HDR fotózás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbre
általában próbálom, és a hsz-ban benne volt amit én egy fotóról, illetve a konkrét fotóról gondolok.. lehet hogy nyersen és tömören fogalmazok de ha nagy körítést rakok hozzá akkor az sem változtat azon ha a véleményem az hogy ha egy kép szerintem használhatatlan.. az ilyen képrõl pedig teljesen fölösleges bármit is elemezni mert ha ninbcs téma, nincs kompozíció, nincs tudatosság, akkor az nem fotó, csak egy kép..
nekem általában az a vezérelvem amikor egy fotómról eldöntöm hogy megtartsam-e, felteszem a kérdést magamnak hogy vajon kitenném-e a falra? vagy nézegetném-e szivesen?
és tényleg nem megbántani akartam senkit nem ez a célom m ég ha nyers vagyok is (és persze nem vagyok én senki hjogy rám kelljen hallgatni, ez csak egy vélemény)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Gabor1990
Én értem amit írtál, sõt még igazat is adok neked, de havonta jön kb 1 kép ebbe a topikba, nem hiszem, hogy ne férne el, még ha az nem is üti meg az általad szabott minõségi követelményeket.

n3whous3
akkor majd legközelebb

de jó lenne, ha inkább konstruktív kritikát intéznétek a képbeszúrókhoz, lehet csak próbálgatás még az egész.

púúúúú

Aquir
hát mert szerintem van egy különbség a #253-as és a #256-os között. a kép témájától eltekintve
Persze ha egymásután ugyanolyan technikával javított ugyanolyan képek vannak akkor megértem

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

norbre
több dolgot is kezdhetsz azzal amit írtam.. vagy megérted a lényeget vagy megvéded a magad igazát és meggyõzöl hogy nincs igazam, vagy megsértõdsz..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Gabor1990
Bocs, hogy a több ezer kép közé beraktam képem.

norbre
korántsem a profizmusról szól amit írtam, én sem vagyok profi közel sem.. de azok a képek amikrõl írtam nem ábrázolnak semmit.. és ezt a készítõje is tudja, hiszen csak egy képmanipulációs eszköz eredményét mutatja be..

amúgymeg vallom hogy egyrészt nem mindig kell elkattintani a gépet csak azért hogy csináljak valamit, másfelõl meg egy olyan képet ami nem ábrázol semmit ne azzal próbáljunk menteni hogy ráengedjük a digit technika minden vívmányát

n3whous3
nem mindenki tud szép témát találni, de hadd ne vegyük már el az örömüket, hogy csak profi témákat várunk.

púúúúú

norbre
áruljátok el hogy mire olyan képeket mutogatni ami semmi másra nem jó hogy bemutasd hogyan csináltál hdr-t egy képbõl?
mert (szokás szerint tisztelet a kivételnek és nem bántásnak szánom) csomó olyan képet látok ebben a tpoikban ami mögött a tudatosság legcsekélyebb morzsái vannak csak, vagy még azok sem (se téma, se kompozíció, se ötlet)..
gyakorlatilag az ilyen képpel semmi mást nem mutat be az illetõ hogy egy program mit tud kezdeni a pixelekkel.. szép szines lesz, de ehhez elég lenne egy ecset is

Gabor1990
Próbálkozom(sajnos fúj a szél, ezért a fák nem lettek túl jók)

CheAteR88
megvan az ujj hátterem köszike
joak lett;)

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

n3whous3
ja jóó

púúúúú

greg benz
Ilyet én is csináltam régebben:D

MikX
hát úgy, hogy a raw képbõl csináltam 3 képet, egyet -2 egyet 0 egyet +2 fényértékkel, összeraktam a képeket, és kellett photoshopban még utánanyúlni, egykis szaturációt adni rá, meg a fényerõt lejjebbvenni, de nagyjából ennyi

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

n3whous3
1 képbõl ezt meg hogy <#wow2>

púúúúú

Aquir
na ez jól néz ki

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

MikX
Én elsõ HDR képem:
Igazábólcsak próbálkozás, 1 raw képból csináltam picturenaut és photoshoppal

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

n3whous3
a színmélység nagyon romlott, lehet ismételni kéne vagy a keverendõ képek mennyiségén változtatni, mert nálam is volt ilyen.

púúúúú

SiteDisagner
Kicsit fura lett:)

\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"

Gabor1990

Gabor1990
2. HDR képem. Talán lesz még jobb is, de azért beteszem.

CheAteR88
joakok lettek!!!!!!!!!!!!!!4
a cserép sztíló meg tiszta zoralság:D

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

greg benz
Köszi a véleményeket:)
Egyenlõre mindent lefotózok ami a kezembe kerül,mert csak a HDR technikát próbálgatom:) Bár a kutas képhez azért beállítottam mindent:)
Majd még próbálkozok összehozni valamit,csak szerintem nem ma,mert csúnya szürke idõ van:(

n3whous3
Második elég béna, a másik kettõ meg rohadt jó.

púúúúú

Cujo01
elsõt a garázs elején vágnám, hogy a cserepek ne legyenek benne.

norbre
szerintem a HDR csak egy eszköz, önmagában nehéz értékelni max személyes ízlések tükrében lehet véleményezni.. szerintem kell hozzá egy jó fotó is, amit aztán lehet csiszolni kicsit ezzel a technikával..

amúgy részemrõl: az elsõ kettõ totál olyan mint egy szgépes játékból kimentett kép.. a második, harmadik meg mint fotó szerintem nem igazán érdekes, illetve nem jó a kompozíció..

greg benz
Sziasztok!

Próbálkozok a HDR dologgal..tudom nem valami profik,de még nagyon új vagyok a dologban:) ezek az elsõ szárnypróbálgatásaim.. esetleg tudnátok mondani valamit a képekre? Nyugodtan mondjatok rosszat,nem sértõdök meg:D

SiteDisagner
Persze. JPEG-be.

\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"

photomatrix pro-val csinált képeket el lehet valahogy mentni jpg-be vagy valami normális formátumba?

CheAteR88
Werry HTX!!!!!!!!!!!!!!!

SiteDisagner
Igen. Aszem valahol az Image menuponton belül Adjustament talán, és Exposure. Ha nincs CS2-ben bocsika, CS3, CS4ben van.

CheAteR88
szerinted ha egy adott képet szeretnék megcsinálni akkor ezt a 3 módot elõ lehet hozni photoshopcs2-vel?
vagy akár másmien progival?

SiteDisagner
Már a legalapabb kamerák is tudnak -2, 0, +2-es exp-pel dolgozni. Csak be kell állítani a gépben, állvány, és lefotózod a 3 képet.

CheAteR88
mien árban van egy hdr-es kamera vagy fényképezõ?

Bexter
Egyetértek vele :)

http://bexter.hu Szép Fényeket!

CheAteR88
aha

n3whous3
ok te is fogd be a pofádat, off topikra beírtam egy szöveget, ami nem is volt szitkozódás és még neked áll feljebb?

púúúúú

CheAteR88
mévagy ekkora csicska?:|

Bexter
vedd meg :D

norbre
háát.. én nem vagyok forgalmazó :)

RATCUSTOM
akkor tudsz adni egy "teljeset"? :D

norbre
ne a próbaverziót használd :)

RATCUSTOM
Sziasztok!
Photomatix-ban hogyan lehet azt kiküszöbölni, hogy ne írja rá a képre hogy Photomtix?<#confused>
Elõre is kössz!

n3whous3
Szóval az a helyzet, hogy ez a topik tuti nincs a favoritjaid közt, mert nem láttalak még hozzászólni. Következik ebbõl, hogy nem kattinthattál ide véletlenül, szóval azért van itt a kép, mert mutogatni akarod a hihetetlen tudásod

ami nem is akkora, mert ráverek erre simán még 3-4 millát.

púúúúú

Clava
bocs nem ide akart jönni

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

Clava
egy kis esti driftelés

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

Bexter
Nah ez tetszik amint lesz idõm kiprobálom :)

Cujo01
jól van, nyertél :D

norbre
40mp-nél is húznak, ha elég szûk a látószöged :)

Cujo01
"csinálhatsz 10db 4mp-eset, de minek? :)"

Ezt csak arra írtam, hogy 40 mp-nél még nem húznak vonalat a csillagok :) szóval ha olyan "forog a föld" fotókat akar 4mp-es záridõvel, akkor valóban elég sokszor kell exponálnia :)