtam párosítani az életemhez, ha máshoz nem, ahhoz, amit a TV-ben láttam, és nagyon érdekes volt.. Ha olyan az anyag, építsd/formáld képbe a mondanivalód.. Ha mondjuk Einstein relativitáselméletére kell visszaemlékezni, képzelj el egy biciklizõ postásbácsit.. Te ülsz egy padon, és nézed, ahogy elsuhan melletted, aztán õ nézi, hogy hogy reppennek el mellette a házak.. stbstb
Ha differenciálegyenletekbõl vizsgázol, képzelj el egy emeletes házat, ahol a szobák a számok, és liftekben utaznak a képletek, és szállítják a végeredményt.. stbstb
Nem bírom máár 😄D.. Remélem érted mire gondolok!
<#pias><#beka3><#mf1>
Igen, a biztos tudást semmi sem helyettesítheti. A vizsgáztató, ha akarja, akkor úgyis tud úgy, olyat kérdezni, amire egy magát jól elõadó diák úgysem tud válaszolni.
Persze, ha nem olyan a vizsgáztató, akkor bizony azok is át tudnak menni, akik lényegesebben kevesebbet készültek.
Mindenesetre akár izgul valaki, akár nem, a rendes, szorgalmas készülés az a tuti.
Balumann
Az ilyen helyzeteknél egyébként sokat segít az is, ha fejben (esetleg csukott szemmel) végig gondolod, hogy mit hogyan fogsz elmondani. Esetleg ha nem jut eszedbe vmi, akkor kiírsz 1-2 kulcsszót, megpróbálod az köré felépíteni a gondolatokat. Aztán 1-2 kulcsszóról kiírva végiggondolni fejben mindent.
Vizsga elõtt az izgulást csak az csökkentheti, ha biztosabb vagy abban hogy tudod.

Balumann
"Félretéve a tréfát, nyugodj meg, végy egy nagy levegõt, és gondolkozz el, hogy miért izgulsz.."
Ez nálam sose vált be 😄 Én sokat szerepeltem és mindig nagyon izgultam (most is mindig izgulok). Próbáltam már sokszor mélylevegõt venni, rákérdezni magamban hogy miért izgulok -> áh nincs miért izgulni, nem fogok izgulni. Következõ lépésnél már megint izgultam ugyan úgy 😄

Érettségi elõtt kezdtem el jógalégzést gyakorolni, és úgyérzem az nagyon sokat segített, az a nem pánikolós izgulás meg még jót is tett.

Balumann
Felesleges ezen rágódni szvsz, ezzel együtt kell élni, hogy bármikor meghalhatunk. Elõtte sem voltunk senkik, utána sem leszünk (vagy ha voltunk/leszünk akkor úgyse emlékszünk rá, úgyhogy mind1).

"Egyszer élünk, de ha jól élünk az is elég" 😊

Legjobb megoldás, ha nem mész be vizsgázni 😄..
Félretéve a tréfát, nyugodj meg, végy egy nagy levegõt, és gondolkozz el, hogy miért izgulsz.. Ha megvan oszd be úgy az idõd, hogy le legyél terhelve, és ne legyen idõd izgulni.. Az egy pótcselekvés, mert nem figyelsz oda eléggé arra, ami igazán fontos.. Fontos, hogy ne tömj magadba mesterséges dolgot, mert az olyan, mint a testhelyzettõl függõ tanulás..
Ha fekve nyomod magadba az anyagot, úgy fogod tudni igazán elõadni, ha sok kávéval és nyugtatóval nyomtad magad közben, csak úgy fog menni a vizsga napján is az elõadása..
Más tanácsot nem lehet adni izgulásra, minthogy felejtsd el, és normálisan oszd be az idõd..

Üdv: matumbo
Balumann
Csak magamat tudom megint ismételni (már vagy 20x írtam a topikban 😄). Mozogni, sportolni (futás, úszás, biciklizés, stb.) amikor csak van idõd, annál jobb stressz levezetõ nincs.
És emellé jöhet jól még a jóga légzés (alapja az, hogy megállsz, kifújod teljesen a levegõt, aztán teljesen beszívod - elõször alsó hasba, utána átviszed felsõbe, 10 mp-ig visszatartod, aztán kifújod teljesen, és újra, figyelj az egyenletes beszívás-kifújásra -> már ez is hatásos).

Én, ha ideges voltam elmentem házat bontani.. Valamelyik barátnál biztosan kellett valamit szétszedni 😄..
Nem volt baj a társasági életemmel, de nap mint nap szembesültem egy olyan gondolattal, ami mégis lehúzott.. Ez pedig az, hogy mindennek vége lesz valamikor.. Lehet bolondnak nézni, de ezt nem tudtam egyszerûen megemészteni..
Talán ez a kép ad egy enyhe sugallatot, a félelmemrõl, ami kb olyan ijesztõ volt, mint ez a kép..
Valaki tudna nekem segíteni?
Lassan közeledik a vizsgaidõszak és megint érzem magamon h valami nem tökéletes. Stresszelek, idegeskedek... Valami megoldást kell találnom, mert már tavaly is majdnem összeomlottam. Valaki esetleg valami megoldást tudna mondani nekem?
Tényleg elég jól megjeleníti a nyomást, az érzést és lehet most azzal jönni, hogy szembe kell nézni a saját problémánkkal, DE!
Ez a betegség tipikusan nem az a fajta, amit képes egyedül, magában megoldani az ember. Akkor csak még jobban emészti magát.
Nagyon is szükség van ilyenkor a barátokra, a családra. Az a cél, hogy ne törjön elõ az a rossz közérzet, hogy teljesen normálisan menjen minden. El kell felejtkezni arról, hogy ilyen problémánk van. Míg a szembesítés pont ennek az ellenkezõjét éri el.
Persze ez csak saját vélemény.
Egyébként nemrég még én is segítségre szorultam.. Belvárosban laktam, rohanós volt az életem, és mások is rohantak körülöttem, napról napra sebességrekordot döntve.. Aztán kiköltöztem a külvárosba.. Egyszerûen hihetetlen változáson estem át.. Sokkal nyugodtabb az életem.. Reggel van lehetõségem megnézni a felkelõ napot, és nem a ronda házakat bámulom.. Bár a cigirõl még nem szoktam le, de hamarosan arról is le fogok mondani.. Kezdek örülni minden egyes napnak, amit kapok..

Szép napot nektek, jó egészséget!
Sziasztok.. Nemrég találtam ezt a videót a neten.. Ez szépen szimbolizálja azt a nyomást, ami az embert éri nap mint nap..
persze. én is szívesen látnám
de ez változni fog, csak most gondolkodnak így az emberek
de változás alatt ugye nem egy generációról vagy akár ezer évrõl beszélek, hanem nagyon hosszú idõrõl
ha azt vesszük, jobban értek a tech cuccokhoz mint a búzatermesztéshez meg a vadászathoz.
ennek ellenére szívesen látnám a saját szemeimmel a technológia nélküli emberiséget. lennének izgalmak :p
aztán lehet hiányozna ez a sok kényelem, de a természet legalább embert faragna belõlem.
Balumann
És ha elkészült? 😊))
Ezaz hogy egyszer megscinálják, aztán már szinte semmit nem kell az embereknek megcsinálni.

azért használjátok a megváltoztat helyett a kiöl szót mert a gondolkodásunk még mindig nem változott meg
pedig meg fog
hellobello
így is egyre kevesebb a szakmunkás ember 😞