3952
  • tenkenorman

Itt van: http://htc.coolpage.biz

HTC főképernyő

Nah csinálam egy HTC-s főképernyőt. A dolog érdekessége hogy nem kell telepíteni. Online megy az egész. Megnyitod wifi-vel. És kész. Inkább ilyen dokkolókban mutat jól. Én is így használom.
    Tartalmazza a HTC-s órát, egy időjárás widgetet, Meg külső hőmérséklet mérőt. Yahoo RSS ről szedi az infót, elég sok ikont beleépítettem. A dologban a másik bökkenő hogy Tatabányát mutat... Ha tudtok valami IP-alapján működő helyszín lekérdező okosságról szóljatok, de ma már kicsit fáradok.
    Holnap rakok bele háttér változtató scriptet, meg még egy két dolgot ha van ötletetek.

Pozitívumok:
    -Nem meríti úgy az aksit mint pl. az offscreenes programok
    -Nem forrósodik fel a telefon
    -Nem kell telepíteni
    -Ingyenes, nem kell szignózni
    ...

Negatívumok:
    -Internetkapcsolat szügséges
    -Gyári böngésző alatt működik csak!
    (de avval tökéletes)
  • HoReSz1975
    ez tényleg nagyon klassz, érdekes, hogy még nem is hallottam róla, de most már én is ezt használom. Kiváncsi vagyok a minőségre Melyik beállitást használod az mp4 konvertálására, 320x240 minden - mp4
  • HoReSz1975
    ezt meglesem, köcce én ezt használtam AVS Video Converter 6
  • devilk
    Dehogynem, kivele, lássauk a medvét
  • tenkenorman
    senkit nem érdekel?
  • Doomista
    Hmm ez nekem új, kipróbálom, eddig én a ZuneConvertelt használtam, bár ezen mindenki túl esett már biztos. Thx.
  • devilk
    Konvertálni, feliratot égetni ezt ajánlom, de szerintem más is:D
    http://www.formatoz.com/
    Ez még a háztartási kekszet is fel-be konvertálja és egyszerű és tud magyarul is.
  • devilk
    Osztom a véleményed. Én is azt használok! Nagyon királyra felkonvertálom a filmet fullosra és Real Playerrel nézem és minden okés vele. Nem akad a hang, semmi sem.
  • norbi56
    Szerintem Real Player ami rajta van az jó, mp4ben nézema filmeket lekovertálom és kész
  • HoReSz1975
    5800 milyen video formátumokat játszik le alapból

Esetleg tudnátok mondani valami normálos média lejátszót

• tenkenorman
    Jah. És jelenleg tatabányai időt mutatja. Ami kb ugyan az mint a pesti. vagy a győri
  • tenkenorman
    HTC főképernyő

Nah csinálam egy HTC-s főképernyőt. A dolog érdekessége hogy nem kell telepíteni. Online megy az egész. Megnyitod wifi-vel. És kész. Inkább ilyen dokkolókban mutat jól. Én is így használom.
    Tartalmazza a HTC-s órát, egy időjárás widgetet, Meg külső hőmérséklet mérőt. Yahoo RSS ről szedi az infót, elég sok ikont beleépítettem. A dologban a másik bökkenő hogy Tatabányát mutat... Ha tudtok valami IP-alapján működő helyszín lekérdező okosságról szóljatok, de ma már kicsit fáradok.
    Holnap rakok bele háttér változtató scriptet, meg még egy két dolgot ha van ötletetek.

Pozitívumok:
    -Nem meríti úgy az aksit mint pl. az offscreenes programok
    -Nem forrósodik fel a telefon
    -Nem kell telepíteni
    -Ingyenes, nem kell szignózni
    ...

Negatívumok:
    -Internetkapcsolat szügséges
    -Gyári böngésző alatt működik csak!
    (de avval tökéletes)
  • tenkenorman
    Készültem egy meglepetéssel. Nemsokára feltöltöm. én írtam :)
  • norbi56
    Na most úgy tűnik jó minden:)
  • norbi56
    KÖzben kivettem a memkártyát belőle, így semmi gond, most leformáztam, rárakom a dolgaimat amik az első naptól fogva rajta vannak, és megnézem jó lesz-e.Aztán ha nemjó akkor csinálom amiket mondtál, köszi!
  • HTS s3rg1nh00
    szerintem ha nem a legújabb a szoftver,akkor sorban:
    szoftverfrissítés
    hard reset
    szervíz
  • norbi56
    Pár napja jelentkezett olyan probléma, hogy bekapcsoláskor a telefon rendszerhibát ír ki ez abban jelenül meg hogy egyik alkalmazás sincs benne az alkalmazások mappába amit én raktam rá, alkalmazáskezelőben és az application installerben viszont látszik az összes, mit csináljak?
  • Doomista
    mp4 - képminőség ?
    Hol itt a kakukktojás ?
  • atesz034
    mp4-be vagy 3gpbe jobb a képminőség?
  • berlin
    Hú bakker, akkor melós dolog lesz rajta nézni filmet.

Amúgy KÖSZÖNÖM!
  • HTS s3rg1nh00
    rá kell égetni(felirategetes.extra.hu-és még azt a filmet is át kell konvertálni mp4-be...)
  • berlin
    A videólejátszó, ha srt fájl azonos nevű, akkor a szöveget is lejátsza? vagy rá kell égetni a videófájlra a szöveget?

Előre is köszönöm a váalszokat!
  • SaGa
    Az N95 firmware tartalmazza a QuickOffice csak olvasós verzióját, azért nyitja meg, nem pedig az oprendszer miatt. A Firmware az oprendszeren túl tartalmaz egy halom felhasználói programot is. Pl a Nokia Maps...

Anno a Tubira is azt igérték, hogy benne lesz a QuickOffice, de valahogy kimaradt belőle...
  • kristomi
    Köszönöm szépen a válaszokat!

Én azt hittem, hogy az oprendszer amit a az 5800-on van (St = Symbian 9,4 - 5th Edition )alapból simán megnyit doc-ot pdf-et és még ppt, szóval az ilyen office-os dolgokat.. ez meglepő számomra, hogy alapból nem csinálja, pedig egy N95-ön régebbi oprendszer van, de az mégis megnyitja simán...
  • SaGa
    Doc-ot sem. Kell hozzá a QuickOffice. Letölthető a csak olvasó verzió, meg lehet találni felokosított változatot is. Az Adobe Reader is fizetős sajna, vagy keresel "okosba"...
  • SaGa
    Ha olyat vársz, hogy "meglendül" (ez a kinetikus scroll), azt csak néhány program tudja (pl a Photobrowser, ami az OVI Store-ból ingyen leszedhető), a telefon oprendszere (még) nem. Ez a legnagyobb szívfájdalma sokaknak. Minden újabb szoftververzió előtt ezt tippelgetik a legtöbben: lesz, vagy nem lesz. De lehet ide-oda görgetni, csak általában annyit, amennyit "tologatsz" a képen...
  • SaGa
    nokiaprogramok.hu.
    Van fórum, ahol le van írva mit hogyan, meg van letölthető program...
  • SaGa
    A cikk valami félreértésen alapulhat.
    A tubi szépen irányítható ujjal is, pl tárcsázásnál, program indításnál, görgetésnél, de az apró qwerty billentyűzetet maximum körömheggyel tudod kézzel használni. Nam lehetetlen, de nem kényelmes. Normál használatnál nem szoktam előszedni a stylust, csak ha valami bonyolultabb szöveget kell becsépelni, vagy az X-Plore-t használom. Annak nagyon apró a menüje, a fájllistája, kell hozzá a cerka...
    Görgetni természetesen lehet, de kicsit rá kell nyomni az ujjad a felületre, nem elég csak hozzáérni. Persze nem kell benyomni a kijelző közepét, csal érzéssel...
  • HTS s3rg1nh00
    nekem a nagyítás nagyon el van baszva az alap képnézegetővel,rázoomolok egy képre,majd arrébb akarom vinni(pl.menetrend),és úgy érzékeli,hogy én zoomot akarok váltani...ez rettenetesen idegesít....
    amúgy én .doc-ot nem próbáltam még megnyitni,txt jól megy neki,talán holnap teszek egy próbát,bár pdfet nem tud megnyitni:(
  • tenkenorman
    attól függ mit értesz dokumentum alatt. csak mert képet scrollozni jól lehet de a nagyítás picit lassú. a txt-ket az alap program elég hülyén nyitja meg de ez téma függő. a legtőbb témánál jó. ez alatt azt értem hogy néháány téma ilyen idióta jegyzetfüzet háttereket rak be.
    nah a lényeg hogy ugyna olyan görgetősáv van mint mondjuk a menübe
  • kristomi
    Valaki tudna válaszolni, hogy a scrollozás (görgetés) egy dokumentumban milyen ezzel a telóval?
  • tenkenorman
    google: 5800 amiket én használok. valami lacigabi blog vagy mi
  • Adamikus
    Engem is érdekelne annak a programnak a neve amivel a számítógépem képernyőjét látom a mobilomon wifin keresztül.
  • berlin
    Köszi!
    Frissítéssel sikerált.
    :)
  • kristomi
    Én még nem nagyon próbáltam érintőképernyős telefonokat, csak egyszer egy iPhone-t, ahhoz képes, mondjuk ha ezzel megnyitok egy doc fájlt akkor lehet könnyen és gyorsan görgetni le és fel? jha és keresni?
  • spy803
    Hol találtad? Mi ez a program?
  • HoReSz1975
    garminhoz nem tudsz valami normális blogot linkelni, főleg az aktiváláshoz
  • tenkenorman
    dehogynem. teljesen jól lehet. én gépelni is tudok újal?
  • kristomi
    Akkor ennek a cikknek amit linkeltem, nem túl sok létjogosultsága van..

Amúgy az 5800-at akkor ujjal nem is lehet irányítani? Vagy bizonyos helyeken lehet, de pl. SMS íráshoz kell a pen? Vagy pl.: a scrollozás az hogy megy?
  • SaGa
    Nem. Rezisztívek. Amíg 5800-as, addig az is marad. A kapacitív tapihoz teljesen más elektronika és teljesen más felépítésű szoftver kell. Gondolj bele, hogy a kb 3x3 mm-es kis "gombokat" a kis qwerty-n hogyan nyomkodnád ujjal. A kapacitív felületet nem hatja meg a pen, azt csak ujheggyel lehet kezelni, így minden "gombot" akkorára kell venni, hogy egy normál méretű mutatóujj ne lógjon túl rajta. Azaz, teljesen át kellene alakítani a grafikus felületet (GUI) is.