Nokia 5800 XpressMusic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem a telón keresztüli frissítés ellenõrzéskor azt írja nincs elérhetõ frissítés 😞(((
LoSA
Köszi, hogy szóltál... 😉 Este akkor én is nyomok egy update-t! 😊

tenkenorman
kijött a v40 most telepítem.

http://www.tenke.hu

tenkenorman
õõ akk lehet rosszul mondtam. annó a sonyericsonom nem ismert valami jarhoz hasonlót. átírtam jar-ra (egy fórumon mondták) és mûködött.

Mire és minek?
A jad egy "telepítést vezérlõ" fájl a jar mellett, amit bizonyos java implementációk tudnak használni. A Nokia 5800XM-é nem.
A program mindig a jar kiterjesztésû fájl.

tenkenorman
dehogynem cask át kell nevezni

Csak a jar fájlokat kell telepíteni, a jad-okat nem eszi a tubi.
Felrakod a pc-suite-ot a gépedre, összedugod usb-n vagy bluetooth-on, majd kettõt ráböksz a jar fájlra és telepíti. Vagy felmásolod a telefonra valahova és ott "indítod el" a fájlkezelõvel...

hello nekem az lenne a problémám hogy nem tudok java-s programot ill. játékot telepíteni az 5800ra. ez mitõl lehet és hogyan lehetséges megoldani a problémát?? elõre is köszi
tenkenorman
mégegyszer kérdezem.
van wifis pc remote (sz.gép irányító) progi ami wifit használ?
vnc szerveren kívül mert az elég lassú

Nekem mindegy, hogy elviszed-e szervizbe vagy sem. Akik errõl beszámoltak, mind így kezdték. Szerintem is szoftverhibának tûnik inkább, mint fizikai bajnak, de akinek ilyen volt, mind azt állítja, a cserével megszûnt a probléma. Nekem is van hasonló jelenségem, de mindig újra is indul a telefon magától, amikor megjelennek a csíkok, azaz a csíkozódás nálam a (valószínûleg memóriaelfogyás miatti) újraindulás kísérõjelensége...

Szerintem nem lassabb a 31-es szofttal, mint a korábbiakkal, de ez teljesen szubjektív dolog. Nem tudhatom, hogy mit tettél fel a frissítés óta, esetleg mit vettél le elõtte, stb...

csak számomra az a fura,hogy a rég sw-nél semmi csak mióta az új van és mint írtam bill. lezárás feloldás után megint jó a kijelzés.Gondolod ha kijelzõ azaz hardware hiba lenne akkor nem csinálná 1. gyakrabban 2.nem oldaná meg egy bill. lezárás feloldás, és még mindíg marad a nagyobb probléma,hogy lassabb sokkal a teló sztem az új SW-vel....
A csíkozott képernyõt a szerviz javítja, kijelzõcserével. Valami szériahiba, ha igaz...

Ha nem független, vagy nem európai verziód van, akkor könnyen lehet, hogy nincs rá a legfrissebb fw-bõl. A szolgáltatók mindig késõbb jönnek ki a frissítéssel, mint a Nokia. Ha meg valami egzotikus verzió, lehet, hogy nem is lesz rá.
Meg kell nézni a produt kódot (ott van az akku alatt) és rákeresni a neten, hogy milyen telefonod van...

nézd összességében nincs világ vége az sw-vel kapcsolatban nem akarom lehúzni ennyire.Csak számomra a napi használatnál jelentkezõ dolgokban vettem észre különbséget pl. szerintem sokkal lassabb a telóm mint elõtte illetve eddig soha nem volt semmi gondom vele most viszont sokszor elõfordul,hogy a kijelzõm csak széles csíkokat mutat aztán csinálok egy bill. lezárást -felodást és megint tökéletes.Ezek tények sajnos.Pedig nincs agyon hackelve a telóm nem vagyok az az agyontelepítgetõs user.1 szó mint 100 a régi sw-vel nem csinált ilyeneket.Ami a kamerát illeti lehet,hogy nekem van "bot" látásom de nem veszek észre semmi különbséget.De azért imádom a telcsit 😊
Köszi nektek a válaszokat 😊

Mindenképp megpróbálom , bár 1ceman , hogy hogy nem vagy megelégedve vele ? esetleg milyen negatív észrevételeid vannak a 31.es verzióval kapcsolatban ? 😊 mert sok BLOG-on írták , hogy végre a 31. szoftver teljesen kijavítja a teló minden kis hibáját , elvileg a hangon is javít ( ami így is eszméletlen 😄 ), és még a kamera minõségén is javít elvileg 😊

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

Már ha jobban jársz az újabb szoftverrel.Egyre jobban kezdem azt gondolni,hogy ha jó a meglévõ SW akkor nem frissítem minden áron mert Én pl nem vagyok megelégedve a 31.0.101.-es verzióval.Bár nem tudom kinek mi a tapasztalata vele.....
tenkenorman
próbáld a *#0000# -es, és az adatkábeles verzsönnel. ha más nem nokia szervízbe ingyen feldobják rá. ha ottsem akkor vidd el egy használt mobiloshoz.

Sziasztok

Már régóta megakarom kérdezni , hogy melyik a legújabb firmware a telóhoz ? 😊 mert nekem 21.nél már régóta megvan állva , és mindig olvasgatom neten , hogy így v30.0.011 szoftver .. úgy v30.0.011 szoftver.. de én nem tudom felfrissíteni rá a telót , azt írja ki , hogy a legfrissebb szoftver van rajta 😊

most is olvasva Horesz üzenetét , idézek : " Nekem semmi gond nem volt, most frissitettem V31.0.101 -re "

én valamiért nem tudok... miért nem ? 😊

Elõre is köszi a válaszokat 😊

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

Köszi a választ SaGa.
sziasztok azt nem lehet megjátszani sehogyan h nokia 5800 tudjon xvidet lejátszani ugye?
Sziasztok,légyszi segítsetek,mert már lassan szétvet az ideg 😊 ugyan nem 5800-ám van,hanem 5230,de az végülis az én szempontomból lényegtelen. Problémám az,hogy nem tudok témát rátenni a telefonra,mármint oké letöltöm,ráteszem,de folyton azt írja ki,hogy nem kompatibilis a telefonnal,ami gáz,mert ezek direkt 5230-as témák - teljes a tanácstalanságom 😞 Köszönöm elõre is,ha valaki szebbé teszi a napomat.

A rezisztív érintõképernyõk mind zsírfogók, mert egy rugalmas mûanyagréteg a felület, másképp nem tudná a nyomást érzékelni. Ezek a mûanyagok meg mind jól begyûjtik az ujjlenyomatot, meg karcolódnak.
Az iPhone kapacitív érzékelõs,, ami egy kemény felület, és mint ilyen, lehet akár fényes is, amirõl könnyedén letörölhetõ a maszat.

Létezik az 5800-asra fényes, tükrözõdõ védõfólia, meg öngyógyító is. A fényesrõl szintén le lehet törölni mindent, de karcosodik, így idõnként le kell cserélni, az öngyógyító nem karcolódik (pontosabban "begyógyulnak rajta a karcok idõvel) ám szintén kissé tapadós a felület így azon is marad ujjlenyomat.

Megjegyzem, ha a telefon mûködik, és a kijelzõ "világít", egyáltalán nem látszik az ujjlenyomat egyik felületen sem, ha meg épp ki van kapcsolva a kijelzõ, minek nézegetni...

tenkenorman
nokia emailért mennyit kell perkálni? most látom hogy csak 30 napos.
mélyen felháborított.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a telefon képernyõje eléggé "zsírfogó", és minden használat után ott marad rajta az ujjlenyomat. A Samsung S5230-nál , meg az iPhone-nál nem áll ez fent, saját tapasztalat szerint. Létezik, hogy valamilyen koszréteg maradt rajta, és én folyton csak azt maszatolom el ? Próbáltam lemosni üvegtisztítóval, meg szemüvegtisztítóval is, de nem sikerült.
Mondom, olvass vissza abban a topikban úgy két hetet, leírta a tag, hogy mit csinált, aki így járt, de nem emlékszem, mi az eljárás...
Gyanítom, reset van benne...

jesszus.... Nem hiszem el:@ gondolom nem tudod a program nevét?
Nem változott, ellenben ha te megváltoztattad, és a frissítés elõtt nem állítottad vissza, akkor peched van. A nokiaprogramok.hu 5800-as topikjában van valami megoldás, az utolsó 2 heti szakaszt kell végigtúrni, ha jól emlékszem....

Gondolom a T-home-os kapcsolat is valami routeren vagy HomeGateway-en át mûködik. Na abban állítsd be, hogy mûködjön a DHCP szerver. Az a problémád, hogy a telefonod nem kap IP címet.

Létezik az, hogy a 3.-as szoftfrissités után a telónak megváltozott a biztonsági kódja??!? Mert nekem nem akar mûködni az 1.2.3.4.5... van ilyenkor valami kíméletes megoldás? nincs kedvem resetelni meg minden ...😊
Tud valaki Sygic 7.71-re Németország térképet?
hello, amíg a fibernetnél voltam és routeren keresztül neteztem egyszerûen rámentem h internet smc, csatlakozott és lehetett netezni..
Szolgáltatot váltottam, tehát most T-homos vagyok, és ugye ott van név jelszó...
Most telón nem megy, csatlakozok h internet smc, és nem tölti a netet, nem ad be semmit h jelszó, név.. egyszerûen áll és 2 perc után kirja, h a webátjáró nem válaszol.. na most telóra is telepíteni kéne azt cd-t amit adott t-home, ami ugye név, jelszó, csatalkozás? vagy mit csináljak? probáltam rátenni telóre, de az csak egy ikon...
szal valaki segístsen pls😊

HoReSz1975
Nekem semmi gond nem volt, most frissitettem V31.0.101 -re <#email>

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

tenkenorman
resetelj egyet. (hívás felvelõ, lerakó és kamera gomb nyomvatart, és így kapcsold be a telót.

HeY! Segítséget szeretnék kérni. Nokia 5800 telefonomon a beállítások:\alkalmazás kezelõn belül nem tudom megnyitni a telepített alkalmazásokat. Elindítom és nem történik semmi visszaadja ugyanazt a képernyõt. Szoftverfrissítés nem mûködött. Ha valaki tud segíteni, mi lehet a probléma, és hogyan tudom helyrehozni, nagyon megköszönném. Elõre is hála. Peti
tenkenorman
feleslegesen vettél mégegy aksit. az érintõképernyõs telefonok ritkánbírnak ki 2 napnál többet intenzív használat mellet. amúgy meg bejáratódik picit talán

Sziasztok Vettem egy új Akkumulátort,de ez se bír ki 1,5-2 napnál többet. Normális dolog ez? Vagy valamit be kell állítani. Nem használom a nettet se rajta.
Hard resettel minden eltûnik, ami nem része az eredeti firmware-nek.

Ne keverd a fogalmakat: a Hack csupán a Symbian kernel kiegészítése néhány funkcióval, egyszerû program(ok) és a betöltõ rutin.

Az egyéb "mélylélektani" beavatkozások (product code átírás, függetlenítés) már nyomokat hagynak a telefon hardverében is (módosulnak olyan regiszterek, amelyekhez nem férsz hozzá, csak a szervizesek és resetre nem trölõdnek), így az kiderül, ha keresik...

tenkenorman
hack eltûnik hard resettel?

Semmi extra. Egy program meg néhány adatfájl, amit betölt, egy formázás után eltûnik az egész. HelloOx a program neve, az aktuális firmware verzióhoz használhatót kell beszerezni.
Az egyik patch lehetõvé teszi, hogy hozzáférj a rendszermappákhoz, egy másik kikapcsolja a szignó igényt, bár ez utóbbinak én nem sok értelmét látom, hisz magát a helloox-et mindenképp szignózni kell, így ha azt fel tudod tenni, van megfelelõ szignófájlod meg hozzá való toolod, így semmibe nem tart az összes telepítendõ cuccra ráküldeni (5 másodperc).
Van olyan ami "átmapeli" a C: meghajtót, de ez is ritkán kell, ráadásul néha okoz meglepiket.
Én csak az "acces 4 all" patchet használom, azt is csak akkor, amikor kell, neincs állandóan aktiválva...

Sajnos, már késõn jött az üzeneted<#pardon1>, de azért köszönöm szépen!

De a kérdésem még az lenne, hogyha hackelve van a telefonom, az miben, mire hat ki? Úgy értem, garancia, stb.Mitõl lesz jobb?
Erre a problémára hardreset mentes megoldás is van, csak hackelt kell legyen a telefon.

Lépj be a C:\Private\10202be9\persists könyvtárba és töröld ki a mappából a 10275102.cre fájlt, indítsd újra a telefont.

rosszul raktam be. bocsi.
1 nagyon nagyon jó oldal, sok okossággal:

http://lagenda4046s603rd.blogspot.com<#vigyor1>
Segített, köszönöm!
De most mindent kezdhetek az elejérõl... nah nem baj... néha kell egy kis frissítés.
RS
Hard reset:
1. Kikapcsolod
2. Megnyomod egyszerre a zöld, piros, kamera, bekapcsológomb-ot.
3. Majd bekapcsol. 😄
Próbáld meg, hátha segít.

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

Hogy jártam: <#zavart2><#shakehead><#schmoll2>

Töltöttem át adatokat a telefonomra,de nem volt idõm, hogy áttöltsem mert rohantam a buszhoz így a megszakítás gombra kattintottam rendesen és persze meg is szakadt pár másodperccel késõbb annak rendje-módja szerint. Kihúztam az USB-t is.
És azt vettem észre, hogy eltûntek a Hivatkozásaim, illetve ha rányomok akkor nem jönnek be egyáltalán. Próbáltam már, hogy átváltoztatom valami másra de az sem segített. A hivatkozások ugyanúgy nem jöttek be. De ha beraktam oda a névjegyeket, akkor az simán bejön.... Nem értem. Mi lehet a gond?
Ráadásul nem jön be alul a telefonkönyv sem és a tárcsázó sem, nem reagál a zöld gomb sem... Nem tudom mivan... milehet...
Valaki tud ebben valami okosat mondani? A hard reset sem megy. Úgy értem megnyomtam a Zöld + Piros + Kamerát és SEMMI.....
tenkenorman
ja

Vagyis ez csak akkor mûködik ha a közelben van valahol wifi és rácsatlakozok?
Jah és tudsz bele feliratot is égetni ugyanitt😊
Bal oldali menü: Videó- Mindent to Mobil eszköz- Kimenet beállítása- Nokia 58xxXM(bal oldalai menü)- És ott egy két dolgot átállítottam. Igaz, hogy JÓVAL NAGYOBB a fájl mérete így, de szuperkiválónagyonjó a minõsége a képnek és a hangnak, sõt még a hangot is megszoktam növelni, ha esetleg a film alapból halkabb.

<#bee1>