3952
  • 1ceman
    csak számomra az a fura,hogy a rég sw-nél semmi csak mióta az új van és mint írtam bill. lezárás feloldás után megint jó a kijelzés.Gondolod ha kijelző azaz hardware hiba lenne akkor nem csinálná 1. gyakrabban 2.nem oldaná meg egy bill. lezárás feloldás, és még mindíg marad a nagyobb probléma,hogy lassabb sokkal a teló sztem az új SW-vel....
  • SaGa
    A csíkozott képernyőt a szerviz javítja, kijelzőcserével. Valami szériahiba, ha igaz...
  • SaGa
    Ha nem független, vagy nem európai verziód van, akkor könnyen lehet, hogy nincs rá a legfrissebb fw-ből. A szolgáltatók mindig később jönnek ki a frissítéssel, mint a Nokia. Ha meg valami egzotikus verzió, lehet, hogy nem is lesz rá.
    Meg kell nézni a produt kódot (ott van az akku alatt) és rákeresni a neten, hogy milyen telefonod van...
  • 1ceman
    nézd összességében nincs világ vége az sw-vel kapcsolatban nem akarom lehúzni ennyire.Csak számomra a napi használatnál jelentkező dolgokban vettem észre különbséget pl. szerintem sokkal lassabb a telóm mint előtte illetve eddig soha nem volt semmi gondom vele most viszont sokszor előfordul,hogy a kijelzőm csak széles csíkokat mutat aztán csinálok egy bill. lezárást -felodást és megint tökéletes.Ezek tények sajnos.Pedig nincs agyon hackelve a telóm nem vagyok az az agyontelepítgetős user.1 szó mint 100 a régi sw-vel nem csinált ilyeneket.Ami a kamerát illeti lehet,hogy nekem van "bot" látásom de nem veszek észre semmi különbséget.De azért imádom a telcsit :)
  • hentesferi
    Köszi nektek a válaszokat :)

Mindenképp megpróbálom , bár 1ceman , hogy hogy nem vagy megelégedve vele ? esetleg milyen negatív észrevételeid vannak a 31.es verzióval kapcsolatban ? :) mert sok BLOG-on írták , hogy végre a 31. szoftver teljesen kijavítja a teló minden kis hibáját , elvileg a hangon is javít ( ami így is eszméletlen :D ), és még a kamera minőségén is javít elvileg :)
  • 1ceman
    Már ha jobban jársz az újabb szoftverrel.Egyre jobban kezdem azt gondolni,hogy ha jó a meglévő SW akkor nem frissítem minden áron mert Én pl nem vagyok megelégedve a 31.0.101.-es verzióval.Bár nem tudom kinek mi a tapasztalata vele.....
  • tenkenorman
    próbáld a *#0000# -es, és az adatkábeles verzsönnel. ha más nem nokia szervízbe ingyen feldobják rá. ha ottsem akkor vidd el egy használt mobiloshoz.
  • hentesferi
    Sziasztok

Már régóta megakarom kérdezni , hogy melyik a legújabb firmware a telóhoz ? :) mert nekem 21.nél már régóta megvan állva , és mindig olvasgatom neten , hogy így v30.0.011 szoftver .. úgy v30.0.011 szoftver.. de én nem tudom felfrissíteni rá a telót , azt írja ki , hogy a legfrissebb szoftver van rajta :)

most is olvasva Horesz üzenetét , idézek : " Nekem semmi gond nem volt, most frissitettem V31.0.101 -re "

én valamiért nem tudok... miért nem ? :)

Előre is köszi a válaszokat :)
  • Adamikus
    Köszi a választ SaGa.
  • atesz034
    sziasztok azt nem lehet megjátszani sehogyan h nokia 5800 tudjon xvidet lejátszani ugye?
  • Eve0617
    Sziasztok,légyszi segítsetek,mert már lassan szétvet az ideg :) ugyan nem 5800-ám van,hanem 5230,de az végülis az én szempontomból lényegtelen. Problémám az,hogy nem tudok témát rátenni a telefonra,mármint oké letöltöm,ráteszem,de folyton azt írja ki,hogy nem kompatibilis a telefonnal,ami gáz,mert ezek direkt 5230-as témák - teljes a tanácstalanságom :( Köszönöm előre is,ha valaki szebbé teszi a napomat.
  • SaGa
    A rezisztív érintőképernyők mind zsírfogók, mert egy rugalmas műanyagréteg a felület, másképp nem tudná a nyomást érzékelni. Ezek a műanyagok meg mind jól begyűjtik az ujjlenyomatot, meg karcolódnak.
    Az iPhone kapacitív érzékelős,, ami egy kemény felület, és mint ilyen, lehet akár fényes is, amiről könnyedén letörölhető a maszat.

Létezik az 5800-asra fényes, tükröződő védőfólia, meg öngyógyító is. A fényesről szintén le lehet törölni mindent, de karcosodik, így időnként le kell cserélni, az öngyógyító nem karcolódik (pontosabban "begyógyulnak rajta a karcok idővel) ám szintén kissé tapadós a felület így azon is marad ujjlenyomat.

Megjegyzem, ha a telefon működik, és a kijelző "világít", egyáltalán nem látszik az ujjlenyomat egyik felületen sem, ha meg épp ki van kapcsolva a kijelző, minek nézegetni...
  • tenkenorman
    nokia emailért mennyit kell perkálni? most látom hogy csak 30 napos.
    mélyen felháborított.
  • Adamikus
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy a telefon képernyője eléggé "zsírfogó", és minden használat után ott marad rajta az ujjlenyomat. A Samsung S5230-nál , meg az iPhone-nál nem áll ez fent, saját tapasztalat szerint. Létezik, hogy valamilyen koszréteg maradt rajta, és én folyton csak azt maszatolom el ? Próbáltam lemosni üvegtisztítóval, meg szemüvegtisztítóval is, de nem sikerült.
  • SaGa
    Mondom, olvass vissza abban a topikban úgy két hetet, leírta a tag, hogy mit csinált, aki így járt, de nem emlékszem, mi az eljárás...
    Gyanítom, reset van benne...
  • devilk
    jesszus.... Nem hiszem el:@ gondolom nem tudod a program nevét?
  • SaGa
    Nem változott, ellenben ha te megváltoztattad, és a frissítés előtt nem állítottad vissza, akkor peched van. A nokiaprogramok.hu 5800-as topikjában van valami megoldás, az utolsó 2 heti szakaszt kell végigtúrni, ha jól emlékszem....
  • SaGa
    Gondolom a T-home-os kapcsolat is valami routeren vagy HomeGateway-en át működik. Na abban állítsd be, hogy működjön a DHCP szerver. Az a problémád, hogy a telefonod nem kap IP címet.
  • devilk
    Létezik az, hogy a 3.-as szoftfrissités után a telónak megváltozott a biztonsági kódja??!? Mert nekem nem akar működni az 1.2.3.4.5... van ilyenkor valami kíméletes megoldás? nincs kedvem resetelni meg minden ...:)
  • devilk
    Tud valaki Sygic 7.71-re Németország térképet?
  • Balázs2
    hello, amíg a fibernetnél voltam és routeren keresztül neteztem egyszerűen rámentem h internet smc, csatlakozott és lehetett netezni..
    Szolgáltatot váltottam, tehát most T-homos vagyok, és ugye ott van név jelszó...
    Most telón nem megy, csatlakozok h internet smc, és nem tölti a netet, nem ad be semmit h jelszó, név.. egyszerűen áll és 2 perc után kirja, h a webátjáró nem válaszol.. na most telóra is telepíteni kéne azt cd-t amit adott t-home, ami ugye név, jelszó, csatalkozás? vagy mit csináljak? probáltam rátenni telóre, de az csak egy ikon...
    szal valaki segístsen pls:)
  • HoReSz1975
    Nekem semmi gond nem volt, most frissitettem V31.0.101 -re
  • tenkenorman
    resetelj egyet. (hívás felvelő, lerakó és kamera gomb nyomvatart, és így kapcsold be a telót.
  • filop
    HeY! Segítséget szeretnék kérni. Nokia 5800 telefonomon a beállítások:\alkalmazás kezelőn belül nem tudom megnyitni a telepített alkalmazásokat. Elindítom és nem történik semmi visszaadja ugyanazt a képernyőt. Szoftverfrissítés nem működött. Ha valaki tud segíteni, mi lehet a probléma, és hogyan tudom helyrehozni, nagyon megköszönném. Előre is hála. Peti
  • tenkenorman
    feleslegesen vettél mégegy aksit. az érintőképernyős telefonok ritkánbírnak ki 2 napnál többet intenzív használat mellet. amúgy meg bejáratódik picit talán
  • Ernesto61
    Sziasztok Vettem egy új Akkumulátort,de ez se bír ki 1,5-2 napnál többet. Normális dolog ez? Vagy valamit be kell állítani. Nem használom a nettet se rajta.
  • SaGa
    Hard resettel minden eltűnik, ami nem része az eredeti firmware-nek.

Ne keverd a fogalmakat: a Hack csupán a Symbian kernel kiegészítése néhány funkcióval, egyszerű program(ok) és a betöltő rutin.

Az egyéb "mélylélektani" beavatkozások (product code átírás, függetlenítés) már nyomokat hagynak a telefon hardverében is (módosulnak olyan regiszterek, amelyekhez nem férsz hozzá, csak a szervizesek és resetre nem trölődnek), így az kiderül, ha keresik...
  • tenkenorman
    hack eltűnik hard resettel?
  • SaGa
    Semmi extra. Egy program meg néhány adatfájl, amit betölt, egy formázás után eltűnik az egész. HelloOx a program neve, az aktuális firmware verzióhoz használhatót kell beszerezni.
    Az egyik patch lehetővé teszi, hogy hozzáférj a rendszermappákhoz, egy másik kikapcsolja a szignó igényt, bár ez utóbbinak én nem sok értelmét látom, hisz magát a helloox-et mindenképp szignózni kell, így ha azt fel tudod tenni, van megfelelő szignófájlod meg hozzá való toolod, így semmibe nem tart az összes telepítendő cuccra ráküldeni (5 másodperc).
    Van olyan ami "átmapeli" a C: meghajtót, de ez is ritkán kell, ráadásul néha okoz meglepiket.
    Én csak az "acces 4 all" patchet használom, azt is csak akkor, amikor kell, neincs állandóan aktiválva...
  • devilk
    Sajnos, már későn jött az üzeneted, de azért köszönöm szépen!

De a kérdésem még az lenne, hogyha hackelve van a telefonom, az miben, mire hat ki? Úgy értem, garancia, stb.Mitől lesz jobb?
  • SaGa
    Erre a problémára hardreset mentes megoldás is van, csak hackelt kell legyen a telefon.

Lépj be a C:\Private\10202be9\persists könyvtárba és töröld ki a mappából a 10275102.cre fájlt, indítsd újra a telefont.
  • devilk
    rosszul raktam be. bocsi.
  • devilk
    1 nagyon nagyon jó oldal, sok okossággal:

[URL]http://lagenda4046s603rd.blogspot.com[URL/]
  • devilk
    Segített, köszönöm!
    De most mindent kezdhetek az elejéről... nah nem baj... néha kell egy kis frissítés.
  • RS
    Hard reset:
    1. Kikapcsolod
    2. Megnyomod egyszerre a zöld, piros, kamera, bekapcsológomb-ot.
    3. Majd bekapcsol. :D
    Próbáld meg, hátha segít.
  • devilk
    Hogy jártam:

Töltöttem át adatokat a telefonomra,de nem volt időm, hogy áttöltsem mert rohantam a buszhoz így a megszakítás gombra kattintottam rendesen és persze meg is szakadt pár másodperccel később annak rendje-módja szerint. Kihúztam az USB-t is.
    És azt vettem észre, hogy eltűntek a Hivatkozásaim, illetve ha rányomok akkor nem jönnek be egyáltalán. Próbáltam már, hogy átváltoztatom valami másra de az sem segített. A hivatkozások ugyanúgy nem jöttek be. De ha beraktam oda a névjegyeket, akkor az simán bejön.... Nem értem. Mi lehet a gond?
    Ráadásul nem jön be alul a telefonkönyv sem és a tárcsázó sem, nem reagál a zöld gomb sem... Nem tudom mivan... milehet...
    Valaki tud ebben valami okosat mondani? A hard reset sem megy. Úgy értem megnyomtam a Zöld + Piros + Kamerát és SEMMI.....
  • tenkenorman
    ja
  • devilk
    Vagyis ez csak akkor működik ha a közelben van valahol wifi és rácsatlakozok?
  • devilk
    Jah és tudsz bele feliratot is égetni ugyanitt:)
  • devilk
    Bal oldali menü: Videó- Mindent to Mobil eszköz- Kimenet beállítása- Nokia 58xxXM(bal oldalai menü)- És ott egy két dolgot átállítottam. Igaz, hogy JÓVAL NAGYOBB a fájl mérete így, de szuperkiválónagyonjó a minősége a képnek és a hangnak, sőt még a hangot is megszoktam növelni, ha esetleg a film alapból halkabb.