63
  • hdo
    #63
    Moonlight - jó volt, megbukott
    Firefly - jó volt, megbukott
    .
    .
    .
    ezek után a Terminator sorozaton sem lepődök meg, hülyék ezek az egyesült állaTok!
  • Silenzio
    #62
    Nem, nem lesz köze a T4-hez. Ahogy a T3-hoz sem volt. Viszont ha egy alternatív T-kronológiát képvisel, akkor nincs is értelme :S Minden esetre engem jobban izgat, mint a nyeszlett T3 vagy a Max Max-be oltott új mozifilm... Már csak Summer Glau miatt is :P
  • kakateve
    #61
    De nem nagyon van hová tenni. Sokat olvasok ez ügyben minden külföldi és hazai rajongói oldalt. Sajnos volt egy gportalos is ami a hír után meg is szünt. :(
    Azóta a másikat lesem. Ott azt mondják, hogy még nem kaszálták el. A kasza is pletyka, de van rá esély, hogy nem kapunk +9 részt. Szóval veszély van csak nem akkora mint ahogy mondják.

    Amúgy meg akinek nem tetszik annak nem kell nézni. Én nem szeretem a 24-et még se mondom, hogy töröljék el. Szóval nem kéne fikázni (bm823 nem neked szólt, hanem a TSSC fikázóknak).
  • bm823
    #60
    Hát akkor rakják át másik időpontra a sorozatot, mint ahogy itthon szórakozik a tv2. Nyilván a mi esetünkben teljesen mind1, mikor játsszák odakint. Remélem legalább a leforgatott 12 részt leadják. Pl a 24-nél is mind1 lenne szerinted, hogy leadják-e végig vagy se?
  • GG
    #59
    Ne má! Ne hogy levegyék, kurva jó a sorozat, bár én szeretem a terminátor filmeket de szerintem azért biztosan hagyák ezt az évadott mert a sorozat bevezetés az új terminátor triológiába. Ha jól tudom :$
  • Silenzio
    #58
    6 év távlatából a Firefly-t elnézve -kedves elégedetlenkedő fórumtárs, akit a sci-fik kliséssége aggasztott- elképesztő, lehetetlenül zseniális alkotásnak tűnik. Nos, a Fox lépései akkor is érthetetlenek voltak - kihagyja a 9 millióba kerülő pilotot, a sorozatot nem sorrendben vetíti, holott mellékszálak sorjáznak benne és jópár példa akad a koplex és gyönyörűen "végigvitt" (amíg tartott) jellemfejlődésre... Most meg siránkoznak, hogy nem nézik annyian az SCC-t, mint amikor nem volt szinte semmi konkurenciája, és ráfogják a PB sikertelenségét, ami eleve másodrangú sorozat már immár 3 évada. Az első évad abból is zseniális volt.
  • kakateve
    #57
    Szerintem már nagyon gáz ami itt megy. Meg durva is. Azok akik szeretik a sorozatot meg dühöngenek és még a maradék kedvük is elmegy, mert fikázni ezerrel. Kit zavar, hogy van a sorozat? Leülsz, nem tetszik, nézel mást. Ennyi. Nekem meg a Halálosztó regények nem tetszenek. És? Nem mondom, hogy sz*r, mert más szereti. Nekem nem felelt meg, ennyi. Másrészt tudtommal leadják a maradék részt döntést meg nem hoztak.

    az író sztrájk után újraindított sorozatok mindegyike közönséget vesztett"

    feltűnik és ezért kell lelőni őket - de a példa irreleváns, hiszen a terminátor nem a sztrájk után újraindított sorozat, hanem éppen a sztrájk alatt indított, így nem volt semmilyen vetélytársa amikor ment.

    És akkor miért kéne lelőni? A FOX nem látta előre, hogy ha versenytárs lesz, akkor lehet gyengébben teljesíthet??? PB is mióta vergődik már. Szerettem, de meddig? Meddig menekülnek még? Ha a PB szereplői menekülhetnek négy évig akkor ennyi erővel a TSSC. TSSC-re fogni a PB alacsony nézettségét meg egyenesen röhej. Ez már a sokadik cancel lenne amit a FOX csinál, ha megadja a kegyelemdöfést akkor ...
  • sandor8206
    #56
    kész fegyver az elmédazt se érted amit én írok, de szerintem azt is gondold át amit te írsz.
  • winnie
    #55
    tehát a tisztánlátás kedvéért, erre a mondatra reagáltam: "Lassan már nem éri meg elkezdeni nézni egy sorozatot sem, mert félő hogy nem lesz vége."

    (lassan..., a sorozattörténelem mamerikában sok-sok évtizedes. mintha új jelenség lenne.)
  • winnie
    #54
    ehh, hamar nyomtam.

    "máról holnapra befejeznék a lostot és a heroes ott ahol van, nézted a nagy semmiért!"

    te azért nézted. én nem. (anyám, mennyi sorozat van. amit idő előtt lelőttek és mégis kötelező vételnek számítanak. mennyi..., sőt, talán alig van a legjobbak közül olyan, ami nem idő előtt lett vége.)

    de pont erre céloztam, köszönöm. ha ezentúl nem nézek több lostot (heroes, azt még nézi valaki?:), akkor én nem megyek dunának. te valamiért igen. nekem az igényemet az a heti 45 perc elégíti ki, amiből volt már vagy 80, azt senki veszi el, minden idők 10 általam ismert legjobb sorozatában már 1 évad után benne volt, most is ott van. nekem ez számít, az, hogy újra tudom nézni.

    neked meg az számít, hogy megtudd, mi a vége? ahhot nem kell a következő 34 részt megnézned. valaki majd elmeséli 2010 májusában, amikor vége lesz. 5 perc alatt. csettintesz egyet és felejtesz. nehogymár végigszenvedd azt a 34*40 percet.

    várj, befejezem a röhögést.

    oké. folytatom.

    "nem tudnád ideadni a heroes utolsó részét nagyon kíváncsi vagyok rá, köszi előre is!"

    hogy tudnám odaadni, te süsü:) még nem írták meg. (a sorozatot még most is forgatják és nyilván jövőre is lesz) de nem nagy vaszisztdasz: megmentik a világot, és feltűnik valami új fenyegetés, nagyjából minden fejezet vége ez. Az 1.-nél is, a 2.-nál is.

    (vagy, ha totál be akarják fejezni: mindenki meghal, vagy mindenki képesség nélküli lesz a végén, vagy jön az apokalipszis, mindegy. ha téged ez érdekelt, akkor nem is kell továbbnézned. (ez szerintem annyira nem érdekes, inkább számít az a heti 40 perc borzongás, amivel egyre többet megtudsz a sztoriból.

    ""...egy sorozatot nem lehet lezárni..." itt meg csak annyi, de okos vagy!"

    de ha egyszer nem lehet lezárni. amikor vége lett a dallas-nak, akkor éltek tovább ewingék, nem?

    "csinálják végig az évadot ott zárják le a sztorit és kész."

    most komoly, hogy a terminátor sorozatnál írod ezt? még, ha le is zárják, akkor is bármi jöhet a lezárás után. szétkapták a skynetet. vége. te elégedetten hátradőlsz, bundy-módra a nadrágodba nyúlsz - de azt nem tudhatod, hogy nem-e jön még valaki a jövőből, stb. időutazós sorozatról beszélünk, bármi, bármikor anullálható. meg aztán, bár nem egy sztori, de ott a film, ott vannak a könyvek, stb.
  • winnie
    #53
    ó, jaj, kár volt beleszólnod, de egy kis délutáni mulatság legalább összejött. ((azt hiszem te vagy az, aki ezt írta: " Sok film nekem se tetszik, azt legfeljebb nem nézem" - ebben ugye az a jó, hogy egy filmről csak akkor tudod, hgy tetszik-e, ha megnézed. tessék pontosabban fogalmazni)

    de egyébként mindig jó, ha valamibe beleszól egy harmadik fél is:) a kollega általánosságban beszélt, én is általánosságban - de a kedvedért írtam direkt egy példát, a vészhelyzet, ami nem ncis.

    "dumálunk amelyek egy történetszálat visznek végig az egész évad alatt."

    a legtöbb sorozat visz történetszálat az évad alatt.

    "Olyan hülyeségeket beszélsz, hogy beszarás, hát hogyne számítana, hogy egy sorozatot befejeznek-e."

    nyugalom, higgadj. neked számít. nekem sem lényegtelen - csak azt írtam, hogy hiába szép kék a szemed, attól még az egy évben startoló 85-95 soorzatból csak 1-2 kap befejezést. ez egy ilyen műfaj.
  • sandor8206
    #52
    +az elméd kész fegyver amiket írsz a kommented közepében
  • sandor8206
    #51
    te milyen sorozatokat nézel? TJ Hookert? itt arról a sorozatokról dumálunk amelyek egy történetszálat visznek végig az egész évad alatt.
    Olyan hülyeségeket beszélsz, hogy beszarás, hát hogyne számítana, hogy egy sorozatot befejeznek-e. Az Ncis meg hasonlók, 1 epizod egy sztori ott nem számít, de mi lenne ha máról holnapra befejeznék a lostot és a heroes ott ahol van, nézted a nagy semmiért!
    "...nézd meg az utolsó részt.." nem tudnád ideadni a heroes utolsó részét nagyon kíváncsi vagyok rá, köszi előre is!
    "...egy sorozatot nem lehet lezárni..." itt meg csak annyi, de okos vagy!
    és itt nem azzal van a baj, hogy nem lesz több, csak az, hogy ne hagyják már félbe csak úgy lógva a levegőbe, csinálják végig az évadot ott zárják le a sztorit és kész.
  • winnie
    #50
    5 millió néző nem ér meg, ha a helyére lehetne olyat rakni, ami 10 millió nézőt érdekel. (semmi racionális nincs abban, hogy direkt vesztísen olnzt egy céf, ha tehet ellene)

    " Lassan már nem éri meg elkezdeni nézni egy sorozatot sem, mert félő hogy nem lesz vége."

    ööö, ezt most nem értem. évente elindul mondjuk 85-95 sorozat, melyek közül 25 éri meg a 2. évadot, melyek közül 10 a 3.-at, melyek közül 2-3-nak lesz lezárása (ami eleve abszurdum, mert egy sorozatot nem lehet lezárni. hogy is lehetne? élnek tovább és meghalnak?)

    szóval egy sorozatnál az a megszokott, hogy nincs lezárása, hiszen az emberek nem is a lezárásért nézik, hanem mert heti 40 percben kapnak egy kis sztorit - ha a lezárás érdekel, nézd meg az utolsó részt vagy olvasd el a tartalmát, ha nem az, akkor meg élvezd a heti adagot. aki már 2 sorozatot néz, az kiváltott heti egy filmet. (előttem az ember, aki 1994 óta veszi fel a vészhelyzet-részeket, hogy megtutdja a 15. évad végén, hogy érdemes-e elkezdenie a sorozatot:)

    "az író sztrájk után újraindított sorozatok mindegyike közönséget veszte"

    feltűnik és ezért kell lelőni őket - de a példa irreleváns, hiszen a terminátor nem a sztrájk után újraindított sorozat, hanem éppen a sztrájk alatt indított, így nem volt semmilyen vetélytársa amikor ment.
  • bm823
    #49
    Szánalom ez az egész. 5 millió néző nem ér annyit, hogy legalább befejezzenek 1 évadot ??? Lassan már nem éri meg elkezdeni nézni egy sorozatot sem, mert félő hogy nem lesz vége. Nem igaz hogy nem tűnik fel nekik, hogy az író sztrájk után újraindított sorozatok mindegyike közönséget vesztett. Az meg hogy nem nézem meg a szökést mert szar a termináror... megalol.
  • Quantumleap
    #48
    A PB szvsz már is így is kamu lett, kár erre fogni.
  • immovable
    #47
    ha nem látta volna, hogy mondhatna róla véleményt, te fikagép? LOL
  • Carbuncle
    #46
    Ha valami nem jó, akkor le vele! -Nincs mese, hiszen egyre nagyobb pénzekért tudjuk megvenni a TV -készüléket, és fizetni a szolgáltatást hozzá.
  • JL666
    #45
    inkább vetítsenek Derricket!!!!!
  • DjDano
    #44
    Nekem semmi bajom a sorozattal, kicsit talán vontatott, nem történik túl sok minden, de a mostani részből is kiderül néhány érdekes dolog
  • winnie
    #43
    igazából nem nekik, sok abba a fázisba sem jut el, de inkább nekik vetítsék, mint a még bambább egyéb népeknek, ahol nem teng túl a sorozatkultúra.
  • chase
    #42
    Pontosan így vagyok vele én is.
  • bmw
    #41
    A Firefly az egy tok jo sorozat pedig, kar erte.
  • bmw
    #40
    Tudod, kinek a papne kinek a ....
  • bmw
    #39
    Hat este van, ezert nezem.
  • NEXUS6
    #38
    Na ja, csinálnak belőle egy pilot filmet, levetítik 150 bamba amcsinak és ha nem jön be akkor kuka.
  • winnie
    #37
    az a durva, hogy rengeteg újat találnak ki, max nem sokat tudsz róla vagy nem rendelik meg sorozatnak.
  • NEXUS6
    #36
    Azért dúrva, hogy nem tudnak semmit kitalálni Sci-fi tekintetében, hanem abból próbálnak megélni, sikert csinálni, amit 20 éve valaki megalkotott (általában valakinek a műve alapján).

    Lásd SW, lásd BSG (ami eredetileg valami SW koppintás szerű volt a tévében), lásd KR stb stb.

    A slidersből permanens háborút csináltak kromagok ellen, a harcolós filmekből meg pszichológiai megaszeánszot (pl BSG is ugye).

    Pedig annyi jó sztori van!
    Az Outer Limits volt szerintem a legjobb sorozat, de azt is már mikor abbahagyták, annak minden egyes részéből külön sorozatot lehetne csinálni!
  • berserk87
    #35
    Amikor régen meghallottam hogy lesz terminátor sorozat, akkor nagyon örültem. Amikor megláttam az első képeket a sorozatból akkor mégjobban várni kezdtem. Rögtön amikor kikerült az első rész, akkor le is szedtük egy barátommal és megnéztük, de ez annyira rossz volt, hogy utánna több mint fél évig vártam, hogy megbírjam nézni a 2. részt. Ez a második rész ugyanolyan rossz mint az előző. Szóval nekem elegem lett a sorozatból még itt a legelején. Két rész alatt nem lehet megítélni egy sorozatot, de engem már annyira idegesített, hogy így elszúrták ezt a Terminátor szériát, hogy én már csak akkor nézném tovább, ha nagyon dícsérnék ezt a sorozatot, de eddig csak rosszat hallottam róla.
  • berserk87
    #34
    "vannak benne gyengébb részek is, de kérdem én melyik sorozatban nem volt?"
    Huh...én eddig csak gyenge részeket láttam a The Sarah Connor Chronicles-ben. Van benne jó is?
    "Nem értem miért fikázzátok... Én a Knight Riderrel kritikusabb lennék"
    Na a másik minősíthetetlen sorozat. Nem értem miért nem állítják le ezeket. Sokkal ötletesebbeket is leszoktak állítani. De még van bőven ilyen gyenge sorozat, bár szerencsére mostanában a nagyon szánalmasakat le veszik a képernyőről pl.: Bionic woman
  • DjDano
    #33
    Nem értem miért fikázzátok... Én a Knight Riderrel kritikusabb lennék, komolyan mondom a 2. rész egyik üldözéses jelenetében annyira látszott, hogy csak az álló kocsi mögé van vetítve a háttér, hogy az már fájt. 25 éve sokkal profibban megoldották ezt... A kocsi felrobbanása no comment, szintiszta ócska számítógépes trükk. Nem tudom mennyi a sorozat költségvetése de elég spórolós lehet. És akkor még nem beszéltünk magáról a történetről és KITT-ről, ami szintén csapnivalóan szar.
  • torcipepe
    #32
    én nem igazán szánok időt sorozat nézésre, vagyis hogy netről szerezzem be, leginkább csak TV-ben nézek. a Prison Break pedig egyszerűen nem tetszik.
  • cobra64
    #31
    Kár lenne érte, mondjuk nem vagyok nagy terminátor rajongó de attól még tettszik ez a sorozat. Igaz vannak benne gyengébb részek is, de kérdem én melyik sorozatban nem volt? Stargateben, houseban, lost vagy éppen a battlestar galacticaban és voltak felejtős részek, de attól még jó volt. Persze vannak/voltak hiányoságai, de attól még élvezhető.
    Lehet persze fikázni, hogy mit keres benne egy t1000, meg a robotok igencsak "érzelegazdagra" sikerültek, mondjuk ez nem éppen nyerte el a tetszésemet. De azért nem lett sz*r az egész. Ha jobban belegondoltok a battlestar galactica sem a hiper-modern technikájával lett olyan sikeres szerintem, mert igencsak "kőkorszaki" eszközök voltak benne.
    Inkább a történet, az akció számított, rádásul a karakterek is ki voltak dolgozva. Akárcsak a 24, lost, szökés és még sorohatnám a többi sikeres alkotást. Ha hasolítani kell valamihez akkor a jerico szintjén van ott is az első évad jól sikerült, de a második?
  • Szefmester
    #30
    amiből filmet kellene csinálni vagy egy pár részes sorozatot, és utána nem nyújtani mint azt szokták. Az a démon a jövőből c. könyv.. zseinális, és ad egy alternatív magyarázatot arra hogy a mindkét megsemmisített terminátor után mégis honnan szereztek be megfelelő chipet..
  • ferceg
    #29
    (csak vicc volt, meg mielott okosjanosok okosjanoskodni kezdenek)
  • ferceg
    #28
    Firefly... Terminator... ugy latszik, ahova Summer beteszi a labat, megbukik :/
  • Silenzio
    #27
    LINK

    A fenti index tanulsága szerint azért elég komoly a szitu. A Jericho-t 0.73-as aránnyal simán leállították. Másik nagy kedvencem, a My name is Earl is veszélyben van. Még jó, hogy nem voltam ott a Firefly bukásánál. Akkor tuti megfogadtam volna, hogy tévésorozatot többet nem nézek. Szánalmas ez az egész. Bezzeg a Dr. House listavezető a Fox-nál, 4 újabb évadra kapott szerződést, holott fokozatosan leépül az egész, és semmiféle karakter- vagy narratív épülésről nincs szó.
  • winnie
    #26
    "Egyik nap azt olvasom hogy xy óriási bukás, másik nap meg hogy ugyanez mekkora siker és hogy már készül a 2. 3. rész is..."

    ez csak téged minősít, hogy rossz helyeket olvasol. (erre kíváncsi lennék, mert azért az ilyesmi dolog egyértelmű, mint ahogy az is, hogy a sorozat nem fog folytatódni, csak kérdés, hogy menetközben áll le, a 13 rész után vagy lesz egy teljes, 22-es évad)
  • assdf
    #25
    Nekem tetszik a sorozat. A "robot" érzelmi szála is. Főképp hogy szinte az összes hasonló témájú filmnél az szokott lenni a fő katarzis, amikor az adott feladatra programozott robot úgymond "meggondolja" magát és pl. mégsem öli meg a célszemélyt mert megtanul gondolkodni.

    A másik meg:
    "A hírek szerint, miközben a készítők jelenleg a 12. részt forgatják, a Fox csatorna azon gondolkodik, hogy tisztelettel megkéri a stábot, hagyják abba a forgatást és menjenek isten hírével"

    Na igen, ezek szoktak azok a "hirek" lenni amik egymás után szoktak megjelenni egymásnak tök ellentmondó tartalommal. Egyik nap azt olvasom hogy xy óriási bukás, másik nap meg hogy ugyanez mekkora siker és hogy már készül a 2. 3. rész is...
    Olyan ez mint amikor a sztár "közeli" barátai nyilatkoznak a sajtónak hogy xy mekkora nagy szemétláda...képzelem milyen jó kis "közeli" ismerősök lehetnek.



  • sandor8206
    #24
    amúgy nézem én is a sorozatot, nem vagyok rajongó! De kit zavar, hogy milyen a minősége, akinek tetszik nézze egészségére, akinek meg nem az ne nézze! Sose értettem az ilyen megjegyzéseket, hogy minek ez, inkább nem kellett volna stb. Sok film nekem se tetszik, azt legfeljebb nem nézem