Google Chrome - elmaradt a gyors siker

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Penge4
Szeptemben 1.-én még én sem gondoltam, hogy lesz olyan böngészõ, amire szívesen lecserélem az Operát, ha pár számomra szükséges feature megoldható lesz benne.

Más ami egy átlagusernek megfelel és más a poweruserek igénye.
A Chrome meg hozott pár igen fontos újítást, amivel méltán nevezhetõ a jövõ böngészõjének. Nem fikázom én a Firefoxot, de tény, hogy a XUL programnyelvvel és Gecko motorral maximum csak az utolsót préselik ki belõle, hogy valamelyest felvegye a versenyt a Chrome-mal.

Továbbá engem nem érdekel, hogy 0,4 vagy 0,6 sec alatt tölti be a JavaScriptet a tracemonkey, ha hosszú használat után ugyanúgy belassul a böngészõ, a kiterjesztések miatt instabillá válik, lassul, akadnak egymással és az indulási idõ 1-2 másodperctõl tovább tart.

Szóval van akinek elég sok böngészõ van már a piacon és van aki értékeli az újításokat.

Sok embernek a VLC is kielégíti az igényeit. Szerintem meg a KMPlayer az egyetlen valamire való lejátszó, amit sajnos csigaléptekben fejlesztenek.

De ez fordítottan is igaz. Nekem például az MSPaint is kielégíti a rajzolási igényeimet, van akinek PhotoShop CS3 kell hozzá.

Ezzel csak azt akartam példázni, hogy erõsen szubjektív ilyesmit kijelenteni, hogy "túl sok már így is a nagyon jó, mindent tudó ... a piacon"

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

vajon kiki
Biztos jó ez a Chrome , de sajna egy kicsit megkéstek vele... túl sok már így is a nagyon jó, mindent tudó böngészõ a piacon.. az embereknek nincs szüksége még egyre, leginkább csak egyre volna szükség, ami viszont tényleg nagyon jó !

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

finaltrekker
Ezért nem is használom böngészésre, csak tesztelésre.

www..KALOZOK.com

SRware Iron tulajdonképpen egy gúgli króm, csak a németek kiszedtek belõle nagyjából mindent, aminek eljár a szája a gúgli felé. nincs azonosítás, nincs hibajelentés ha szétfagy, nincs auto-update..
#32 - milyen az az egyre gusztustalanabbul csicsázott ff? van elõre nyíl, meg hátra, pár ikon, és slussz. használok 4 kiterjesztést és nekem jó. és van aki rühelli, hogy keres a látogatott címek közt, van akinek meg nagyon tetszik. nekem speciel nagyon tetszik, mert akkor is megtalálok egy régebbi oldalt, ha csak arra emlékszek mit írt ki a tab tetejére. nem muszáj használni, van egy rakat másik böngészõ.

\"The voices are back... Excellent.\"

finaltrekker
Azt is hozzá tenném, hogy az ff-et csak egyre többen használják, nem pedig egyre népszerûbb. Ezt bizonyítja az, hogy a friss ff verziókat csak elenyészõ réteg használja, míg sokan régebbi változatokat. Erre az a magyarázat, hogy pl. egy munkahelyen vagy iskolában az ff központilag van telepítve mse helyett és csak a rendszergazda frissítheti, a userek pedig kényszerbõl használják az egyre gusztustalanabbul kicsicsázott tüzes rókát.

www..KALOZOK.com

finaltrekker
Baromság! A portálrendszerek több mint 90%-ka rosszúl ismeri fel a Google Chrome-ot,Safari v525.13-ként azonosítja. Ez a magyarázat arra, hogy a Chrome látszólag alul teljesített, míg a Safari minden ok nélkül népszerû lett, pont a Chrome megjelenésének idején. Ezt szerintem minden webmester vagy bárki, aki csak hobbi szinten programoz webes felületen tudja. Na most ha ilyen nagy hiba van a ebben statisztikában, akkor szerintem az egészet le lehet húzni a klotyón.

Mellesleg, aki nem hiszi járjon utána vagy mondja, hogy hazudok és éljen tudatlanságban.

www..KALOZOK.com

NEXUS6
"Egyébként akinek nem indul el, vagy lefagy azok nézzenek szét a gépükön, vírusirtás, registry takarítás, újratelepítés...stb"

Ezt teljes mértékig aláírom. A hétvégén én is kaptam egy jó kis koktélt malware "alkalmazásokból", hogy csak pislogtam. Volt ott minden, a Chrome pedig úgy fagyott, hogy még a rendszert is vitte magával.
Hát azt hittem az életben nem fog többet felállni és jöhet a gyalu. De aztán egész jól helyreráztam.😉

Amúgy cseles volt a kicsike, mert egy mp3 fájl nem indult, hanem kiírta a mediaplayer, hogy tölt hozzzá kodeket, ok. Windóz logót is látom közben, szal egybõl okézok mindent. A rendszer meg 1 percen belül fejreáll.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nálam sincsen semmi gond a Crommal. Sõt nálam is gyorsabb mint az FF. Én is ajánlom mindenkinek!
Penge4
"egy ilyen adatlopó böngészõ nekem nem kell"

Te ugye még mindig barlangban laksz? <#eplus2> Ennek már másnap nem volt hírértéke, de 1 hónap után már nagyon ciki, ha valaki ennyire buta tájékozatlan...<#nyes><#hehe>

"Egyébként már folyamatban van Mozzilláéknál egy Javascript megoldás tesztelése, amivel 3x gyorsabb sebességet értek el, mint amire az agyondicsért Google Chrome képes 😊)"

Hiszem, ha látom. Mozilláéknál sokminden folyamatban van, a Firefox lassan már a rákot is gyógyítani fogja, csak valahogy én nem veszem észre ezeket a dolgokat, ahogy a Firefox 3-nál sem. A memóriafogyasztás valóban csökkent. A CPU rovására. És a program indulása/mûködése továbbra is ugyanolyan lassú. A kiterjesztések kezelését is átdolgozták. Valóban. Ezentúl programon belül is tudok keresni. De továbbra is kénytelen vagyok néha az addons.mozilla.org-ra felmenni, mert még mindig vannak olyan kiterjesztések, amik nem kompatibilisek a 3.0-val, ezért nem listázza ki õket, csak ott. És még sorolhatnám reggelig...

Egyébként akinek nem indul el, vagy lefagy azok nézzenek szét a gépükön, vírusirtás, registry takarítás, újratelepítés...stb. De ez ugyanúgy érvényes azokra is, akiknek a Firefox, Opera, Safari vagy bármi más nem indul el, vagy olyan hibákat produkál, amit másnál nem. Na meg a szoftverkörnyezetre sem árt néha odafigyelni.

"like ff-3 , ez lehet h csak nalam van"

Nem. Én egy idõben tanítgattam SuperFetch-el a tesztrendszeren (hogy semmi más még véletlenül se kavarjon be), sikerült elérnem olyan 5-6 másodperces melegindítást és 7-8 másodperces hidegindítást. 😄

"olyan oldalaknál hajlamos a fagyásra, ahol flash van"

Már javítva van a legújabb elõzetesben. Az elõzetes is elég stabil, az egyetlen ismert hiba, hogy ha több tabon is letöltesz, akkor a letöltési sávot nem tudod bezárni, csak ha Ctrl+B kombinációval megnyitod, majd újra bezárod (vagy ha nálad meg van nyitva, akkor fordítva) a könyvjelzõ sávot.

"rosszúl megírt js beolvasásánal bizotsan összeomlik (FF nem)"

Írnál rá példaoldalt? Komolyan érdekelne.

"Örülök, hogy vannak itt olyan emberek, akik firefox meg linux kernel forráskódot böngésznek állandóan meg a windowsos fájlokból disassemblerrel visszafordított asm kódot olvasgatják csak hogy leleplezzék a nagy összeesküvést."

Nálad a pont!

"Nekem egy olyan bongeszot mondjatok, ami w3c specifikusan jeleniti meg a html js es css kodot."

CSS3-ban jelenleg az Opera áll a legjobban, az Acid3-at meg már 100%-ra teljesíti a legújabb Chromium, kivéve a "Linktest failed" feliratot, ami nem tudom mit jelent.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Nevetséges az egész felmérés. Ez egy kaliforniai cég, ami ugye az amerikai forgalmat nézi, tehát nem az egész világra érvényes a statisztikájuk. Amúgy én érzek itt is egy kis apple anyagi ösztönzést, mert szerintem nincs ekkora részededése a safarinak. Ha az ember szeretné mélyrehatóbban átnézni a statisztikát, és szûrni a lehetséges szempontok alapján, akkor szembesül a nyerészkedõ <#kocsog> cég mentalitásával: fizess paraszt, ha már le akarsz buktatni, hogy mekkorát hazudtunk.
coolpet
Erdekes allasponton vagytok 😊
FF felhasznalo vagyok az elso betatol fogva, ie meg mindig azt kerdezi mikor elinditom hogy szemelyes bealitasok mentese 😊 kb 1 ev alatt 2x volt inditva, akkor is weblapmegjelenesellenorzes miatt 😊
Nekem egy olyan bongeszot mondjatok, ami w3c specifikusan jeleniti meg a html js es css kodot. Ebben az FF sem a legprofibb 😊
A js sebessegrol meg annyit (akar chrome akar ff), hogy cegnel egy szinte full jsen alapulo weblap textareajaba gepelve 1 mp alatt 2 karaktert ir ki, beirok 2 sort es varok fel percet amig vegez a beirassal 😊 Nemrossz az ha optimalizalnak. Ja es a PC egy 2Ghz cerka 512 rammal 😊
Udv Coolpet

Battletag: coolpet#2467

Örülök, hogy vannak itt olyan emberek, akik firefox meg linux kernel forráskódot böngésznek állandóan meg a windowsos fájlokból disassemblerrel visszafordított asm kódot olvasgatják csak hogy leleplezzék a nagy összeesküvést.

most min röhögsz? Tényleg szinte minden lopja az adatainkat (fõleg a Microsoft, de ezt most hadjuk 😉)
Chrome, spicli funkciók nélkül: Iron

Hát, természetessen én Google párti vagyok a keresõpiacon... de a Chrome nálam is csak akkor van megnyitva, amikor épp weboldalt fejlesztek és megnézem benne, hogy minden a helyén van vagy sem.

Ami miatt nem használom:

1. olyan oldalaknál hajlamos a fagyásra, ahol flash van
2. rosszúl megírt js beolvasásánal bizotsan összeomlik (FF nem)
"szinte minden bongeszo, szoftver, OPrendszer lopja az adatainkat"
lol😄SADSDAsda

Túl van hypeolva amugy ez a chrome, bar nem is csodálkozok rajta, a google azt hypeol túl amit akar. Kb nagyobb hatalma van mint az összes tv adónak együttvéve. Az igazság viszont az, hogy ez a chrome még viccnek is rossz, a firefoxhoz képest.

A megjelenese napjatol hasznalom. Nekem nem fagyott meg egyszer sem. Nem mondom h ez a legjobb bongeszo, nekem nagyon tetszik. Pont olyan okok miatt amiket egyesek hibanak tartanak. Nalam mar a design viszi a palmat. Semmi felesleges nincs rajta. Ha bongeszek az oldalt szeretnek latni nem a toolbarokat, plugineket, meg apjafule minden marhasagot. Engem nem erdekel ha a javascript 0.05 avagy 0.06 sec alatt futtatja le az oldalt, de ha a bongeszo 15 vagy tobb masodperc alatt indul az mar gaz (like ff-3 , ez lehet h csak nalam van)! Adatlopas? Nem akarok senkit elkeseriteni de manapsag szinte minden bongeszo, szoftver, OPrendszer lopja az adatainkat. Es ha ezeket mind kikeruljuk ott vannak meg a kozossegi site-ok ahol szabadakaratunkbol adjuk meg a legszemelyesebb adatainkat.
DjDano
A gyorsaság az egyetlen ami mellette szól, a FF3-mal összehasonlítani sértés a Firefoxra nézve.

Egyébként már folyamatban van Mozzilláéknál egy Javascript megoldás tesztelése, amivel 3x gyorsabb sebességet értek el, mint amire az agyondicsért Google Chrome képes 😊)

Safari? Szörnyû!
kicsit fölösleges azért egy tesztverziós böngészõtõl azt várni hogy felborítja az arányokat. egy megszokott és/vagy pluginekkel finomhangolt böngészõrõl nem olyan könnyû átváltani, nagyon sokan csak kipróbálták, aztán majd visszatérnek rá ha megtalálnak benne vagy hozzá mindent ami nekik fontos.

Basic
Sztem a Chrome egy nagyon jó böngészõ lesz. Már próbálgattam, és teljesen meg voltam vele elégedve, de ennek ellenére még mindig Firefoxot használok, de amint kijön a Chrome teljes verziója, áttérek rá. És aki eddig lemondta, az vegye figyelembe, hogy ez még csak a béta verzió, és gondolja át a véleményét.

Én nem akarok senkit megbántani de nagyából 3 órája használom a chrome-ot és eddig semmi kivetni valót nem találok benne. Én csak szimplán netezek és böngészek a chrome-al de eddig semmi hiba nem jelentkezett. Nem lassú, nem fagyott be. És nekem bejön hogy nincs agyonra túlbonyolítva. Sztem nagyon jó kis böngészõ lesz ez. Ha kijön a normális verzió akkor valószinû áttérek firefoxról erre, mert nagyon bejövõs.
Jó! Akkor holnap szólok is a fiúknak, hogy álljanak le a fejlesztéssel. Magadnál vagy? Ez olyan hülye kérdés volt, mint a "Minek van 5 féle szalámi a boltban?". A válaszra remélem rájöttél magadtól.
jó böngészõ lesz, ha megoldják a Flash-es problémákat(pl.: akadnak a videómegosztós videók)
Szerintem nem kell ennyi böngészõ a piacra... az egy dolog, hogy mindegyik jól megy... de az egyik se sokkal jobb mint a másik.

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

lck
Meg õrülök hogy nincs benne simított görgetés - ez annyira zavar hogy ezért nem is használom.
Dark Angel 666
egy ilyen adatlopó böngészõ nekem nem kell <#levele>

birdo
teljesen bejött

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Palinko
nem tudom szerintem a firefoxnak vagy az operának nincs és nagyon sokáig nem is lesz, nem is kell rendes ellenfél.
fapados

BiG G
konkrétan nincsen gyorsabb böngészõ nála jelenleg. jobb van, meg szebb is.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Nem volt vele gondom, de tény, hogy még erõsen béta (a készítõk sem ajánlják még állandó használatra)
A Firefoxnak is kellett pár verzió míg beérett 😊 ennél sincs ez másképp... az elemzõk meg idióták.. nem tudom mire számítottak.. csak azért meg Google termék...

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Shodan
Szörnyen lassú... magadnál vagy<#guluszem1>, amióta kijött ezt használom. Nincs nála gyorsabb.

A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?

pepe792
Nekem nincs vele semmi gondom, es nalam raadasul gyors is.

HöfEE
Nekem el sem indul 😄 Ennyi.

Nekem egyáltalán nem tetszik. Nem csak a kinézetével van bajom, de a gyorsaságával is. Szörnyen lassú.