EU: kapcsoljuk ki az MP3-lejátszókat!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
0,75-ös dioptriás rossze szemmel egy rendszám már olvashatatlan 15 méterrõl és az útjelzõ táblák sem olvashatók le idõben!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
amíg 1-es volt, addig nem is hordtam szemüveget. Most már bánom, mert lehet nem romlott volna tovább -.-
egyrészt a 0.75-ös szinte semmi, tökéletesen lehet élni úgy szemüveg nélkül.
másrészt meg világos, hogy 10-bõl heten jobban láttak, a másik három is csak azért nem, mert az õ szemükön nem segített a tengely olyan irányú korrigációja, ami neked pont jó.
Szinte MINDENKI élesebben lát egy gyenge szemüveggel, mint anélkül. teljesen jó szemû emberek, akik leolvassák a legkisebb számot is a táblán, mondták már, hogy jé, ezzel élesebben látok.
ennyi erõvel mindenkinek szemüveget kéne hordania.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ha csak ülsz, és nézel ki a fejedbõl, a zenét meg azért hallgatod, hogy ne unatkozz a buszon, akkor azt ALAPZAJnak hívják. Ami káros.
ha élvezed a zenét, bólogatsz, dobolsz a lábaddal, és túrod a hangerõt, mert kellemes a zene, akkor az agyad talán nem úgy fogja felfogni, mint zörej, ami ellen védekezni kell.
másrészt meg minden stílusú zenére máshogy reagálunk, nem csak az számít, hogy milyen hangosan, hanem hogy milyet. az elektronikus zene hosszútávon jobban károsít, míg a klasszikus zene szinte hegyezi a fület az apró részletekre, még akkor is, ha hangosan hallgatod.
zajnak nem szabad kitenni magad, zenének lehet.
Elkezdtük feltekerni a frekvenciát, s jeleztük, hogy hol nem halljuk már. Az eredmény: a srác több, mint 1000 Hz-cel kevesebbet hallott meg.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
és most nem azokról a marhákról beszélek, akik full maxon hallgatnak mindent, és még a busz másik végében is hallom mit hallgat
én "agybedugós" fülhallgatót használok, telefonnal, max 3-4-es hangerõn a 10-bõl, ha mellettem állsz, sem hallasz belõle semmit, és fogalmam nincs, hogy hosszú távon káros-e vagy sem, de mintha korántsem hallanék annyira jól mint régen
ha károsodik a hallásod, úgy marad
Gyógyithatatlan és visszafordíthatatlan jelenleg
Az egyik nap mentem este haza, mosóport vásároltam, a buszmegállóba érkezve egy hölgy megkérdezte, hogy mennyibe került, erre a másik hölgy elkezdi: hagyjad úgysem hallja, mert füldugó van a fülében. Én meg egybõl válaszoltam a kérdésére, eléggé meglepõdhettek ezen. Ja majd elfelejtem, én "agybadugós" fülhallgatót használok a Sony Ericsson W900i óta, mivel ez futás közben nem esik ki a fülembõl.
A dinamika spektumanak csak nagyon kis reszet hallgathatod, eleve ha utcan hallgatsz zenet, foleg a mai hangsugarzokkal, amin csak ugy segithetsz, ha feljebb nyomod a hangerot.
Az idealis zenehallgataskor, pl ha a koncertteremben ulsz (v alsz) valszeg nagyobb hangnyomast kap a fuled, mint egy fuldugasszal.
A hiba talan a nemlinearitasban van, vagyis h nehany freki el van nyomva/ki van emelve (ez a gyengebb fuleseknel erosebb mertekben tortenik), ill a folyamatos zenehallgatason, vagyis merteket kell tartani, koncertre sem jar naponta 4x senki sem.
Tehat ha lejjebb veszed a hangerot ugy a zenei elmenyt rontod, nagyonis.
Inkabb jo fulest kell hasznalni es kevesebbet kell hallgatni. Ennyi.
Radio es hatterzene eseten persze nincs szukseg nagy dinamkara.. az mas tema.
A radioban egy adasprocesszor jol oszzenyomja a dinamikat, itt mar a forrasjeled sem minosegi..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Gaming is believing.
Am én most maxon hallgatok (laptopról füles nélkül) egy komoly FnF számot (Dope - Deabonaire) és azért irritáló a fülemnek. kezd tönkremenni.😄 (vagy esetleg a hangszóró😄)
http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4
Szóval egy csomó dolgot rá lehetne írni, de a nagyja tudja ezt magától is, aki meg nem az így járt (természetes szelekció).
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Nothing Ever Changes
Egyebkent az se mindegy milyen fulest hasznal az ember. En pl direkt in ear-t vettem ami csillapitja a kulvilag zajait es nem kell tul hangosan hallgatni, hogy elnyomja azokat. Sokan pont ezert kuldik a hangerot annyira ...
Én spec nem szoktam animéket nézni, sem anime zenéket hallgatni.
Leginkább ilyen zenéket hallgatok:
http://www.dailymotion.com/video/x1495t_chihiro-onitsuka-infection_music
http://www.dailymotion.com/video/k3SkbFfBVVOZdDtUAc
Én örülnék a legjobban, ha többen ismernék õket.
Egyébként a második egy Gustav Holst feldolgozás, még csak nem is nagyon japán..
https://twitter.com/foodlfg
Az igaz, hogy mindenki úgy süketül meg ahogy akar, de kicsit már ciki, ha valaki úgy hallgatja a zenét, hogy a füldugóból kihallatszik a krampács. És közben önelégült vigyorral nézelõdik, hogy lám mim van... Sok idióta van a világban, sztem süketüljenek meg mind!
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Az mp3 lejátszómat meg 3/4 hangerõ fölé nem érdemes vinni, mert elmarad a mély a magastól hangerõben 😄
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Van egy két cég nálunk aki az odajelentkezõknek fût-fát igér + egészséges munkakörülményt, csak ott hibáztak, hogy körbevezettek. Méghogy füldugasz, semmi nem volt szegények fülébe! Egyszerûen nem lehetett kibírni!
Ez nem így van. Az enyhe halláskárosodást egy bizonyos szint alatt vissza lehet hozni. De ha túlléptük azt a bizonyos szintet, valóban nem nagyon van megoldás.
Cikkhez: hülye, aki értelmetlenül hangosan hallgat zenét. Ezt nem államilag kell megoldani, erre mindenkinek magának kéne rájönnie.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
by: the original one Gery Boro
fater hallgatja néha nagyon hangosan, tuti megfog süketülni.
http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4
De ne nagyon kezdjük el sorolni, mert még kibannolnak minket <#idiota>#idiota>
https://twitter.com/foodlfg
abban azért nem értek egyet, hogy sok év múltán káros, mert van olyan ismerõsöm, aki 2-3 év után már alig hall, mi lesz vele "évek múlva"??
Egyébként ki mit hallgat, mert nálam JPOP foreva' (japán popzene).
A
amugy szivesebben hallgatom más fulebol ordito zenét, mint a dudolo romát a buszon. reszemrol ennyi, en nem szoktam hallgatni, nincs is mp3 lejatszom, esetleg nehaneha nagyonritkan telefonrol, de az ugye nincs olyan hangos, viszont most egyreinkabb gondolkodom rajta, id gyorsabban telik utazas kozben, meg talan nem nyomaszt annyira a zsufoltság, esetleg meg lesz alapozva hangulatom ha vmi igenyes zenet hallgatok
<#banplz>#banplz>
Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"