66
-
dez #26 Jó, akkor kösd rá a tévét egy olvasó IDE/SATA/stb. portjára, te nagyonhülye.
Olvasó = ami képes beolvasni a nyers adatokat, és továbbítani az I/O porton.
Lejátszó = ami képes dekódolni a leolvasott adatokat, és tévék számára kezelhető formában továbbítani a képet; ezen kívül kezeli a filmes és hw-beállításos menürendszert, stb.
Ez csak technikai analfabátáknak túl magas. -
#25 Miért talán a BD lejátszó mellé nem kell HD tv?:) Szerintem nem én játszom;)
Amúgy pedig BD lemez tökéletes Nagy felbontású filmek tárolására,ergó az olvasó képes ezeket a nagy felbontású filmeket beolvasni.Az meg kell hozzá vidi kari,CPU..az már más asztalra tartozik eddig nem volt szó ezekről.Légyszives kanyarodj vissza ahoz emiről eddig beszéltünk. -
dez #24 Na nézzük, mi is a hülyeség. :)
1. Ezt így nem lehet kijelenteni. Bizonyos dolgokban az egyik jobb, más dolgokban meg a másik. De ezek sem túl nagy mértékűek.
(Abból nem lehet kiindulni, hogy pár játékot Xbox360-ra optimizáltak, majd simán portolták PS3-ra, így nem csoda, ha utóbbin nem fut olyan jól. Fordítva sokkal rosszabb lesz a helyzet...)
2. Benne? Itt külső cuccról van szó.
3. LOL, dehogynem. Az új gépeknél leszorították az esélyt 1:3-ről 1:10-re, ennyi történt. Fórumokon jópár új gép RRoD-járól lehet olvasni. (Majd talán ha bevezetik a 65nm-es Xenost, ami jelenleg is 90nm-es, csak kapott egy kiegészítű hűtést.) -
dez #23 Ne játszd már a hülyét légyszives. Te az autó-utánfutóra is azt mondod, hogy teherautó?
Az olvasóban nincs meg az elektronika a film dekódolásához, nem beszélve a megjelenítésről, ezeket a gépben lévő CPU, GPU csinálja. A lejátszó meg tartalmazza mindezeket. -
#22 De a Ps3 ban izmosabb a CPU,és így tud átválalni-->ebből kifolyólag teljesen mind1 hogy egy kicsit jobb a videoschip:) -
#21 hülyeség...
1. nincs mindenben lemaradva, sőt a videochipje jóval nagyobb tudású mint a ps3-é
2. nem lesz benne bluray meghajtó, meg is cáfolták már
3. Már rég nem lehet újonnan rrod-os boxot kapni... -
#20 Szóval ha van egy gépem és veszek bele egy bluray olvasót,akkor nem nézhetek bluray filmeket? mert szerintem ez elég nagy ökörség már bocs....
(DVD olvasó és lejátszó is különböző mégis a rendeltetés ugyan az²[kivéve írás]) -
#19 Az igzbogz már szinte mindenben le van maradva a PS3-hoz képest. Most kapkodnak, új dashboard meg külső bluray. De eredménytelenül.
Csak azokat sajnálom akik az árcsökkenés hatására megvették a sok arcade szart a mostani kiárusításkor, rrod-os alaplappal. -
dez #18 A lejátszó és az olvasó az két különböző dolog.
vax: neked is mondom, hogy az nem lejátszó, hanem olvasó. Öreganyám is tudja a különbséget. :P -
vax #17 Lemez árak: BD-R 3000-6000, BD-RW 3500-7000. körül. -
vax #16 20-25 eFt Pc. Combo (HD-Bd) lejátszók. 60-75 (HD-Bd combo) Bd külső író.
-
#15 Kiirhatnád a tisztességes árat,minimális kutatás után 50e lehet kapni asztali lejátszót.Az meg hogy mennyire jó vagy nem jó igény kérdése.Az meg hogy hol láttam 30-40e használtan,ill kisebb üzletekben néha el el kapni egy ilyen ajánlatot pl 44e ért láttam az újságban.... -
#14 Höhöhö, ez a legtrágyább kép az ipséről, még is mindenhova ezt rakják be!;DDD -
Rexhawk #13 http://www.pcwebshop.hu/product_info.php?products_id=20211
tessék itt van már 23kért igaz nem lejátszó csak meghajtó, de az is jó ha van alapból számítógéped:) -
#12 azt a fejet bazdet :DDDD -
dez #11 Én eddig min. 70e-ért láttam, de most rákeresve már találtam olcsóbban is (de nem biztos, hogy a legolcsóbbat érdemes megvenni). 30-40-ért nem tudom, honnan szeded idehaza, mindegy.
BTW, keresés közben belefutottam ebbe is:
Sokat csökkent az asztali Blu-ray lejátszók ára (HWSW)
Nos ennyit arról, hogy nincs árcsökkenés Blu-ray téren... -
#10 érdekes,kiváncsi vagyok mi lesz belőle,hisz ha játékokra akarják használni,akkor az egy derék nagy usersz*patás lesz.... -
#9 dez,ne egyböl a legdrágábbat szúrd ki... asztali bluray lejátszó lehet 30 ért is venni ha szemfüles vagy.Amúgy elismerem a legtöbb helyen minimum 50 k:) -
dez #8 (drive = meghajtó) -
dez #7 És persze ez kihatással lehet a többi platformra is, multiplatform címeknél. -
dez #6 Nem előnyös, mert lemezenként is kell valamilyen jogdíjat fizetni (nem keveset), ezért minnél alacsonyabban tartják a lemezek számát. DVD-nél ez 8.5 GB (dual layer), ami azért ma már nem olyan nagyon sok. -
dez #5 Szerintem te lejátszót (=asztali lejátszó) nem kapsz 30-40e-ért. Gondolom, olvasóról beszélsz. Ez a cucc is nem más, mint egy külső olvasó (drive + ház + USB interfész). -
#4 Ezt azonnal felejtsétek is el.
X-Box360 csak DVD-s lesz. A következő generáció pedig? Majd akkor beszéljünk róla, ha +lesz. -
#3 Szerintem arról továbbra sincs szó, hogy X-es játékok is megjelennének BD-n;( -
#2 Hát egy sima BD lejátszó olyan kellemes 30-40e van már:)
Szükséges lépés lenne,mert a régi dvd formátum elég szűkös már a mai játékoknak. -
#1 Hát ha olcsóbb lesz mint a sima blu-ray lejátszó, akkor lehet róla szó...