3952
  • LoSA
    Meg kérdezhetem, hogy te hogyan frissítesz? (én nagyon kezdő vagyok, de nagyon régi szoftver van rajta, ezért szeretném frissíteni!)
  • HTS s3rg1nh00
    nekem azok sem vesznek el frissítéskor...
  • LoSA
    Srácok, SMS-eket hogyan lehet lementeni? Mert lassan majd frissíteni szeretném a szoftvert, de az SMSeket meg szeretném tartani!
  • HTS s3rg1nh00
    nekem semmi nem veszik el,és a beállítások is megmaradnak(wifiről szoktam,de szinte 100,hogy kábelesnél is ilyen)
  • hentesferi
    Köszi megint , értem akkor már :)

igen azt megfigyeltem , hogy nekem is kijelezte mennyivel megyek... :) még azt figyeltem meg benne , hogy nagyjából ismertem az utat , de azért bekapcsoltam a GPS-ét is , és sokszor nem azt az utat választottam amit jelzett , hanem másikat , de akkor is folyamatosan frissítette magát , és jelezte , hogy a másik útvonallal amit választottam az adott célhoz hogy jutok el :) <-- nah most ez lehet nehéz volt kicsit :D

am gondolkozom rajta , hogy frissítem a szoftverét , nekem még teljesen az alap van... és azt is megfigyeltem , hogy magába a telefonba is lehet frissíteni , de a frissítés mivel jár ? mert a régebbi Nokia 6125ömet ha frissítettem , akkor letörölt mindent , és mindent visszaállított a gyári beállításokra ... még szerencse , hogy a memóriakártyát kivettem akkor , mert azt meg nem tudtam volna utána használni... :)
  • morcosqtya
    :-)
    azt nem tudom, nekem lesz e velük bajom, vannak régebbi mp3-aim is.. majd meglátjuk...
    az N70 eddig látott mindönt...
  • HTS s3rg1nh00
    túl régi volt valszeg,vagy régi volt a kódolása...én 8 gigát simán megtöltöttem olyanokkal amikkel semmi gáz nem volt,csak pár őskövület Queen-nel gyűlt meg a baja,de leszedtem őket újra(pszt!) és azok már simán látszanak zenelejátszóban is:)
  • morcosqtya
    ?
  • HTS s3rg1nh00
  • morcosqtya
    hát remélem nem, mert ideges leszek.
    16GB-ot szándékozok rajta mp3-akkal benépesíteni...
  • ForzaInter
    nekem ezt a 6120c-m csinálja néha, másolok rá uj számokat erre párat nem jelenít meg, ugy látszik ez vmi nokia hiba:D
  • HTS s3rg1nh00
    néhányszor előfordult már velem is,valszeg túl régiek voltak az mp3-ak amiket próbáltam,és fájlkezelőből lejátszotta,de a zenelejátszó nem látta
  • devilk
    SZiasztok!

A következő a problémám. Ráraktam zenét a telómra és a zenelejátszóban a frissités nem frissít semmit. Úgy értem, hogy kiírja, de nem frissiti nagyon hosszú ideig, nem rakja be az új számokat. ez nem vcolt eddig. mi a baj? köszönöm a segítséget.
  • morcosqtya
    Nokia bemutatóteremben 80 körül árazzák, vodkánál 59900, photo hallnál függetlenül 70ezer.

Én 2 évre veszek telefont és a kártyafüggetlenség kisebb szempont nálam mint a garancia érvényesítés, javítás, és az értékesítő pont elérhetősége. Tudnék én is 50-ért újat, függetlent, de nem mindegy hogy garanciális ügyben el kell utaznom pestre elbaszni ezzel 1 napot, majd még egyet amikor visszahozom, illetve egy olyan szuttyom maffiózó, szürkeimportos, morálisan ingoványos kereskedőhöz kell menni pofázni aki elküld a picsába, baszik segíteni, és még át is ver esetleg VAGY lemenni a sarokra a Vodához, húzni sorszámot és KÖTELESEK felvenni a garanciaigényemet, továbbá nem is nagyon kötekednek mert ugye az ügyfél "szent", illetve elő van nekik írva 600 oldalas könyvben még az is hogy milyen szavakat használhatnak beszélgetés közben és milyen gyakran pisloghatnak...

Fw: szerintem a vodánál is 21-es. A minap bementem és megkérdeztem, csak lestek... hogy mi vaaan?

GPS nem igazán szempont nálam mert gyalog vagyok mint az állatok, de hamár van benne kipróbálnám, mert nem rossz az ha a városban el kell jutnom valami idegen utcába, stb..

Omnia más azért. Jól néz ki a menü (de kisebb a kijelző felbontása), minőségibb anyaghasználat és jó nagy készülék, masszív, tartós érzete van, mindazonáltal ha neked fontos a zenelejátszó használhatósága is akkor az Omnia nem a Te választásod lesz, mert azt bizony nagyon elkúrták benne...
    Aksi jobban bírja a 5800-ban.
    És becsúsztatható a stylus, míg az omniánál kivül lifeg, ha zsebbe rakod, összekarcolhatod vele a kijelzőt...
    Egyik telefon sem tökéletes, azt kell megnézni hogy adott típus hibáival és előnyeivel meg tudsz-e elégedni, végeredményben, melyik lesz a Te optimális alternatívád...
  • GX25
    A Nokia idáig valóban nem igazán tudott válaszolni az iPhone-ra. Talán most az N900-al.

Ha 5800-t akarsz venni, szerintem nézd meg, hogy a Nokia boltba mennyi, mert amikor én vettem (augusztusba) akkor a T-nél volt 86e dominóba a Nokiába pedig 77e. És így, hogy független fel lehet rá rakni a legújabb fw-t a T-nél pedig még mindig csak a 21-es van (a vodánál nem tudom melyik a legfrissebb)

Ha ilyen árkategóriába gondolkodsz akkor szerintem 5800, mint írtam nekem egyedül a GPS a csalódás talán ebbe jobb az i900, de szerintem a Symbian sokkal személyre szabhatóbb mint a WinMo.
  • morcosqtya
    az androidot mindenki dicséri, nagyon rugalmas és stabil. És a felülete gyönyörű, főleg egy jó kijelzőn...

Én a Nokiától szeretném elvárni azt hogy tartsa az elmúlt 10 évben megszerzett pozícióját a piacon, mind részesedésben, mind presztizsben, és technológiai szintben, és ne az iPhone után loholásból álljon a technikai fejlesztés hanem igenis legyenek pionírok, elől járjanak, ne csak görcsösen kapaszkodjanak a többiek nyomába...

Csalódás hogy a prémium szegmensben az iPhone 3GS -re / Samsung i8910 Omnia HD-ra egy olyan N97-el reagálnak ami alulmúlja mindkét vetélytárs csúcsmodelljét... szoftveresen és kialakításban, vasban, és akkumulátoridőben...

Youre doin it wrong way, Nokia...
    De még reménykedünk...
  • GX25
    Nekem is 5800-m van. De már egy kicsit megbántam, hogy nem Samsung i900 Omniát vettem. Nekem a legnagyobb csalódás az 5800-ba a GPS, elég nehezen talál jelet. Mondjuk ez is érdekes mert van aki meg azt mondja, hogy neki hamar talál.

Ami viszont tetszik az a Symbian rendszer. Ezért is döntöttem az 5800 mellett mert az Omnia WinMO rendszere számomra nagyon idegen volt, most mégis inkább azt mondom azt venném.
    Remélem, tényleg lesz új Symbian rendszer amit fel rakhatunk majd az 5800-ra, valamint az új 40-es fw-t is várom, már ha tényleg lesz.

Egy ideig nem fogok telefont cserélni de a következő telefonom szerintem Androidos lesz a HTC nagyon ért ehez a rendszerhez, kihoznak belőle mindent.
  • HTS s3rg1nh00
    csak annyi,hogy 7 napig navigál hanggal,utána csak követ
    de én is mentem vele úgy pestre,hogy haver navigált vele,elmentette a címet,aztán az autópályán még azt is írta,hogy 117-el megyünk:)
    persze gyorsan kidobott,hogy nincs vásárolva licensz,de kb 2 másodperc volt visszalépni...csak mondjuk ez vezetés közben gáz,ha van melletted valaki aki navigál,már működőképes:)
    egyébként mp4-et meg viszonylag egyszerűen lehet rá konvertálni,de remélem már a támogatást belerakják a v40-es firmwarebe...nagyon ajánlom nekik:D
  • hentesferi
    jajj igen , kár , hogy nincs szerkesztés gomb , efelől is akartam kérdezni , hogy a GPS csak 7 napig van nekem ? : \

Szombaton muszáj voltam aktiválni autókázás közben , és kiírta , hogy elfogadom-e a 7 napos licenset... gondolom vagy megvásárolom az örököt , vagy hackel... de hackelni meg nem akarom , mert elveszti a gariját ugye.. :)
  • hentesferi
    Köszi megint csak a segítséget :))
    oks akkor megfogadom a tanácsod , de témáknál azért inkább nem merem :)
    szívesen csinálnék egy formázást beütve azt a billentyű kombinációt amit már láttam pár fórumon , csak nem tudom mik vesznének el a teló memóriájáról : \

Mindig akadnak kérdéseim... :D

meglepődve néztem , hogy AVI-t nem tud lejátszani ? :O azt hittem , hogy ez ennél e telefonnál alap lesz :) csak mp4-et , meg 3GP-t ? :)
    nah de sebaj , akkor is nagyon jó teló ! :)
  • HTS s3rg1nh00
    1 év garival ujmobilok.hu-n is annyi,mondjuk ha valaki a navigálásért nem akarja lerakni a nokiának a lét,navigation edition is van 78ért:)
  • GhostR1der
    mindenképpen független, de máshol olcsóbb
  • ForzaInter
    gsmlineban meg 58 ezer
  • morcosqtya
    voda: 60ezer ft
    photo hall - függetlenül: 70ezer ft

vélemény?
  • morcosqtya
    tetszene ez az 5800, kb pont annyit (vagy kicsit többet) tud, mint amire nekem szükségem lenne. Meg hát tudom hogy sznobság (igen az!) de mégiscsak ott van az az 5 betű.... persze ez relatív, de nekem jobban megdobogtatja a szívem ha azt olvasom a mobil tetején hogy Nokia, mintha azt hogy Samsung vagy LG.. de ez nyilván csak az én hülyeségem...

Egyébként a Samsung is nagyon feljött az utóbbi pár évben, de nekem még nehezen veszi be a gyomrom ezeket a koreaiakat a mobil szegmensben... (monitorban persze g**ci jó) :-)
  • morcosqtya
    szóval nem rakja rá a voda feliratot, ennek örülök.
  • morcosqtya
    Hero: Nem én találtam ki... nézz utána a mobilarena-n vagy hwsw mittudomén hol, a neten rahedli teszt van fent. Nem is szól jól és logikátlan, hangerőszabályozó 5 fokozatú (????WTF) hangszinszab nincs, zenefájlokat össze vissza rakja, nem mindenhol van borítókezelés stb stb...

Igazából ugye nem pont zenetelefon, de azért erre figyelhettek volna...
    Ezeket direkt basszák el egyébként, nem akarnak tökéletes telefont kiadni mert akkor utána mi lesz a következő szériákkal? Nem lehet majd eladni, nem lesz hova fejlődni, nincs új rókabőr...
    Ez általános üzletpolitika (nem csak a HTC-nél), megint csak nem én találtam ki hanem makroökonómiai törvényszerűség...

Nokia is ezt csinálja...
    N97.. megláttam, beszartam. EZ A TÖKÉLETES TELEFON VAZZ.
    Hát a lófaszt.
    Egy bányásztenyérnyi kijelzőhöz raktak egy átlagos aksit, +halom widgetet a képernyőre, nem csoda hogy 1 napig bírja... +borzasztóan szar beta szoftver.. csak mihamarabb menjen a piacra, hogy letegyünk valamit az asztalra, előbb mint a konkurencia, aztán majd jövünk később a javított szoftverrel... addig ez van, ezt kell szeretni...
  • RS
    Nekem is Vodafone-os készülékem van. Semmiféle eltérés nincs a másik szolgáltatós telefonhoz képest. Nincs rajta felirat, a szoftverbe nem nyúltak bele.
    Jó kis telefon, csak kellene nekem rá egy újabb szoftver, csak sehogy sem akarja frissíteni, majd beviszem a Vodához.
  • GhostR1der
    vegyél 5800-t, nagyon elit telefon... Istenien szól a zene, jó képeket csinál, mindent tud, amit tudnia kell... És ez a jó a symbianban, ha valamit nemtud, a neten biztos találsz rávaló programot, ami kipótolja ezeket.. (stopper, számológép, minden van...)
  • Máté94
    Hero ba miért is szar a zenelejátszó?
  • morcosqtya
    HTC:
    van egy eladó htc touch diamond 45-ért, denem tetszik, kicsi, stb...
    HTC touch HD, na ez király, de használtan 80-90, az meg már nekem necces ár egy mobilért...
    HTC hero - szar a zenelejátszó, nincs mobilfény, rádió, 100ezer ft... :(((

a végén elvesztem a fejem és vagy nem veszek semmit vagy veszek egy betonstabil E52-t... :((
  • morcosqtya
    jelenleg a legfrisebb elérhető a v31?
    Vajon a vodafonos készülékek milyen firmware-el vannak felszerelve?? v20?

Ha vodánál veszem meg akkor:

1. rábasszák-e a kurva voda feliratot a mobil aljára? mert a neten már ilyen képet is láttam, okádékul néz ki, nekem ilyen nem kell...

2.kártyafüggőként bevihetem-e a nokia hivatalos viszonteladóhoz garanciális kéréssel, illetve fw frissítés célzatából?
    vagy elhajtanak a rákba??
  • tenkenorman
    Tipp. Az alkalmazásokat pláne ha bevan frissítve, és még az app uplode-ot is lefuttatod teledoálja mindenféle szarral amit 10emberből 1 használ. Ezeket dobjad be egy mappába és nem fog akadni az a mappa. ezeken kívül nem rossz bár én azt javasolnám nézd át a htcket.
    ha nem találsz semmi szerintem jó lesz ez neked
  • HTS s3rg1nh00
    nekem pl megfelel,különösebben nem találkoztam idegesítő dolgokkal,1-2 fagyás néha előfordul,de még régebbi firmware-rel volt...amúgy működik minden,de most izgatottan várjuk a v40-est:)
  • morcosqtya
    Üdv!
    én is ilyet készülnék venni.
    Visszaolvastam az egész topicot.
    Félelmetes mennyi bajjal találkoztatok 5800-al kapcsolatban..
    Ez teljesen átlagos hibamennyiség egy készüléktípusnál vagy ennyire sok itt a peches ember? Egy ismerősöm februárban vett, az akkori firmware-el, semmilyen progit nem rakott rá, semmivel nem frissítette a firmware-t és tökéletesen megy a gép, nem fagy, nem lötyög, minden szép és jó... :-)

Nekem eddig Panasonic, Sony (NEM sony-ericcson!), Samsung és Nokia N70 mobiljaim voltak, kb 2 évente cserélek telefont. Durva és hihetetlen, de az első 3-al semmi baj nem akadt soha, a Nokia n70 meg nagyon stabil, csak 2 hibája van: egy mechanikai hiba: ha lehúzom a kamera fedlapját, akkor 10-ből egyszer nem indul el a kamera. A másik meg az hogy ha teljesen lemerítem akkor nem lehet bekapcsolni sehogy sem, csak aksi ki, aksi be és bekapcs. Ennyi. Ezeken kívül atomstabil az N70!!

Szeretnék egy nagyon stabil készüléket, nem akarom mindenféle aggályos származású progikkal szétberhelni, inkább csak témák, meg 2-3 hasznos program, elővigyázatosan...
    Ha nem terhelem szarásig akkor elég megbízható ez a 5800?

a jelenleg kinézett készülékek:

Nokia 5800 XM
    Samsung i900 Omnia
    Nokia E52

jelenleg ennyi maradt fent a rostán... és felel meg a pénzügyi lehetőségeknek.

Kinek mi a véleménye?
    (csak kiváncsi vagyok..) :-)
  • GhostR1der
    kitámasztottam z akksit OLDALRÓL és jó lett...
  • tenkenorman
    jól működő nincs amit őszintén szólva nem igazán értek.
  • LoSA
    Engem az új menü érdekel, nekem még mindig valami 10-es verzió van rajta... :) Nem frissítettem még egyszer se!

Van már olyan program, ami AVI-t lejátszik? Vagy még mindig csak konvertálgatós módszer van?!
  • tenkenorman
    Az hogy kijár a stylus? sajnos nekem is kijár de nem hiszem hogy azért. inkább a hátlap kopása sajnos. viszonylag hamar elkopott
  • HTS s3rg1nh00
    ott valami más gond lesz,mert én ejtettem már le párszor és nem kapcsolt ki(ellenben pont a v3x-el,amit ha 20 centiről a puha ágyamra ledobtam megadta magát és kapcsolhattam be újra)
    sőt,még csak nem is karcolódott meg a telefon,az egyetlen hibája,hogy picit könnyebben jár a stylus a helyéről,bár el még nem hagytam...(de ez több mint valószínű,hogy a gyári tokba való ki-be tologatás következménye)