49
-
Blas109 #9 nem tűnik hülyeségnek,de a rálátásos problémákat énse értem h oldják meg jol...szal ha középen van a lámpa és egy testes csávó beül a laptop meg a lámpa közé akkor meghal a net?vagy elég lenne neki a szobábol viszaverődő fény is?remélem megoldják:) -
#8 Thomas Little kisegér, volt egy ilyen rajzfilm -
willcox #7 "fehér LED világítást használva egy helységen belül internetkapcsolatot, televízió- és rádióvételt, telefonkapcsolatot és hőmérséklet szabályozást biztosít". - Rádióvétel? De hát az jön eleve rádióhullámokkal. Miért kéne azt átalakítani fénnyé? A tévé dettó ilyen, mert vagy az antennából jön a jel, vagy valami fali csatlakozóból, a tévé mögül. Telefonkapcsolat? Az még elmegy, hogy a csillárból jön a partner hangja fénnyé átalakítva, de ő hogy hall engem? Rávilágítok a csillárra, hogy a fénnyé átalakított hangomat egy ott elhelyezett érzékelő átalakítsa valami mássá? És közben kínosan vigyáznom kell, hogy a fénnyel jól be legyen célozva az érzékelő? És nem mozoghatok a lakásban, mint jelenleg egy vezeték nélküli telefonnal? A hőmérséklet szabályozás gondolom valami termosztát vezérléséhez kéne, de hát ilyet eddig is lehetett csinálni, mint ahogy a különböző távirányítós rendszerek is működnek. Még egy normális hálózatot sem lehetne így kiépíteni, mert ugyebár ott is két irányú kapcsolatot kell mindig biztosítani. A fény elvileg ugyan növelheti a biztonságot, hiszen nem megy át a falakon, de ha simán összedrótozok 2 gépet, akkor sem megy át semmi sem a falon.
Nagyon halott ötlet ez, mert semmi gyakorlati haszna nincs. Ami meg lenne, az már rég működik. -
sanner011 #6 Így van, de rossz a példád. Mivel a TV akkor se zavarodik össze, ha infraleddel villogsz rá véletlenszerűen mint az állat... Mivel csak adott jelsorozatokat figyel. Ezért van az, hogy hiába villogsz a plázában a kiállított Sony tévékre egy Thomson távirányítóval, le se fogják szarni... :D -
#5 Érdekes a TV távirányítótok nem ugyanígy működik csak infravörös fénnyel? És egyáltalán nem zavarja ha zseblámpával világítasz a TV-re. :P
Bár még nem próbáltam megvakítani a tvmet. -
Pares #4 Én is ugy értelmeztem, hogy a szenzornak a led felé kell néznie takarás nélkül. MAjd meglátjuk, mit hoznak ki belőle. -
jeti00 #3 sztem egy próbát megér -
hodobaj #2 Szerintem ez nem túl jó az interferencia miatt mármint látható tartományon nagyon sok a zavar akár egy elemlámpával is lehetne szivtani a dolgot.
-
#1 Ezt nem igazán értem. Ez azt jelentené, hogy fizikailag rá kell látni a fényforrásokra a vevő szenzornak. A rádióhullámoknák ez nem kell. A rádióhullámok jóval kevésbé érzékenyek a zavarra mint a látható fény szerintem. Lelkül rajta, ha szerintük ez a jövő.