Nokia 5800 XpressMusic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tenkenorman

Itt van: http://htc.coolpage.biz

HTC fõképernyõ

Nah csinálam egy HTC-s fõképernyõt. A dolog érdekessége hogy nem kell telepíteni. Online megy az egész. Megnyitod wifi-vel. És kész. Inkább ilyen dokkolókban mutat jól. Én is így használom.
Tartalmazza a HTC-s órát, egy idõjárás widgetet, Meg külsõ hõmérséklet mérõt. Yahoo RSS rõl szedi az infót, elég sok ikont beleépítettem. A dologban a másik bökkenõ hogy Tatabányát mutat... Ha tudtok valami IP-alapján mûködõ helyszín lekérdezõ okosságról szóljatok, de ma már kicsit fáradok.
Holnap rakok bele háttér változtató scriptet, meg még egy két dolgot ha van ötletetek.

Pozitívumok:
-Nem meríti úgy az aksit mint pl. az offscreenes programok
-Nem forrósodik fel a telefon
-Nem kell telepíteni
-Ingyenes, nem kell szignózni
...

Negatívumok:
-Internetkapcsolat szügséges
-Gyári böngészõ alatt mûködik csak!
(de avval tökéletes)

http://www.tenke.hu

HoReSz1975
ez tényleg nagyon klassz, érdekes, hogy még nem is hallottam róla, de most már én is ezt használom. Kiváncsi vagyok a minõségre <#miaz> Melyik beállitást használod az mp4 konvertálására, 320x240 minden - mp4 <#confused>

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

HoReSz1975
ezt meglesem, köcce <#worship> én ezt használtam AVS Video Converter 6

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

Dehogynem, kivele, lássauk a medvét<#vigyor1>
tenkenorman
senkit nem érdekel?<#szomoru1>

Doomista
Hmm ez nekem új, kipróbálom, eddig én a ZuneConvertelt használtam, bár ezen mindenki túl esett már biztos. Thx.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Konvertálni, feliratot égetni ezt ajánlom, de szerintem más is😄
http://www.formatoz.com/
Ez még a háztartási kekszet is fel-be konvertálja és egyszerû és tud magyarul is.
Osztom a véleményed. Én is azt használok! Nagyon királyra felkonvertálom a filmet fullosra és Real Playerrel nézem és minden okés vele. Nem akad a hang, semmi sem.
norbi56
Szerintem Real Player ami rajta van az jó, mp4ben nézema filmeket lekovertálom és kész

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

HoReSz1975
5800 milyen video formátumokat játszik le alapból <#confused>

Esetleg tudnátok mondani valami normálos média lejátszót <#confused><#worship>

tenkenorman
Jah. És jelenleg tatabányai idõt mutatja. Ami kb ugyan az mint a pesti. vagy a gyõri

tenkenorman
HTC fõképernyõ

Nah csinálam egy HTC-s fõképernyõt. A dolog érdekessége hogy nem kell telepíteni. Online megy az egész. Megnyitod wifi-vel. És kész. Inkább ilyen dokkolókban mutat jól. Én is így használom.
Tartalmazza a HTC-s órát, egy idõjárás widgetet, Meg külsõ hõmérséklet mérõt. Yahoo RSS rõl szedi az infót, elég sok ikont beleépítettem. A dologban a másik bökkenõ hogy Tatabányát mutat... Ha tudtok valami IP-alapján mûködõ helyszín lekérdezõ okosságról szóljatok, de ma már kicsit fáradok.
Holnap rakok bele háttér változtató scriptet, meg még egy két dolgot ha van ötletetek.

Pozitívumok:
-Nem meríti úgy az aksit mint pl. az offscreenes programok
-Nem forrósodik fel a telefon
-Nem kell telepíteni
-Ingyenes, nem kell szignózni
...

Negatívumok:
-Internetkapcsolat szügséges
-Gyári böngészõ alatt mûködik csak!
(de avval tökéletes)

tenkenorman
Készültem egy meglepetéssel. Nemsokára feltöltöm. én írtam 😊

norbi56
Na most úgy tûnik jó minden😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
KÖzben kivettem a memkártyát belõle, így semmi gond, most leformáztam, rárakom a dolgaimat amik az elsõ naptól fogva rajta vannak, és megnézem jó lesz-e.Aztán ha nemjó akkor csinálom amiket mondtál, köszi!

HTS s3rg1nh00
szerintem ha nem a legújabb a szoftver,akkor sorban:
szoftverfrissítés
hard reset
szervíz

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

norbi56
Pár napja jelentkezett olyan probléma, hogy bekapcsoláskor a telefon rendszerhibát ír ki ez abban jelenül meg hogy egyik alkalmazás sincs benne az alkalmazások mappába amit én raktam rá, alkalmazáskezelõben és az application installerben viszont látszik az összes, mit csináljak?

Doomista
mp4 - képminõség ?
Hol itt a kakukktojás ?

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

mp4-be vagy 3gpbe jobb a képminõség?
Hú bakker, akkor melós dolog lesz rajta nézni filmet.

Amúgy KÖSZÖNÖM!

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

HTS s3rg1nh00
rá kell égetni(felirategetes.extra.hu-és még azt a filmet is át kell konvertálni mp4-be...)

A videólejátszó, ha srt fájl azonos nevû, akkor a szöveget is lejátsza? vagy rá kell égetni a videófájlra a szöveget?

Elõre is köszönöm a váalszokat!

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

Az N95 firmware tartalmazza a QuickOffice csak olvasós verzióját, azért nyitja meg, nem pedig az oprendszer miatt. A Firmware az oprendszeren túl tartalmaz egy halom felhasználói programot is. Pl a Nokia Maps...

Anno a Tubira is azt igérték, hogy benne lesz a QuickOffice, de valahogy kimaradt belõle...

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én azt hittem, hogy az oprendszer amit a az 5800-on van (St = Symbian 9,4 - 5th Edition )alapból simán megnyit doc-ot pdf-et és még ppt, szóval az ilyen office-os dolgokat.. ez meglepõ számomra, hogy alapból nem csinálja, pedig egy N95-ön régebbi oprendszer van, de az mégis megnyitja simán...
Doc-ot sem. Kell hozzá a QuickOffice. Letölthetõ a csak olvasó verzió, meg lehet találni felokosított változatot is. Az Adobe Reader is fizetõs sajna, vagy keresel "okosba"...

Ha olyat vársz, hogy "meglendül" (ez a kinetikus scroll), azt csak néhány program tudja (pl a Photobrowser, ami az OVI Store-ból ingyen leszedhetõ), a telefon oprendszere (még) nem. Ez a legnagyobb szívfájdalma sokaknak. Minden újabb szoftververzió elõtt ezt tippelgetik a legtöbben: lesz, vagy nem lesz. De lehet ide-oda görgetni, csak általában annyit, amennyit "tologatsz" a képen...

nokiaprogramok.hu.
Van fórum, ahol le van írva mit hogyan, meg van letölthetõ program...

A cikk valami félreértésen alapulhat.
A tubi szépen irányítható ujjal is, pl tárcsázásnál, program indításnál, görgetésnél, de az apró qwerty billentyûzetet maximum körömheggyel tudod kézzel használni. Nam lehetetlen, de nem kényelmes. Normál használatnál nem szoktam elõszedni a stylust, csak ha valami bonyolultabb szöveget kell becsépelni, vagy az X-Plore-t használom. Annak nagyon apró a menüje, a fájllistája, kell hozzá a cerka...
Görgetni természetesen lehet, de kicsit rá kell nyomni az ujjad a felületre, nem elég csak hozzáérni. Persze nem kell benyomni a kijelzõ közepét, csal érzéssel...

HTS s3rg1nh00
nekem a nagyítás nagyon el van baszva az alap képnézegetõvel,rázoomolok egy képre,majd arrébb akarom vinni(pl.menetrend),és úgy érzékeli,hogy én zoomot akarok váltani...ez rettenetesen idegesít....
amúgy én .doc-ot nem próbáltam még megnyitni,txt jól megy neki,talán holnap teszek egy próbát,bár pdfet nem tud megnyitni😞

tenkenorman
attól függ mit értesz dokumentum alatt. csak mert képet scrollozni jól lehet de a nagyítás picit lassú. a txt-ket az alap program elég hülyén nyitja meg de ez téma függõ. a legtõbb témánál jó. ez alatt azt értem hogy néháány téma ilyen idióta jegyzetfüzet háttereket rak be.
nah a lényeg hogy ugyna olyan görgetõsáv van mint mondjuk a menübe

Valaki tudna válaszolni, hogy a scrollozás (görgetés) egy dokumentumban milyen ezzel a telóval?
tenkenorman
google: 5800 amiket én használok. valami lacigabi blog vagy mi

Engem is érdekelne annak a programnak a neve amivel a számítógépem képernyõjét látom a mobilomon wifin keresztül.
Köszi!
Frissítéssel sikerált.
😊

Én még nem nagyon próbáltam érintõképernyõs telefonokat, csak egyszer egy iPhone-t, ahhoz képes, mondjuk ha ezzel megnyitok egy doc fájlt akkor lehet könnyen és gyorsan görgetni le és fel? jha és keresni?
Hol találtad? Mi ez a program?

HoReSz1975
garminhoz nem tudsz valami normális blogot linkelni, fõleg az aktiváláshoz <#confused><#worship>

tenkenorman
dehogynem. teljesen jól lehet. én gépelni is tudok újal?

Akkor ennek a cikknek amit linkeltem, nem túl sok létjogosultsága van..

Amúgy az 5800-at akkor ujjal nem is lehet irányítani? Vagy bizonyos helyeken lehet, de pl. SMS íráshoz kell a pen? Vagy pl.: a scrollozás az hogy megy?
Nem. Rezisztívek. Amíg 5800-as, addig az is marad. A kapacitív tapihoz teljesen más elektronika és teljesen más felépítésû szoftver kell. Gondolj bele, hogy a kb 3x3 mm-es kis "gombokat" a kis qwerty-n hogyan nyomkodnád ujjal. A kapacitív felületet nem hatja meg a pen, azt csak ujheggyel lehet kezelni, így minden "gombot" akkorára kell venni, hogy egy normál méretû mutatóujj ne lógjon túl rajta. Azaz, teljesen át kellene alakítani a grafikus felületet (GUI) is.

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy az 5800 az kapacitív vagy rezisztív képernyõs?

E szerint a cikk szerint: http://nonstopmobil.hu/kapacitiv-kijelzot-kap-a-nokia-5800-20090420.html már az újbbak már kapacitívak, igaz ez?

tenkenorman
valószínû hogy neked sem magyar a produkt kódod. nem fogsz tudni rá magyart rakni csak prod.kód cserével. abba meg nem mennék bele mert garivesztéssel jár, és nem is tudom hogy kell. nekem is angol. jobban is tetszik úgy.

elnézést, a lényeg kimaradt, magyar nyelvet szeretném visszahozni..... köszi
sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni. szoftvert frissítettem hugom telóján (5310 xpress) és minden angol nyelvû lett rajta. tudnátok adni vmi linket, hogy mit telepítsek fel rá? köszönöm elõre is
tenkenorman
valaki tud linkelni távvezérlõs progit ami wifi-t használ?

HTS s3rg1nh00
vagy egyszerûen némába kell állítani kikapcsolás elõtt...

RS
A Sygic sokkal jobb!

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

Az SMS-eid valószínûleg a memóriakártyán vannak, de a tubi hajlamos visszaállni a telefonmemóriára, mert amikor csatlakoztatod PC-hez, hogy áttöltsd a zenéidet, leválasztod a memóriakártyát a telefonról (részben). Emiatt ha eközben befut egy SMS vagy egy hívás, mindenképp visszavált a telefonmemóriára, de sokszor akkor is, ha elvileg semmi oka. Gyakorlatilag az a baj, hogy a kártyát egy idõben próbálja a telefon és a PC használni, amit nem tud lekezelni a telefon, inkább "elengedi" a kártyát.
Ha újra látni akarod õket, állítsd át az alapértelmezett tároló helyet a kártyára, de szerintem nem érdemes, mert úgyis vissza fog állni megint.

Az indítási dallamot nem tudod kikapcsolni, csak ha meghackeled a telefont. Ha a kezek megjelenésekor "rákoppintasz" a képernyõre, nem fog zenélni...

Az utolsó (5.00.60) biztosan jó rá...

HTS s3rg1nh00
megjeleníti,csak nyomni kell neki egy frissítést-zenetár-opciók-könyvtár frissítése
lehet marad még olyan amit nem jelenít meg,én néhány nagyon régi számmal jártam így,aztán újra beszereztem õket,és így már jó😊