2354
  • TDC Geronimo
    Pár kép csakúgy. Holnap meg elvileg patch, ha minden jól megy.

• TDC Geronimo
    Ja itt az infó a patchről
  • Bandras DaSilva #2112
    Kicsit olvasztani kell akkor mert ha minden igaz kedden jönnek a kimerülő bányák és valszeg estére mire fel tudunk jönni már minden üres lesz:(
  • Morinad
    Na jövő hét kedden patch. Elég sok mindent javítanak a tervek szerint a mostani hibákból.
  • Morinad
    Viszont ahol van növény, az mindenkinek ott vann. Ha elbújsz mögé, akkor el vagy bújva, nem úgy, mint a Darkfallban, akol csak te látod, aki elöl elbújsz az pont nem, ezért nem bújsz el.
    Arra akarok kilyukadni, hogy ez más technológia. Ahol a szélfútta füves pusztákat látod, ott a fű nem valódi objektum, hanem effekt.
  • Jockey
    hat, az a video erdekes..
    eleg gyer a kornyezet benne, marmint ahegyzek stb rendben van, de hot kocka meg eles minden, es 1 darab fuszal nincs benne..
    ez igy eleg karcsu..
    a sotetseg viszont fun..:0
  • Bandras DaSilva #2108
    No, ma este elkészült az eslő acél kardunk:)

Elég jó, de valszeg lesz még jobb is. Szépen, lassan haladunk.
  • Bandras DaSilva #2107
    Nem nagyon van makrózás mert nincs sok értelme. A skillek nagyon gyorsan fejlődnek.

Egy kis favágással már fel lehet tolni a strengthet, constitutiont stb.

A fegyver skillek is szépen mennek fölfelé.

Lehet skilleket - ra állítani és akkor elkezd csökkenni.
  • vear
    A skillek hogy fejlődnek, itt is megy a makrózás?
  • Archenemy
    Játék közben lehet leszedni is pontokat, ha rosszul osztottad?
  • TDC Geronimo
    Mit találtam. Jó kis karakter készítő. El lehet előre osztani pontokat, így meg lehet nézni, hogy mire marad pont.
  • TDC Geronimo
    Vannak hackerek, legalábbis youtuben látni videókat. Ezeket elvileg bannolják, mert szűrik valami programmal. Én személy szerint még nem találkoztam hackerekkel.
  • Archenemy
    Hacked kliensekkel mi a helyzet? Ilyen téren is jobb, mint a DF? Vagy még túl friss a játék ahhoz, hogy hackeljék?
  • TDC Geronimo
  • TDC Geronimo
    Amúgy napról napra jobban tetszik nekem is a játék. Bugok persze vannak, de ahhoz képest, amilyen volt megjelenés előtt 2-3 héttel hát... csodát műveltek kb :D Ott én azt mondtam, hogy ha ezt így kiadják, akkor hatalmas zakó lesz. Most már látok esélyt arra, hogy olyan irányba menjen el, mint az EvE. Kis előfizetői bázis kezdésnek, ami folyamatosan gyarapodik. Mondjuk ez rajtuk is múlik, hogy milyen patcheket dobálnak ki a következő pár hétben. Ami ott az under developement alatt van megvalósul 1-2 hónapon belül akkor még lehet is valami.
  • TDC Geronimo
    Jól hangzik :)
  • Bandras DaSilva #2098
    tegnap voltunk ott. öltünk egy rakat terrorbirdöt meg azta lizard vmit. lett jó sok keeled scale meg egy kevés horned és kb 1k incisium.

Már tudok sokkal jobb páncélt, a terrorbird csak olyan 5-7 et sebez benne.

Még ki kell farmolni vagy 2k ezüstöt a greatbladre az meg a wisenteknél jön a legjobban. Szal sztem ma még futunk oda 1-2 kört. de utána majd le kell járni a dzsungelbe incisiumért, meg horned scalért.

Bár ha sikerül megvenni a plate armor craftingot meg a 2 plate receptet akkor flakestoneból tudok majd fasza fekete plate armort csinálni.
  • TDC Geronimo
    Nem is tudtam, hogy meduinál le lehet menni dzsungelbe. Lenéztem egy kicsit. Elég jól néz ki arrafelé és végre láttam esőt is :) Öltem pár hunter lizardot, azokból ami esik gondolom felhasználható jobb fegyverekhez, páncélokhoz. Esetleg majd vmikor lemehetnénk. A baj csak az, hogy visszafelé egy razorback kinyírt így buktam megint mindent :D Terror birdöt is bepróbáltam, de az kemény falat így egy szál pöcsbe :)
  • Torzonborz
    DFhez képest skill/combat/craft rendszr nagyságrendekkel jobb csak még sokat kell polírozni a játékot hogy igazán élvezhető legyen.
  • Bandras DaSilva #2095
    A lopás per pillanat disabled hála istennek...

Volt vele elég gond. A beta végén gyakorlatilag 1 másodperc alatt ellptak mindent tőled és te meg nem nagyon tudtál mit csinálni ellene.

Házakat, városokat elvileg oda építesz ahova akarsz, gyakorlatilag itt is van helyük. Szabadabb mint a darkfallban, pl házat szinte bárhová építhetsz. Ostromok még nincsenek, házat se sokat építettek még. Nagyon drága. Az épített házakat le lehet rombolni.

Nekem jobban bejön mint a darkfall de még tele van rengeteg buggal. Ezek között vannak komoly bakik (flagging system, petek stb) és van sok apró bosszantó hülyeség. A világ sincs még teljesen összevarrva..néha át tudsz esni a világon...

Eddig nagyon bejön a fenti bakik ellenére és úgy tervezem, hogy hosszabb időt töltök itt. Per pillanat 4-5en vagyunk, tehát az nem túl sok, de már páncélok és fegyverek szintjén versenyképesek vagyunk. pvpzni azért még nem nagyon járunk, gyakorolni kell még egy picit.
  • Archenemy
    Most olvasom, hogy van ilyen is, hogy lopás. Ez hogy működik pontosan?

Házak, városok hogy tudnak kialakulni? Bárhova építhet bárki bármit, max. lerombolják?

És összességében pl. a darkfallhoz hasonlítva milyen a játék?
  • Torzonborz
    localon ordibálsz aztán sanyi :D

lesznek majd vendor npc-k is.....majd vmikor.
  • Archenemy
    Értem. No meg megtaláltam a mortalwikit is :p

Még annyit, hogy a kereskedés hogy megy? Van valami rendezett formája (mint pl. eve-ben a stationok, buy meg sell orderek)?
  • Bandras DaSilva #2091
    A crafter karinak pvp-ben gyakorlatilag semmi esélye sincs. Ha egy jó craftert akarsz csinálni, akkor gyakorlatilag szinte az összes skillpontod fel kell használni. Persze adhatsz rá jó páncélt meg adhatsz neki jó kardot, de valszeg leverik. A hibrid karikat nem igazán támogatja rendszer, de ez nem is olyan nagy baj.

Gyakorlatilag szinte bármilyen állatot befoghatsz, de nem biztos, hogy tudod is jól irányítani. ha alacsony acreature control skilled, akkor pl befoghatod de nem fog rád hallgatni. Egyelőre, sajnos, sok baki van a taminggel meg a petekkel,de remélhetőleg hamarosan javítják ezeket is.

Nem csak fémekből, hanem fákból, csontokból, agyarakból, szarvakból stb is lehet fegyvereket és páncélokat is csinálni. Nyílván az összes lehetőség még nem lett tesztelve, de vannak olyan bevált receptek, amik kisebb súlyúak, de ugyanakkor jó védelmet, sebzést nyújtanak. Meg kell tanulni az adott anyag lore-ját és utána már tudod használni. Bizonyos korlátozások azért vannak. Vannak olyan páncélok, amikbe csak bizonyos anyagokat rakhatsz, de mindenből van többféle.

Mágia van, de nem nagyon kiforrott egyelőre és hamarosan lesz egy teljes revamp. Több irányzat lesz és változnak a varázslatok is. per pillanat a mágusok az egyetlenek akiknek target lock van, de sokat failelnek a varázslatok és nem feltétlen van a sebzés arányban a reagensek árával.

Nyugodtan kérdezz még ha van kérdésed. megpróbáljuk majd minél kinmerítőbben megválaszolni.
  • Archenemy
    Kösz a craftingos választ, meg utána is olvasgattam, nem rossz. Mennyi esélye van pvp-ben egy craftos karakternek? Vagy kell külön crafter kari meg harcos kari?

A másik meg, hogy az "állatok befogása" hogy működik? Csak lovakra (jó... szóval hátasokra) működik, vagy befoghatsz mondjuk egy mittomén kecskét is, akin aztán kiélheted állatias ösztöneidet? (vagy esetleg segít harcolni, pl. vadul lelegeli az ellenséget).

a craftoláshoz még annyit, hogy fémekről beszéltek sokat, de mittomén pókagyarból meg botból is lehet előállítani dolgokat? Lehet, csak nem olyan hatékony, mint a fém cuccok?

Ja és a mágia hogy megy? Van egyáltalán?

Bocs a sok kérdésért :p
  • Bandras DaSilva #2089
    Úgy tűmik, hogy a szamarak meg Medulitól északra vannak. van ott egy romos torony. Elvileg körülötte lehet megtalálni őket.
  • Bandras DaSilva #2088
    Vagy inkább így:
    Mortal Books
  • Bandras DaSilva #2087
    Egyébként itt egy jó kis link a könyvekhez. Megmondja az árát, hogy mi kell hozzá és hogy meddig vihető fel a skill vele.

http://mortaldata.wordpress.com/2010/06/10/mortal-online-book-list/
  • Bandras DaSilva #2086
    Miket dobnak a pókok?

Még nem öltem egyet sem. Egyelőre azt próbáljuk kitalálni, hogy miből lehet a leghamarabb pénzt csinálni.

Kellene még 10k ezüst a plate armorra és még vagy 2k a greatbladeshez.

Bár lehet a speart is föl kéne tolni mert annak viszont elég nagy a range.

De gondolom fel lehet használni a lootot páncélba.

Tegnap szereztünk egy tonna keeled scalet, de úgy tűnik, hogy horned kellene több mert a keeled scale gyengébb mint a molarium.

Még Incisiumot kell majd kipróbálni páncélban.
  • Jockey
    nem túl burkolt mazochista hajlamkoat vélek felfedezni nálad..:-)
  • TDC Geronimo
    Elmentem oda a farmra ahol ezek a dögök vannak. Amik esnek belőlük, azokat ti fel tudjátok használni? Utálom a pókokat és így FPVbe meg azokkal a hangokkal...párszor kirázott a hideg :D Lemerészkedtem abba a spider cavebe is ami ott van. Szerencsére ott nem volt pók :y

• Torzonborz
    ja én is azt gondoltam de aztán láttam most délelőtt hogy vki ott basztatja a node-ot , gondoltam megnézem én is . szépen jön belőle a granum . így elég sok kutyagolást meg lehet úszni. :)
    sőt ha 3an összehangoljuk a munkát akkor elég hatékonyak is lehetünk.
  • Bandras DaSilva #2082
    Múltkor amikor ott próbáltam csak ilyen 6 ore esett...azért gondoltam, hogy az nem jó...

No, mindegy az a lényeg, hogy acélosak leszünk estére:)
  • Torzonborz
    na most délelőtt összekapáltam 1200 blood ore-t majd este feldogozzuk.

egyébként nem értem miért olyan messze mentünk granumot bányászni mikor az extractornál is lehet :)
  • Morinad
    mégis van, megvettem
  • Morinad
    Nincs Steel lore :(

Nézegettem, nem nagyon tudom mit kellene megtanulni.
  • Bandras DaSilva #2078
    Reggel azért kipróbáltam az olvasztást, és nagyjából minden várakozásomat fölülmúlta. 1k pig ironból lett 450 grain steel. Ez még lesz jobb is egy kicsit később. Ez azt jelenti, hogy estére már lesz valamennyi acélunk is, attól függően, hogy a grain steel - steel arány milyen, de ahogy nézem az olyan 3:1, tehát 1k grain steelből lesz majd olyan 300 acél.

Van még nálam olyan 3k pig iron, és már csak egy kis saburra powder kell és megy az acél.

Bethon, ha tegnap nem húztad föl magad nagyon, majd tanuld már meg lécci a steel loret és akkor ki is lehetne próbálni 1kezesen, este meg 3-4 emberrel már összedobjuk a hiányzó pénzt a greatbladesre.
  • Bandras DaSilva #2077
    No, lassan beindul az acélkészítés...holnap ha összeszedjük a zsét a greatbladere akkor onnantól mehet a pvp is ezerrel.
  • Torzonborz
    ahamm , local bank van. torony nincs, lictor van amit guard paranccsal hívsz elő aztán üti akit kell ( gyk bespawnol arra az időre ).
    rendes mászkáló guardok remélhetőleg hamarosan jönnek.
    pvp szabály kb mint DFben.
  • vear
    Jól értem, hogy MO-ban helyi bank van? Mik a PvP szabályok? Őrök, tornyok vannak?