322
HDR képek készítése
  • MikX
    No így értelek, csak így elsőre nemvolt túl világos ;)
  • n3whous3
    első nagyon fasza
  • Eloldeszka
    Igen, itt a lényeg, hogy a kép még "hihető" legyen, természetes, ne valami mű dolog. Szerintem. Is.
  • M@TriX
    én is gondoltam már felszóllani, én a HDR-rel kapcsolatban, hogy nem azt jelenti a HDR kép, hogy minden csúszkát maxira húz az ember és hűűű, hanem megtalálni azt a pontot amikor még "hihető" a kép még is ad egy kis plusszt az alapképhez...

valami ilyesmi (nem az én képeim, de ott voltam amikor készültek, ezek spec tetszenek és nem az internet bugyraiból van valahonnan ;) )

az utolsót ki is emelném, hogy ott minimális nagyon a HDR szinte fel sem tűnik, mégis ad plusszt a képhez a kis adagolás.

• norbre
    nem is a te képedről beszéltem és nem is a természetességről:) a tiéden látszik a tudatosság és a kompozíció :) én azt tartom értelmetlennek hogy egy amúgy összecsapott képből próbálunk optikai tuninggal varázsolni..
    én ha már fotózok akkor mindig próbálok értelmes témát, beállítást keresni ahhoz is amit akár csak gyakorlás miatt csinálok, legyen az bármely "technika" is, mert szerintem a "technika" nem önmagáért való, az csak a fotó mondanivalóját teszi valamilyen hatásúvá.. viszont ha eleve nincs semmi tudatos témája a képnek, akkor azt sem lehet értékelni hogy az alkalmazott technika erre milyen hatással van..
    ezt én így látom, de senki nem mondta hogy hozzám kell igazodni :)
  • MikX
    Igazából semmi nincs ebben amit írtál, én személyszerinte ugyanúgy vagyok, én fotózom elégsokat, elégsokmindent, dee lényegében ennél a képnél nemvolt tényleg sok cél, csakhogy kipróbáljam,ésha esetleg majd valamikor még később alkalmasnak találok egy adott témát, akkor újra megcsinálom, állvány függvénye a dolog, most pl az sem volt nálam,ezért készült 1raw képből...
    De ami még lényegesebb szerintem, furának tatom, hogy ezt írod, hogy csak egy program képességeit mutatja be, szerintem szükség van gyakorlásra, és pár dologra, mikor csinálsz egy iet, az én képem közelsem csak egy 3 kattintás photoshopban, szóval remélem érted, mire gondolok...
    Nem beszélvearról, hogy egy HDR kép, az soha nemlehet természetes, ez egy program(ok) által manipulált kép,valóság alapja semmi nincs...
    És így igazán engem nem vonzez a dolog különösképp, csak ki akartam próbálni
  • Aquir
    Nincs számottevően negatív tartalom abban, amit kifejtettél, csupán érdemes toleranciát gyakorolni mindkét irányban.
  • norbre
    csak ismétlem magam.. nem a profizmus, nem a tökéletesség és nem elvárás.. főleg ne nekem vagy miattam.. de igérem hogy ezentúl amíg konkrétan valaki engem meg nem kérdez..
  • Aquir
    persze lehetnek tökéletes képek, bár a topik elsődleges célja, hogy az emberek tudják, hogyan és mivel érdemes minél jobb HDR képet készíteni
  • norbre
    mint mondottam nem vagyok én senki ahoz hogy megmondjam ki mit rakjon be ide, uh kár volt kivenni a képedet.. elmondtam a véleményemet és kész, az hogy ki mit kezd vele a maga dolga.. lehet velem vitatkozni vagy csak simán átsiklani fölöttem..
  • norbre
    általában próbálom, és a hsz-ban benne volt amit én egy fotóról, illetve a konkrét fotóról gondolok.. lehet hogy nyersen és tömören fogalmazok de ha nagy körítést rakok hozzá akkor az sem változtat azon ha a véleményem az hogy ha egy kép szerintem használhatatlan.. az ilyen képről pedig teljesen fölösleges bármit is elemezni mert ha ninbcs téma, nincs kompozíció, nincs tudatosság, akkor az nem fotó, csak egy kép..
    nekem általában az a vezérelvem amikor egy fotómról eldöntöm hogy megtartsam-e, felteszem a kérdést magamnak hogy vajon kitenném-e a falra? vagy nézegetném-e szivesen?
    és tényleg nem megbántani akartam senkit nem ez a célom m ég ha nyers vagyok is (és persze nem vagyok én senki hjogy rám kelljen hallgatni, ez csak egy vélemény)
  • Gabor1990
    Én értem amit írtál, sőt még igazat is adok neked, de havonta jön kb 1 kép ebbe a topikba, nem hiszem, hogy ne férne el, még ha az nem is üti meg az általad szabott minőségi követelményeket.
  • n3whous3
    akkor majd legközelebb

de jó lenne, ha inkább konstruktív kritikát intéznétek a képbeszúrókhoz, lehet csak próbálgatás még az egész.
  • Aquir
    hát mert szerintem van egy különbség a #253-as és a #256-os között. a kép témájától eltekintve
    Persze ha egymásután ugyanolyan technikával javított ugyanolyan képek vannak akkor megértem
  • norbre
    több dolgot is kezdhetsz azzal amit írtam.. vagy megérted a lényeget vagy megvéded a magad igazát és meggyőzöl hogy nincs igazam, vagy megsértődsz..
  • Gabor1990
    Bocs, hogy a több ezer kép közé beraktam képem.
  • norbre
    korántsem a profizmusról szól amit írtam, én sem vagyok profi közel sem.. de azok a képek amikről írtam nem ábrázolnak semmit.. és ezt a készítője is tudja, hiszen csak egy képmanipulációs eszköz eredményét mutatja be..

amúgymeg vallom hogy egyrészt nem mindig kell elkattintani a gépet csak azért hogy csináljak valamit, másfelől meg egy olyan képet ami nem ábrázol semmit ne azzal próbáljunk menteni hogy ráengedjük a digit technika minden vívmányát
  • n3whous3
    nem mindenki tud szép témát találni, de hadd ne vegyük már el az örömüket, hogy csak profi témákat várunk.
  • norbre
    áruljátok el hogy mire olyan képeket mutogatni ami semmi másra nem jó hogy bemutasd hogyan csináltál hdr-t egy képből?
    mert (szokás szerint tisztelet a kivételnek és nem bántásnak szánom) csomó olyan képet látok ebben a tpoikban ami mögött a tudatosság legcsekélyebb morzsái vannak csak, vagy még azok sem (se téma, se kompozíció, se ötlet)..
    gyakorlatilag az ilyen képpel semmi mást nem mutat be az illető hogy egy program mit tud kezdeni a pixelekkel.. szép szines lesz, de ehhez elég lenne egy ecset is
  • Gabor1990
    Próbálkozom(sajnos fúj a szél, ezért a fák nem lettek túl jók)

• CheAteR88 #262
    megvan az ujj hátterem köszike
    joak lett;)
  • n3whous3
    ja jóó
  • greg benz
    Ilyet én is csináltam régebben:D
  • MikX
    hát úgy, hogy a raw képből csináltam 3 képet, egyet -2 egyet 0 egyet +2 fényértékkel, összeraktam a képeket, és kellett photoshopban még utánanyúlni, egykis szaturációt adni rá, meg a fényerőt lejjebbvenni, de nagyjából ennyi
  • n3whous3
    1 képből ezt meg hogy
  • Aquir
    na ez jól néz ki
  • MikX
    Én első HDR képem:
    Igazábólcsak próbálkozás, 1 raw képból csináltam picturenaut és photoshoppal
  • n3whous3
    a színmélység nagyon romlott, lehet ismételni kéne vagy a keverendő képek mennyiségén változtatni, mert nálam is volt ilyen.
  • SiteDisagner
    Kicsit fura lett:)
  • Gabor1990
  • Gabor1990
    2. HDR képem. Talán lesz még jobb is, de azért beteszem.

• CheAteR88 #251
    joakok lettek!!!!!!!!!!!!!!4
    a cserép sztíló meg tiszta zoralság:D
  • greg benz
    Köszi a véleményeket:)
    Egyenlőre mindent lefotózok ami a kezembe kerül,mert csak a HDR technikát próbálgatom:) Bár a kutas képhez azért beállítottam mindent:)
    Majd még próbálkozok összehozni valamit,csak szerintem nem ma,mert csúnya szürke idő van:(
  • n3whous3
    Második elég béna, a másik kettő meg rohadt jó.
  • Cujo01
    elsőt a garázs elején vágnám, hogy a cserepek ne legyenek benne.
  • norbre
    szerintem a HDR csak egy eszköz, önmagában nehéz értékelni max személyes ízlések tükrében lehet véleményezni.. szerintem kell hozzá egy jó fotó is, amit aztán lehet csiszolni kicsit ezzel a technikával..

amúgy részemről: az első kettő totál olyan mint egy szgépes játékból kimentett kép.. a második, harmadik meg mint fotó szerintem nem igazán érdekes, illetve nem jó a kompozíció..
  • greg benz
    Sziasztok!

Próbálkozok a HDR dologgal..tudom nem valami profik,de még nagyon új vagyok a dologban:) ezek az első szárnypróbálgatásaim.. esetleg tudnátok mondani valamit a képekre? Nyugodtan mondjatok rosszat,nem sértődök meg:D

• SiteDisagner
    Persze. JPEG-be.
  • mate317
    photomatrix pro-val csinált képeket el lehet valahogy mentni jpg-be vagy valami normális formátumba?
  • CheAteR88 #243
    Werry HTX!!!!!!!!!!!!!!!