65
-
Justil #25 ha tudnád hogy mekkora képtelenségeket beszélsz...
"lelassulnak a fejlesztések?" !?!?
ülj le fiam, egyes!
-
JTBM #24 Szerintem nem véletlenül volt az AMD-nek gyártása is. Ha külön van a gyártás, akkor a tervezés és a tesztelés minden valószínűség szerint lassúbb és drágább.
Az egyetlen kivétel az nvidia, az ő tervezésük teljesen virtuális, de mostanában botladoznak, a saját bevallásuk szerint nem tervezési, hanem gyártási hibák miatt.
Mindenesetre az AMD előtt egy hatalmas változás áll és nagyon remélem, hogy túlélik, mert egy egyszereplős piac senkinek sem jó, kivétel persze az intel részvény tulajdonosok... -
#23 Én a VIA-t is sajnálom, legyen sokszereplős a piac, nekünk vásárlóknak, az a jó. Kicsit furcsa, hogy a HD4xxx széria sem tudja kihúzni az AMD-t a xarból, de szerintem nem kell őket félteni, lesz még slotA-hoz hasonló fölény (adott korban nézve természetesen). Jómagam AMD párti vagyok, olcsóbb, és a +10-20% teljesítménytöbblet nekem nem ér 2x árat. +200% és 2x annyi árat. Még az Ati AMD fúzió előtt áttértem az Ati kártyákra is, mert akkor éppen, nem volt az nVidiának jo ár/teljesítményű vga-ja, ahogy most sincs (persze ez nem ide tartozik). Szóval hajrá AMD, hozzanak ki megint egy jó architekturát, legyen verseny. Ha csak az intel marad, annak beláthatatlan következményei lesznek...illetve belátható...80ezer egy xar celeron... Kell ez valakinek? Ezért kár a VIA processzorokért (desktop) és a Transmeta-ért is. Az egyszereplős piac nem piac. -
M0RN1NGST4R #22 "Az Intel sose volt olcsóbb mint az AMD a saját kategóriáján belül" -> mi volt a helyzet a phenom megjelenésekor? -
liberty2 #21 A helyzet az, ha jól látom a következő:
Az AMD nem képes egyszerre fenntartani a gyártósorát és a fejlesztői részleget, ezért bevonja a Dunai céget, hogy a gyártósort " vegyék át ". Valójában marad az AMD a főnök, csak épp a Dubai cég az hoz + tőkét. És, hogy miért? Természetesen a pénzért, ugyanis neki ebből csak haszna lehet. Gyártja az AMD-nek az új processzorokat és így az AMD az képes lesz fejleszteni az új procikat. Az így hamarabb megjelenő procik ( mind AMD, mind ATI ), de fejlesztett procik a piacon remélhetőleg meghozzák az áttörést ahogy régen is volt. Hiszen annó az AMD arról volt híres, hogy egy új technológiát hamarabb használt a gyakorlatban mint az Intel és olcsóbb is volt. Csak épp a kereset volt kisebb, ezért nagyobb gyárat kellett építenie, ami viszont túl sok + költség lett, ami miatt lassult a fejlesztés.
Nah, kicsit kusza lettem azt hiszem! :D A lényeg:
A Dubai cég csakis azért szövetkezik az AMD-vel, mert úgy érzi, hogy ha az AMD a fejlesztésekre koncentrálhat akkor sokkal, sokkal több pénz is folyhat be.
Szóval az Intel gyorsan találjon ki valamit mert hamarosan AMD RULZ lesz! :D
DjDano: Az Intel sose volt olcsóbb mint az AMD a saját kategóriáján belül, hacsak nem hasonlítasz egy Celeront egy Athlon64 2X-hez. :) -
Hunreal #20 Sziasztok!
Senkit sem akarok megbántani a hozzászólásommal, de miért van az, hogy ha valamelyik processzorgyártó a kettő közül éppen rosszabb helyzetben van (ÁLLÍTÓLAG!), mint a másik, akkor elindul a fikázás??
Nekem is volt mindkét gyártótól termékem és nem igazán láttam olyan egetverő nagy különbséget. Persze tudom, hogy ezen kijelentésem után széttépnek a hax1337cube emberkék, de fröcsögés helyett inkább azon gondolkodjon el a násznép, hogy ha vajon tönkremegy és megszűnik az AMD, akkor mennyibe is fog fájni neki az új MONOPOLIUMBAN lévő Intel proci.. Ja, hogy a fejlesztések is lellasulnak?! Ez van... Emberek! Hülyeség helyett gondolkodjatok már... (tisztelet a kivételnek!)
Konklúzió: Addig jó NEKÜNK, amíg többszereplős a piac... !!!
Üdv, Hunreal -
oli314 #19 abszolút semmi értelme 1Gb-os hd4850-et venni, csak a pénzt dobod ki....inkább arra figyelj, hogy lehetőleg dual hűtő slotos legyen...most nem tudom milyen árban vannak 1hónapja 37-38K körül láttam.(vagy vehetsz toxic-ot is az kicsivel drágább) -
#18 Ő még abban a tévhitben él, hogy az AMD olcsó és jó procikat gyárt, pedig ez pont az Intelre igaz :_) -
kandeláber #17 "19 ezer forintos ASUS alaplappal és 39 ezer forintos 4 magos 9850+ Phenommal"
Nem értelek. Egy 4 magos Core 2 Quad csak 47eFt, 21rFt alatt pedig rengeteg Inteles Asus alaplapot vehetsz, a többi komponens meg ugyanaz. Ugyanannyiba kerül. -
Blero2 #16 Hű de pesszimisták vagytok.
Szerintem pont ez az ügylet vezethet az AMD talpraállásához.
Az arabok iszonyatos pénzt invesztálnak a cégbe, aminek így lesz tőkéje chipseteket fejleszteni.
Plusz a gyártási rész fele is az övé (legalábbis szavazategyenlőség van), tehát kapacitásgondoknak sem szabadna lenniük.
Nagyobb kérdés, hogy a TSMC mit reagál erre a lépésre, elvégre riválist kap az AMD-től, aki elég sok mindent gyártat vele jelenleg.
-
paat #15 neoG: én vettem még s939-est, mikor azt mondták mindenhol, hogy jajj, de sokáig fogja még bírni! Megvettem, rá nem több, mint 1 évvel jött a hír, hogy abbahagyják a fejlesztést. Úgy érzem, becsaptak, legközelebb intelt veszek. (nézd meg PH-n, hogy hány ember keres s939-es procit, mert a boltokban már nem kapható!) -
bm823 #14 Ez a szavazás mintha kicsit egyoldalú volna :D
AMD-re nézve nincs pozitív opció... -
neoG #13 szerintem akkor Te nem voltál körültekintő.az AMD nem éppen arról híres, hogy egyik pillanatról a másikra abbahagyja a gyártását X foglalatnak, és áttér Y foglalatra.most nincs kedvem utánna nézni évszámoknak, de mialatt tombolt a Socket A-s éra, már vezették be a 939/940-es foglalatokat. -
#12 4 magos, olcsó, _pont_; a hitelkeret erőlteti. Felettébb kellemes a hangnemed szó se róla!
sgember:
a gép 3 héten belül kell, és - lehetőség szerint - további 5 évre szándékozom venni. A most 5 éves gépemmel egészen múlt hétig semmi bajom nem volt, minden futott rajta ami kellett, csak kaptam egy áramszünetet bios frissítés közben és hiába sikerült utána működőképessé tenni, csinál veszélyes dolgokat amit előtte nem /USB túláram, merevlemez spontán leáll stb./. 19 ezer forintos ASUS alaplappal és 39 ezer forintos 4 magos 9850+ Phenommal kijön egy csúcskategóriás gép 170 ezer forintból /ATI HD4850 1GB, 4GB RAM..../. Ha intelt vennék nem lenne meg ugyanez a gép intel procival meg alaplappal 210 ezer forintból, márpedig 180 a hitelkeret. Tehát attól függetlenül hogy mi lesz AMD-vel választási lehetőségem nem nagyon van, sajnos. -
torcipepe #11 hagyniuk kellett volna, hogy az ATI becsődöljön és csak az értékes részeket megvenni, nem egy számlakupacot.
egyébbként a kettéválásnak semmi külső hatása nem lesz. -
Nonix #10 Te minek veszel Phenomot ? Senki se erőlteti... -
Kaadi #9 Vegyel Intelt. Egy P35 chipset lenne a legjobb. valogathatsz a core2duo es a core2quad kozott, jo ar/teljesitmeny mutatokkal. a regi q6600 mar olcso, es a lapkakeszlet birna a Q9xxx szeriat is. -
sgember #8 Úgy tudom ilyenkor a fejlesztőknek és a gyártónak szoros kapcsolatban kell lenniük, különben nehéz. Vagyis mint egy tesztüzem, hosszú időre rendelkezésre kell állnia. A gond ott lehet, ha a "kiszervezett" gyártó azt mondja, bocs, most nincs kapacitásunk, de ilyet gondolom nem engedheti meg magának az Amd, hogy ilyen helyzetbe kerüljön.
hdo: Deneb nem tudom mikor lesz, (4 hónap kb ?) de talán érdemes megvárni, ha mindenképen amd kell. -
Chris05 #7 Nem hiszem, hogy ilyen gondod lesz egyelőre. -
#6 Többek között nekem, így másodszorra szívnám meg /a kettőből/ hogy AMD-s konfigot veszek. 5 éve úgy vettem Socket-A -s alaplapot hogy 2 hét múlva érkezett a hír hogy megérkezett az utolsó AthlonXP /Sempron szart nem kérek/ és azóta is az van a gépemben. Jövő héten szándékozok egy Phenomot venni, ha hasonlóan megszívom, nagyon berágok! -
attes #5 Szerintem nem kell még temetni az AMD-t.
Több, mint 10 éve nem volt már ugyan AMD procim, de nagyon remélem hogy összeszedik magukat, és remélem a következő már az lesz. :)
Az mindenkinek nagyon rossz lenne, ha befuccsolna a proci részlegük. -
#4 R.I.P? :( -
#3 Nagy dolog, egyik megtervezi, másik legyártja, nem látok egetrengető változást végfelhasználói szempontból. -
#2 Hoppá AMD -
#1 na bumm.