62
  • DjDano
    Szerintem nem a szépséggel van itt a gond, hanem a kezelőfelület elrendezésével... Kicsi gombok, könyvjelző eszköztár és tabok rossz helyen vannak stb
  • NEXUS6
    Tényleg jól néz ki, teccik.;)

De az FF-hez képest elég lassúnak tűnik.
  • Narxis
    Nem kéne nyomatni ezt az Opera hype-ot, arról kéne írni, hogy letölthető a Firefox 3.1 első bétája.
  • kvp
    En jelenleg a 9.6-os verziot hasznalom, az opera classic skin-el, ez eleg atlathato es szepek a szinei (szurke alapon egyszinu feher/kek/zold/narancs/prios gombok). Felul a fosav kis ikonjai (new, open, save, print, find), veluk egy sorban a kedvencek ikonjai (index, sg, stb.). Alatta egy sorban a tab fejlece (rewind, back, stop/reload, forward, fast forward), a cimsor es a keresosor. Ez alatt maga az oldal. Alul meg a tabbar (uj tab, tab-ok, kuka), majd az alatt a windows-os startmenu es a taskbar (+ikonok, ora). A balszelen pedig elrejtve ott vannak a konyvjelzok, a letoltesek, a jegyzetek, stb. (balszelre kattintasra/F4-re beusznak) Ez igy kb. az egesz felulet amit bongeszesre hasznalok. Sajnos az opera alap beallitasai nem ezt az elrendezest tukrozik, igy legalabb 4-5 perc beallitani amire ilyen lesz (nekem pl. fontos az uj tab-ok megnyitasa a szulo mellett es a tabbar szerinti valtas ctrl+tab-nal, de a new tab ikont is tobbnyire a felso toolbar elso elemenel keresem, lasd regi ms word-ben a new document-et).

Nem azt mondom, hogy ez az egyetlen idealis, de nekem ez eleg kenyelmesnek tunik. Alapvetoen a regi office elrendezeset koveti. (regi excell-ben is alul voltak a tab-ok, tovabba altalaban ket toolbar sor volt) Aki ennel atlathatobbat csinal annak csak gratulalni tudok. Ezzel szemben a felkert tervezo altal belinkelt referencia oldalak nem tunnek tul hasznalhatonak.
  • cousin333
    Éljen a minimalizmus. Nálam alapértelmezésben (oldalsávot nem számítva):
    előre, vissza, újratölt/stop gomb (ez eddig 3), menü gomb (menüsor kikapcsolva) + kuka és URL sáv. Ennyi. Nincs új fül gomb, panelkapcsoló gomb, állapotsáv, meg keresőmező sem.

Amin még lehet nyerni az a skin. Ajánlom mondjuk az Opera Minimalt, vagy mondjuk a mOI-t
  • Gabesz84
    opera dragonfly amit te keresel, és eléggé hasonlít a firebughoz, bár kisebb a fícsörlistája picit.
  • cousin333
    Van 64 bites verzió - Linuxra.

Hicks mást is tervezett, remélem az Operánál rácsapnak a kezére, ha eltévelyedik, Vagy elsöpri a népharag :).

Ami az "orosz csávó" művét illeti, én nem voltam elszállva tőle. Az alapvetései: nagy méretű elemek, harsány színek. Volt néhány ügyes ötlete, de azok meg elsősorban funkcionálisak és nem vizuálisak voltak. Ami konkrétan tetszett, az az URL színezés, a némileg feldobott levelező (a mostnin látszik, hogy a 7-es változat óta külsőre keveset változott), a levél értesítő ikon, a jobb felső sarokban, illetve a külön fülön megvalósított Beállítások rész.
  • cousin333
    Ha iyet láttál, az javarészt amiatt volt, hogy az SG anno "elfelejtette" tájékoztatni az olvasót, hogy megjelent az Opera 9.50 .
  • Penge4
    "ahogy végre egy 64bites verziót is összedobhatnának."

Én még Windowsos flasht sem találtam 64 bitesben, csak Linuxosról volt szó leginkább itt-ott. Addig meg minek? Mi másra használnád ki a 64 bitet? HTML nézegetésére? Amíg nem lesznek beépülők (QuickTime, RealPlayer, PDF, DejaVu, DivXWebPlayer...stb), addig az kevés, hogy Java már van 64 bites.

Alapbeálíltás szerint zsúfolt. Épp ma dolgoztam egy idegen gép előtt, ahol Opera volt alap külsővel + oldalpanellel.

Nehéz lett volna megnyomni az F4-et? Ha az eszköztárakat nézzük, alapbeállításként az Opera Fülsáv, menüsáv, személyes sáv és címsáv négyese közel nem foglal annyi helyet, mint a Firefox nagy állat fülsávja és vastag címsora, amiből mindkettőt bőven meg lehet felezni, olyan vastag + még a könyvjelzősáv is alapból be van kapcsolva.

köszi, ezt jó tudnom, azt hittem rosszabbat és csúnyábbat próbálnak csinálni

Nézd meg Hicks napocskás, szivárványos oldalát és mégsem olyan helytelen a feltételezésed.
    Ahelyett, hogy az orosz csávó királyul megcsinálta volna felvették ezt a .... majdnem kimondtam.
  • passatgt
    köszi, ezt jó tudnom, azt hittem rosszabbat és csúnyábbat próbálnak csinálni
  • Icegod
    Alapbeálíltás szerint zsúfolt. Épp ma dolgoztam egy idegen gép előtt, ahol Opera volt alap külsővel + oldalpanellel. Hát mit ne mondjak fejfájdító élmény volt. De aki eljutt az eszközök - megjelenés menüig, az már meg is oldotta a problmát :) ... nekem is összvissz 4 gomb + kuka van kint az eszköztáron... meg ugye a fülek
  • opera11
    Anomaly: Firebug helyett van Opera Dragonfly, igaz még bőven fejlesztés alatt.
  • nohea
    "Ő maga úgy véli, hogy a külső alapján a valóságosnál tömöttebbnek, túlzsúfoltnak láthatjuk a kezelőfelületet" - eh wtf?! Ez biztos, hogy az Operáról beszél? Mer' ha igen, valaki elmesélhetné, hogy ezen mi a tömött/túlzsúfolt. Operát használok, már vagy 6-7 éve, de ezt a mostanit túlzsúfoltnak nevezni, hát nem is tudom.

Sztem amin inkább dolgozhatnának, az a in/kompatibilitás: nem mondhatni, hogy gyakori jelenség, viszont annál idegesítőbb. Jah, és PicLens-re se mondanék nemet, ahogy végre egy 64bites verziót is összedobhatnának.
  • 5c0rp330n
    nem sok ilyen van az tény. ugyanis a legtöbb olyan, aki ezt használja, az nem hogy nem fan, de szinte nem is tudja, hogy ezt használja, csak a windózon rábök az internetre és az indul el. bár érdekes, hogy valóban létezik egy olyan érdekes állatfaj, amelyik meggyőződésből használ ie-t. az ilyeneket nem szabad bántani, nem szabad hozzájukszólni, csak a hátuk mögött szép csendben kiröhögni őket :)
  • Rexhawk
    Firefox csak pisiseknek való, az Internet Explorer egy igazi férfi böngészője: veszély, kaland, kihívás
  • Anomaly
    Hát én ma töltöttem le először az operát de eddig nálam ez a legjobb. Ha lenne benne firebug akkor még jobb lenne :D:D
  • NEXUS6
    Van a Világon még olyan, hogy IE párti!!!???;)))

Én is szeretem a Trabantot, de csak buliból!;D
  • Lost Lont
    Én úgy vettem észre, hogy többnyire az IE-pártiak szokták szidni az alternatívákat, és nem azok egymást. (Meg fordítva is igaz, de az jogosan )
  • gothmog
    na, és most jön a flém hogy bezzeg a firefoxról nincs szó, mér hájpoljátok ezt a f*szom operát? Ahogy azt az operások szokták az ff cikkeknél?
    Nyugodtan kövezzetek meg, egyébként.
  • Herczi
    Én már több éve Operát használok, meg Firefoxot, olyan 90-10 arányban. IE-től még a hideg is ráz.
  • NEXUS6
    Azért jó ez a kis pezsgés, mert felrázza a júzereket is. Eddig sajna hiába voltak jobb borzolók mint pl az IE, senki (értsd: kevesen) nem vette a fáradtságot, hogy utána nézzen melyik lenne valójában neki jó.

Szal ezt is kipróbáljuk!;)))
  • AgentKis
    "Ma sokkal többen tudják, hogy egy külön piacról van itt szó, ami mindenképpen kedvező az alternatív megoldásoknak."
    Meg talán a szabványoknak a szabványosodásnak is.

Hajjrá alternatívok!