HDR fotózás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
thank you for helping us help you help us all
csinálhatsz 10db 4mp-eset, de minek? :)
ha azt akarod, hogy a csillagok csíkot húzzanak az égen, ahhoz több idõ kell, mint 40mp:)
Összerakni meg gondolom PS-ben.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Lehet nem pont ide illik, de ez volt a legfrissebb fotózásos topic...
Olyan kérdésem lenne, hogy láttam olyan éjszakai képet a csillagos lgrõl amin 60*300mp-es expozícióval készült, azaz kb 5 órányival. Hogy készül az ilyen? 60 db 5 perces képbõl van összerakva az az egy 5 órás? Ha igen, akkor azt valamilyen programmal lehet megoldani? Nekem sajnos mindössze 4mp a leghosszabb záridõ a gépen, de ha csinálnék 10 db 4 mp-est, abból a 10 képbõl lehet 1db 40mp-es képet valahogy?
Elõre is kösz!
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
nekem az lenne a kérdésem hogy sok olyan képet láttam amin a fotozott dolog mozgásban volt és ugy volt éles és hdr-es
1 kép esetében is megoldhato h ennyivel szebb legyen?
\"If in doubt, flat out!\"
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az elsõ játék... Ambient Enjoy
A Magas Tátrában.. a képek nagyrésze a Csorba-tó - Lorenz hágó -Csorba-tó körtúrán készült, az utolsó kettõ pedig Zdiar mellett..
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
van 1-2 komoly
http://freshpics.blogspot.com/2008/09/50-beautiful-hdr-pictures.html
ha van idõm -és állványom:)- én is expokorrekcióval szoktam többexpóból, amúgy meg raw-ból.
" -1, -2 FE-vel szoktam hdr-t csinálni"
nah ezt majd kipróbálom
ugyanis a raw pont alkalmas arra hogy akár +-2FE expozíciókorrekciót végrehajtson az ember így az eredeti felvételhez képest akár 5 különbözõ képet is ki lehet belõle nyerni.. más kérdés hogy én inkább -1, -2 FE-vel szoktam hdr-t csinálni belõle mert fölfelé tolva zajosodik ugye..
Egyetlen expóból is lehet HDR fotót készíteni, ha RAW formátumba mented a képet, és RAW konverterben különbözõ expozíciós értékekkel (pl.: -2fé, -1fé, normál, +1fé, +2fé) több jpeg képet készítesz belõle és azokból rakod össze a hdr képet.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"
Ez inkább LDR :)
jók a képeid ;)
ugyanaz a hatás:
eleve ezek nem is HDR képek.
PS: Curves, Selective Color, History Brush, Dodge, Burn, stb.
Sajnos agyon van tömörítve így nagyon gyenge minõség.
Tone mapping a technika neve, amirõl ebben a topikban szó van. A HDR eleve nem 8 bit. Ezek kompresszált dinamikájú képek. Lényegében ezt csinálja a PS Equalize paranccsal is, csak azt nem szabályozhatod, így elég gyenge végeredményt ad. De próbálj meg simán rányomni egy Equalize-t (Image/Adjustments/Equalize). Nem lesz szép, de kész a tónmappingolt kép. :)
Amúgy meg több képet csinálj egy témáról úgy, hogy egyet sötétebbre exponálsz (mondjuk -2 Fé-vel), egyet hagysz eredeti expozíción, egyet meg világosabbra (+2 Fé-vel). Akár 2 kép is elég lehet, de minél több annál jobb. 3-már egész jó eredményt ad.
Bármilyen fényképezõgép jó, akár egy kis kompakt is, amiben már van expozíció korrekció.
Aztán a Photomatix-ban megcsinálod. Elején szúrtam be hozzá linkeket.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ez pl bejon nekem nagyon. HDR-el keszult ugye?
En ehhez nem ertek nagyon 1-2 probalkozasom volt, de photomatix-al es jo fotokkal egesz jot lehet csinalni.
kicsit off de CGI-k kozul pedig ez az etalon nalam meg mindig:
ITT - eszmeletlen
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Tényleg hálás vagyok, amiért a magad igazát az általam írt cikkekbõl másolva szeretnéd bizonyítani.
Apám...
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
jól nyomonkövethetõ a topikban, hogy miután a traktoros komádat beégettem sok képpel, melyek ugyanazt a témát mutatták be, amit én, küldte maga helyett a kis szar-fosozós kancsóját :DDD
kérj a traktorostól egy másik szakirányú papirt, aztán azzal is villogj a képeid helyett és szar-fosozzál othon, akitõl tanultad :D
na csá, megyek, ahová minden hétvégén.... fotózni...
Tehát a kulcsmondat:
Kompakt kontra tükörreflexes viszonylatban végre tisztázhatnád a dinamikatartományt a rekeszértékekkel és a mélységélességgel összefüggésben.
Melyiknek nagyobb, mennyivel, miért?
Ezekre eddig nem mondtál semmit az ominózus mondaton kívül. Hajrá!
"#101 szarból fos esete"
viszont a te képedid bazzeg überdurvák, amikkel teleraktad ezt a fórumot! nagyon jól alkalmazod a HDR technikát!
ilyen egy sokéves tudással rendelkezõ, szakirányû profi fotós :D
igazad van.. pofázni kell, meg köpködni, nem a képeidet mutogatni :))))
látom mit mûveltél vele, csak az értelmét vitatom