42
  • Dragonkiller
    Mivel sokaknak a Crysis, másoknak a Crysis Warhead tetszett inkább, én elmondanám, hogy nekem mindkettő nagyon tetszett. (Kivétel talán a Crysis-ben a hegy belseje (gravitáció nélkül), ott örültem mikor végre kijutottam.)

Azt hittem a Warhead folytatás lesz és arról szól, hogy mi történik, amikor Prophet-ért visszamennek a szigetre. Aztán csalódottan láttam, hogy a Warhead egy mellékszál, Psycho főszereplésével. Ettől függetlenül nem volt rossz játék.

De közben megjelent a Crysis 2, ami viszont nem ott indul, ahol az első rész véget ér. Igaz ezt még nem játszottam végig (az elején vagyok), de nem értem, hogy miért ellenségesek a hazaiak... Talán majd kiderül.
  • darkerlomy
    Hát én meg a warhead-et szeretem jobban mint a crysis-t de egyébként ha számokban kéne leírnom akkor:
    CRYSIS:99999999999999999999999999999999999999999999999999999999
    Crysis Warhead: 99999999999999999999999999999999999999999999999999999999991 szval :D de azt el kell ismerni hogy magyarok talán legnagyobb játékiparbeli alkotása és hogy az első részben is voltak magyar grafikusok.
  • Anonnim
    Kik a szinkronhangok????
  • seriousrainbow
    apropó mikor az első rész debütálása után pár hónappal 1 cikkben olvastam, hogy a crytek nem folytatja a crysist mert mindenki letölti, 1szerűen sirva fakadtam :D.
    Pont a legjobb résznél zúdul be a sosem várt stáblista
  • seriousrainbow
    ow tök 8 én a warheadet soroltam 2.nak :)
  • HöfEE
    Hogy kicsit témához is hozzászóljak nekem a sima Crysis jobban tetszett mint a warhead, mivel ennek tényleg nem volt sok sztorija, aki nem játszott az eredetivel nem is tudom, hogy érthette meg, pl hogy miért fagy le a sziget. Nekem a warhead csak egy sima lövölde volt, folyamatosan nagy csapatokban jön az ellenség, már olyan serious sam érzésem volt néha. Ezzel szemben a sima crysisban az volt jó, hogy sokat lehetett kommandózni, egyenként leszedegetni az embereket, kábítólövedéket is csak ritkán tudtam itt használni. Szal pár órára jó móka de nem nagy szám. Várom a CRysis 2-t.
  • HöfEE
    A harmadik rész szerintem senki se tudja hol fog kezdődni mivel a második rész sem jelent még meg :D
  • seriousrainbow
    hi all!!
    én viszont atom crysis-fan vagyok, megvan a zenei albuma meg minden csak a rohadt erős vas hiányzik :S. minden minimumon ment és így is beszartam mikor plazmán faterommal nyomtuk! apropó a 3. rész nem ott kezdődik ahol az 1. befejeződött? mikor látjuk főhősünket a csajjal 1ütt a szigetre menni :)- kedvencem a játékban az volt mikor menekültem 4 katona elől és berohantam 1 faluban 1 kis sötét házba. Mikor hallolttam h jönnek és visszanéztem és beszartam milyen király volt h ami kint volt full fehér volt, mint mikor hunyorogsz mikor világosba nézel, és a katona körvonala látszódott az ajtóban... jah, és szépen "visszaállt" a szemed a világosra, a szoba full sötét lett... Aztán bevágtak 1 gránátot és az egész ház összeomlott és füst volt... Azt hittem ilyen nem létezik :)
  • koschwarz
    nem vagyok a crysis fan, de ezt én sem értettem. kétségtelenül a legjobbak közzt van a grafikája, tehát muszáj, hogy 5*-ot kapjon.
  • chuky123
    Far cry 2 leszek kiváncsi
  • Stefling
    nem volt rossz a kieg. csak azt sajnálom hiogy rövid volt..
  • Lame
    A grafikanal a 4* az mi? LOL?
    Egy 50-es full HD plazman jatszottam 1080-ba az elozo reszt es hat beszaras jol nezett ki. Most, ha ez allitolag meg szebb akkor tenyleg nem ertem a 4*-ot.
    Egy jatekot nem lattam azota ami ilyen jol nezett volna ki.
  • BaliBoy
    Azért azt tegyük hozzá, hogy már egy ideje nem lehetett hallani a folytatásról.
  • elitehun
    mustang93: lesz következő crysis. mivel trilógia lesz :D
  • dronkZero
    "Tényleg szép grafika, viszont a fizika már annyira nem tökéletes. Főleg az embereknél figyelhető meg. Vagy csak egyszerűen B kategóriás túlzás, hogy a lövésektől csak úgy repkednek az emberek mint egy 3 kilós tárgy. Nagyon ballon hatásuk van. Egy shotgun lövéstől meg még bukfencet is vetnek. Nagyon rontja a realitás érzését, pláne ilyen szép grafika mellett."

Van egy csúszka a beállításoknál, asszem "fegyver inercia"-ra van ferdítve a magyar változatban, ha azt lehúzod minimumra, akkor szinte csak összeesnek, nem nagyon repülnek el. Én is utálom az ilyet, úgyhogy nagyon örültem, hogy állítható.
  • mustang93
    Nagyon jó az új Crysis megvagyok vele élegedve,a szikron nagyon jó lett még jobb mint a witcherré de a játékélménnyel és a gépigénnyel negativott értek.
    Ugyanazz az unalmas játékmenet,a grafika tégleg sokkat változzot hisz a gyengébb gépeken minimum grafikon elfut,de a maximum grafikához még mindig kemény vas kell.
    Reméljük ha lesz következő Crysis akkor ahoz nem ugyanolyan gépigényt fognak adni hanem egy kisebbet reméljük.De atttól még jónak tartóm hisz magyarok fejlesztették és erre büszkének kell lennünk.
  • zola2000
    Netet nem, inkább wiin multizok... pl ezért kell majd a call of duty 5 is wiire, és nem x360ra.
  • zola2000
    De, 4 játékot vettem meg eddig eredtibe is...
  • Balumann
    Meg netet.
  • Narxis
    Nem vettél hozzá játékokat? :D
  • wednes
    Csinált azért párszor hülyeséget az MI. Volt, hogy minden ok nélkül egymásnak rohantak a katonák. Máskor mikor lecsaptam rájuk, majd eltűntem egy kupacba gyűltek szorosan, de annyira szorosra mint egy tömött buszon. 1 gránát elég volt 8 katonára.

Tetszett a játék. pörgős volt és hangulatos. DX9-be sokkal gyorsabb ugyan azon látvány mellett. Alap Crysisnak csak demoját próbáltam, de már azt is untam. Úgyhogy az szerintem ki is fog maradni.

Tényleg szép grafika, viszont a fizika már annyira nem tökéletes. Főleg az embereknél figyelhető meg. Vagy csak egyszerűen B kategóriás túlzás, hogy a lövésektől csak úgy repkednek az emberek mint egy 3 kilós tárgy. Nagyon ballon hatásuk van. Egy shotgun lövéstől meg még bukfencet is vetnek. Nagyon rontja a realitás érzését, pláne ilyen szép grafika mellett.
  • Fbn Lx
    "Nvidia 8800GTS 640MB vagy ATI 2900XT 512MB"

csak szerintem nem egy kategória ez a két kártya?
  • Balumann
    Ez is igaz, de mivel nem volt fedezék és már csak egyedül volt, így olyan mintha nekem kiabálta volna oda, hogy most mennyek megölhetem nyugodtan :D
  • wedge31
    Szerintem ha fedezékben van minek kérné hogy fedezék az a logikus ha akkor kéri amikor nincs fedezékben.
  • Balumann
    A hangokon időnként felnevettem, mikor 10 méterre középen fedezé nélkül elkezdi ordítani hogy kifogyott a táraaaam és újratölt (jah egyedül volt!). Erre azért figyelhetnének a készítők, eléggé el tudja rontani az AI -t :D Mert ha fedezékbe van és társaknak mondja hogy fedezzék az még oké, de így :D
  • Balumann
    A cikkel nagyrészt egyet értek. Az első rész nagyon nem tetszett, ez viszont nagyon! Tényleg sokkal akciódúsabb, "filmszerűbb", ha csak menni kell és nincs ellenség akkor is szövegelnek (ráadásul szinkronnal még hangulatosabb). Aztán végre volt elég lőszer (alapban is, és automatikusan felvette a fegyverekből is), de hamarabb meg haltak az ellenségek is. Emellett az ellenség reakciói is jobbak lettek, de ez lehet csak az összhatás miatt tűnt így.

A grafikával kapcsolatban, nálam sokkal jobban nézett ki ez a Warhead. Míg az első rész állandóan megakadt valamiért és időnként 5-10 fps különbség is jelentkezett a különböző helyzetekben (még low -on is beakadt időnként amikor úgy játszottam!)), itt stabilan megvolt medium - 1-2 dolog high-on) 30 fps felett, még utolsó pályán is. Élvezet volt így játszani, ráadásul nagyon szép grafikával és hatásokkal!).

Úgyhogy én is csak azt tudom mondani. Mérföldekkel jobb lett a Warhead, számomra 1x élvezettel végigjátszható volt (az első részt 4-5 pálya után abbahagytam). És megvolt az 5 óra játék idő is (easy-n).

Hozzáteszem, nem vagyok az ilyen játékok kedvelője, Armed Assaultot, GRAW 2-t továbbra is jobban "értékelem" és szeretem. De szóval azt kell mondjam, ez a rész tetszett!
  • Tinman #16
    Egyetértek.

Állandóan azon vannak, hogy bekerítsenek... erős tűz esetén fedezéket keresnek, sőt még hasra is dobják magukat.
    Sokszor retratelnek, ha csak 1-2 ember maradt.

Ha kidől egy emberük a géppuskafészekből, akkor igyekeznek pótolni.

Tankban ülve nagyon ügyesek, rendesen megszorongattak normalon, sőt többször azt sem tudtam honnan lőttek és már haltam is meg.
  • Tinman #15
    Ehhh... most látom csak, hogy egyes fejezetenként méri a játékidőt. Sorry.
  • dronkZero
    Viszont tényleg nem ért a kolléga az MI-hez. Már nem ott tartunk, hogy az útvonalkeresés lenne az egyetlen feladata az MI-nek, az még a Doomban volt újdonság.

Azt mondja: "hogy fedezéket nem keresve,"

Hát de basszus, az nem elég, hogy néha meg használják a fedezéket? Majdnem minden fedezékre hat a fizika, az egész világ teljesen dinamikus, mégis be tudnak állni a dolgok mögé úgy, hogy ne látszódjanak ki. Mozgó autót használnak fedezékként néha!
    Emellett látnak, hallanak(iiletve hangtompító esetén nem hallanak), láthatatlan módban észreveszik ha basztatjuk a növényzetet, emlékeznek rá, utoljára hol láttak, és azt a pozíciót lövik és próbálják megkerülni.
    A nanoruhások közelről megpróbálnak leütni erő módban.
    És ezek még csak a koreaiak voltak.

Megkockáztatom, hogy a legjobb MI-t láthattuk, ami eddig valaha játékba került.
  • dronkZero
    Nekem is jobban bejött az első rész egyébként.
  • Tinman #12
    Minden aprólékosan felfedeztem, mégis a játékkal töltött idő 1 óra 3 perc volt.
    Gáz-e? Az.

Amúgy kb. 4.5 óra volt a teljes végigvitel és szerintem rosszabb, volt mint az alapjáték. Nekem ez túl lineáris volt, ott sokkal nagyobb volt a szabadság és sokkal változatosabb is volt.
  • Aldaryn
    Bakker... négy csillag a garfikára, mert erős vas kell alá? Ezt soha a pitlibe nem fogom megérteni. Nem optimalizált játékot szeretne valaki látni? Nos, vegyen elő mondjuk egy Vampire Bloodlines-t (pedig ott aztán az engine adott volt, nem is akármilyen...) Olyan mennyiségű számítás van egy framere felpakolva, hogy emelem a kalapomat a fejlesztők előtt, hogy ezt így bírja a rendszer. Olyan dolgokat számol realtime, amit jelenleg a piacon más engine így együtt nem. Nem beszélve a skálázhatóságról. Egy geforce8600GT kártyán toltam végig mindkét részt, és azt kell mondjam, még így is szebb volt, mint sok más amivel az utóbbi időben játszottam. (például Bioshock, pedig az sem randa)

Roppant idegesítő, hogy ezt a technikai remeket azért szapulják sokan, mert nem elég izmos hozzá a gépük, hogy 2Kban minden maxra tolva produkálja a 200fps-t. Ennyi erővel azok a programok is szarok, amiket mi használunk, mert tizenhat processzoron egy framet tolnak le egy óra alatt... Ehh.
  • neoG
    [OFF]igazad van:virágozzék a warez[OFF]
  • lac111
    Én azért az MI nem húztam volna le ennyire...
    Okosodtak mind a katonák(miért lenne idióta taktika a lerohanás?), mind pedig az Idegenek. Nem is értem miért hagyta ki a cikkíró, hogy mennyit változott az Alienek elleni küzdelem hangulata. Sokkal változatosabb, ők is taktikáznak, és megjelennek új fajták is.
  • zola2000
    Aztán ne csodálkozz, hogy crytek azt nyilatkozza, hogy a későbbi játékainak elsősorban a ps4/xbox3, és ha elég erős lesz, akkor talán a wii2 lesz...
  • zola2000
    Tőlem egyszer szívott el 55 ezer forintot, azóta egy fillért sem...
  • Dark Angel 666
    remek játéknak tűnik már szedem is
  • Rexhawk
    akkor pénzszívó márka lenne
    amugy irták a cikkben, hogy a warhead PC-exkluzív :
    Cevat Yerli egy interjújában egyértelművé tette, hogy a Crysis Warhead lesz az utolsó PC-exkluzív címük, utána kizárólag multiplatform játékokat hajlandók készíteni.
  • Narxis
    Jaja. Tökéletesen elszívja a pénzed.
  • wedge31
    Xbox ? az mi valami porszivó márka ?