322
HDR képek készítése
  • SiteDisagner
    Igen. Aszem valahol az Image menuponton belül Adjustament talán, és Exposure. Ha nincs CS2-ben bocsika, CS3, CS4ben van.
  • CheAteR88 #241
    szerinted ha egy adott képet szeretnék megcsinálni akkor ezt a 3 módot elő lehet hozni photoshopcs2-vel?
    vagy akár másmien progival?
  • SiteDisagner
    Már a legalapabb kamerák is tudnak -2, 0, +2-es exp-pel dolgozni. Csak be kell állítani a gépben, állvány, és lefotózod a 3 képet.
  • CheAteR88 #239
    mien árban van egy hdr-es kamera vagy fényképező?
  • Bexter
    Egyetértek vele :)
  • CheAteR88 #237
    aha
  • n3whous3
    ok te is fogd be a pofádat, off topikra beírtam egy szöveget, ami nem is volt szitkozódás és még neked áll feljebb?
  • CheAteR88 #235
    mévagy ekkora csicska?:|
  • Bexter
    vedd meg :D
  • norbre
    háát.. én nem vagyok forgalmazó :)
  • RATCUSTOM
    akkor tudsz adni egy "teljeset"? :D
  • norbre
    ne a próbaverziót használd :)
  • RATCUSTOM
    Sziasztok!
    Photomatix-ban hogyan lehet azt kiküszöbölni, hogy ne írja rá a képre hogy Photomtix?
    Előre is kössz!
  • n3whous3
    Szóval az a helyzet, hogy ez a topik tuti nincs a favoritjaid közt, mert nem láttalak még hozzászólni. Következik ebből, hogy nem kattinthattál ide véletlenül, szóval azért van itt a kép, mert mutogatni akarod a hihetetlen tudásod

ami nem is akkora, mert ráverek erre simán még 3-4 millát.
  • Clava
    bocs nem ide akart jönni
  • Clava
    egy kis esti driftelés
  • Bexter
    Nah ez tetszik amint lesz időm kiprobálom :)
  • Cujo01
    jól van, nyertél :D
  • norbre
    40mp-nél is húznak, ha elég szűk a látószöged :)
  • Cujo01
    "csinálhatsz 10db 4mp-eset, de minek? :)"

Ezt csak arra írtam, hogy 40 mp-nél még nem húznak vonalat a csillagok :) szóval ha olyan "forog a föld" fotókat akar 4mp-es záridővel, akkor valóban elég sokszor kell exponálnia :)
  • 30Dani
    Bizonyára igazad van mester :)
  • Cujo01
    fél-másfél percig nem lesz számottevően zajosabb, mint 4 mp-nél... de ha megoldás 60 expo helyett 4500 expot csinálni,(60*300 mp-et nézem)akkor nem szóltam...
  • 30Dani
    Például mert kevésbé zajosodik rövid expó alatt. PS-ben a rétegeket Lightenre állítva megoldható.
  • Cujo01
    Bulb expoval készül, mikor addig exponál a gép, amig akarod.
    csinálhatsz 10db 4mp-eset, de minek? :)
    ha azt akarod, hogy a csillagok csíkot húzzanak az égen, ahhoz több idő kell, mint 40mp:)
    Összerakni meg gondolom PS-ben.
  • Aquir
    tükörreflexes gépet ki lehet tenni hosszú expozíciós időre ha jól tudom
  • kriszwells
    Üdv mindenki!
    Lehet nem pont ide illik, de ez volt a legfrissebb fotózásos topic...
    Olyan kérdésem lenne, hogy láttam olyan éjszakai képet a csillagos lgről amin 60*300mp-es expozícióval készült, azaz kb 5 órányival. Hogy készül az ilyen? 60 db 5 perces képből van összerakva az az egy 5 órás? Ha igen, akkor azt valamilyen programmal lehet megoldani? Nekem sajnos mindössze 4mp a leghosszabb záridő a gépen, de ha csinálnék 10 db 4 mp-est, abból a 10 képből lehet 1db 40mp-es képet valahogy?
    Előre is kösz!
  • maffioso
    ja értem köszi
  • norbre
    ha raw-ban csinálod a képet akkor utólag ki tudsz menteni belőle -1, -2 Fé -vel +2 képet és ebből a 3ból tudsz hdr-t csinálni.. bár nem ugyanaz mintha eleve 3 képből készült volna, de így is lehet jókat csinálni..
  • maffioso
    sziasztok
    nekem az lenne a kérdésem hogy sok olyan képet láttam amin a fotozott dolog mozgásban volt és ugy volt éles és hdr-es
    1 kép esetében is megoldhato h ennyivel szebb legyen?
  • zoliapu
    Nagyon tetszenek a tájképek ezzel a multiexpós eljárással készűlt HDR képek, a színek is mások. Viszont a bemozdulásra nagyon ügyelni kell, meg jobb ha van nálunk egy noti is, hogy egyből lássuk a hatást.
  • norbre
    hali
    A Magas Tátrában.. a képek nagyrésze a Csorba-tó - Lorenz hágó -Csorba-tó körtúrán készült, az utolsó kettő pedig Zdiar mellett..
  • Zigdris
    Hol készültek? Én is hegyeken voltam :)
  • norbre
    hát nem unatkoztam :)
  • n3whous3
    Jól telt akkor neked is látom :)
  • norbre
    pár hdr a hosszúhétvégémről.. :).. (bent vannak a fotóink topikban is de remélem itt sem lesznek rossz helyen :))

• n3whous3
    yehaa :)
  • bebaszov [ZSIR]
    durvusztikusak
  • Cujo01
    50 szép HDR egy helyen.
    van 1-2 komoly

http://freshpics.blogspot.com/2008/09/50-beautiful-hdr-pictures.html
  • norbre
  • Cujo01
    egyetértünk
    ha van időm -és állványom:)- én is expokorrekcióval szoktam többexpóból, amúgy meg raw-ból.

" -1, -2 FE-vel szoktam hdr-t csinálni"

nah ezt majd kipróbálom