3952
  • HTS s3rg1nh00
    igen,a 2 telefon tökugyanaz,a navinak más a színe,és kezdetben még a plusz volt benne,hogy ingyenes volt hozzá a navigáció teljesen,de január 1-től már minden 5800-hoz ingyenes.
  • donoki
    Hali!
    Ezt hogyan érted?

Ugye van az 5800-ból sima XpressMusicos és navigatoros változat, a sima xpressmusicos változat is tartalmazz a gps-t? vagy ezt nem értem :o
  • akyyy
    Tud valaki olyan autós tartót a telefonhoz, mely lyukas, vagy átlátszó, a lényeg, hogy fel lehessen venni videóra a közlekedést
  • SaGa
    Nem kell, de nem árt.
    Ha a Helymeghatározás beállításainál benne hagyod az A-GPS (Kiegészített GPS) opciót, akkor letölti a szolgáltatód adatkapcsolatán keresztül (azaz pénzért) az aktuális műholdpozíciókat és így gyorsabban képes meghatározni a saját helyzetét. Ha ezt a funkciót kikapcsolod, nem fog adatokat tölteni a hálózatról.
    Ahhoz, hogy meg tudja határozni a helyzetét bekapcsolás után, kint kell tartózkodni a szabadban, olyan helyen, ahol az eget legalább 120 fokos kúpszög alatt látod. Felhős ég, kézben tartott (a SIM és memóriakártya nyílás mögött van az antenna) telefon, magas fák és házak mind akadályozzák a vételt így lassabb lesz a pozicionálás. Zárt helyen, épületben esélytelen. Igaz, ha már egyszer megvan a pozíció, bemehetsz a házba, egy darabig "tartja a műholdakat".

Néhány félreértés van a dologgal kapcsolatban: az, hogy a műholdakat megtalálja-e vagy sem, nem függ az épp használt programtól. Ezt a telefon GPS vevője intézi, a pozíciót átadja a futó programnak és az ebből kiszámolja, hogy az ő tudása szerint épp hol is van. A telefon a nyers pozíciót adja át a programnak, amiben benne van, a hely és magasság, a megszokott koordináta rendszerben megadva.
    Ebből következően az, hogy egy program a tényleges helyet megmutassa a térképen, már a program dolga lesz. Megkapta az adatokat, ezt kell megmutatnia a térképén. Ha a mozgásra lassan reagál, vagy későn jelzi, hogy be kéne fordulni, az már a program hibája...
    Ha rendszeresen használod a GPS-t, viszonylag gyorsan képes magát pozicionálni, mert a műholdak mozgása pontosan meg van határozva, így egy pár órán belüli újra pozicionálásnál a telefon "emlékszik" az adatokra. Ha kikapcsolod közben a telefont, akkor nem.
  • tenkenorman
    kint szabadban, ne őrnyékold
  • LoSA
    Sziasztok!

Ne haragudjatok, de a segítségetekre lenne szükségem... Feltettem az Ovi térkép progit, de valahogy nekem ez a GPS nem akar működni! Elindítom a programot, majd "saját helyzet", várom, hogy a GPS megtalálja, hogy hol vagyok, kb 5-10 perc, de még mindig semmi! Most ehhez kell NET? Mert úgy tudom, hogy nem kell... Akkor meg miért nem akar működni?! :) Mit csináljak, hogy működik ez? Köszi a segítséget! ;)
  • Firerock
    szerintetek melyik a legjobb(legolcsóbb) hely ha függetlenül akarom venni?és akkor a garancia hogy működik?
  • RS
    Nem baj, hátha valaki hasznát veszi. :)
  • tenkenorman
    de kb ugyan ezt írtam. nembaj hogy leírtad mert azért van pár dolog amit nem csináltam a mobillal.
  • tenkenorman
    felesleges volt megválaszolnod mert már ki volt töltve csak nem akartam annyit becopyzni
  • RS
    1. Magasság: 111 mm
    Szélesség: 51.7 mm
    Vastagság: 15.5 mm
    Súly: 109 g
    2. Szolgáltatóknál (Vodafone, T-Mobile, Pannon), vagy egyéb kereskedéseknél (pl.
    XXLGSM
    3. Pl. Ovi Store, 5800 Blog
    4. Egy olyan újraindítás ami után egy szűz telefont kapsz a kezedbe, azaz minden törlődik róla. Olyan lesz mint ha új lenne.
    5. Navigációs szoftvereknél. (Pl. Ovi Maps, Sygic, Garmin.)
    6. Ezt is megtalálod az 5800 Blog-on.
    7. Gyakorlatilag egy olyan törés, ami után nem kell szignózni.
    8. A telefon szoftvere.
    9. Két fajta módon.
    -1. Pl. WiFi-n keresztül: *#0000# billentyűkombináció után ellenőrizni tudok az épp rajta lévő szoftvert, és frissíteni is tudod.
    -2. Nokia Software Updater-el ami a számítógépen keresztüli frissítést teszi lehetővé.
  • tenkenorman
    telefon nyelvével kapcsolatos kérdéseket is beleírom
  • tenkenorman
    azért beleírom
  • tenkenorman
    benne van, témát csak telepíteni kell
  • qurucz
    A navigáció fizetős? Lehet wifin keresztül használni (ami nem fizetős)?
  • qurucz
    Hogyan lehet témát rátenni a telóra szakszerűen, nem mókolva?
  • tenkenorman
    1. Mik a telefon főbb paraméterei?
    2. Hogy / hol tudom megvásárolni?
    3. Hol tudok a telefonhoz alkalmazásokat letölteni?
    4. Mi az a Software reset / Hard Reset?
    5. Hogyan használhatom a telefon GPS vevőjét?
    6. Mit jelent az hogy egy alkalmazást "Szignózni" kell?
    7. Mi az a hack?
    8. Mi az a firmware?
    9. Hogyan tudom a telefon szoftverét frissíteni?

• bertino
    jeeee, itt is pakolhato a v40.
    gyorsabb volt, mint gondoltam :)
  • devilk
    Sziasztok!
    A problémám a következő. "beragadt" a zenelejátszóba a zene. már letöröltem a memó kártyáról, de hiába frissítem a zenelejátszóban a fájlokat, nem akar semmit sem csinálni.
    mi a megoldás ilyenkor? de már nagyon idegesít, s ráadásul hiába rakok rá új zenét, azt sem "látja". de ha fájlkezelőből indítom a zenét, akkor minden okés és játszta. volt már memókáryta eltávolítás "szakszerűen" és gyári beállítások visszaállítása/újraindítása.
    nem szignózott a telóm.
  • tenkenorman
    jah... emlékszem. majd sokat cseszegetem őket:)))
  • RS
    A bannert sem volt hajlandó senki berakni.
  • tenkenorman
    nah első 10 leggyakrabbna ismételt kérdés megvan. holnap befelyezem. legkésőbb szombatra feltöltöm, és megkérem rakják be.
  • hod21
    Sziasztok!
    Az a problémám a telóval, hogy amikor zenét, vagy programot másolok át rá gépről, késöbb kikapcsolom a telót, de vissza már nem kapcsol, lefagy a bekapcsolási képernyőnél, csak akkor kapcsol be ha kiveszem a memóriakártyát! Mi lehet a gond?? Vírus kerülhetett rá??
  • petif12
    szevasztok!letöltöttem a hangot a 3.03as térképhez,és szerencsére nem fizetős csak addig megy a net ameddig letölti a hangutasításokat.gondoltam aki nemtudja annak jol jön...
  • tenkenorman
    holnap
  • HTS s3rg1nh00
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1223036741&no=2095]#2095[/URL]
    sírva könyörgök,aki felajánlotta hogy ír egy FAQ-ot,tegye meg
    jövök neki egy sörrel
  • Firerock
    úgyemlékszem hogy az fizetős
  • petif12
    szevasztok!sikerült megcsinalnom a gps-t,koszonom a segitseget,viszont az autos hangokat nem tolti le wifi-n keresztul sem.tudtok erre is megoldast? Peti
  • HTS s3rg1nh00
    keresel egy wifi hálózatot és csatlakozol(nem böngészést indítasz),majd tárcsázóba *#0000#,opciók-frissítések ellenőrzése,letölt,telepít
    előtte aksit maxra feltölt,mert eléggé leszívja.
  • qurucz
    Wifin keresztül hogy kell frissíteni?
  • SaGa
    Nem töltöttél a telefonra térképeket. Vagy a külön Map Loaderrel tudsz, vagy a z OVI Suite-be beépítettel... Mindkettőt a PC-re kell telepíteni...
  • SaGa
    Memóriakártya formázása: Eszközök -> fájlkezelő -> megynitod a memóriakártyát -> opciók -> mem.kártya-opciók-> formázás

Backup vvisszatöltése: Eszközök -> fájlkezelő -> Mentés -> opciók -> visszatöltés...
  • SaGa
    Az új telefon első beélesítésekor és egy FW frissítés után mindeképp javasolt.
    Néhány jellemző hibát (pl: nem működnek a főképernyőn a gombok) ha nincs meghackelve a telefon, csak ezzel lehet gyógyítani. Emiatt, nekem 8 hónal alatt egyszer kellett...
  • petif12
    Szevasztok!Sikerült végre frissítenem V40-esre a T-mobilos 5800-m.rajtavan az ovi suite 3.03-as térképprogram ami elis indul,de térképet nem jelenít meg csak szélességet és hosszuságot.nem tudjátok mi lehet a baj?:S előre is kösz.Peti
  • Firerock
    hajrá:)
  • tenkenorman
    egy kicsit már unom hogy minden nap kérszer megkérdezik hogy kell frissíteni meg hard resetelni. de a szignó téma is napirenden van. pedig ezek mint gyakori kérdések. gondoljátok írok gyiket- és csinálok bannert is.
  • Firerock
    milyen win7-es problémád volt?:D
    jólenne ha leírnád ezeket:D
  • Doomista
    Jah így sikerült...és beszarás...a win7es problémám is megoldódott vele...ámen a memoformatra, ámen.
  • Doomista
    Aha megvan, valami nem tetszik neki a memóriakártyán...akkor azt úgy látszik én nekem is le kell formáznom, pedig nem akartam.
  • Doomista
    Nem tudom mit csinált nálam ez a hard reset, de nyomtam egyet, aztán a fél zeneszámot és a fél alkalmazást még meghagyta a mobilon...