322
HDR képek készítése
-
Igen. Aszem valahol az Image menuponton belül Adjustament talán, és Exposure. Ha nincs CS2-ben bocsika, CS3, CS4ben van. -
szerinted ha egy adott képet szeretnék megcsinálni akkor ezt a 3 módot elő lehet hozni photoshopcs2-vel?
vagy akár másmien progival? -
Már a legalapabb kamerák is tudnak -2, 0, +2-es exp-pel dolgozni. Csak be kell állítani a gépben, állvány, és lefotózod a 3 képet. -
mien árban van egy hdr-es kamera vagy fényképező? -
Egyetértek vele :) -
aha -
n3whous3 #236 ok te is fogd be a pofádat, off topikra beírtam egy szöveget, ami nem is volt szitkozódás és még neked áll feljebb? -
mévagy ekkora csicska?:| -
vedd meg :D -
háát.. én nem vagyok forgalmazó :) -
akkor tudsz adni egy "teljeset"? :D -
ne a próbaverziót használd :) -
Sziasztok!
Photomatix-ban hogyan lehet azt kiküszöbölni, hogy ne írja rá a képre hogy Photomtix?
Előre is kössz! -
n3whous3 #229 Szóval az a helyzet, hogy ez a topik tuti nincs a favoritjaid közt, mert nem láttalak még hozzászólni. Következik ebből, hogy nem kattinthattál ide véletlenül, szóval azért van itt a kép, mert mutogatni akarod a hihetetlen tudásod
ami nem is akkora, mert ráverek erre simán még 3-4 millát. -
bocs nem ide akart jönni -
egy kis esti driftelés
-
Nah ez tetszik amint lesz időm kiprobálom :) -
jól van, nyertél :D -
40mp-nél is húznak, ha elég szűk a látószöged :) -
"csinálhatsz 10db 4mp-eset, de minek? :)"
Ezt csak arra írtam, hogy 40 mp-nél még nem húznak vonalat a csillagok :) szóval ha olyan "forog a föld" fotókat akar 4mp-es záridővel, akkor valóban elég sokszor kell exponálnia :) -
Bizonyára igazad van mester :) -
fél-másfél percig nem lesz számottevően zajosabb, mint 4 mp-nél... de ha megoldás 60 expo helyett 4500 expot csinálni,(60*300 mp-et nézem)akkor nem szóltam... -
Például mert kevésbé zajosodik rövid expó alatt. PS-ben a rétegeket Lightenre állítva megoldható. -
Bulb expoval készül, mikor addig exponál a gép, amig akarod.
csinálhatsz 10db 4mp-eset, de minek? :)
ha azt akarod, hogy a csillagok csíkot húzzanak az égen, ahhoz több idő kell, mint 40mp:)
Összerakni meg gondolom PS-ben. -
tükörreflexes gépet ki lehet tenni hosszú expozíciós időre ha jól tudom -
kriszwells #217 Üdv mindenki!
Lehet nem pont ide illik, de ez volt a legfrissebb fotózásos topic...
Olyan kérdésem lenne, hogy láttam olyan éjszakai képet a csillagos lgről amin 60*300mp-es expozícióval készült, azaz kb 5 órányival. Hogy készül az ilyen? 60 db 5 perces képből van összerakva az az egy 5 órás? Ha igen, akkor azt valamilyen programmal lehet megoldani? Nekem sajnos mindössze 4mp a leghosszabb záridő a gépen, de ha csinálnék 10 db 4 mp-est, abból a 10 képből lehet 1db 40mp-es képet valahogy?
Előre is kösz! -
ja értem köszi -
ha raw-ban csinálod a képet akkor utólag ki tudsz menteni belőle -1, -2 Fé -vel +2 képet és ebből a 3ból tudsz hdr-t csinálni.. bár nem ugyanaz mintha eleve 3 képből készült volna, de így is lehet jókat csinálni.. -
sziasztok
nekem az lenne a kérdésem hogy sok olyan képet láttam amin a fotozott dolog mozgásban volt és ugy volt éles és hdr-es
1 kép esetében is megoldhato h ennyivel szebb legyen? -
Nagyon tetszenek a tájképek ezzel a multiexpós eljárással készűlt HDR képek, a színek is mások. Viszont a bemozdulásra nagyon ügyelni kell, meg jobb ha van nálunk egy noti is, hogy egyből lássuk a hatást. -
hali
A Magas Tátrában.. a képek nagyrésze a Csorba-tó - Lorenz hágó -Csorba-tó körtúrán készült, az utolsó kettő pedig Zdiar mellett.. -
Zigdris #211 Hol készültek? Én is hegyeken voltam :) -
hát nem unatkoztam :) -
n3whous3 #209 Jól telt akkor neked is látom :) -
pár hdr a hosszúhétvégémről.. :).. (bent vannak a fotóink topikban is de remélem itt sem lesznek rossz helyen :))
-
n3whous3 #207 yehaa :) -
durvusztikusak -
50 szép HDR egy helyen.
van 1-2 komoly
http://freshpics.blogspot.com/2008/09/50-beautiful-hdr-pictures.html -

-
egyetértünk 
ha van időm -és állványom:)- én is expokorrekcióval szoktam többexpóból, amúgy meg raw-ból.
" -1, -2 FE-vel szoktam hdr-t csinálni"
nah ezt majd kipróbálom