EU: kapcsoljuk ki az MP3-lejátszókat!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha buszon odáig hangosítanám a fülest, hogy halljam az életet a zenében, pl hogy az énekes két refrén közt levegõt vesz, vagy hogy épp lehet leköpte a mikrofont nagy igyekezetében, vagy pl hogy siklott a gitáros keze a gitáron akkor már rég süket lennék. úgyhogy zenét hallgatni is mértékkel kell, mint ahogy minden mást is.
\"The voices are back... Excellent.\"
Igaz, hogy az õ füle, de ha megsüketül, nekem kell kiabálnom, ha kommunikálni szeretnék vele.
Meg nem tudom, hogy kerültél-e már hasonló szitációban, de engem pl. idegesít, ha nem hallom a másikat (fõleg a környezeti zaj miatt), pl. telefonban is.
Nem akarom, hogy évek múlva a csomó halláskárosult, (aki korábban sem volt túl okos), még idegbajos is legyen, mert nem tudja feldolgozni, hogy alig hall valamit, és nem is tud már ellene tenni, mert a halláskárosodás visszafordíthatatlan.
Halkítsuk le? Olyan metrón, ami itt van?? Én max hangerõn hallgatva sem hallom a zenét a kib@szott zúgás miatt. Hogy szar a fülhallgatóm? Na ja, nem fogok egy szaros fülesre súlyos ezreket költeni, amikor úgyis tönkremennek idõvel...
Gaming is believing.
Amire a cikk is gondol, az az a fajta amelyiket közvetlenül a fül üregbe dugsz bele és onnan indul az a 90db-es hullám.
Én mondjuk ritkán hallgatok utcán ilyen módon zenét. Zavar ha nem hallom a külvilágot... Viszont otthon is ha hallgatok egy idõ után már bántó nagy hangerõn...
Sokszor csodálkozok rajta, hogy egyes emberek, hogy bírják órákon át fullon hallgatni az ilyen fülbedugós fülessel a zenét...
aki hülye, annak, meg a hallásának is úgy kell. a hangos zene hatását már a kazettás walkmanos idõkben mérni lehetett, hallásvizsgálaton elég jól meg lehetett mondani a grafikon alapján hogy ki hallgatja túl sokat túl hangosan.
Amúgy sztem csak a fülesek ilyen károsak, asztali 5.1-et lehet nyomni elég sokáig mert nincs közel a füledhez, nameg elõbb fognak a szomszédok szolni minthogy a füledre káros legyen.
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Illetve (ha jo hangkartyad van.. min E-MU, akkor) a hangkari erosites merteket irhatja a szoft.
A fuledhez erkezo jel erosseget legpontosabban egy hangnyomasmero muszer jelezheti ki.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Felvételkor talán helyes értéket mutat egy mikrofon. Indítsd el a zenét és mikrofon kimeneten csinálj egy felvételt. Akkor talán mutat valamit.
Nem csak a dB-ek számítanak, a halláskárosodás és fáradás közel sem ennyire egzakt és egyszerû. Egy biztos sok idióta fiatal hallgatja olyan hangerõvel a zenét, hogy 100%, hogy már részben halláskárosult. Vicc, hogy olyan hangerõvel hallgatja egy-két intelligens fiatal a "zenét" (mert amit hallgatnak az nem az..), hogy egyszer hangosabban kellett a cimbimhez beszélni, mert a fülhallgatóból jövõ zene elnyomta a hangomat... Sok a marha ma, ez van...
Az is helyes megállapítás, hogy halmozódik a károsodás és NINCS mód visszaállítani az eredeti állapotot! A sok barom meg ezt nem veszi észre...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
asz hány débé végeredményben?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A halláskárosodásban az a rossz, hogy nem vevõdik észre, hogy romlik, mert mire észre veszed, már olyan fokú lehet a károsodás, hogy nincs visszaút.
Jelenleg a legtöbb halláskárosodásra nincs megoldás.
Szépen meg kell tanulni szájról olvasni, meg jelbeszéddel beszélni.