VirtualBox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Evin
Legfrissebb a VB?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Sziasztok!

Problemam a kovetkezo:

MAC OSX-et hasznalok (Mac OSX Leopard 10.5.8), VirtualBox alatti Windows XP van telepitve, es szuksegem van a Garmin Mapsource programjara ami a Vista HCX GPS-emhez kell. Ebbol csak windows verzio lezetik. Az a baj hogy az alap program amit a GPShez adtak mukodik, de az mar 2006-os verzio, az legfrisebbet meg nem tudom telepiteni mert egyszeruen nem akar futni. Hibauzenet a kovetkezo: A mapsource nem fut mert konfiguracioja helytelen, a szoftver ujratelepitese megoldhatja a problemat. Persze nem oldja meg. :) Valahol az emulacional lehet a baj mert egyepkent mukodik a legfrissebb verzio itthon egy MSI laptopon amin nativ windows XP van.

Probaltam ugyanakkor egy Windows 98-at is telepiteni VirtualBox ala, de azzal meg az a baj hogy betoltesnel lefagy es meg az ablak is eltunik mintha bezartam volna. Valahol az eger drivernel lehet a problema ugyanis teleites alatt sem volt szabad az egerhez erni, mert egybol lefagyott az egesz.
Uhh, köszönöm szépen, ez utóbbi kellett nekem. :) Az a baj, hogy nem nagyon ismerem a progit még, de asszem lassan megvan minden, amit tudnom kell róla. :) Köszönöm szépen! :)
Evin
Törölted a vinyóját is?
Fájl->Virtuális médiakezelõ

takysoft
adj neki másik nevet, és kész:D
a helyed meg valahova máshova tûnhetett szerintem, mert ha innét törölted ami nem oda való, akkor máshol nem foglalhat helyet

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Hy, már töröltem, mielõtt a fórumhoz fordultam volna :S De semmi... Újra próbálkoztam a 2003 telepítésével, de nem jött össze, megint csak hibát írt ki... Az segítene vajon, ha uninstallálnám a Box-ot, majd újra installálnám? Elõtte persze teszek egy utolsó próbát, hátha valamit nem vettem figyelembe :)
takysoft
Users\"a neved"\.VirtualBox
töröld a virtuális gép maradványait manuálisan

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Sziasztok! Kérlek, segítsetek! A következõ a problémám... Elkezdtem feltelepíteni VirualBox-ra a Server 2003-at, ám kiderült, hogy nem oké a termmékkulcs... Nos én azt a virtuális PC-t töröltem is (VE volt a neve)... Létrehoztam egy újat, amire XP ment, ezzel nem volt gond. Viszont megkaptam a helyes termékkulcsot, ma akartam létrehozni, feltelepíteni... Viszont most az van, hogy nem engedi VE néven létrehozni. Nem annyira fontos ez, csak érdekelne, hogy most akkor ha van VE még, holott töröltem, akkor hová is tûnt nekem ezzel együtt 10 GB helyem? :D Köszi elõre is! :)
littleNorbi
kösz!

takysoft
Nem támogatott, így nem is mûködik.
ennek 2 oka van
-jogi (a MacOS licence szerint kizárólag apple gépre telepíthetõ)
-technikai (a jogi okok miatt nem is szenvedtek vele, h mûködjön)

Ettõl függetlenül persze nem lehetetlen. Olvasható, h bizonyos emberkéknek összejött a hackintosh-t virtualboxra tenni.
Infók és leírások itt googleben

Angol minden, ha ha nem tudsz angolul, akkor bizonyára amúgy sem értesz a számítógépedhez annyira, h belevágj ilyesmibe.

Na meg a magyarításaidat is :)

..ki ez a szörny a tükörben..

Okés, köszönöm szépen!!

littleNorbi
Hello!
Sun VirtualBox-ra MacOS-t hogy lehet telepíteni ?

Evin
Az teljesen független, másik cég által fejlesztett virtuális progi.
Adtam linket, rakd fel, próbáld ki.

Bocs, de annyira nem vagyok ezekben jártas. Ez egy másik virtualbox jellegû progi, vagy ehhez a sun virtualboxhoz vmi plusz progi?

Evin
Esetleg kipróbálod a Vmware-t. De tudtommal nincs.

Ettõl féltem :( de köszi.
ÉS nincs is olyan progi/driver hozzá, ami "elfogadtatná" a virtualbox-al a normális alaplapi videókártyát?

Evin
Szerintem mást nem tehetsz.

Szia. Arra nem tudnál esetleg vmi megoldást (vagy akárki), hogy a V.boxra itt a munkahelyen felraktam egy ArcGIS 9.3as térinfos szoftvert, és a progi 3D-s modulja sajna a betöltött térképeket úgy kezeli a kezelõfelületen, hogy darabos a kép, és ha mozgatom, akkor látszik az útvonal, amin elmozdult. (nem tudom érthetõ e, kb olyan a szitu, mint amikor újraraksz egy gépet, és amíg nincs fent a videókari driver, addig szokott ilyenket csinálni) Biztos vagyok benne, hogy a hiba, a virtualbox saját maga által generált videómegjelenítõjével van baj, mert ugye nem az a alapgépét használja. Próbáltam már frissiteni a hozzá tartozó drivert(guest addition 1.4), de a probléma nem oldódott meg. Minden kivan pipálva a megjelenítõnél(3D gyorsítás, 2d video acceleretion, a vir.memória maxon), és sajnos a probléma továbbra is fenn áll. Elõre is köszönöm, ha esetleg tudnátok rá vmi megoldást.

Evin
Nem is csoda, mivel ez Vmware fájl. Próbáld ki a Vmware View-et, tudtommal ingyenes. Arra elég lesz, amire neked kellhet.
Egyébként elég nagy balfék volt, aki így ad neked oda egy nyavalyás programot. Vagy legalább leírást/progit adhatott volna.

Sziasztok !

Nagy segítséget szeretnék kérni, az a helyzet, hogy kaptam 3 DVD-n egy progit, miután kicsomagoltam õket van egy csomó vmdk file-om. Ez NEM egy oprendszer, hanem egy program lenne, ezt kellene használni fejlesztéshez. A gondom az, hogy nem tudom hogyan kellene a vmdk-bõl elõvarázsolni a programot. Megpróbáltam már beadni egy új VM-nek mint existing source, de arra azt mondta hogy:"A megadott file nem virtual disk" . A másik megoldás az volt, hogy feltettem egy új VM-et, arra pedig egy XP-t, de innen nem tudom, hogy hova tovább.

Amennyiben van Valakinek bármi ötlete, nagyon szívesen venném.
Köszönöm, Sziasztok!!!
takysoft
jó kérdés.... a serveroldali dolgokkal lehet gondod ha virtuális gépben van a cucc... de konkrétat nem tudok
biztos nem csak NAT-on lehet hálót osztani

Szevasztok!! Én egy win szervert szeretnék emulálni a tanuláshoz kellene gyakorlásnak. Ehhez valami különleges kell vagy mintha egy gépre raknám fel?

Gigabyte MA790X-UD4, AMD Phenom x4 9950 BE+refhûtõ, Kingston HyperX 2x1GB 1066Mhz Kit, Asus Geforce 8800GTS 320MB, HKC 560W Samsung 160GB Win7 Ultimate 32bit, Apple Iphone 3GS 16GB

Nálam a két "virtuál rendszer" Win. XP. VBoxon a játék egy kisebb ablakban fut, az MS XP mode-ban el sem indul.
Én meg úgy vagyok vele, hogy XP-t minek emuláljak, ha XP-t lehet használni mai gépeken. Win98 viszont problémás lehet, ugyanakkor retrójátékokhoz kell.

A VirtualBox - pontosabban a Sun - még VGA driverrel sem támogatja a Win98-at, csak valami custom driver van hozzá.
Evin
Meglehet, én csak XP-t szoktam. Annyira nem vagyok elvetemült, hogy 98-is visszamenjek. :)

Win98-hoz kérdi, ahhoz pedig nem tud a VirtualBox sem. A VMware esetleg tud, vagy van rá esély?
Evin
VirtualBox és Vmware6-7 már támogat 3D-t, a VirtualPC még mindig nem.

kisss19
Halihó!

zoltang! Olvasom nálad, hogy 3d-t telepítettél fel? Régen még 2004-ben próbálgattam a virtual progikat, de akkor még csak egy S3-mat szimuláltak és a box-on lefagyott a win98 telepítõm is. A MS VPc-n nem fagyott le, de a kedvenc csak win98-on induló játékaim a 3d támogatás hiányában nem indultak el.
Megváltozott a helyzet? Már van 3d támogatás akár 128MB-ig?

takysoft
ja, olvasd el a manualt:D

nem a te VGA-d driverét kell feltenni, hanem amit adnak mellé.(guest additions)

ugyanis a VGA-t is emulálja.

sziasztok van egy kis problem a progival nem ismeri fel a chipkészletemet és a videó karit és igy nem tudom telepíteni a drivereket van valami megoldás rá?

A D3D most sem javult. A régi játékom még mindig csak "kis ablakszerûen" fut... :(
Nálam ez az új verzió elsõre érdekesen viselkedett. Elindítva a virtuális rendszert, újratelepítve benne a guest. programot nem volt hangja az opr.-nek. Azután állítgattam a v.box-ot össze vissza, újraindítgattam a virtuális rendszert sehogy sem volt jó. Majd visszaállítottam úgy ahogy volt, indítás és volt újra hang. Érdekes...
VirtualBox 3.0.10 (released 2009-10-29)

This is a maintenance release. The following items were fixed and/or added:

* VMM: guest SMP stability fixes
* VMM: fixed guru meditation with nested paging and SMP guests (bug #5222)
* VMM: changed VT-x/AMD-V usage to detect other active hypervisors; necessary for e.g. Windows 7 XP compatibility mode (Windows & Mac OS X hosts only; bug #4239)
* VMM: guru meditation during SCO OpenServer installation and reboot (VT-x only; bug #5164)
* VMM: fixed accessed bit handling in certain cases (bug #5248)
* VMM: fixed VPID flushing (VT-x only)
* VMM: fixed broken nested paging for 64 bits guests on 32 bits hosts (AMD-V only; bug #5285)
* VMM: fixed loading of old saved states/snapshots (bug #3984)
* Mac OS X hosts: fixed memory leaks (bug #5084)
* Mac OS X hosts (Snow Leopard): fixed redraw problem in a dual screen setup (bug #4942)
* Windows hosts: installer updates for Windows 7
* Solaris hosts: out of memory handled incorrectly (bug #5241)
* Solaris hosts: the previous fix for #5077 broke the DVD host support on Solaris 10 (VBox 3.0.8 regression)
* Linux hosts: fixed module compilation against Linux 2.6.32rc4 and later
* Guest Additions: fixed possible guest OS kernel memory exhaustion
* Guest Additions: fixed stability issues with SMP guests
* Windows Additions: fixed color depth issue with low resolution hosts, netbooks, etc. (bug #4935)
* Windows Additions: fixed NO_MORE_FILES error when saving to shared folders (bug #4106)
* Windows Additions: fixed subdirectory creation on shared folders (bug #4299)
* Linux Additions: sendfile() returned -EOVERFLOW when executed on a shared folder (bug #2921)
* Linux Additions: fixed incorrect disk usage value (non-Windows hosts only)
* Linux installer: register the module sources at DKMS even if the package provides proper modules for the current running kernel
* 3D support: removed invalid OpenGL assertion (bug #5158)
* Network: fixed the Am79C973 PCNet emulation for QNX (and probably other) guests (bug #3206)
* VMDK: fix handling of split image variants
* VHD: do not delay updating the footer when expanding the image to prevent image inconsistency
* USB: stability fix for some USB 2.0 devices
* GUI: added a search index to the .chm help file
* GUI/Windows hosts: fixed CapsLock handling on French keyboards (bug #2025)
* Shared clipboard/X11 hosts: fixed a crash when clipboard initialisation failed (bug #4987)

http://www.virtualbox.org
Evin
Ó, tudjuk mi azt. :)

Tegnap találtam rá erre az ingyenes progira. Nagyon jó szerintem, kipróbáltam már pár oprendszerrel, egész jól mûködik.

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

Érdekes nekem úgy nem látta, csak ha hálózati meghajtóként beállítottam.
A 3D gyorsítást engedélyeztem, a videókártyának max. 128 RAM adtam. Nálam a valódi ATI helyett egy ilyen 128 megás virtuálisat lát. Feltettem a újabb talán márciusi directx-et (augusztusit nem). Ennyi.

Telepítettem eddig 1 régi játékot (Steel Beasts, dx7, Vistán sem megy már) a virt. C meghajtóra. A optikainak az igazit "osztottam" meg, de telepítettem Daemon Lite-t is. A botkormányt, kormányt is az USB beállításánál "hozzáadtam", de ehhez kellett a guest add. telepítése stb.

A baj csak az, hogy nem bírom teljes képernyõn futtatni a játékot csak félig. A teljes fekete képernyõn egy talán 640x480-as ablakban fut a program.
Evin
Én csak az elsõ lépést/képet játszottam meg, és mindkét rendszer jól látja.

Így osztok meg könyvtárat a "valódi" géprõl. (A képek a virt. r.-ben vannak.)
A guest add. telepítve van nekem is.
Evin
Most nincs fönt nekem, de úgy rémlik, csak kiválasztod, hogy melyik mappa a megosztott és kész.
Remélem ugyanarról beszélünk. Mert mappát meg lehet osztani a rendszerrel, meg magával a VB-al is.

Hy.
Velem is szórakozott ez a shared folder dolog.
De megoldottam.. pont az elõbb. :d
Mikor írja hogy adjál nevet neki, és õ beírta már a ""xxx/mappa név (virtualbox shared folder)"" -t, akkor a zárójeles dolgot töröld a mappa név után.
Nekem csak így csatlakoztatta hálózati meghajtóként.

Megjegyzem a drag and drop funkció jobb lenne. :D

MSI970A-G43;FX-4320/4x4,4GHz;4x4GB DDR3;RX 460 4GB;KINGSTON 120GB SSD

Zan
Nagyon köszi a segítséget!De:

ad1: Mi az az RTFM?:)

ad3: Isten vagy!Ez volt a kínja az Xp-mnek,hogy nem tudtam,hogy van ez a GuesAdditions iso....ha ezt nem mondod,nem jövök rá!Ez most megoldotta a Share problémám egy részét is mert most már látom a megosztott mappát,csak éppen a háózati meghajtók hozzáadásánál nem tudom csatlakoztatni...!:SDe már egy fookal elõrébb járok mint tegnap.A játék most már elidnül és a VGA-mat is látja valamilyen formában (VBox Graphics Adapter).Ez már így kezd jó lenni:)!

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Evin
Amennyire tudom, ehhez a megosztott mappákhoz, hálózat sem kell, tehát nem kell virtuális hálózati kártyával sem tökölni.

takysoft
ad1: minden gondodra megoldás: RTFM

ad2: csak mert jó napom van: ha nem találja a video drivert, akkor... nem is tudom... pl.... tedd fel.
bemountolod a Guest Additions iso-t és azon lesz.(automatikusan benne van a virtualboxban)

ad3: még a virtuális rendszer indítás elõtt a tulajdonságaiban tudod beállítani a megosztott mappákat. ezeket késõbb a virtuális rendszeren belül a megfelelõ helyen éred el(pl XP esetén a Total Commander hálózatok meghajótja és ott a VirtualBox Shared-ben)

ja és még egyszer RTFM!

Zan
Zoltang most olvasgatom,hogy te tudtál futtatni rajta játékot..mi a titok nyitja?:)

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Zan
Az a baj,hogy nem látom ott sem...!Mindegy ezt valahogyan majd megoldom másképpen szerintem....de azt viszont nem tudom,hogy hogyan tudnék rajta játékot futtatni.Tudniillik nekem csak azért kellett volna ez az egész,hogy felrakhassam rá a diablo 2-t:)!De mivel nincs fent video driver,mert nem talál videókarit amikor installálni szeretném a vga drivert,ezért már egy sima 3D teszt sem megy le rajta...!Szóval tele ven a tököm már vele komolyan...!Szerinted mit csináljak?

A virtuális XP-édben, mint hálózati helyet kell hozzáadni. Sajátgép -> jobb gomb -> hálózati megh. hozzáadása és ott lesz.
Zan
Sziasztok!

Most raktam fel Win 7-re a 3.0.8-as VB-t,nagyon jó,fel is raktam vele az Xp-t is,minden nagyszerûen mûkszik,csak egy bajom van!Nem értem,hogy ha megosztok egy mappát a Virtual Boxban,akkor azt hol tudom megnézni az Xp alatt?Mert nem találom sehol..:S!A megosztott dokumentumokban nincs az Xp-n,a sajátgépben csak a C meghajtót látom:S!.Viszont a VB-ben ott van,hogy igen,ez a mappa meg van osztva.Már a megosztás után újra is indítottam az Xp-t!Ötlet?