The Last Remnant

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki játsza a játékot Logitech Cordless RumplePad2-vel? Az a gondom, hogy a gamepad nem rezeg. A beállítások között be van kapcsolva, de mégsem mûködik. Sajnos még a google sem tudott eddig segíteni a problémámban, sehol nem találok infót ilyenrõl. 😞

Bluejaws-t én se találtam pedig legalább háromszor jártam már ott mindenféle küldetéseket csinálva de még egyszer se akadt az utamba. Nálam is vannak területek amik nem erõsödnek, legutóbb Gaslin-ban az elsõ részen ugyanazok a gyenge ellenfelek voltak mint korábban de például az újonnan megnyílt területen ahova az aktuális mellékküldi vitt, oda már keményebbeket rakott be.

Why so serious?

norbi2fraktal
nagyon jóó játék, jó történet, feladatok,harcok,attack-ok
elég jó van optimalizálva
gépem:: p4 2.8 (3.2-re húzva)1.75G RAM, ATI Sapphire x1650pro 512, és közepes beállítással 1440x900, 30-34 fps-em van ami nagyon jóó ehhez képest

Chieftec 450W,MSI PT890 Neo-V2,Pentium D DualCore 2.8Ghz,2x1Giga DDRII800,480GB HDD,Gigabyte HD4670 1G,LG 19\", Win7 64 & XP Logitech Chillstream Xfire & Gamertag: norbifraktal

összeségében milyen a játék ? már megvan egy ideje de nincs bátorságom feltenni 😄
norbi2fraktal
óóó köszi ismét a részletes leírást, ahogy észre vettem nagyon vágod a játékot😊, igaz én nem sokat játszom vele //naponta 2-3 órát//
a sok töltés miaatt, de nagyon jó játék, hasnlít a final fantasy-ra és ez jó bennne😊😊
amugy GF-szerû lényeket nem tudok kiküldeni???

Chieftec 450W,MSI PT890 Neo-V2,Pentium D DualCore 2.8Ghz,2x1Giga DDRII800,480GB HDD,Gigabyte HD4670 1G,LG 19\", Win7 64 & XP Logitech Chillstream Xfire & Gamertag: norbifraktal

Úgy vettem észre, hogy ez nem mindig igaz, bár alapvetõen helytálló kijelentés. 😊

Például a kezdõ területeken (Dillmoor, Gaslin Caves, lepukkant kastély) nálam maradtak ugyanazon ellenfelek. Lényegtelen volt, hogy 5-ös vagy 35-ös volt a BR értéke a csapatnak. Ugrás 40 után jött. Akkor minden szörnyike lecserélõdött, de nem volt radikális ugrás. Ekkorra már az ott feltûnõ dögök egyike sem jelentett kihívást.

Ugyanakkor meg vannak olyan helyek, ahol például fix erejû lények vannak. Teljesen lényegtelen mikor megy oda az ember.
Ilyen hely például az obsidian trail a Blackdale területen. Ugyanazon lények amik Blackdaleben vannak itt sokkal combosabbak. Míg a "szarvas pókok" alig párszáz HP-val mászkálnak másutt, itt masszívan ezres nagyságrendben leledzenek. A rosszarcú Impekrõl nem is beszélve. Azok már a 10000-es értéket karcolgatják csapatban. Ráadásul mindig van egy dög ami behív 1-2 plusz csapatot a harc közben erõsítés gyanánt.

Végig még nem vittem a játékot, csak a második disk történéseiig vittem el aztán újat kezdtem. Itt meg teljes változás volt. Például amikor elõször el lehet jutni Dillmoorba, nekem a hídra nem a szokásos 3 csapat kis dögöt adta be, hanem egyetlen nagy, spiritlord/blackwing kinézetû masszív, mini boss figyelt ott (BR 3-as csapatnál). Nem volt túl erõs persze (összesen 7500 HP), de alaposan meglepett a dolog.

Ugyanakkor cserébe hiába mászkálgatok vissza Gaslin caves-be nem találom Bluejaws-t, hogy kinyírhassam. Vajon az ilyen levadászandó dögök megjelenéséhez el kell érni bizonyos BR szintet? Az elsõ csapatomnál már 10-es BR után megjelent, a mostaninál meg 15-nél vagyok, de sehol senki...

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Az a jelzõ mutatja, hogy milyen szinten áll "feltöltöttségben" a speciális képesség. Minden bevitt sikeres sebzés emeli ezt az oszlopot, minden elszenvedett sérülés csökkenti.
Ha eléri a maximumot vagy annak a közelében van, akkor beadja opcióként a speciális támadás lehetõségét a program. Ezt sárga színnel jelöli a választható opciók között. Ilyen például Rush gyereknek az ütlegelése, amit a játék kezdetén a barlangban bemutatott a nagy dög ellen. De például ugyanígy alkalmazható David nagy ágyúja is.

Persze a bevetéséhez az kell, hogy az adott union vezetõjének legyen ilyen képessége, amit bevethet.

A kisebb leader karakterek (ilyen például David 4 tábornoka is) esetében is vannak speciális támadások, ezeket zöld színnel különbözteti meg a program amikor a feltûnnek a bevethetõségi listán. Ha elérte a csúcsot az a jelzõ, akkor bejön lehetõségként a következõ körre. Szintén az kell, hogy a union vezetõje legyen a delikvens.

Elméletileg ugyan nincs hozzá köze, de úgy vettem észre, hogy a synergy típusú támadások gyakoriságába is beleszól mennyire magas ez az oszlop. A dolgot csak azért nem értem, mert a kettõnek nincs egymáshoz köze semmilyen szinten. Teljesen más képességeket figyel a program a synergy támadásoknál.

norbi2fraktal
és az mi ami a hp és az ap mellet van :?:?
csak 1 M-betû van ott

Na ja, nekem most 37es rankon telepakolta a sivatagot ilyen spiritlord nevû dögökkel, rohadt erõsek meg átkoznak is a drágáim szóval jó móka kinyírni õket.

Why so serious?

battle rank érdekes dolog
az ellenfelek erejét ehez igazitja a játék
semmiképp nem szabad olyan helyen magas chain-t csinálni és várni nénány HP, AP növekedést, ahol már nemigazán fejlõdnek a karakterek és csak a battle rank nõ

PSN ID: Tyrant_HUN XBOX Live Gamertag: TyrantHUN

köszi

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

norbi2fraktal
köszi szépen a részletes leírást

Chain felfogható tapasztalati pontként is, ha már hasonlítani kéne valamihez. Minél többet gyûjtesz, annál hamarabb növekszik a Battle Rank (ezáltal fejlõdnek a karakterek, elérhetõvé válnak feladatok, plusz segítõk és így tovább). Ha a harcokat egy ellenféllel vívod, akkor lassabban gyûlik a chain és így lassabban fejlõdik a banda.

Az AP az az érték, amibõl a varázslatokat és a speciális közelharci manõvereket végzik az egységek. De ugyanebbõl megy a speciális támadások kivitelezése is (bár ezekhez még kell más is, ami nincs zámszerüsítve).
Automatikusan újratermelõdik a harc folyamán, bár lassan teszi ezt. Hogy mikor milyen lehetõséget ad be a program (mikor melyik varázslatot ajánlja fel vagy melyik harci skillt) az eléggé véletlenszerû. A harciaknál persze befolyásolja a forgatott fegyver/fegyverek a beadott manõvert.

Egyébként meg "z" billentyû lenyomásával mindig kiírja a program, hogy az éppen választani kívánt lehetõség az egység tagjaira lebontva mit is takar.

norbi2fraktal
nah erre a kérdésre én is várom majd a választ😊
chaint akkor ad ha te vagy az aki kezdeményezi a harcot, és elvész ha nem nyomsz spacet-amikor targeted van kiírva...többet nem tok:😞😞:😞

a chain amit a csata közben ír az mire jó? Ill. az ap-nek van valami szerepe? Én eddig nem vettem észre, hogy lenne valami max. ap amibõl gazdálkodni kell.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

norbi2fraktal
köszi szépen a válaszokat

Cserélni nem tudod de idõnként találsz vagy vehetsz olyan fegyvereket amiket te nem tudsz használni /oda van írva például, hogy yama specific/, ezeket el szokták kérni és akkor azt használják.

Why so serious?

Nem cserélgetheted a társaid felszerelését.

norbi2fraktal
és olyant lehet csinálni hogy másik fegyvert adok a társaimnak:::???
magamnak tudok cserélni,de a társaimnak nem....😞
lécci help😉
am nagyon jó játék csak a töltések sokak benne

kösz

GA-EP35-DS4, E5200 @3300mhz, 2gb, gainward hd4850 512mb

Seth
csak simán ok, ha a tárgyra nyomsz akkor azt lehet választani, hogy nem adod oda

PSN ID.: Beegabor

a társaknak hogy lehet odaadni a cuccokat? amikor bejön a képe a szerzett dolog mellett akkor a tárgyra kell entert nyomni vagy az ok-ra?

Késöbb a diggingnél amikor felvillan a "loop chance" tudom valamivel befolyásolni vagy abszolúlt random hányszor úgrik oda a robot?

RedDevilsza
Egyébként meg SPACE <#vigyor2>

ha az irányitást xbox 360 kontrollerrõl keyboardra állítod akkor a bill gombokat mutatja

Át lehet állítani hogy ne ilyen marhaságokat írogasson ki, hogy RT gomb hanem azt, hogy a billentyûzeten mit kell nyomni...

Why so serious?

Right Trigger a box kontrollerén

Totál az elején a barlang vagyok.. azt írja hogy mennyek a szörnyhöz és press RT... lehet én vagyok a hülye, de mi a franc az az RT gomb? KÖSZI

ha megkapják, amit kérnek, akkor fejlesztik saját magukat
nem kell velük semmit csinálni

Na még 1 kérdés. A unitok kérnek cuccot a harc után, hogy adjam nekik mert fejleszteni lehet a felszerelésüket. Ha neki adom hogy tudom fejleszteni? És ha valaki tudja a választ az elözõ kérdésem az is jó lenne.

itt van 2 térkép
az elsõ, ahogy bemész a kastélyba, északon kimész a második térképre és a kör alaku részen van a harangtorony

oké köszi.
A quest nevet azert nem tudom mert nem vagyok otthon ugye napkozbe es melobol nemigen tudom.

enlightened
Valoszinuleg Paris-re gondolsz, õ elég jófej érdemes megcsinálni a questjeit. Ott a harangtoronyba kell eljutni északon van. Nem kell azokkal az ajtokkal foglalkozni.

ha leirnád a quest nevét könnyebb lenne...

Sziasztok!

Érdeklõdnék hogy járt e valaki annal a mellek kuldetesnel amit egy kocsmaba lehet felvenni mégpedig egy fickotol aki velunk is jön mert valamilyen kastely ruins nál kellett volna talalkoznia egy csajjal..
lenyeg hogy azon a palyan nemtudok ilyen keypad os ajtokon bejutni mert mondja hogy kulcs meg kod kell hozza.. egyszeruen nem talalom ehhez a cuccot. es ahogy lattam ha masik palyareszre megyek visszatolt nehany szornyet is.

Csátok lenne 1 olyan kérdésem hogy a karakterem még értem mi a strenght, intellect és speed. De mi a 4. skill aim karakterenként változó ( bravery. love ...)?

Nagyon jó ez a játék!!!! Én már 35-ös Battle Rank-on vagyok és most szabadítottam ki Rush hugát. Utána egy nagyon kemény csata jön de ha megcsináljátok akkor olyan látványos animáció jön amit legutoljára Final Fantasy-ban láttam. Sok sikert mindenkinek 😊
Na most értem el délen egy sárkányhoz ami nagyon kemény. Még nem sikerült legyõznöm, de szerintem újra kezdem a játékot, most már jobban csinálnám. Ráadásul szerintem a különbözõ helyekre többször érdemes visszamenni mert igy fejlõdik minden karakter.

De én sem vagyok profi még én is tanulom a játékot.

A formációk alapján kell Õket elhelyezni. Az elsõ mindig az unit parancsnoka. A formációt eldönti, hogy mágiát használsz-e fõleg. A guildben kapod az új formációkat miután teljesítettél bizonyos dolgokat.
Nekem egyben volt elõször a 3 fõ, most 4-5-ös az elosztás. Szerintem használható az "Arrow" formáció és ami utána jön, annak a nevére nem emlékszem sajna. A mágiahasználókat kell védeniük a harcosoknak, a négyzetrácson mutatja is, hogy melyik hol áll harcban.

a sorrend fontos? milyennek kéne lennie?

Hát elõször én sem tudtam elhelyezni az újakat, no meg a sorrenddel is szenvedtem, de aztán itt olvastam, hogy hogyan kell átállítani, hogy ne a konzolos billentyûket írja ki. Azóta már sokkal könnyebb az irányítás.

az meg is volt hogy hol lehet venni, csak nem tudtam berakni õket Rush mellé, de már sikerült

Akkor jó!!

A városban felvehetsz zsoldosokat miután Rush összebalhézott Daviddel ha jól emlékszem. Ki is írja, hogy max. 3 fõ lehet 2 csapatban. Utána néhány mellékküldetés után újra indul a fõszál.
Ki kell menni a palotából és elmenni abba a városrészbe ahol a kocsma van, na az mögött van a "guild" ahol zsoldosokat lehet felbérelni.

sikerült betenni rush mellé két zsoldost

de csak egyedül rush van, senki nincs mellete egy csapatba, csak másik kettõ van ami külön áll

Igen, mivel max. 3 fõ lehet összesen a csapatodban. Idõbel majd nõ a létszám.

zöld szinü lett

Menj be a warrior guild-be, a kocsma környékén van. Ott lehet felbérelni zsoldosokat.