3952
-
#1550 nem kell hozzá net,csak házban igen nehezen talál műholdjelet(tv-nek sem véletlenül rakják ki a tányért a szabad ég alá),érdemesebb inkább szabadban vagy kocsiban megpróbálni. -
#1549 A GPS programokhoz... NET kell? Vagy hogy működik ez? Mert én most ezért nem akarok internet előfizetést is venni a telóra! -
#1548 #1547
thx -
#1547 argep.hu-n nézz körül
-
#1546 azt én figyelembe venném,hogy pl.itt van annyiért 5800,mint szolgáltatófüggőben(nem reklám,csak én is innen vettem anno,és vásárláskor korrektek voltak,garis gondom meg szerencsére eddig nem adódott,1-2 fagyás fordult elő,de a legnagyobb dolog amit eddig a telóval kellett csinálnom,hogy kivettem az aksit és visszaraktam...) -
#1545 nem fejtem ki miért de az omnia (i900) nálam sok szempontból kiesett.
(új: pannonnál van még 99000-ért, használtan 59e..) olyat biztosan nem veszek (pedig nagyon jól néz ki, jó a megépítettség, masszív is)
A nagy testvére (i8910) már vaddisznó képességű telefon - de 117ezer ft újonnan, meg nem is tetszik a külcsínye. Műanyag.
Nem tudom mennyi a Touch HD, de kb 150 körül lehet újonnan (amikor bejött bruttó 180 volt) ezek már olyan értelmetlen árak, olyan nagy pénzösszegek amiket egyszerűen nem szabad kiadni ilyen eszközökre. Ennyit egyik sem ér.
Mit kell csinálni? 2 út van:
(el kell dönteni mennyi pénzed van erre.. ez nagyon fontos, különben álmodozni kezdesz és mindig lesz egy "még jobb" "még szebb" ami csak kicsivel drágább mint az előző, és hamar ott találod magad a 200ezres PDA-knál.. :-) tudom, mert másban jártam így - elmondom hogy a vége az lett hogy semmit nem vettem..)
A két lehetőség tehát:
1. veszel újonnan pl. 40-50 ért (kifizethető áron) egy átlagos középkategóriás telefont, papírokkal, szervízháttérrel, garanciával és ugye kb 20-30%-al olcsóbb ha kártyafüggően veszed szolgáltatótól, viszont ez esetben függetleníteni kell majd, ellenben áron alul lehet csak majd túladni rajta..
2. Bízol a SZERENCSÉBEN, és veszel féláron használt telefont. Ugyanazon az áron egy sokkal komolyabbat tudsz megvenni mint az újak, garanciások.
Új kisebb teló, biztonsággal <---> Használt, rizikós komoly gép/pda.
Ki mennyire vállalkozó jellem.
Én nem igazán szeretek kockáztatni..
most azt mondom hogy 80% hogy 5800 lesz. (ami szóbajött még az az E52, igaz nem érintőképernyős, de nagyon jó, kiforrott, megbízható konstrukció, gyors és szép, kiváló anyagokból, egy komoly üzleti telefon, csak nekem valahogy kicsi az a kijelző.. :-((()
ez van.
Dec 20-áig veszek valamit.
Majd leírom nektek, végül hogy döntöttem.
Ha 5800 lesz akkor bejárok majd ide eszmét cserélni és tanulni a szakértőktől.. -
#1544 egy ilyen mobilt ne vegyél gari nélkkül. csak tisztán papírokkal. azt hittem újonnan akarsz. akkor viszont dönts. térképezd fel a win.mo lehetőségeit. az omnia egy remekül összeszerelt telefon windows mobile-al. én inkább azt venném -
Songoku #1543 Köszöntem szépen! -
#1542 5800 akksija bizony télleg állat -
#1541 igen, nekem is az tetszik a Touch HD csak ellene szólnak a következők:
használtan 90ezer ft, na jó valahogy éppen csak ki tudnám pengetni most, de egyszerűen FÁJ ennyit kiadnom telefonért. Ellenkezik a józan eszem diktálta iránnyal. - ezzel szemben 5800: 60ezer ft a vodánál.
pestről tudnám megrendelni használttelefonkereskedőtől, mi van ha átbasz? garancia nincs. - ezzel szemben 5800: vodás és nokia garancia is, a bemutatóterem 2 utcára van a lakásomtól..
HTC szakszervíz hol is van? Erre biztos nincs.. :-(
Kell nekem annyi alkalmazás mint ami a HD-ban van? valószínűleg nem.
A design "überalles", de a tokért meg a brutális kijelzőért fizessek ki +30ezret??
5800 aksija relatíve jobb a kijelző fogyasztásához mérten, a teló több napot bír ki, ez sem utolsó szempont...
HD nagyobb, jobban kezelhetőbb, komolyabb, sokat tud, brutáljó kijelző. stb..
Környezet véleménye: ha elmúltál 18 és családod van (vagy legalábbis együttélsz a pároddal) akkor úgy tekintenek rád a kollégák és családtagok mint felelősségteljes "családosemberre"... (pedig nem is..:-)) ) és nagyon fújnak rád (egyrészt írígységből, másrészt felelőtlennek tartanak) ha 100 rongyért veszel magadnak telefont. Ráadásul ennél a "cégnél" ahol most vagyok lehetetlen eltitkolni bármit is.. közpletyka lenne a drága HTC..
Sajnos a drága státuszdolgok csak olyan környezetben jelentenek előnyt és elismerést ahol ez megengedhető és elvárt..
Ha kilóg a segged a gatyádból ne vegyél bmw-t mert nem elismerni fognak hanem kiröhögni... ez van.
Annyira pénzes meg azért nem vagyok én sem... -
#1540 ha a hd szóba jön akkor egyértelműen az. sokkal jobban fog tetszeni mint az 5800. vendd meg:D. ne vegyél 5800át nekem is az van és annyira nem tetszik. -
SaGa #1539 Sehogy. Elég érzékeny egyébként.
Nekem van rajta egy védőfólia (elég merev cucc) és ujjheggyel tudom kezelni. Ha aprók a gombok, akkor meg körömheggyel...
A "pencilt" nem is tudom, mikor szedtem ki utoljára... -
#1538 Hogyan lehet "érzékenyebbé" tenni az érintőképernyőt? -
SaGa #1537 Pedig az 5800-as is inkább pda, mint "csak egy telefon". -
SaGa #1536 A nokiaprogramok.hu-n megkeresed az 5800-as topikját, az első oldalon ott a részletes leírás. Sok egyébre is.
Egyébként:
Ez az eljárás csak hackelt telefonon működik!!
Lépj be a C:\Private\10202be9 mappán belül a persists könyvtárba és töröld ki a mappából a 10275102.cre fájlt, indítsd újra a telefont. -
#1535 valószínű 5800 lesz mert nem adok ki 90-et egy kibaszott telefon/pda-ért. Meg egyébként végiggondolva nem is igazán van szükségem pda-ra, csak egy megbízható telefon kell.. -
devilk #1534 Szervíz szerintem -
devilk #1533 Hááát igen:) Kissé más kategória. De szerintem 5800:D -
Songoku #1532 Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a telefonom főképernyőjén lévő érintőképes billentyűk (számok, telefonkönyv), és a gombok nem működnek. Egyedül csak az opció gomb akar elindulni, és csak utána lehet használni pl. a hívás gombot. Szoftver frissítést követően is megmaradt ez a hiba.
Előre is köszönöm! -
#1531 az utolsó mondatod azért nem fedi a valóságot.. :-)
ami szóba jön még az HTC touch HD. Bár az már kissé más kategória, minden tekintetben... -
devilk #1530 De rossz neked.
Én tudod hogy döntenék? 1egyszerű: Melyik tetszik jobban?
Nokia egy kiváló márka.
Samsung meg az alkesz cigányoknak van:D:D:D -
#1529 szarrá olvastam már minden fellelhető cikket de egyszerűen képtelen vagyok dönteni... -
#1528 vki mondjon pár indokot, hogy miért inkább 5800 mint i900 Omnia? -
SaGa #1527 Jelszavas mappavédelemre programot kell telepíteni (pl: SafeDeposit), mappák létrehozására meg a filekezelőben van módod... -
Face75 #1526 Sziasztok!
A telefonban levő mappákat jelszavas védelemmel el lehet látni?
A képek és videok mappában lehet almappákat létrehozni?
Ezzekkel nem jutok előre.. :)
Előre is köszi!
Üdv. -
#1525 A nokiaprogramok.hu-n nézelődj! regisztráció kell, de témáktól kezdve játékokig, gps, fájlkezelők stb mindent találsz, több tízezer alkalmazást.
Mindazonáltal óva intelek attól hogy túlterheld minden csiricsáré programokkal a telót. Nem csak a bizonytalan eredetű vagy hibás programok veszélye miatt, hanem tudod "a kevesebb néha több"...
Sokkal több baj van azokkal a telefonokkal amik szét vannak moddolva minden szarral...
(én gépnél is így vagyok, minél kevesebb driver, program legyen fent, csak ami tényleg fontos.. gyorsabb is a gép, biztonságosabb és kisebb az összeakadás esélye)
Javasolt a víruskereső is a mobilra ha wifizel vagy BT-ot használsz.
Bevásárlóközpontokban lehetőleg kerüld a BT-t, és ne felejtsd el kikapcsolni!
-
devilk #1524 Működik minden, meg is tudom szakítani a "frissítést", másik lejátszóval egyből beolvassa a dolgokat. de ez... nem tudom mi f**sz lett vele. -
#1523 Igazatok volt, tényleg nem volt nehéz frissíteni, USB kábellel megoldottam... Most jó kis programokat szeretnék feltenni rá, hol tudnék leszedni a telóhoz? Köszi a segítséget! (5800.blog.hu oldalt ismerem...) -
SaGa #1522 A telefon még működ, vagy rég lefagyott?
Nekem a PhotoBrowser foglalta el magát pár órára az első induláskor, pedig csak 1100 körül fénykép van a mappákban....
-
devilk #1521 Még mindig csak frissit és keres... Semmi
Érdekes, más zenelejátszó progival minden rendben, frissít és kész. -
SaGa #1520 A megoldás erre van. A 2bekapcsoláskor megáll a nokia logónál" a következménye annak, hogy a kártyádat a telefonban tartva pc felől piszkáltad. A telefon és a pc egy időben nem tudja rendesen kezelni, ilyenkor a telefon részben elengedi a kártyát és a következő boot során elakad, amikor "visszavenné". Ha a kikapcsolás előtt "teljesen elveszed" a kártyát a telefontól, úgy hogy arról az oprendszer is tudjon, majd szintén az oprendszer szintjén "visszaadod", akkor nem lesz ilyen gondod. Ez valami oprendszer hiba... -
hentesferi #1519 Én szimplán csak kikapcsoltam a telefont , és újra bekapcsolásnál , befagyott a NOKIA logonál , nekem erre kellett ez a megoldás :) -
SaGa #1518 Minden olyan esetre, amikor kapcsolatban voltál egy PC-vel. Elég sokat bajlódtam vele, mire kitököltem ezt a megoldást. Volt teljes telefon format, programok egyesével telepítése, ki-be kapcsolgatással fűszerezve, bizonyos programok kipécézése, hogy valószínű ez okozza, de az ellenpróbán megbukott, stb...
Ez bevált, azóta is alkalmazom és nem kell kivenni az akkut kikapcs után...
Ha összekötötted a telefont egy PC-vel usb-n vagy Bluetoothon és megnyitottad a PC-n a telefon memóriakártyáját, a lecsatlakozás után játszd le a folyamatot a fájlkezelőben leválasztani a memóriakártyát ponttól áés nem fog belefagyni a következő rebootba...
Ami mostanában kezdődött: SMS jön, megnézem, majd amikor kilépek belőle, képernyő elsötétül, telefon újraindul de nem kér pint, nincs a kézfogós betöltőkép, hanem egyből megy a főképernyőre. Kb 15 másodperc az egész. ura... -
#1517 pár perc -
#1516 Nah akkor ezt én is megpróbálom... Remélem, hogy az SMSeket meghagyja... Mert azt nem értem, hogy... Beállítom, hogy; E/Memoria legyen a tárolási hely, kiveszem a memória kártyát, utána meg még mindig ott vannak az SMSek a telóba!
Mennyi ideig tart ez a frissítés? -
devilk #1515 Kérdés, hogy ez mire érvényes még? -
hentesferi #1514 jó.. meg is van a megoldás :)
ha bárkinek a jövőben ilyen baja lenne , arra az esetre leírom :
Kiveszed a kártyát. Bekapcsolod a telefont. Visszatolod a kártyát. Megvárod, hogy az azon lévő, automatikusan induló programok is beinduljanak. Bemész a fájlkezelőbe, kiválasztod (nem nyitod meg, csak "ráállsz") a kártyát és az opcióknál "leválasztod". Amikor nyafog, hogy pár program meg fog állni, azt mondod neki, hogy rajta. Amikor jelez, hogy most vedd ki a kártyát, akkor vedd ki. menj vissza a főképernyőre, kapcsold ki a telefont. Told vissza a zsugát és kapcsold be. Menni fog. -
hentesferi #1513 Nekem az a durva...
hogy elindítottam az MSN-t rajta , de kijelentkezésnél egyfolytába kis türelmet írt ki... mondom kikapcsolom a telót , mert am sehogy se akarta bezárni az alkalmazást... kikapcsoltam , majd újra be , és a NOKIA szövegnél megáll a képernyő... nem tudom beírni a PIN kódot sem :S most meg mi lehet ? már az akkut is kivettem , meg vissza , de még mindig ezt csinálja... :S mehet máris szervízbe ? 1 hetes sincs a teló :\ -
devilk #1512 Nekem azt írja már ki 20 perce, hogy "Frissítés folyamatban..."
Máskor ez kb 3 perc sem volt. -
#1511 keresek wifit,ott *#0000#,keresek frissítést...ha talál akkor letöltés,telepítés és ennyi...egyvalami fontos,hogy az aksi maxon legyen,mert nagyon leszívja...