Egy Kis Bumm szülte a Naprendszert

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Kicsiben SZUPERNOVA? Ne viccelj már, majd' másfél naptömegnél kezdõdik. Ugye nem gondolod, hogy majd a brazil gépsor összelapátol másfél naptömegnyi hidrogént?

Ezt hogy a fenébe gondoltad?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

miert? kicsiben miert nem lehet megcsinalni?
regen csak sejtettuk mi lehet az atommagban, ma mar merjuk is oket, es kiserletezunk veluk.

..oda szuletni kell...

Elméletileg univerzumot létre lehetne hozni, hallottam 1 dokfilmben 😊
oh my god..!<#wilting><#wilting> Ugye ezt nem komolya kérdezted..? <#bdead>

"Ugy ertem ezt az egeszet csak modelleztek igaz? Szamitogepen, es nem volt realis kiserlet."

Ez tetszik!! Csináljunk naprendszert létrehozó kísérletet! Ki kezdi ? 😊
Ugy ertem ezt az egeszet csak modelleztek igaz? Szamitogepen, es nem volt realis kiserlet.
Ott van egy link a cikkben, abbol kiderul hogy ez egy magan, nonprofit ceg amit a NASA is tamogat.
Jo tudni, hogy mast is erdekel az allamokon kivul a tudomany es a kutatas.

..oda szuletni kell...

"Ezen vita végére tett végre pontot a Carnegie Intézet Földi Mágnesesség Osztályá...." Max a mondat végére tettek pontot.

Nothing Ever Changes

Szerintem a Naprendszer történelme nagyon izgalmas. A Merkúr gyakorlatilag egy sûrû bolygómag, hová tûnt a nagy része? A Vénusz alig forog, ráadásul visszafelé ami nem normális, mi lassította le? A Föld holdja egy nagy becsapódás során keletkezett, a Mars északi féltekéje a Naprendszer leghatalmasabb becsapódási medencéje, miért nem alkotott körülötte holdat a kilökõdõ anyag mint nálunk? Milyen régi a Jupiter nagy vörös foltja? És a Szaturnusz gyûrûrendszere? Összetételük alapján a Neptunusz a Naphoz közelebb keletkezett, mint az Uránusz, hogy cseréltek helyet? Mi billentette fel derékszögben az Uránusz forgástengelyét? Mi szórta szét a Neptunusz holdrendszerét? Miért keringenek abnormális pályákon a Plútónál is nagyobb külsõ törpebolygók? Valami megzavarta õket, vagy nem is a Naprendszerben keletkeztek? Vannak itt kérdések még bõven 😊

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

immovable
érdekes cikk. igaz nem sokat értek belõle, de amit igen az tetszik.<#vigyor3><#idiota>
Dinoszaurusz ürülék is voltál egyszer. avagy "Aki a Duna vizét issza saját nedvét szivja vissza" örök igazság ^^
Ez a bumm nem olyan bumm, csak játszanak a szavakkal. Itt "hétköznapi" szupernóvarobbanásról van szó. Úgy olvastam, hogy valószínûleg kettõ ilyen esemény is végbement a közelünkben annak idején. Az elsõ robbanás lökéshulláma sûrûsítette össze a csillagközi gázt, ebbõl alakult ki a Naprendszer (errõl szól a cikk). A második nem sokkal az után történt hogy kialakultak a bolygók, és beszennyezte radioaktív elemekkel a felszínüket. Ez utóbbi a magyarázat arra, hogy a Föld kérgében jóval nagyobb a radioaktív izotópok részaránya, mint a belsejében.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Azon sem csodálkoznék, ha a "nagy bumm" elméletét "sok kicsi bummra" cserélnék

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Testünk anyaga felrobbant csillagokból származik <#alien><#alien2><#bee1>

← ElőzőOldal 3 / 3