66
  • narumon
    Tudom hogy nem ugyanaz azért is irtam. És sajnos az ország nagyrészében ez van vagy még nagyobb bengaságok. Sajnos. Első körben ezen kéne változtatni.
  • dez
    UPC Digital != UPC Direct
    Az utóbbi műholdas, aminél spórolnak a sávszéllel. Azaz az adóktól kapott srteam bitrátáját (tovább) csökkentik.
  • narumon
    Nincs crt tévém. Nálam upc direkt egy hányás az egész, legszivesebben néha csinálnék egy fényképet és beküldeném, hogy mitbasztoke.
  • dez
    Jó, tudjuk, hogy nálad annyira nem számít a felbontás, hogy egy 80+ cm-es, 1366x768-as tévén elkezdett játékot bármikor folytatsz egy kisebb crt tévén, de azért ezzel nincs mindenki így. Szobáról szobára sem nagyon szokták hurcolászni a cuccot. Ezen kívül a HD annyira még nem elterjedt, hogy egy lakásban, ha több tévé van, mind HD-s legyen, és a HD-s filmezés sem annyira hétköznapi, hogy minden filmet így néznénk. Ergo, max. egy HDTV szokott lenni egy lakásban, és a család (ha nem túl nagy), akkor vagy filmez, vagy játszik, de általában nem egyszerre.

Nálam fél éve UPC Digital van (digitális kábeltévé), és eléggé megközelíti a DVD minőséget (legalábbis a csatornák jó része, persze akad alacsonyabb bitrátán adott). Néhány HD-s csatorna is van.

Én (azon a helyen) HD-ről beszéltem, nem full HD-ről. Van 1280x720-as és 1366x768-as tévé is. (Utóbbin érdemes már full-HD-s anyagot nézni, mert a 720p-t itt már nagyítani kell.)

Én nem kértelek, hogy részletesen leírd, mit hogy csinálsz a pároddal. De ha már leírtad, kicsit furcsa volt, hogy ennyi mindent külön csináltok. Egyébként meg általában mások szokták ilyesmire felhívni az ember figyelmét, jóval előbb, mint hogy maga venné észre.
  • dez
    Én nem mondtam, hogy mindenkinek, hanem abban az esetben felelhet meg a többség elvárásainak, ha 1. adott egy HDTV, 2. az illető filmezésre is ki akarja használni.
  • dez
    Tudod, vannak, akik egy HDTV-n képesek pl. HD-s ripeket nézni.
  • narumon
    "Akkor tehát a hálószobában menne mindig a HD-s filmezés nálatok, és a nappaliban a játék -- vagy fordítva? Mert ugye az volt a fő érved a 2-az-1-ben ellen (PS3), hogy nem lehet egyszerre filmezni és játszani..."

Ninsc igy meghatározva... Alapból a nappaliban lenne mindkettő, de mivel az x csak a tartó tetején van igy egy mozdulat bárhova átrakni. Mivel jelenleg nincs itthon bd lejátszó (egyelőre tervben sincs, bár előfordulhat hogy a samsungtól kapok egyet ajándékba, de jobban örülnék ha egy klimát adnának :D), ezért nem is kell ilyenen gondolkodnom. Ha asszony tévét néz akkor én beülök a számitógép elé.

"A Pixmaniával és az eBay-es rendeléssel még nyilván azért nem volt garanciális problémád, mert nem volt garanciális ügyed. Többit lásd fórumokban."

Pixmanian volt egyszer. Futár jött érte, futár hozta a másikat. Összesen nem volt egy hét az egész.

"A tévéadással kapcsolatban nem tudom, mire gondolsz."

Hát talán azt hogy megint itt nyomjuk ezt a HD történetet, amikor a magyarországi tévéadások olyan szarok, hogy ihhaj. Már az is jó lenne ha valamiféle dvd közeli szabvány szerint adnának (minőségileg), mert sokszor egy nagy tévén élvezhetetlen az adás.

"Megsúgom, a 720p (normális esetben 1280x720) is HD-s formátum"

Okés ez igy van, de nem full HD, a tévé esetében meg ugye ez 1366x768

"Az Xbox kukázása úgy jön ide, hogy ma már alig használják, így annak szerepét is az Xbox360 tölti be, sima tévén használva. Közben mint írtam, PS oldalon ha sima tévé, akkor többnyire PS2, HDTV esetén meg többnyire inkább PS3."

Ezt embere válogatja. Én ha sima tévém lenne akkor is x360-at használnék rajta fényévekkel jobb képe van mint egy ps2nek. (Esetleg próbáld ki)

"(Azért egyszer kérdezd meg, hogy nem érzi-e kicsit magányosnak magát melletted.)"

Családi dolgokba ne menjünk bele azt hiszem az már abszolúte nem rád tartozik. Én sem szólok bele a tiedbe, holott elképzelhető, hogy abba jobban bele lehetne kötni. Magyarországon nagyon sokan megirigyelhetnék azt a kapcsolatot amiben mi élünk. Azt hogy egy vannak dolgok amiket külön csinálunk (ami szerintem igy normális), nem hiszem hogy bármilyen szinten bemutatnának egy kapcsolatot, házasságot. Mindenesetre a barátnői például folyamatosan irigyelnek tőle :D (Lehet hogy egyébként meg álompasi vagyok? :D)
  • narumon
    Továbbra is azt mondom mindenki azt vesz amit akar, csak ne akard mindig megmagyarázni hogy a ps3 mindenkinek jobb mint egy xbox360 vagy hogy mindenre azt kell venni. Mint emlitettem, ha majd lesznek rá tök jó játékok (amik xre nem), akkor veszek egyet, addig nekem (és még sok más embernek) nem opció. Azt hiszem a beszélgetést lezárhatjuk.
  • narumon
    Ó megint azok a formátumok.... az már csak hab a tortán, hogy a BD lejátszóval én BD filmet nézek és nem mást. Dvd lejátszóm is elméletben tud mindenféle formátumot de csak mp3 és dvd megy rajta, más formátum minek?
  • dez
    Profile 1.0, nem támogatja a DTS HD-t és Dolby True HD-t (a Sony saját spec-lapja szerint), nincs spéci felskálázás, és egy csomó formátumot nem tud, amit a PS3 igen.
  • dez
    Szerintem gyakoribb az az eset, hogy valaki egy tévén játszik és néz filmet (főleg nextgen konzol + HDTV esetén, de amúgy is), mint hogy két külön tévéje van ezekre.

Egy korábbi esetben utaltál erre, még rá is kérdeztem, de nem cáfoltad.
    Akkor tehát a hálószobában menne mindig a HD-s filmezés nálatok, és a nappaliban a játék -- vagy fordítva? Mert ugye az volt a fő érved a 2-az-1-ben ellen (PS3), hogy nem lehet egyszerre filmezni és játszani...

Hogy is mondtad: "Ráadásként szerencsére én nem 35m2-en nyomorgok tehát mondjuk ez a kétszeres hely zavar a legkevésbé. Sőt egyébként én olyan tahó vagyok hogy én másik erősitőn és dvd lejátszón hallgatok zenét mint amin filmet nézek. Ez pedig 2x kurvasok hely..."

A Pixmaniával és az eBay-es rendeléssel még nyilván azért nem volt garanciális problémád, mert nem volt garanciális ügyed. Többit lásd fórumokban.

A Blu-ray-en eddig megjelent közel 900 film között szerintem lehet találni bőven jó filmeket, főleg hogy az IMDB top100 nagy része is megvan...

A tévéadással kapcsolatban nem tudom, mire gondolsz.

Megsúgom, a 720p (normális esetben 1280x720) is HD-s formátum, és mellesleg már ez is sokkal jobb, mint a 4:3-as 720x560, amin a 16:9-es kép már csak 720x400.

Az Xbox kukázása úgy jön ide, hogy ma már alig használják, így annak szerepét is az Xbox360 tölti be, sima tévén használva. Közben mint írtam, PS oldalon ha sima tévé, akkor többnyire PS2, HDTV esetén meg többnyire inkább PS3.

ps. érdekesen "eléltek" egymással, vagy inkább egymás mellett a pároddal, mindegy, a te dolgod. Még jó, hogy a szexet nem külön csináljátok, vagy mégis? :P (Azért egyszer kérdezd meg, hogy nem érzi-e kicsit magányosnak magát melletted.)
  • narumon
    Egyébként Sony S300 49900

http://www.tvstore.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=2384
  • narumon
    "De te csak magadról beszélsz, a saját kivételes esetedről, én meg nem."

Dehogynem te arról az esetről beszélsz ahogy te látod a világot. Arról ami neked megfelelő. Azt a tényt, hogy vannak emberek aki máshogy gondolkodnak és nem ugyanaz a prioritás az életükben mint neked (ezt is értsd félre ahogy szoktad) azt rendre figyelmen kivül hagyod.

"Egy nem-minimáls lakásban is egy nappali szokott lenni, ellentétben azzal, amit a múltkor írtál, hogy nálatok kettő van."

Nálunk két nappali? Mikor irtam ilyet? Részeg voltam vagy mifene? Már miért lenne két nappalink? Van egy nappali van egy hálószoba, van egy kisszoba, meg van egy előtér / konyha. Ezenkivül csak melléképületek vannak meg garázs :o
    Szerintem kevered azzal hoyg több tévénk van.

"Nem vagy menő azzal, hogy lebecsülsz mindent, ami a tiednél kicsivel is kisebb, kevesebb."

Hát asszem aki ismer az ennek pont az ellenkezőjét állítaná rólam, de persze lejöhet ez is rólam. Nyilván ezért sajnálom a pénzt ps3-ra, meg BD lejátszóra, stb. Egyszerűen ezt a pénzmennyiséget nekem fontosabb dolgokra költöm, és ezért örülök, hogy ugyanolyan jó játékokkal játszom mint te ps3-on, csak ezért nem fizettem ki egy akkora rakat pénzt.

"Link? Boltokban 70e, garancia-problémás Pixmanian 60e."

Pixmanian 58e volt gondolom az EUR miatt emelték az árát. Garanciaproblémám még nem volt velük. Egyébként én nagyrészt ebayen vásárolok, ott nézzetek szét. Még soha semmi gondom nem volt és bármi sokkal olcsóbb mint itt a boltokban (néhány ritka esettől eltekintve)

"Ez mondjuk egy dolog, az egyéni problémád. De hogy ez alapján mástól is sajnálod ("hoppá"), az már mentális probléma."

Nem sajnálom. Nézzed csak ezt a sok szart amit film cimén eladnak neked nagyfelbontásban. Hátha úgy élvezhetőbb (számomra nem az). Bár a vakságomat érdekes módon megkérdőjelezi, hogy te meg a tévé adást látod sokkal jobbnak annál mint amennyire ténylegesen szar.

"Igenis HD-s tévére gondoltam. Egy next-gen konzolt úgy lehet igazán kihasználni."

Én szarul használom ki, nincs itthon HDs tévé, csak 720p-s. Ezen megy a konzol is. Na most akkor ki is fikázza azokat akiknek kevesebb van?

"Ja bocs, most jut eszembe, hogy az Xbox-ot szépen kukázta a MS."

Ez hogy jön ide?

"Hozzátenném még, hogy ha én játszom, akkor az asszonnyal,"

Mi azt csak ritkán mert max autózunk egyet vagy tenniszezünk közösen. Én külön játszom általában, illetve ő is. Ráadásul az én feleségem szereti nézni a Houset meg Greys klinikát meg pl Fábryt is néz amit meg végképp ki nem állhatok. Sokszor meg dvdt néz a tévén amit nekem kurvára nincs kedvem. A jobb filmeket (ami érdekel) azt megnézem moziban, a többit meg dvdn is ritkán.

"Ha csak simán leírnád 1x, hogy neked mid van, az még teljesen oké lenne. De te állandóan hangoztatod, és úgy állítod be, mintha te lennél az etalon, és akinek kevesebbje van, az szégyellje magát. Ez már nem oké."

Nem hiszem, hogy ez igy lenne, egyszerűen csak máshogy (és nem feltétlenül jobban) élek mint más, és mivel elég nagy az ismerettségem így ismerem az én barátaim álláspontját is. És bizony bizony van itt rengeteg Xbox tulaj és csak 1 imsinek van állandóra PS3-a, aki mellesleg xboxon játszik mellette a ps3 többnyire csak áll és reménykedik hogy ez a helyzet megváltozik. A haveri xbox tulajok közül is többségben vagyunk akiknek Arcade van otthon vinyo és minden nélkül, nincs netre kötve (arra ott a pc), pedig majd mindenkinek van net otthon. Ismerősi körben van még 2db Elite meg 2db Premium, de ha jól tudom ez utóbbi kettő sincs a neten, csak egyszerűen valami játékakcióval adták azért vették ezt.

Szóval te mindig felhozod az érveidet a ps3 mellett, viszont ugyanakkor képtelen vagy meghallani bármilyen olyan hangot ami egy kicsit is ellene szól. Pedig hidd el, nem olyan jó gép az, hogy mindenkinek arra lenne szüksége.
  • dez
    Na ja, de akkor PS3-nál is ilyen árakkal hasonlítsunk már..
  • Hober Mallow
    Nézz szét ph-n vagy más aprókba ottis nagyon jó árakon lehet kapni garis cuccokat:);)
  • dez
    Nem, csak az ismertebb boltokat néztem meg. Ezért kértem linket is.
  • Hober Mallow
    Akkor valószínűleg oda vissza átnézted Magyarország összes elektronikai kereskedését?
  • dez
    Mert a többi helyen még egy tizessel drágábban láttam.
  • Hober Mallow
    (nem nagyon akarok belefyolni,de azért ez vicces)
    Egyébként akkor nézzünk másikat Sony BDP-S350, ez ötvenegynéhányezer mindenféle akció nélkül."

Link? Boltokban 70e, garancia-problémás Pixmanian 60e.

"Egyrészt az arcade 39900 igy már is csak 5e forint a különbség, és mint irtam ez a kis különbség részemről nem is kérdéses (ennél nagyobb különbség esetén is a két külön készüléket választanám)"

Ha a Pixmanias árból indulunk ki, akkor is +10e.
    [Miért is a Pixmanias árból indulunk ki mindig?Szerintem kis százezer másik bolt van rajta kívül akik forgalmaznak.Ráadásul ezek nem feltétlen vannak egy árban sem]
  • dez
    "Nem, én csak leirom a véleményemet mint ahogy te is teszed."

De te csak magadról beszélsz, a saját kivételes esetedről, én meg nem.

"Az általam belinkelt Sony is éppen "véletlenül" 2.0-s. Sőt a panasonic most futó sorozata is az és az összes újabb lejátszó is."

Oké, ezt nem tudtam.

"biztosan nagyon tudom sajnálni azt aki ps3at vesz otthonra szórakozásnak a minimál lakásában ahol egy másik készülék már nem fér el."

Egy nem-minimáls lakásban is egy nappali szokott lenni, ellentétben azzal, amit a múltkor írtál, hogy nálatok kettő van. Nem vagy menő azzal, hogy lebecsülsz mindent, ami a tiednél kicsivel is kisebb, kevesebb.

Előzőből: "Egyébként akkor nézzünk másikat Sony BDP-S350, ez ötvenegynéhányezer mindenféle akció nélkül."

Link? Boltokban 70e, garancia-problémás Pixmanian 60e.

"Egyrészt az arcade 39900 igy már is csak 5e forint a különbség, és mint irtam ez a kis különbség részemről nem is kérdéses (ennél nagyobb különbség esetén is a két külön készüléket választanám)"

Ha a Pixmanias árból indulunk ki, akkor is +10e.

"Így van. A múltkor már amúgy is kifejtetted hogy vak vagyok."

Igen, te hivatalosan vak vagy... (Átlagemberek látását alapul vevő képméret vs. felbontás grafikon alapján jóval gyengébb a látásod az átlagnál.) Ez mondjuk egy dolog, az egyéni problémád. De hogy ez alapján mástól is sajnálod ("hoppá"), az már mentális probléma.

"Mhm hát nem tudom, nekem hirtelen nem nagyon jut eszembe ember akinek 1 tévé lenne otthon vagy gond lenne neki egy használt max 20e forintos tévé vétele. (most ne gyere a Hd dumával, képzeld vannak olyan elvetemültek [pl haver] akinek az xbox egy monitorra van kötve, és igy bármikor játszhat nem zavarja az asszonyt a sorozatnézésben. [szerintem meg ez a normális]. De olyan ismerősöm is van ahol sima hagyományos crt tévé van (mindjárt 2db is) [jujj de gazdagok]. Az egyik a nagyszobában a másik a gyerekszobában (ezen megy az x)."

Igenis HD-s tévére gondoltam. Egy next-gen konzolt úgy lehet igazán kihasználni. Ja bocs, most jut eszembe, hogy az Xbox-ot szépen kukázta a MS. Sony oldalon ha sima tévé, akkor többnyire inkább PS2. (Monitor az más tészta, annak megvan a felbontása.) Hozzátenném még, hogy ha én játszom, akkor az asszonnyal, aki mellesleg nem néz buta délutáni sorozatokat. De lehet, hogy ezzel meg én vagyok kivétel.

"Hopp, miért érzem azt hogy ez olyan tipikus magyar beszólás volt??"

Ha csak simán leírnád 1x, hogy neked mid van, az még teljesen oké lenne. De te állandóan hangoztatod, és úgy állítod be, mintha te lennél az etalon, és akinek kevesebbje van, az szégyellje magát. Ez már nem oké.
  • narumon
    "Csak sajnos ezt az elvet mások számára is kötelezőnek tekinted, amikor általánosságban kijelented (nem csak itt), hogy a PS3 helyett jobb választás egy Xbox + egy asztali BD lejátszó."

Nem, én csak leirom a véleményemet mint ahogy te is teszed.

"Nem tudok 2.0-ásról, és ha van/lesz, nem az olcsó kategóriában."

Az általam belinkelt Sony is éppen "véletlenül" 2.0-s. Sőt a panasonic most futó sorozata is az és az összes újabb lejátszó is.

"Ügyes gyerek vagy, csak itt megint előjött az én-központúságod."

Szerencsére előjön az én központúság. Szerencsére nem japán vagyok, de hogy ne legyek énközpontú, biztosan nagyon tudom sajnálni azt aki ps3at vesz otthonra szórakozásnak a minimál lakásában ahol egy másik készülék már nem fér el.

"Egyébként akkor nézzünk másikat Sony BDP-S350, ez ötvenegynéhányezer mindenféle akció nélkül."
    "45+55=100. Ez már legalább egy tízessel több, mint amennyiért a PS3 kapható. "

Egyrészt az arcade 39900 igy már is csak 5e forint a különbség, és mint irtam ez a kis különbség részemről nem is kérdéses (ennél nagyobb különbség esetén is a két külön készüléket választanám)

"Vagy csak nem látod az összefüggést."

Így van. A múltkor már amúgy is kifejtetted hogy vak vagyok.

"Egy tévén egyszerre? Az érdekes. (A legtöbb családban ez a helyzet.)
    Fogd fel öregem, hogy te a kivétel vagy."

Mhm hát nem tudom, nekem hirtelen nem nagyon jut eszembe ember akinek 1 tévé lenne otthon vagy gond lenne neki egy használt max 20e forintos tévé vétele. (most ne gyere a Hd dumával, képzeld vannak olyan elvetemültek [pl haver] akinek az xbox egy monitorra van kötve, és igy bármikor játszhat nem zavarja az asszonyt a sorozatnézésben. [szerintem meg ez a normális]. De olyan ismerősöm is van ahol sima hagyományos crt tévé van (mindjárt 2db is) [jujj de gazdagok]. Az egyik a nagyszobában a másik a gyerekszobában (ezen megy az x).

"De persze nyugodtan fényezd csak itt magad, milyen nagy ember vagy. De ki a fenét érdekel?"

Hopp, miért érzem azt hogy ez olyan tipikus magyar beszólás volt??
  • dez
    "Nem nem! Ezt te hoztad elő szóval akkor részedről a szánalom."

Én csak egy tényt mondtam. Az egyiket így hívják, a másikat úgy. Ennyi.

"Gondolom PC nélkül nem vesznek PCs BR lejátszót / olvasót és akkor már ott is ugyanúgy megy. Szóval fogalmam sincs miről beszélsz."

Hát nem erről.

"Egyelőre az előző hozzászólásokban ez fel sem merült."

És? Attól még nem írhatom le?

"ÉS miért kellene ezt külön nézni?"

Azért, mert a boltban külön kapható, a becsületes nevén.

"Ráadásként mégegyszer; olvass vissza mert PCs olvasóról volt szó és nem az x olvasójáról."

Erről is szó volt.

"Igen, továbbra sem értem miért kéne nekem vinyós xbox (szerencsére nem erőltetik rám amit nem használok ugye ugye), olyannyira nem, hogy a régi premium gépem helyett egy arcade van a nagyszobában. Semmivel sem használom kevesebbre mint előtte a premiumot vinyóval."

Csak sajnos ezt az elvet mások számára is kötelezőnek tekinted, amikor általánosságban kijelented (nem csak itt), hogy a PS3 helyett jobb választás egy Xbox + egy asztali BD lejátszó.

"Egyrészt miért kéne hogy egy asztali max 1.1es legyen?"

Nem tudok 2.0-ásról, és ha van/lesz, nem az olcsó kategóriában.

"Ráadásként szerencsére én nem 35m2-en nyomorgok tehát mondjuk ez a kétszeres hely zavar a legkevésbé. Sőt egyébként én olyan tahó vagyok hogy én másik erősitőn és dvd lejátszón hallgatok zenét mint amin filmet nézek. Ez pedig 2x kurvasok hely..."

Ügyes gyerek vagy, csak itt megint előjött az én-központúságod.

"Teljesen jó arra amire kitalálták. Film lejátszására."

Na ja, lejátszani lejátsza, csak kár, hogy konstrukciós hiba miatt homályosabb a képe, mint a többinek. (Ha ez még az a korábbi típus.)

"Egyébként akkor nézzünk másikat Sony BDP-S350, ez ötvenegynéhányezer mindenféle akció nélkül."

45+55=100. Ez már legalább egy tízessel több, mint amennyiért a PS3 kapható. Mármint az új 80GB-os. A 40GB-os utolsó darabjai ennél még 10-20 ezerrel olcsóbban fellelhetők.

"A forumokat elnézve az össze-vissza beszélés inkább rád jellemző, főleg mikor képtelen vagy öszpontosítani és olyanokat is belebeszélsz a történetbe amiről szó sem volt."

Vagy csak nem látod az összefüggést.

"Nem kell túlzottan megeröltetnem, de mondog egyetlenegyet és az összes többiről akkor nem is szólok. Egy asztali lejátszóval vígan lehet addig filmet nézni amíg a család másik tagja(i) xboxon játszanak."

Egy tévén egyszerre? Az érdekes. (A legtöbb családban ez a helyzet.) Fogd fel öregem, hogy te a kivétel vagy. De persze nyugodtan fényezd csak itt magad, milyen nagy ember vagy. De ki a fenét érdekel?
  • dez
    Huh, bocs, de nem vagyok gyógypedagógus.
  • dez
    Dehogynem. Gyúrj még kicsit agyra.
  • narumon
    "A PS3 önmagában egy blu-ray lejátszó is, mert minden megvan egyben, hogy lejátszhasd rajta a filmeket. Szánalom abba belekötni, hogy célproci végzi-e a dekódolást."

Nem nem! Ezt te hoztad elő szóval akkor részedről a szánalom. Gondolom PC nélkül nem vesznek PCs BR lejátszót / olvasót és akkor már ott is ugyanúgy megy. Szóval fogalmam sincs miről beszélsz.

"Ha az Xbox360-ban lenne beépített Blu-ray olvasó, és le tudna játszani Blu-ray filmeket, akkor szintén egy Blu-ray lejátszó is lenne."

Egyelőre az előző hozzászólásokban ez fel sem merült.

"Csakhogy, önmagában sem az Xbox360, sem a külső Blu-ray meghajtója nem képes filmeket lejátszani, csak együtt. Együtt már helyettesíthetnek egy Blu-ray lejátszót."

ÉS miért kellene ezt külön nézni? Ráadásként mégegyszer; olvass vissza mert PCs olvasóról volt szó és nem az x olvasójáról.

"Hát, ha neked jobb egy vinyó nélküli alap x360"

Igen, továbbra sem értem miért kéne nekem vinyós xbox (szerencsére nem erőltetik rám amit nem használok ugye ugye), olyannyira nem, hogy a régi premium gépem helyett egy arcade van a nagyszobában. Semmivel sem használom kevesebbre mint előtte a premiumot vinyóval.

"egy max. Profile 1.1-es lejátszó, amik így 2x-es helyet is foglalnak, mint pl. egy magasabb kategóriás x360 + egy ilyen külső Blu-ray meghajtó..."

Egyrészt miért kéne hogy egy asztali max 1.1es legyen? Ráadásként szerencsére én nem 35m2-en nyomorgok tehát mondjuk ez a kétszeres hely zavar a legkevésbé. Sőt egyébként én olyan tahó vagyok hogy én másik erősitőn és dvd lejátszón hallgatok zenét mint amin filmet nézek. Ez pedig 2x kurvasok hely...

"Az a 45e-es akciós Samsung nem véletlenül akciós..."

Teljesen jó arra amire kitalálták. Film lejátszására. Egyébként akkor nézzünk másikat Sony BDP-S350, ez ötvenegynéhányezer mindenféle akció nélkül.

"hogy az előnyeiről már ne is beszéljek."

"Beszélj csak, kíváncsi lennék rá... Bár csak beszélsz össze-vissza. "

A forumokat elnézve az össze-vissza beszélés inkább rád jellemző, főleg mikor képtelen vagy öszpontosítani és olyanokat is belebeszélsz a történetbe amiről szó sem volt. Lásd fent. Nem kell túlzottan megeröltetnem, de mondog egyetlenegyet és az összes többiről akkor nem is szólok. Egy asztali lejátszóval vígan lehet addig filmet nézni amíg a család másik tagja(i) xboxon játszanak.
  • narumon
    Nem vágom miről beszélsz, de gyanítom nem nekem akartad irni.
  • dez
    A PS3 önmagában egy blu-ray lejátszó is, mert minden megvan egyben, hogy lejátszhasd rajta a filmeket. Szánalom abba belekötni, hogy célproci végzi-e a dekódolást.

Ha az Xbox360-ban lenne beépített Blu-ray olvasó, és le tudna játszani Blu-ray filmeket, akkor szintén egy Blu-ray lejátszó is lenne.

Csakhogy, önmagában sem az Xbox360, sem a külső Blu-ray meghajtója nem képes filmeket lejátszani, csak együtt. Együtt már helyettesíthetnek egy Blu-ray lejátszót.

"Ha már választanom kell akkor 1 x360 + 1 asztali br lejátszó."

Hát, ha neked jobb egy vinyó nélküli alap x360 + egy max. Profile 1.1-es lejátszó, amik így 2x-es helyet is foglalnak, mint pl. egy magasabb kategóriás x360 + egy ilyen külső Blu-ray meghajtó...

"Árban majdnem ugyanott vagyok mint egy ps3"

Az a 45e-es akciós Samsung nem véletlenül akciós...

"hogy az előnyeiről már ne is beszéljek."

Beszélj csak, kíváncsi lennék rá... Bár csak beszélsz össze-vissza.
  • dez
    Szóval azt mondod, hogy ide csak számtech analfabéták járnak? Inkább ne sértegesd a többieket...

Különben is csak azért mondod, mert jobban hangzik, hogy "olcsó Blu-ray player a Xbox360-hoz", mint hogy "túlárazott Blu-ray olvasó az Xbox360-hoz"...
  • narumon
    dez most nem azért de szerintem itt az sgn csak téged zavar hogy lejátszó vagy olvasó. Szerintem nagyivben tökmindegy.
  • narumon
    "Az olvasóban nincs meg az elektronika a film dekódolásához, nem beszélve a megjelenítésről, ezeket a gépben lévő CPU, GPU csinálja. A lejátszó meg tartalmazza mindezeket."

Ez így igaz de Mallow "védelmében" mondva. Ez meg a kiapicsát érdekel? A végeredmény egy és ugyanaz, mint ahogy a ps3-at is blueray lejátszók közé sorolod, holott ott is a cpu és gpu végzi a dekódolást (mint ahogy egyébként egy asztali lejátszóban is csak ott célprocesszor. Teljesen mindegy, mindenki azt vesz ami neki szimpatikus. Én pl egyelőre játékgépet mert a BR-el ráérek még. (És egyébként tényleg, legutóbb is volt akcióban Samsung asztali dvd lejátszó 45e forintért.) Ha már választanom kell akkor 1 x360 + 1 asztali br lejátszó. Árban majdnem ugyanott vagyok mint egy ps3 hogy az előnyeiről már ne is beszéljek.
  • narumon
    Már miben lenne lemaradva az x? A több és jobb játékkal? A sokkal kevesebb árral? Derék, az ilyen lemaradásokat szeretem.
  • Dzson
    Miben nagyobb tudású? Jobban skálázza fel a kisfelbontásban számolt képeket (több x360 játék számol sub-hd felbontásban mint ps3, 1080P támogatás alig van), meg valamivel jobb az AAA benne azt' kész.
  • Hober Mallow
    Nem én hoztam elő,én csak választ adtam a kérdésre.Én vax hsz-t nem is láttam.
  • dez
    Arról nem is beszélve, hogy eleve te hozakodtál elő az asztali lejátszók (használt, LOL) áraival (igaz miután előtted más is ezekhez akarta mérni az árát), holott ez az Xbox360-hoz való cucc is semmi más, csak egy külső olvasó, meghajtó. Mint ahogy ezt le is írtam az elején. Szóval eleve nem is kellett volna behozni a lejátszókat.
  • dez
    Itt inkább a te szövegértési nehézségeidről van szó. Ez szülte az értelmetlen #20-as hsz-edet, mert én ugyan nem írtam olyat, hogy ha van egy PC-d (mellesleg egyátalán nem mindegy, hogy milyen, mert a BD-lejátszáshoz kell a kakaó), meg egy BD olvasód, akkor nem tudsz BD filmet nézni. Csak éppen nem az volt a kérdés, hogy egy olvasó mennyibe van, hanem a lejátszók árai.

Meg lásd a #16-os hsz-t, amiben vax nyilvánvalóan keverte a lejátszó és az olvasó fogalmakat.

Mellesleg éppen magad is bizonyítékát adtad a #28-asban és #29-esben, hogy nem lehet szabadon keverni a két fogalmat.
  • Hober Mallow
    Büszkeség ide oda,de nem olvasol el semmit a vita itt indult ki:
    "http://www.pcwebshop.hu/product_info.php?products_id=20211
    tessék itt van már 23kért igaz nem lejátszó csak meghajtó, de az is jó ha van alapból számítógéped:)" Soha senki nem állította hogy az lejátszó...énis azt írtam hogyha veszek egy BD olvasót akkor megfelelő vassal alatta persze][De letudom játszani a BD filmeket és eltudom érni a BD tartalmakat.A szövegértést a nyelvtan-nal veszitek.Az meg Fakultatív a suliba.Hajrá DEZ
  • dez
    Te is moderáld az agyad kilengéseit... Attól, hogy ez az SG, nem kell ennyire rontani a színvonalat.

Senki sem mondta, hogy ha van egy BD olvasód, meg hozzá egy PC-d, akkor nem tudsz BD filmeket lejátszani. De attól az az elektronikai termék egy olvasó marad. Mint ahogy az auto-utánfutó sem teherautó, LOL. De ha neked mindegy, kb. olyan vagy, mint öregapám, aki a mobiltelefonját sem tudja használni. Ő kérdezgette korábban, hogy na vettem-e már a gépbe DVD-lejátszót, LOL. Te nyilván a CD-olvasót is CD-lejátszónak hívtad.

ps. na jó, tudom, a tizenéveseknél gyakori, hogy minden a büszkeségnek van alávetve, a többi dolog 10km-rel lemaradva követi, ezért sokkal fontosabb, hogy előbbin "ne essen csorba", mint ilyen "kocka dolgok", hogy pl. milyen eszközöknek mi a neve. Tévedés elismerése!? Szóba sem jöhet... Remélem, azért majd kinövöd.
  • Hober Mallow
    Olvasót* elnézést-->Lejátszó***
  • Hober Mallow
    És miután beolvasta ugyebár"akkor lép be a dologba a számítógép többi része,ekkor jön az amiről te beszéltél(dekódolás)És végezetül ugyan azt kapom mint ha egy lejátszóm lenne.Senki sem mondta hogy ha veszek egy lejátszót akkor azt csak úgy kibontom és rávetíti a falra a nagy felbontású tartalmakat:)
  • Hober Mallow
    figyelj tudom hogy ez az SG.De azért moderált már meg magad:):)
    Amúgy teljesen félreértessz,hiába okoskodsz,én csak azt mondom hogy ha van egy kibaszott számítógépem.Egy Tv vel összekötve,és veszek bele egy Meghajtót.Akkor valamilyen módon megnyílnak számomra is ezek a tartalmak.Engem nem érdekel az hogy mi fax a különbség a meghajtó között,kicsit hülyének nézlek már megbocsáss hogy ezt ismételgeted.Ha van egy meghajtóm és benyomok egy BD lemezt akkor beolvassa.