EU: kapcsoljuk ki az MP3-lejátszókat!

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem az a fura, hogy vannak akik azért hallgatnak zenét, hogy ne hallják a külvilágot, és akkor úgy is hallgatják. ilyenkor van az, hogy a buszon két sorral mögöttem ülõ egyén bogyó fülhallgatójából áradó zaj tökéletesen beazonosítható. plussz még általában tuc-tuc zene is, ami szerintem még durvábban roncsolja a hallószõröket. én soha nem hallgatok azért zenét, hogy elnyomjam a külvilág zaját, valahogy amint olyan szintre hangosítom a lejátszót, hogy ne halljam a busz dübörgését, akkor azt is érzem, hogy a zene fáj. ellenben odahaza, jó nagy fejhallgatóval nagyon jól lehet zenét hallgatni, a szomszédok zavarása nélkül.
ha buszon odáig hangosítanám a fülest, hogy halljam az életet a zenében, pl hogy az énekes két refrén közt levegõt vesz, vagy hogy épp lehet leköpte a mikrofont nagy igyekezetében, vagy pl hogy siklott a gitáros keze a gitáron akkor már rég süket lennék. úgyhogy zenét hallgatni is mértékkel kell, mint ahogy minden mást is.

\"The voices are back... Excellent.\"

Aki úgy hallgatja a zenét, hogy a kiszûrõdõ hangerõ is pont elég lenne a hallgatásához, azokat én is szó nélkül lemarházom.
Igaz, hogy az õ füle, de ha megsüketül, nekem kell kiabálnom, ha kommunikálni szeretnék vele.

Meg nem tudom, hogy kerültél-e már hasonló szitációban, de engem pl. idegesít, ha nem hallom a másikat (fõleg a környezeti zaj miatt), pl. telefonban is.
Nem akarom, hogy évek múlva a csomó halláskárosult, (aki korábban sem volt túl okos), még idegbajos is legyen, mert nem tudja feldolgozni, hogy alig hall valamit, és nem is tud már ellene tenni, mert a halláskárosodás visszafordíthatatlan.
Szerintem jogos volt amit Molnibalage írt, fõleg itt arra gondolok, hogy a buszon hadd ne én is azt hallgassam már amit a marhája maxon bömböltet! Engem nem érdekel ha megsüketül mert annyi esze van, de ha mellette állok egy teletömött buszon azért más a helyzet, nem de?
Chocho
Basszus... miket nem kutatnak ezek, bakker!

Halkítsuk le? Olyan metrón, ami itt van?? Én max hangerõn hallgatva sem hallom a zenét a kib@szott zúgás miatt. Hogy szar a fülhallgatóm? Na ja, nem fogok egy szaros fülesre súlyos ezreket költeni, amikor úgyis tönkremennek idõvel...

Gaming is believing.

Nemtom mit marházol, minek vagy ennyire felháborodva.. Mindenki saját maga dönti el, hogy mennyire akar megsüketülni. Örülünk, hogy te ennyire vigyázol a saját hallásodra, tényleg....

Az a helyzet, hogy 10-15 éve a kazettás walkmanekhez nem fülbedugós fülhallgatót adtak, hanem csak sima fejreakasztóssat vagy hogy a fenébe hívják 😄
Amire a cikk is gondol, az az a fajta amelyiket közvetlenül a fül üregbe dugsz bele és onnan indul az a 90db-es hullám.
Én mondjuk ritkán hallgatok utcán ilyen módon zenét. Zavar ha nem hallom a külvilágot... Viszont otthon is ha hallgatok egy idõ után már bántó nagy hangerõn...
Sokszor csodálkozok rajta, hogy egyes emberek, hogy bírják órákon át fullon hallgatni az ilyen fülbedugós fülessel a zenét...

amióta az emberelõdök rájöttek, hogyan lehet tüzet gyújtani, egyre több égési sérüléses baleset történt, ne használjunk tüzet mert veszélyes!
aki hülye, annak, meg a hallásának is úgy kell. a hangos zene hatását már a kazettás walkmanos idõkben mérni lehetett, hallásvizsgálaton elég jól meg lehetett mondani a grafikon alapján hogy ki hallgatja túl sokat túl hangosan.

amióta láttam a Nesze neked Pete Tong-ot azóta nem kezdelem fél vállról a problémát, de marhanehéz megállni, mert jó fülessel nem torzul a hang max hangerõn és ugye ugy a legjobb.. 😊
Amúgy sztem csak a fülesek ilyen károsak, asztali 5.1-et lehet nyomni elég sokáig mert nincs közel a füledhez, nameg elõbb fognak a szomszédok szolni minthogy a füledre káros legyen.

Csak nekem volt olyan érzésem a cím elolvasásának pillanatától, hogy ez megint egy szerzõi jogi propaganda?

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Tetsuo
a hangrendszered minden egysege szamit, h mennyit erosit v mennyit ront a jelen, h 1 1szeru szoft kiir vmit az altlaban nem valos.. nem is jelent semmit.
Illetve (ha jo hangkartyad van.. min E-MU, akkor) a hangkari erosites merteket irhatja a szoft.
A fuledhez erkezo jel erosseget legpontosabban egy hangnyomasmero muszer jelezheti ki.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

artschiatwork
Elég röhej, mivel ez már probléma volt a rendes kazettás walkman-ek idejében is, kb. 10-15 évvel ezelõtt...

Sanyix
köszi. Elmondjam hogy kell?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bertino
annak fontos, aki nem ismeri a határokat, vannak még azért, akik ésszel használják az eszközöket.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bravo szerinted ebbol ki lehet szamitani.
5c0rp330n
szerintem igen, a megoldás gyakorlatilag ennyi. persze egy sima szar kis fülhallgatóval, amit az emberek 90%-a használ, ha olyan szintre lehalkítják, hogy már ne legyen káros, semmit sem hallanak magából a zenébõl, a környezõ forgalom zajai miatt.

Molnibalage
Fogalmam sincs, hogy a számítógépen miér mutatnak dB kimenetet a szoftverek mikor a hangfal van a rendszer végén és arról 0 infó és backup van a gépen...

Felvételkor talán helyes értéket mutat egy mikrofon. Indítsd el a zenét és mikrofon kimeneten csinálj egy felvételt. Akkor talán mutat valamit.

Nem csak a dB-ek számítanak, a halláskárosodás és fáradás közel sem ennyire egzakt és egyszerû. Egy biztos sok idióta fiatal hallgatja olyan hangerõvel a zenét, hogy 100%, hogy már részben halláskárosult. Vicc, hogy olyan hangerõvel hallgatja egy-két intelligens fiatal a "zenét" (mert amit hallgatnak az nem az..), hogy egyszer hangosabban kellett a cimbimhez beszélni, mert a fülhallgatóból jövõ zene elnyomta a hangomat... Sok a marha ma, ez van...

Az is helyes megállapítás, hogy halmozódik a károsodás és NINCS mód visszaállítani az eredeti állapotot! A sok barom meg ezt nem veszi észre...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Elnézést, akkor nem inkább halkítsuk le??
Sanyix
én gépen úty hallkatok szenét hoty a master majdnem maxra van húszva, a foobar2k-ban meg -12 és -20 db köszött nyomatom, perce kernel sztríminggel.
asz hány débé végeredményben?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Szerintem igen fontos dolog.
A halláskárosodásban az a rossz, hogy nem vevõdik észre, hogy romlik, mert mire észre veszed, már olyan fokú lehet a károsodás, hogy nincs visszaút.
Jelenleg a legtöbb halláskárosodásra nincs megoldás.
Szépen meg kell tanulni szájról olvasni, meg jelbeszéddel beszélni.
Hú, milyen fontos dolgokra van idejük ezeknek.
← ElőzőOldal 2 / 2