Kettéválik az AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magam részérõl ezt soha sem állítottam, pedig 2003 óta vagyok itt tag. Sajnos itt az SG-n van már néhány informatikai zseni, aki mindig mindent jobban tud. Egyszer tudós, máskor cégvezetõ, néha kémikus, esetleg maffiavezér (ilyen is volt) <#vigyor>#vigyor> vagy talán hadiiparban dolgozó..
Üdv, Hunreal
A másik az, hogy mi t*köm köze van az Intelnek a hadiiparhoz? Ez most hogy jön ide? Te, én akkor is késõbb kapom meg az új fejlesztéseket ha az Intel az ET-nek gyártja a csodaprocesszort. Amíg nincs verseny, addig nem is gyors a fejlesztés... LÁSD: WINDOWS - LINUX , IE - FIREFOX , Játékgyártó cégek (Kinek jobb a grafikai minõsége) vagy a mostani Iphone vs telefongyártók. Szerinted ha az apple nem készíti el az érintõképernyõs telefonját (TÖMEGGYÁRTÁSBAN, KÖZEMBEREKNEK), akkor a többi telefongyártó (Nokia) mikor lépte meg volna ezeket? Az Iphone után az összes gyártó készit(i)ette a saját maga-maga termékét. Oké lehet már ezer éve és létezõ technológia volt, de a verseny hatására készültek el a többi gyártó, hasonló telefonjai.
Mint mondtam a hadiiparnak rengeteget köszönhetünk, de közel sem annyit mint gondolnád. Míg megkaptuk a civil életbe a technológiát azért teltek-múltak az idõk.
A fejlesztések meg igenis VISSZAESNEK! Tudod a FUTÓVERSENY...!!! Látszik egyáltalán lövésed sincs a kereskedelmi vonalról... Fröcsögsz, okoskodsz, de r*hadtul nem veszed észre, hogy egyedül vagy az állításiddal.. Nem furcsa ez számodra? <#szomoru1>#szomoru1>
2. Az ATI "részleg" jelenleg szép profitot termel. (Persze ahhoz keveset, hogy önmagában elég legyen.)
amúgy Nekem is 939es csücsül a lapban.nem tudsz egy eladó X2-est?:DDD
még ma is megállja a helyét!!!
ozric : lehet, hogy nem kényszerül szétválásra, de sokkal roszabb lenne a helyzete
"Ez rövid idõn belül a második alkalom, hogy a processzorgyártó jelentõsen korrigálni kényszerül az ATI 2006-os felvásárlásával megszerzett javak eredetileg 5,4 milliárd dolláros könyv szerinti értékét. Az AMD a tavalyi negyedik negyedévben szemben 1,6 milliárdos leírást könyvelt el a kanadai céggel megszerzett javakkal kapcsolatban, így a mostani értékvesztéssel együtt már közel 2,5 milliárd dolláros túlfizetést ismert el."
Forrás (nem találtam SG.hu hírt róla).
Tehát az ATI 5,4 milliárd volt és eddig a vételáron felül plusz 2,5 milliárdba került. Azaz egy 3 milliárdos valós értékû cég 7,9 milliárdba került az AMD-nek. Ha összehasonlítjuk az 5,6-8,1 milliárdos arab tõkét és a 4,9 milliárd ATI buktát akkor biztos hogy az ATI felvásárlása nélkül nem kényszerült volna az AMD erre a szétválásra.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A megfelelõ mértékben informáltak. Az AMD túlértékelt áron vette meg az ATI-t, nagyjából felét-kétharmadát éri valójában. Ezért ebben a pénzügyi évben és a következõben is pár milliárd dollárt kell veszteségként elkönyvelni a vétel következményeként. Lényegében átverték az AMD-t az ATI üzlettel.
lol kik szavaznak erre?
Attól, hogy az AMD erre a lépésre kényszerült, még messze nem temetni kell. Egyrészt a chipgyártásban is magas tulajdonrésze lesz, másrészt pedig sokkal több pénze marad a fejlesztésre, ami azonban sokkal ütõképesebb chipeket eredményezhet majd. Ez inkább egy erõs támadás - no persze az intel az egyetlen, akinek --- akinek nincs egy valamire való VGA-ja, az AMD pedig jelenleg a legjobb VGA-kat gyártja... Hiba volt? Nem hinném. Chipsetben is a legjobb már, és ha ezt meglépik, elõfordulhat, hogy az új processzor-fejlesztésük is akkorát fog durranni mint az említett másik kettõ.
A sok inteles már sokszor temette az AMD-t, aztán mégis volt, hogy asztali megoldásokban is erõsen odavert az intelnek. Szerverpiacon pedig, hát, ott még több ideig volt legjobb processzor-gyártó...
Messze nem kell temetni, inkább most jön majd az izgalmasabb rész...
szóval az AMD már csak azért sem mehet tönkre, sõt igazából azért sem eshet nagyot a procipiac beli részesedése, mert egyrészt a monopólium kialakulását védik, másrészt a Microsoft nagy 'barátai'.. Videokari szinten mindenképp, illetve mint Turdus is leírta a 64bites megoldásokban is.
Ennek az az oka, hogy az AMD64 elõbb kijött, átírták rá a Winfost, majd mikor elõjött az Intel a saját EM64T-jével, akkor azt mondta neki a Picipuha, hogy gyerekek, nem írjuk újra a wint, tessék megvenni az AMD licenszt.
Szóval szerintem meg az AMD evvel a szétválással fõleg a legjobb helyzetben van. Az intel túl nagy cég, a fejlesztéseik kicsit link munkáról árulkodnak (összeragasztani két procit<#idiota>#idiota>, etc), ami azért mûködik (kicsit sarkos). Az AMD mindig is újító szellemû volt, most pumpálják bele a tõkét az arabok=> van lóvé a fejlesztésre (zárójelben laikusként náluk igencsak jó szakemberek dolgoznak), megjelenik a Fusion, a Netbook részleten egy nagyon szellemes ötlettel tudnak nyomulni.
A második fele a dolognak az, hogy a piacokat tekintve is tuti nyerõk. Processzor szinten õk a másodikak az intel mögött, videokari piacon is. A proci+videochipek összeragasztása korában ez hihetelnetül jó pozíció. Ugye intel egyelõre (Larabee után meglátjuk még) magasan le van maradva nV és AMD/Ati mögött, míg AMDék piaci szempontból másodikak, technológiában magasan az elsõk, ami azt is jelenti, hogy itt akár tudnak spórolni is a fejlesztésekkel, hogy a proci vonalat tuningolják. nVidia meg kereshet más piacot, mivel nincs licenszük x86-ra, így hosszú távon esélyük nem lesz.A szétválással meg áttekinthetõbb, egyszerûbb lesz az AMD szerkezete, emelett megmarad hatalmi szempontból a pozíciójuk a gyártás során is(ebben azért is vagyok biztos, mert az arabok csak a lóvéért jöttek és a szakmai kérdéseket hagyják az AMDnek, ezért vagyok szinte biztos abban, hogy a fele-fele döntés megmarad és ez a gyakorlatban 60-40 az AMD részére, mert az arabok azért tartják fent magunknak az 50%-ot, hogy ha valami nagyon nem tetszik, csak azt vétózzák meg, hogy beszéljünk róla alapon szülessen meg a köv. döntés pl), nyereségbõl is bõven fognak részesülni. Ráadásul ha 'valamilyen okból' megnõ a termékeikre a kereslet, akkor lesz pénz gyártósorokra.
Mirõl beszélünk itt? Egy új AMD korszak kezdete elõtt állunk. Hihetetlenül meg fog erõsödni a cég 2010 környékére. Nagy csoda lenne, ha nem.
Egy futóversenyen biztos a maximumumot hoznád ki magadból, ha csak TE EGYEDÜL futnál a versenyen.. Ellenfél nincs, biztos az elsõ hely... Ember gondolkodj már... <#szomoru1>#szomoru1>
Aki meg képes volt p4-et venni, az ne szóljon bele a nagyok témájába :)
"lelassulnak a fejlesztések?" !?!?
ülj le fiam, egyes!
Az egyetlen kivétel az nvidia, az õ tervezésük teljesen virtuális, de mostanában botladoznak, a saját bevallásuk szerint nem tervezési, hanem gyártási hibák miatt.
Mindenesetre az AMD elõtt egy hatalmas változás áll és nagyon remélem, hogy túlélik, mert egy egyszereplõs piac senkinek sem jó, kivétel persze az intel részvény tulajdonosok...
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
Az AMD nem képes egyszerre fenntartani a gyártósorát és a fejlesztõi részleget, ezért bevonja a Dunai céget, hogy a gyártósort " vegyék át ". Valójában marad az AMD a fõnök, csak épp a Dubai cég az hoz + tõkét. És, hogy miért? Természetesen a pénzért, ugyanis neki ebbõl csak haszna lehet. Gyártja az AMD-nek az új processzorokat és így az AMD az képes lesz fejleszteni az új procikat. Az így hamarabb megjelenõ procik ( mind AMD, mind ATI ), de fejlesztett procik a piacon remélhetõleg meghozzák az áttörést ahogy régen is volt. Hiszen annó az AMD arról volt híres, hogy egy új technológiát hamarabb használt a gyakorlatban mint az Intel és olcsóbb is volt. Csak épp a kereset volt kisebb, ezért nagyobb gyárat kellett építenie, ami viszont túl sok + költség lett, ami miatt lassult a fejlesztés.
Nah, kicsit kusza lettem azt hiszem! :D A lényeg:
A Dubai cég csakis azért szövetkezik az AMD-vel, mert úgy érzi, hogy ha az AMD a fejlesztésekre koncentrálhat akkor sokkal, sokkal több pénz is folyhat be.
Szóval az Intel gyorsan találjon ki valamit mert hamarosan AMD RULZ lesz! :D
DjDano: Az Intel sose volt olcsóbb mint az AMD a saját kategóriáján belül, hacsak nem hasonlítasz egy Celeront egy Athlon64 2X-hez. :)
Senkit sem akarok megbántani a hozzászólásommal, de miért van az, hogy ha valamelyik processzorgyártó a kettõ közül éppen rosszabb helyzetben van (ÁLLÍTÓLAG!), mint a másik, akkor elindul a fikázás??
Nekem is volt mindkét gyártótól termékem és nem igazán láttam olyan egetverõ nagy különbséget. Persze tudom, hogy ezen kijelentésem után széttépnek a hax1337cube emberkék, de fröcsögés helyett inkább azon gondolkodjon el a násznép, hogy ha vajon tönkremegy és megszûnik az AMD, akkor mennyibe is fog fájni neki az új MONOPOLIUMBAN lévõ Intel proci.. Ja, hogy a fejlesztések is lellasulnak?! Ez van... Emberek! Hülyeség helyett gondolkodjatok már... (tisztelet a kivételnek!)
Konklúzió: Addig jó NEKÜNK, amíg többszereplõs a piac... !!!
Üdv, Hunreal
Nem értelek. Egy 4 magos Core 2 Quad csak 47eFt, 21rFt alatt pedig rengeteg Inteles Asus alaplapot vehetsz, a többi komponens meg ugyanaz. Ugyanannyiba kerül.
Szerintem pont ez az ügylet vezethet az AMD talpraállásához.
Az arabok iszonyatos pénzt invesztálnak a cégbe, aminek így lesz tõkéje chipseteket fejleszteni.
Plusz a gyártási rész fele is az övé (legalábbis szavazategyenlõség van), tehát kapacitásgondoknak sem szabadna lenniük.
Nagyobb kérdés, hogy a TSMC mit reagál erre a lépésre, elvégre riválist kap az AMD-tõl, aki elég sok mindent gyártat vele jelenleg.