62
  • Sir Ny
    Hát ez nagy újság, én eddig azt hittem, hogy az opera 10 csúnyább lesz, mint az elődje...
  • Drawain
    Sírni tudok az ilyen kommenteken. Azt hiszi a gazdája, hogy valami nagy igazságot mondott a fanatikusokra és észre sem veszi, hogy ő ugyanilyen mikor szélsőségekben beszél.

"100%-ig megjelenít minden oldalt hibamentesen, amit semelyik másik böngészőre nem tudok elmondani"

Ilyen böngésző nincsen!!! Az viszont tény, hogy a webfejlesztőnek a szabványokhoz kellene ragaszkodnia (ahogy bármely más ipar dolgozóinak is), de az olyan szándékos lemaradásban levő böngészők miatt mint az IE, máig trükközniük kell vagy megkurtítaniuk néhány helyen az oldalaikat.

Összehasonlítások:
    CSS
    DOM
  • cousin333
    Nem tudom, mi a kicsi ezen? De állítsd be 200%-ra és akkor te is meglátod őket. A tabok meg ott vannak, ahova valók, arról nem tehetek, hogy FF-ék végül máshova tették...
  • cousin333
    Operához ott van az Ultimate highlight nevű userJS:
    http://userjs.org/scripts/general/enhancements/ultimate-highlight

Ez pontosan azt csinálja, amit az eszköztárad. De amúgy természetesen van inline search, a '.' vagy a '/'gombbal, csak gépelsz s már keresi is, miközben mindet kiemeli. A kiemelés szine beállítható. Innen F3-al tudsz a következő találatra lépni Shift + F3-al meg az előzőre (vagy használod a Nézet sávot). De ott van a ',' gomb, arra az esetre, ha csak linkekben akarsz keresni. Meg persze a jó öreg Ctrl + F kereső.

A Google görgetősávon jelölős megoldása meg egyike a Chrome kevés igazi újításainak.
  • cousin333
    "Egyébként itt lehet megnézni pixelre pontosan"

Felesleges ehhez külön honlap. Ctrl + F12, Haladó, Böngészés, A weblap méretének mutatása a fejlécben.
  • cousin333
    "Az én megfogalmazásomban aki minimálisan kihasználja, az az, aki már ismeri a Ctrl+T-t és nem egérrel navigál az új tab gombra."

Akkor én nem tartozok közéjük. :) FF alatt néha használom, ha az egy nyitott fül miatt eltünteti a tabsávot, de amúgy nem. Egérrel szoktam új fület nyitni.
  • r4pid
    Én nem tudom hány ezer éves böngészőt használsz, de sem IE7-nél sem FireFox 3nál nem kell beírni csak entert nyomni, vagy a következőre menni. Amúgy FF-ban van olyan lehetőség hogy ha elkezded írni a szöveget akkor automatikusan odaugrik (külön beállítható ez az opció) nekem is ilyen.
  • Penge4
    A Ctrl+G-vel automatikusan rákeres. Egyébként meg a Chrome még a gördítősávon is becsíkozza azokat a részeket, ahol a keresett kifejezés megtalálható.
  • galocza
    a creative-ossal nekem nincs bajom (ff2).
    a magam részéről, ha vmelyik oldal nem jön be ff-al, ált hagyom a fenébe, jó reggelt, vége az ie egyeduralomnak. ha látogatót (reklámbevételt), ügyfelet akar egy oldal készítője veszteni, legyen csak lusta/hozzánemértő/arrogáns.
    régebben még írogattam néha az ilyeneknek hogy jó lenne felébredni, ma rár lusta vagyok erre.
    ha meg vmi nagyon kell, ott az emlegetett ietab - de csak ha vmi NAGYON kell...
  • Charybdis
    De ez a megoldás a leggyorsabb, amit leírtam. Hiába színezi ki, attól még meg kell találnod a rengeteg szöveg között a színzetett. Ctrl+F-nél pedig újra be kell írnod a kifejezést.
  • r4pid
    Hmm googlebar...
    Mintha rákeresnél google-ban valamire és nincs ott hogy "tárolt változat" ami alapból kiszínezi az összes előforduló szót amire rákerestél -.- Ja és létezik ctrl+f is ;) hasznos próbáld ki.
  • Charybdis
    A Googlebar lite nagyon hasznos.

Ha keresel egy kifejezést googlen, akkor gyakran van olyan, hogy elérsz egy oldalra, de nem látod rajta a keresett kifejezéseket. Ezért rájuk kell keresni, mert mondjuk az oldal közepén vannak, amihez egy kilométert kéne görgetni.

De a Googlebar liteon mindig megjelenik az aktuális keresőkifejezésed szavakra lebontva. És ha rákattintasz egy szóra, akkor automatikusan odagörget, ahol a szó van. Ha még egyszer kattintasz, akkor a következő előfordulásra ugrik, stb.

Ez sok időt spórol keresésnél.

A Download them all azért jó, mert kijelölsz egy részt egy weboldalon, és a kijelölésben lévő összes letölthető elemet (lehet köztük szűrni) letölti neked egyszerre.
  • Charybdis
    Erre a néhány oldalra pont jó az IE tab kiterjesztés. Bár megyjegyzem, hogy ezek elég b*zi oldalak, ha csak IE alatt mennek. Attól még a tény nem változik, hogy IE kell hozzájuk, de akkor is. Szóval csak ezért nem érdemes IE-vel szívni.
  • Bluestar88
    ez előző hsz-em erre vonatkozott
  • Bluestar88
    Problémákkal / nem képes megjeleníteni a FF:
    travelport.net
    esp.rci.rogers.com (bejelentkező oldal)
    stb.
    Általában ilyen bejelentkezőoldalas hibákba futottam bele régebben is FF alatt - igazából aki csak firefoxot használ, annak lehet fel sem fog tűnni hogy nem úgy funkcionál valami X oldalon ahogy valójában kéne, vagy úgy gondolja ilyen az oldal, pedig nem: csak a készítői lusták voltak megoldani / nem érdekelte őket egy FF kompatibilis oldal létrehozása... és ettől függetlenül persze lehet szidni egy adott oldal fejlesztőit, de ha számunkra értékes tartalom van rajta, akkor ígyis-úgyis IE-re kell vetemedni :)

Pár site ami kizárólag IE alatt megy:
    walmart music downloads
    blackberry.com/gtalk
    Creative software AutoUpdate
    MLXchange
    HostileSpace
  • Penge4
    Gondolok itt főleg az FF kiterjesztésekre, amik nagyon hasznokat tudnak lenni. Pl. Adblock, Download Them All, vagy a Googlebar Lite.

Adblock természetesen alap. Down Them All-t nem igénylem, torrenten töltögetek, ahhoz meg még az is elég, ha nem tudja folytatni, hogy héha letöltök 1-1 10-20 megás valamit.
    Googlebar? Annak meg mi értelme? Felesleges kiterjesztés, ami bookmarkletekkel pótolható bármelyik böngészőben, keresőnek meg ideje lenne megszokni a címsort.

Az én megfogalmazásomban aki minimálisan kihasználja, az az, aki már ismeri a Ctrl+T-t és nem egérrel navigál az új tab gombra. Tudod hány olyan user van, aki még erre sem képes?
  • Charybdis
    Én elég sokat böngészek Firefoxszal, de nem szoktam találni olyan oldalt, amit ne tudna helyesen megjeleníteni. Szóval várnék olyan oldalakat, amik CSAK IE-vel mennek.

Múltkor volt egy ilyen oldal, de ott az egész oldal egy ActiveX programra épül, amit futtatnod kell, az meg persze nem megy FF alatt (IE tabbal talán igen).

De hogyha nálad több csak IE alatt menő oldal is van, akkor tedd fel FF alá az IE tabot, amivel az IE motorját használva tudsz oldalakt nézni, és csak egy kattintás az átváltás FF és IE motorja között.

Az igaz, hogyha valaki naponta csak megnézi az emailjeit, felnéz egy híroldalra meg iwiwre, annak elég az IE, mert már fent van, stb.
    De aki már minimálisan kihasználja egy böngésző képességeit, annak nagyon kevés az IE szerintem. Gondolok itt főleg az FF kiterjesztésekre, amik nagyon hasznokat tudnak lenni. Pl. Adblock, Download Them All, vagy a Googlebar Lite.

Az sem elhanyagolható, hogy FF-ben és Operában is normális teljes zoom van, IE7-ben a zoom viszont eléggé használhatatlan, csak magukat a betűket meg alig lehet nagyítani.
  • NEXUS6
    Ha elmondom, akkor gyorsabb lesz?;D

Talán inkább valahogy másképp tölti be az oldalt, ha azt nézzük, hogy mikor indult és mikor fejezte be 100%-ra, akkor lehet, hogy más lenne az eredmény. Nem tudom. De ha azt nézem, hogy url beír, betölt, olvas, akkor az FF gyorsabban nyitja meg és előbb jön olvasható állapotba az oldal. Persze lehet, hogy a reklámot még csak akkor tölti, de kit érdekel!;)
  • Sanyix
    Megint hatalmas faszságot írtál. Ki az a barom akinek ezek a plusz funkciók gondot jelentenének? Úgy hogy nem csinálnak semmit ha nem használják, sőt nem is láthatók azok a funkciók. Pl az rss dolgai is csak akkor jelennek meg, ha fel vagy iratkozva egy hírcsatornára...
  • Sanyix
    Akkor ezt mondd el a tesztereknek is ok? :)

Nálam fordítva van :\
  • NEXUS6
    Most teszteltem és lassabb az Opera!;D

Az újonnan megnyitott oldalaknál is, meg amikor már egyszer letöltött oldalakat nyit meg újra, akkor is.
  • Narxis
    Megint faszságokat írsz. Arra gondolt, hogy kap egy alap böngészőt minden szir szar funkció nélkül és azt tesz bele ami neki kell. A 3.1-es FF-nél meg egyik Opera se gyorsabb.
  • Sanyix
    Nálad valami időtorzulás lehet, mert általában sokkal gyorsabb az opera mint a ff, láthatóan, és tesztek szerint is. Ezzel a nem eléggé testreszabható kijelentéssel meg elárultad, hogy nem igazán igaz az hogy évekig használtad. Ezt a böngészőt a felismerthetetlenségig át lehet alakítani...
  • Bluestar88
    Az addonokról...
    - Letöltésvezérlő? IE alá is létezik, akár külső is használható (bármilyen download manager, FlashGet, OrbitDownloader etc)
    - Popup Blocker? AdBlock Pro
    - Mouse Gesture? IE7Pro (ami mellesleg még több más dologra jó)
    stb.

Szóval aki csak az addonok miatt vált Firefoxra és hasonlókra azt nem tudom megérteni :) Gyorsaság tekintetében elhiszem hogy van különbség, de személy szerint inkább várok negyed mp-el többet, csak hogy a legtöbb oldal tökéletesen jelenjen meg (IE szabványos oldalakat értem ezalatt persze, és mivel legtöbb ilyen)... amelyik oldal meg kifejezetten Firefoxra van optimalizálva, azt én is az alól nézem meg általában :)
  • Bluestar88
    Egy szó: kompatibilitás :)
    Hiába van millió alternatíva, ha az oldalak nagy százalékát (sajnos) csak arra optimalizálták (főleg a régebben készülteket), megfelelően beállított IE meg egyáltalán nem annyira sérülékeny és támadható mint azt a legtöbb helyen beállítják...
  • Griphons
    firefox addonsban létezik már régóta, töltsd le, használd :)

én is ff használó vagyok, de semmi gondom az operával, örülök hogy követi a szabványokat, és nem kell külön optimalizálni rá a weboldalakat, mint a nyomi ie-re. külön ezért muszály vagyok ie6-ot, ie7-et tartani a gépemen :(
    amúgy a tapasztalatom az hogy az emberek jó része még mindig ie6-ot használ! mégcsak a 7-es verzióra sem frissítenek! és ez többnyire a hozzá nem értésből adódik. ez szomorú.
  • lck
    3 kattintás
  • Tetsuo
    amugy nekem pont a firefox logoja nem tetszik.. szal akkor az operahoz sem fuzok nagy remenyeket :P
  • Tetsuo
    lol
  • sandor4
    egyetlen okból használok operát és nem firefoxot, az pedig az, hogy operában vannak mouse gesture-k, vagy mi a fenék (ilyen új lap nyitása egérmozdítással, meg iylesmi, biztos tudjáétok miröl pofázok)
    ha ez lenne firefoxban...
  • Narxis
    IE 7 Pro rulez, tényleg jó. Én is használom.
  • mainruler
    - Először és legesleginkább: Mert gyerekesnek találom a kötelező lázadozást a "naaagy és csúnya és kizsákmányoló, imperialista, kapitalista, pföjj, corporate szenny óriáscégek" ellen. Ebből már kinőttem.

- Már telepítve van (Nem mintha sokáig tartana felrakni egy másikat. Ja, Operát is használok -és ajánlom/telepítem másoknak, ha úgy látom, hogy az igényeiknek jobban megfelel-, mikor milyen kedvem van...)

- 100%-ig megjelenít minden oldalt hibamentesen, amit semelyik másik böngészőre nem tudok elmondani

Biztosan tudnék még egyéb indokokat is felhozni ha megerőltetném magam, de nem fogom. :)
    Szerintem ez nem egy lényegi kérdés. Bár nagyon bájosnak találom, hogy az internetes társadalom ifjai ezzel kívánják pozicionálni magukat a naagy szintetikus világ hierarchiájában, de sajna ez a fajta szocializáció nekem sosem volt vonzó alternatíva. Én a megjelenített oldalakkal szeretek foglalkozni és nem az eszközzel, ami megjeleníti őket.
    Kábé ennyi. :)
  • Penge4
    Nem kell, csak egy lehetőség, amivel nem feltétlenül kell élni.

Most gondolj bele. Vegyük például az SG.hu-t. Ha nem menne IE6-tal, az IE6-os embereket egy banner vezetné a Windows Update oldalára, szerinted mit csinálnának? Rákattintanának. A Windows Update meg elvégezné a szükséges dolgokat, kérné a böngésző újraindítását és mikor elindítja már IE8 indulna.

Ugyanígy a banki oldalaknál. Szerinted egy üzletember dacból menne át másik bankhoz, vagy rászánna cirka 5 percet a frissítésre?

Iskolákban meg a gyerekeknek leginkább vagy kuss van (idézem infótanáromat: Nem lesz flash. Mit akartok ti YouTubeot ezen a 512 megás neten, amikor vagytok rá 20-an? Örüljetek, hogy nem tanulunk!)
    Meg van normális, akinek teszel említést, hogy talán frissíteni kéne, aztán megcsinálja. Ez a ritkább. A munkahelyen meg dolgozni kell, ha meg a munkához szükséges egy adott oldal, akkor a rendszergizda szélsebesen frissíti az összes gépen, különben a főnök megadja a kezdő lökést. Csak mondd a főnöködnek, hogy te szeretnél dolgozni, de nem lehet, mert a rendszergazda nem frissíti a böngészőt és máris te leszel a kedvence.

Drasztikusnak kell lenni, akkor lehet valamit kezdeni, különben csak felesleges huzavona van éveken keresztül, ami senkinek sem jó. A usereknek meg rugalmasnak kell lenni a XXI. században.

ps: Amíg bosszankodnak flamelnek és anyáznak a kommentekben, addig is a látogatottságot növelik, vagy a Google indexelést segítik elő, mert éppen konkurens fórumokon írnak olyan kulcsszavakat, ami a szóbanforgó oldalra irányítja a többieket, akik más böngészőt használnak, vagy újabb IE verziót és rájönnek, hogy mekkora király ez az oldal.
  • Dj Faustus #29
    "Legyen az IE w3c valid"
    Sajnos ki kell várnunk, hogy a non-valid IE verziók "kihaljanak" (amíg nem történik meg, azokra is kell optimalizálni). Addig pedig sok víznek kell lefolynia a Dunán.
  • Penge4
    cousin333: Ez sem rossz, ezzel mégtöbb helyet tudsz spórolni. Egyébként itt lehet megnézni pixelre pontosan.

igy legalabb 4-5 perc beallitani amire ilyen lesz

Ide lehet feltölteni az eszköztár beállításokat.

Alapvetoen a regi office elrendezeset koveti. (regi excell-ben is alul voltak a tab-ok, tovabba altalaban ket toolbar sor volt) Aki ennel atlathatobbat csinal annak csak gratulalni tudok.

Ez szubjektív, de nem célszerűbb lenne a tálcát felülre tenni?
    Erről beszélek: felül. Az elején szokni kell (mint mindent), de utána gyorsabban el lehet érni mindent szerintem.

Akkor aki IE-t használ, árulja már el, hogy miért! Kipróbált már másik böngészőt?

Tény, hogy a 90% nincs a helyzet magaslatán, de ha jól tudom például moonman is IE7Pro-t használ(t). Róla meg aztán tényleg nem lehet elmondani, hogy hülye lenne hozzá.
    Na meg sok ember (főleg az idősebb korosztály) még közösségi oldalakra sem járkál, híreket olvas meg ilyesmi, ahhoz meg bőven elég az IE is.
    Én ezt az IE ellenességet nem értem igazán. Mindenki azt használ amit akar, nem kell erőltetni semmit. Biztonsági rés meg arra van, aminek nagyobb a részesedése. És miért szívjanak a poweruserek a sok egyszerű user miatt, aki a FF és az Opera képességeinek a 90%-át ki sem használja, csak mert most ez mindenkinek a mániája, hogy át kell téríteni valakit.
    Legyen az IE w3c valid (jó úton halad ezirányba) és akkor mindenki örül. Az egyszerű user, mert nem kell neki telepítgetni, a minimalista user, mert nem telepít feleslegesen semmit, amire nincs szüksége és a poweruser, mert a sok Pistike nem hígítja fel a feedback-ező közösséget, ezáltal zsákutcába terelve egy böngészőt.
  • Dj Faustus #27
    "Mért használtok IE-t?"
    Én nem azt használok, de:
    * van aki nem ismeri, hogy van egyáltalán alternatíva
    * van aki nem akar új telepítésével foglalkozni, hisz ott van a meglevő böngésző
    * van aki nem ért a telepítéshez
    * van aki nem tud telepíteni, mert nincs neki megengedve - munkahelyi vagy iskolai környezet, esetleg active diretory-val, vagy activex/vbscript/silverlight/IE-only webalkalmazásokkal)
  • Narxis
    Én IE7-et és FF-et is szoktam használni. FF testreszabható, NoScript-tel atombiztos. IE-t meg kíváncsiságból, változatosság kedvéért stb. Vistan elég gyors és biztonságos a Védett mód miatt. XP-n csakis FF-et használok, abból is a 3-ast.
  • NEXUS6
    Munkahelyemen használom néha, mert ott az asztalon ott van az ikonja, ahol itthon a FF-é!
  • Stefling
    Opera lassabb a firefoxhoz képest, én operát használtam évekig, viszont mostmár firefoxot.. testreszabhatóbb és jóval gyorsabb, mondjuk az e-mail kliens-t hiányolom belőle, de a hamarosan megjelenő verzióban már bele lesz építve elvileg.
  • Charybdis
    Tényleg nem értem, miért használ bárki is Internet Explorert. Ezt a mondatot most biztosan nagyon sokan olvassák Internet Explorerrel. Akkor aki IE-t használ, árulja már el, hogy miért! Kipróbált már másik böngészőt?

Na de most tényleg! Mért használtok IE-t?