70
-
#30 Vicces. Nekem is full kihallatszik, de amúgy nem hangos, csak szar a fülhallgató. Ezek után szíveskedj ne lemarházni másokat, hanem tájékozódni... -
#29 HöH! én csak napi 12 órában hallgatom -
#28 Én csak akkor hallgatok fülessel zenét, ha nagyon unom magam, meg néha az utcán. Alig hallgatom maxon a zenét, csak ha valami nagy zaj van a környéken, de akkor is hogy éppcsak elnyomja a külzajt egy kicsit, szóval értsem az énekest, meg esetleg még egy-két hangszert. Kivagyok a hangos zenétől, főleg ha közel van, egyszer-kétszer felhúzom a hangszórót, ha netán felálok a gépelől és megyek egy pohár vizért a konyhába, csakhogy ott is halljam.
fater hallgatja néha nagyon hangosan, tuti megfog süketülni. -
FoodLFG #27 Otsuka Ai, Onitsuka Chihiro, Sakamoto Maaya
De ne nagyon kezdjük el sorolni, mert még kibannolnak minket -
torcipepe #26 Hinoi Team, JAM Project -
torcipepe #25 Miskolcon néhány hete egy csajszi is eljátszotta ezt a hallgassuk olyan hangosan a zenét, hogy semmi mást ne halljunk a környezetünkből. át is ment rajta a villamos. pedig tapasztalatból mondom, nem halk rajtuk a csengő.
abban azért nem értek egyet, hogy sok év múltán káros, mert van olyan ismerősöm, aki 2-3 év után már alig hall, mi lesz vele "évek múlva"?? -
#24 Pedig igaz, amilyen szutyok fülhallgatót adtak az mp3 lejátszómhoz, azzal hangosan kellett hallgatni a zenét, hogy normális legyen a hangminőség, ezért vettem egy márkásabb fülhallgatót 5 ezerért, és az nagyon szépen szól kisebb hangerővel is.
Egyébként ki mit hallgat, mert nálam JPOP foreva' (japán popzene). -
Hydroceph #23 ja, és szerintem egy telejsen felesleges idiota egy cikk -
Hydroceph #22 autisták xD
amugy szivesebben hallgatom más fulebol ordito zenét, mint a dudolo romát a buszon. reszemrol ennyi, en nem szoktam hallgatni, nincs is mp3 lejatszom, esetleg nehaneha nagyonritkan telefonrol, de az ugye nincs olyan hangos, viszont most egyreinkabb gondolkodom rajta, id gyorsabban telik utazas kozben, meg talan nem nyomaszt annyira a zsufoltság, esetleg meg lesz alapozva hangulatom ha vmi igenyes zenet hallgatok -
loky #21 Tessék? Mit mondtatok? Nem hallom amit írtatok...
-
waterman #20 nekem az a fura, hogy vannak akik azért hallgatnak zenét, hogy ne hallják a külvilágot, és akkor úgy is hallgatják. ilyenkor van az, hogy a buszon két sorral mögöttem ülő egyén bogyó fülhallgatójából áradó zaj tökéletesen beazonosítható. plussz még általában tuc-tuc zene is, ami szerintem még durvábban roncsolja a hallószőröket. én soha nem hallgatok azért zenét, hogy elnyomjam a külvilág zaját, valahogy amint olyan szintre hangosítom a lejátszót, hogy ne halljam a busz dübörgését, akkor azt is érzem, hogy a zene fáj. ellenben odahaza, jó nagy fejhallgatóval nagyon jól lehet zenét hallgatni, a szomszédok zavarása nélkül.
ha buszon odáig hangosítanám a fülest, hogy halljam az életet a zenében, pl hogy az énekes két refrén közt levegőt vesz, vagy hogy épp lehet leköpte a mikrofont nagy igyekezetében, vagy pl hogy siklott a gitáros keze a gitáron akkor már rég süket lennék. úgyhogy zenét hallgatni is mértékkel kell, mint ahogy minden mást is. -
bippo #19 Aki úgy hallgatja a zenét, hogy a kiszűrődő hangerő is pont elég lenne a hallgatásához, azokat én is szó nélkül lemarházom.
Igaz, hogy az ő füle, de ha megsüketül, nekem kell kiabálnom, ha kommunikálni szeretnék vele.
Meg nem tudom, hogy kerültél-e már hasonló szitációban, de engem pl. idegesít, ha nem hallom a másikat (főleg a környezeti zaj miatt), pl. telefonban is.
Nem akarom, hogy évek múlva a csomó halláskárosult, (aki korábban sem volt túl okos), még idegbajos is legyen, mert nem tudja feldolgozni, hogy alig hall valamit, és nem is tud már ellene tenni, mert a halláskárosodás visszafordíthatatlan.
-
Etinger #18 Szerintem jogos volt amit Molnibalage írt, főleg itt arra gondolok, hogy a buszon hadd ne én is azt hallgassam már amit a marhája maxon bömböltet! Engem nem érdekel ha megsüketül mert annyi esze van, de ha mellette állok egy teletömött buszon azért más a helyzet, nem de? -
#17 Basszus... miket nem kutatnak ezek, bakker!
Halkítsuk le? Olyan metrón, ami itt van?? Én max hangerőn hallgatva sem hallom a zenét a kib@szott zúgás miatt. Hogy szar a fülhallgatóm? Na ja, nem fogok egy szaros fülesre súlyos ezreket költeni, amikor úgyis tönkremennek idővel... -
AzUs #16 Nemtom mit marházol, minek vagy ennyire felháborodva.. Mindenki saját maga dönti el, hogy mennyire akar megsüketülni. Örülünk, hogy te ennyire vigyázol a saját hallásodra, tényleg.... -
Dany007 #15 Az a helyzet, hogy 10-15 éve a kazettás walkmanekhez nem fülbedugós fülhallgatót adtak, hanem csak sima fejreakasztóssat vagy hogy a fenébe hívják :D
Amire a cikk is gondol, az az a fajta amelyiket közvetlenül a fül üregbe dugsz bele és onnan indul az a 90db-es hullám.
Én mondjuk ritkán hallgatok utcán ilyen módon zenét. Zavar ha nem hallom a külvilágot... Viszont otthon is ha hallgatok egy idő után már bántó nagy hangerőn...
Sokszor csodálkozok rajta, hogy egyes emberek, hogy bírják órákon át fullon hallgatni az ilyen fülbedugós fülessel a zenét... -
Flashy #14 amióta az emberelődök rájöttek, hogyan lehet tüzet gyújtani, egyre több égési sérüléses baleset történt, ne használjunk tüzet mert veszélyes!
aki hülye, annak, meg a hallásának is úgy kell. a hangos zene hatását már a kazettás walkmanos időkben mérni lehetett, hallásvizsgálaton elég jól meg lehetett mondani a grafikon alapján hogy ki hallgatja túl sokat túl hangosan. -
kids #13 amióta láttam a Nesze neked Pete Tong-ot azóta nem kezdelem fél vállról a problémát, de marhanehéz megállni, mert jó fülessel nem torzul a hang max hangerőn és ugye ugy a legjobb.. :)
Amúgy sztem csak a fülesek ilyen károsak, asztali 5.1-et lehet nyomni elég sokáig mert nincs közel a füledhez, nameg előbb fognak a szomszédok szolni minthogy a füledre káros legyen. -
Scamp #12 Csak nekem volt olyan érzésem a cím elolvasásának pillanatától, hogy ez megint egy szerzői jogi propaganda? -
#11 a hangrendszered minden egysege szamit, h mennyit erosit v mennyit ront a jelen, h 1 1szeru szoft kiir vmit az altlaban nem valos.. nem is jelent semmit.
Illetve (ha jo hangkartyad van.. min E-MU, akkor) a hangkari erosites merteket irhatja a szoft.
A fuledhez erkezo jel erosseget legpontosabban egy hangnyomasmero muszer jelezheti ki. -
#10 Elég röhej, mivel ez már probléma volt a rendes kazettás walkman-ek idejében is, kb. 10-15 évvel ezelőtt... -
#9 köszi. Elmondjam hogy kell? -
#8 annak fontos, aki nem ismeri a határokat, vannak még azért, akik ésszel használják az eszközöket. -
Nonix #7 bravo szerinted ebbol ki lehet szamitani. -
#6 szerintem igen, a megoldás gyakorlatilag ennyi. persze egy sima szar kis fülhallgatóval, amit az emberek 90%-a használ, ha olyan szintre lehalkítják, hogy már ne legyen káros, semmit sem hallanak magából a zenéből, a környező forgalom zajai miatt. -
#5 Fogalmam sincs, hogy a számítógépen miér mutatnak dB kimenetet a szoftverek mikor a hangfal van a rendszer végén és arról 0 infó és backup van a gépen...
Felvételkor talán helyes értéket mutat egy mikrofon. Indítsd el a zenét és mikrofon kimeneten csinálj egy felvételt. Akkor talán mutat valamit.
Nem csak a dB-ek számítanak, a halláskárosodás és fáradás közel sem ennyire egzakt és egyszerű. Egy biztos sok idióta fiatal hallgatja olyan hangerővel a zenét, hogy 100%, hogy már részben halláskárosult. Vicc, hogy olyan hangerővel hallgatja egy-két intelligens fiatal a "zenét" (mert amit hallgatnak az nem az..), hogy egyszer hangosabban kellett a cimbimhez beszélni, mert a fülhallgatóból jövő zene elnyomta a hangomat... Sok a marha ma, ez van...
Az is helyes megállapítás, hogy halmozódik a károsodás és NINCS mód visszaállítani az eredeti állapotot! A sok barom meg ezt nem veszi észre... -
nimrod45 #4 Elnézést, akkor nem inkább halkítsuk le?? -
#3 én gépen úty hallkatok szenét hoty a master majdnem maxra van húszva, a foobar2k-ban meg -12 és -20 db köszött nyomatom, perce kernel sztríminggel.
asz hány débé végeredményben? -
johnsilver #2 Szerintem igen fontos dolog.
A halláskárosodásban az a rossz, hogy nem vevődik észre, hogy romlik, mert mire észre veszed, már olyan fokú lehet a károsodás, hogy nincs visszaút.
Jelenleg a legtöbb halláskárosodásra nincs megoldás.
Szépen meg kell tanulni szájról olvasni, meg jelbeszéddel beszélni. -
tntmax #1 Hú, milyen fontos dolgokra van idejük ezeknek.