2354
  • Torzonborz
    szólj ha lejött a cucc és be tudsz lépni , küldök ts3 címet.
  • Lonni
    Leszek én Weaponsmith.
  • Bandras DaSilva #1952
    Ja, ez jó térkép. Én is ezt használom.

Lonni, klassz...minél többen annál jobb:)

A páncélkészítőm lassan fejlődik, ha sikerül elég zsét farmolnom vele, akkor hamarosan tudok majd komolyabb páncélokat is csinálni. Egyelőre elég sok lore könyvet kell olvasgatni hozzá.

Ha ma este összehozom az 500 ezüstöt, akkor onnantól már indulnak a jobb páncélok. Kis gyakorlás után pedig majd a platek. Mondjuk az még idő, mert kurva sokat kell olvasnia.

Refining egyelőre bugos, nem lehet acélt meg bronzot gyártani, szal ott meg halmozom a készleteket.

Vki lehetne még weaponsmith és akkor lenne mindenünk ami kell.

• Torzonborz
    nna csak nem megvetted ?

• Lonni
    Talán mára letöltődik, és akkor én is becsatlakozok
  • Torzonborz
    Mortal Wiki-t is érdemes átnézni.
    Most csekkoltam én is , elég sok skillnek - nem vagyok benne biztos hogy az összes - ott van a leírása.
    Mondjuk az sem biztos hogy napra kész .
  • TDC Geronimo
    Itt egy elég jó térkép. Linkbe rakom csak mert elég nagy.
  • Bandras DaSilva #1947
    Ja, azt csinálom már egy ideje...egy olyan 120 ezüst jön össze egy körből ha teljesen telerakom az inventoryt.
  • TDC Geronimo
    Tameremnek alapból megvolt a bányászat. Felvittem 50re és ott belockoltam. Meg elolvastam a favágás könyvet és azt is belockoltam 50nél. Így megvan legalább mindkét harvestelős cucc. Amúgy kicsit tovább mentek és öltök wisentet akkor még jobban jártok. Egy wisentből kieső cuccok értéke kb 30 ezüst.
  • Torzonborz
    ami városban/faluban vagy a közelében van az jóval kevesebb cuccot ad - legyen az kő vagy fa - mint ami messzebb.
    mondjuk Vadda közelében én is csak ilyen fát találtam.
    érdemes gazellákat - vagy mi a tök az - ölni. Bandrassal mi is azt csináltuk , egész jó pénzt kapni a bőrért/csontért.
    másik meg hogy 1 bányász kari sem árt. pár óra skill húzás után már az is szépen termeli a pénzt.
  • TDC Geronimo
    Kiürült? Elvileg nem tudnak még kiürülni. Lehet nincs elég skilled hozzá vagy fene tudja
  • Morinad
    Az mitől lehet, hogy az összes fára azt írja, hogy kiürült. Más kipróbáltam kb 50-et, mindenfelé elmentem, mindenhol üresnek mondja.
  • TDC Geronimo
    Na megvolt első halálom is bár játék hibája miatt kb :D Elmentem MKba és kifele jövet véletlen nekimentem egy addig még meg nem jelent embernek lóval, paff szürke flag. Kimentem gyors és ott meg a sötétbe levertek engem, meg szegény lovamat is :(

Ekkor elhatároztam, hogy felviszem a steppe horse szintjére a taminget. Jó egy óra alatt sikerült is és kb negyed óra próbálkozás után meglett végre az első steppe horseom. Bár nem venném észre azt, hogy sokkal gyorsabb lenne.

Elég sokan voltak itt. Farmolták a wisenteket meg fogdosták be lovakat.

• Lonni
    Solo content is van?
  • Bandras DaSilva #1940
    Az bölény.
  • Morinad
    Nagyon sok a memórialyuk, ahogy fut, folyamatosan növekszik a lefoglalt memória, atán egy idő után elfogy, és elkezd swappelni. Olyankor újra kell indítani.

Érdekes ez a loot bug is.
  • Morinad
    Mi az a winsent?
  • Bandras DaSilva #1937
    Az alap kövekért nem nagyon adnak semmit a vendorok. Ha már feldolgoztad, akkor lehet elég jó pénzeket keresni.

Mi mosr Duuval átjöttünk egy kicsit Vaddába. Itt most winsenteket szépen lehet ölögetni és elég jól is fizetnek.

Én Bandras, Pancelos és Rokker nevű karikkal futok.
  • TDC Geronimo
    Add el játékosnak. Amúgy állatokat ölsz, azokból esik cucc, amit megvesz vendor is. Elindultam nemrég MK felé, mondom megnézem steppe horseokat bár még kicsi a skillem hozzá és azt se tudom, hogy 48on miken tudom húzni egyelőre, de idő közben besötétedett. Távolban megláttam egy szélmalmot meg valami fényt. Na mondom itt meghúzom magam reggelig :p

Hát elég paráztatós látvány volt, főleg, hogy utálom a pókokat :D

Amúgy olvasgatva fórumokat meg a játékban beszélve emberekkel nem lett ez a launch olyan katasztrófa, mint amilyenre sokan (köztük én is) számítottunk pár hete/hónapja. Az alap, amit ígértek valóban benne van és többé kevésbé működik is. Lehet ennek jövője.
  • Morinad
    Hogyan lehet a játékban pénzhez jutni? A kibányászott cuccokért nem adnak a vendorok pénzt.
  • Lonni
    interneted?
  • TDC Geronimo
    Mégse, mert látom down :y
  • TDC Geronimo
    Az up to date klienset még mindig nem tették fel egybe mi? Nekem is kéne, mert egyik patch régebben nem ment fel rendesen és hiányzik a key config, music on/off stb beállítások is meg a chatat se lehet variálni.
  • TDC Geronimo
    Elderath. Most belogolok kicsit körülnézek kaja előtt.
  • Morinad
    a gépem egy i7 940 5870-es kártyával, 8 Giga rammal. Minden más atom gyorsan fut rajta, szerintem nem a géppel van a gond.
  • Torzonborz
    aha ott állok a banker karinál , mi a neved ?
  • TDC Geronimo
    Na fasza valakit kiütöttem :p
  • TDC Geronimo
    Librarian a neve. Messziről humanoid csak :d

Amúgy most ott vagy? Mert a lovad még mindig nálam van :D
  • Torzonborz
    van Vaddában librarian csak nem ilyen néven hanem szimplán humanoid :D
    én is most találtam meg.

Morinad : ha 2-3 embernél lag van akkor ott komoly gond van de inkább a géped körül.
  • TDC Geronimo
    Meduiba ha sokan vannak tényleg szarul fut. Amúgy árnyékokat, ha bekapcsoltad kapcsold ki teljesen, mert az még mindig optimalizálatlan és kezdjél vagy menj át vaddaba. Nem messze van onnan. Ott is vannak sokan, de ott nincsenek ilyen fps gondok. UI meg tényleg fos, de az engine upgrade után támogatja végre a flash alapú UIt a motor és a közeljövőben teljes UI revamp lesz ilyen flash alapúra.
  • Morinad
    No kicsit több, mint 48 óra alatt sikerült feltelepíteni a játékot, néhány trükk bevetésével.

A karakter választó képernyő továbbra is a commodore 64 játékokat időzi, mint az egész UI. Az, hogy sehol egy tooltip, hogy a beállítható tulajdonságoknak milyen hatása lesz, elég érdekes.

A játék meg lehet, hogy jó, de 2-3 ember felett akkora a lag, hogy elképesztő. A városban (Meduiba csináltam karaktert) szinte játszhatatlan, mert másodpercekre fagy be a kép folyamatosan.

30 percig bírtam. Ezért pénzt kérni szerintem arcátlanság. Kíváncsi lennék, este, mikor a fejlesztők elmennek sörözni a haverjaikkal, büszkén mesélik, hogy ezt ők csinálták?
  • vear
    Persze, ha ilyen cheat van, akkor oda tényleg kellhet client side detection. A radart meg walhackot el lehet kapni még úgy is mint ahogy a PunkBuster csinálja, screenshotolással, nem csak hacker progi kereséssel.

De amikor MO-hoz ilyen durvaság létezik, hogy:

- Directional Teleporting

Akkor tuti semmi nincs szerver oldalon.
  • Morinad
    Na igen, de amikor már csak radar és aimbot, meg wallhack fut, akkor azt szerver oldalon nem tudod detektálni.
  • vear
    Csinál, csinál, pont az a gond vele, hogy elejétől fogva kliens oldalon próbálták megfogni.

A lényeg az, hogy ha időnként (pl félévente) bannolnak akkor:

1. Aki cheatel az elbukja a fél évig cheaten tápolt kariját, ezen bepöccen én otthagyja a játékot
    2. Aki nem cheatel, az választhat, hogy fél évig szív a cheaterektől, amíg nem bannolják őket, vagy otthagyja rögtön a játékot

Ha folyamatosan, és rögtön bannolnak, akkor tisztább a dolog. Aki félrelépett, az látja, hogy nem érdemes, mert rögtön repül. Aki meg nem cheatel az el tud viselni egy kis cheatet, mert tudja, hogy rövid időn belül repülni fog a cheater aki megszivatta.

Kliens oldali detekcióvan problémás rögtön bannolni, mert amint rájön a cheat fejlesztője, hogy a progi felismerhető, megváltoztatja, kiad egy új verziót, amit nem ismer fel a kliens oldali detekció. Így megint a fejlesztőkhöz kerül a labda. És a "fegyverkezési versenynek" soha nincs vége.
  • Morinad
    A DF szerintem csinál kliens oldalon is valamit, mert nekem a vírusirtóm egy ideje állandóan keyloggernek titulálja.
  • vear

Clientside FTL

Ha jót akartok nekik, akkor szóljatok, hogy szerver oldali detekciót csináljanak azonnal (nem kell folyamatosan ellenőrizzen, csak véletlenszerűen), és folyamatosan bannoljanak, ne félévente, különben buknak.

Vagy hagyjátok a csába a cuccot, és gyertek vissza DF-be. Azok már megtanulták a leckét.

• Bandras DaSilva #1918
    Köszi, továbbítva, de tudnak róla.
  • Morinad
    A cheater progi is elkészült:

Hello,

you have the following options :

- Directional Teleporting
    - Change/Freeze Daytime
    - Killhelper (allows you to kill everything without taking dmg)
    - RADAR
    - NameTags on Screen
    - NoStamina Loss
    - No Gravity
    - No FallDmg

We are currently extending the options so you have a few more features in the future.

Ezt főleg Bandras figyelmébe :)
  • TDC Geronimo
    Le tudod, de sokat nem érsz vele
  • Lonni
    Le tudom tölteni a játékot anélkül, hogy megvettem volna, working as intended, vagy a beta klienset töltöm le?