Nokia 5800 XpressMusic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi56
Nekem is ugyan ez van csak nekem vodafone😛:@

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Valószínûleg nem ad IP címet a router. Állítsd be, hogy menjen benne a DHCP szerver. Vagy állítsd be kézzel a telefon IP címét, default routerét és DNS szervereit...

Doomista
elsõre senkinek sem megy, ha csak nem te voltál az egyik fejlesztõje...az ember azt hiszi hogy addig lehet menni egy beállításban, aztán még további beállításokat talál 😄
én meg várom hogy nekem is meglegyen az új firmware nokiához, egyenlõre tonlines vagyok ez miatt késõbb kapok meg ugyebár... -_-

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

HTS s3rg1nh00
beállítások-személyes-üzemmódok és ott testreszabás.elsõre nekem sem ment...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

lokika28
hátén hülyevok ehhez a telóhoz😄 nemtalálom a csengõhangbeállításokat se se sms hang se ébresztõjelzése:S

Asus P5KPL-AM EPU|C2D E5300|Gainward GeForce GT240|2Gb Kingmax DDR2|500Gb WD HDD SATA|320Gb Samsung HDD IDE|Win7 Pro x64

norbi56
😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Doomista
és tényleg 😄DD az ember mindig tanul valami újat 😄DD

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

norbi56
az órádra bökj rá csak simán

Doomista
alkalmazások-óra-új jelzés.
Én azt ajánlom, hogy mindent nézz meg a mobilban, amit csak lehet, hogy tudd, mi hol van.

lokika28
bocsi a hülye kérdésért lehet mostanság sokat fogok irogatni rem nemgáz😄 holvan az ébresztõ?😄

Asus P5KPL-AM EPU|C2D E5300|Gainward GeForce GT240|2Gb Kingmax DDR2|500Gb WD HDD SATA|320Gb Samsung HDD IDE|Win7 Pro x64

Doomista
routered védelme jó 😄D

lokika28
hát ezz mikor keresem megtalálja deha rámek hogycsatlakozzon kiírja hogy kapcsoldás ezen keresztül keresi majd nemsikerült csatlakozni nemtalálható wlan hálózat:S

Doomista
wlant beállitásokba belövöd, hogy keresse a kapcsolatokat, elvileg bármelyiket megtalálja, és ugye csak úgy tudsz csatlakozni ha rá klikkelsz a kapcsolatra, na meg ha jelszóval van védve, akkor meg logikus hogy azt is be kell ütni, és menni fog...én az itthoni netemet befogom vele, van hogy mobilról netezem, de pl városba kimentem talált vagy 5 kapcsolatot de egyiket sem tudom használni mert jelszavazva van 😄D

HTS s3rg1nh00
gpshez nem kell,de beállításokban is ki lehet kapcsolni.

RS
Én gond nélkül tudok csatlakozni. 😊

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

lokika28
Hali most vettem egy nokia 5800ást nagyon bejön a teló viszont itthon nemtudok felmenni wlanra azt irja nemtud csatlakozni:S
tp-link TL-WR642G tipusu wireless routerem van😊 tudnátok segíteni?
elõre is köszi😊

ill a gps-hez nethozzáférés kell miközbe használod ugye?

KÖszi a segítségeket, megtaláltam és nemsokára ki is próbálom egy-két progival a szignózást!! <#worship>

Gigabyte GA-EP35-DS3L,Intel Pentium E5300@3Ghz, 2*2 GB DDR2 1066Mhz KingMax, Asus HD 4850 1GB, Fujitsu Siemens 17\', Win7

A szignóhoz szükséges fájlok beszerzésének pontos menete a nokiaprogramok.hu megfelelõ fórumában, képekkel illusztrálva elérhetõ.
A dolog lényege, hogy a kínai oldalra a telefonod IMEI számát és egy kamu telefonszámot (jegyezd meg, mert azzal mehetsz vissza a fájlokért) kell beírni. Talán 13-mal kell kezdõdnie, de a leírásban benne van.
Regisztráció után 1-2 nappal ott lesz a kát letölthetõ fájl. Az egyik a certificate, amivel "aláírod" a sys-fájlt, a másik a hozzá tartozó key, azaz kulcs

A szignózás legegyszerûbben a SIScontents nevû programmal végezhetõ el. Ez egy sokoldalú program, ki tudod vele bontani a sis-sisx fájlokat, megnézendõ, mit hogyan tesz majd föl a telefon, stb.
A szignózásra azért van szükség, mert a symbian rendszer, saját maga védelmében, csak "aláírt" fájlokat telepít, ráadásul azu aláírásban az is benne van, milyen mélyen turkálhat a program a rendszerben. Amikor megveszel egy programot, akkor a fejlesztõ aláírását megkapod a telefonodhoz a programra, de ha tört, vagy bizonytalan forrású programot akarsz feltenni, magadnak kell aláírni valamiképp.
A kínaiak, akik legenerálják a fájlokat, egy fejlesztõ cég, így az õ szignójukban az szerepel, hogy bármihez hozzáférhet a telefonban a program, merthogy tesztelési céllal teszed föl...
Fontos, ha egyszer szignóztad, az onnan kezdve ehhez a telefonhoz lesz csak jó. Ha másoknak is továbbadnád, akkor törölni kell róla a szignót (a SISContents ezt is tudja), és neki a saját IMEI számához kell szereznie ilyen fájlokat és szignózni velük a programot.

laci 700
Hát én a régit használom (parancssoros) ami már elavult meg macerás de nekem jó az is.
Annyiból áll az egész hogy regisztrálsz egy oldalon ahol megadod az imei kódodat és abból csinálnak két fájlt a mi a signozáshoz kell. (Valamelyik oldal biztos írja a címét) Ezt a két fájlt fogod beleintegrálni a telepítõbe. Tulajdonképpen digitálisan alá kell írni a fájlt a telefonod kódjával.

Innentõl van több megoldás. Az egyik, hogy letöltöd a FreeSigner programot a telefonodra és feltöltöd a mappájába a két fájlt (*.cer és *.key).
Utána a programon belül Settings menün belül beállítod hogy hol találja meg a key és cer fájlt (kétszer is be kell állítani ). Ha ezzel megvagy megnyomod az Add Task-ot és kikeresed a signózni kívánt programot. Ha megvan Options > Add > Sign Sis > Options > Go!
Vársz amég a program elvégzi feladatát majd örülsz.

a szignózás menetét tudja valaki? néztem már jó pár oldalon, de nem igazán ment a dolog 😊
Pls help
Elõre is köszi
Steve

u.i.: bocs h így egymás után 3 hsz.-t írtam

Gigabyte GA-EP35-DS3L,Intel Pentium E5300@3Ghz, 2*2 GB DDR2 1066Mhz KingMax, Asus HD 4850 1GB, Fujitsu Siemens 17\', Win7

nekem sem mûködött elõször és nem is volt megfelelõ az ovi programom, ezt töltsd le, így már tökéletes volt minden: http://maps.nokia.com/explore-services/ovi-maps/downloads#/default/

Srácok!

Ezt az ingyenes navigációt, jó szájbarágósan elmagyarázná valaki?
Letöltöttem, feltelepítettem minden alkalmazást pc-re és mobilra.
De ez a teló valami 10 napos licencet ír ki nekem, ha használni akarom.
Nem értem.
Meg aztán olyan lassan áll fel a GPS, hogy csak na.

Köszi:
B.

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

tehát jobban járok ha nem turkálok sehol és inkább csak szignozok?
Minek benne turkálni?
De végülis te tudod.

Ha már felraktad a hakcet, indítsd el a rompatchert és kapcsold ki az összes patchet, állítsd be, hogy ne induljanak automatikusan.
Amikor kell valamelyik, akkor indítsd el kézzel, majd állítsd le. Akkor nem kavarna bele semmibe.

és akkor hogy fogok "turkálni" a telo "agyában"? meg egyéb dolgok ami a hackelés során "felszabadul"?
magyarul akk azt mondjátok hard reset vagy töröljem a hacket és az össze "tört" fájlt signozzam ?
oneal1
nagyon szépen szól a telefon, ajánlani tudom!

!Forza Ferrari!

laci 700
Csá! Gondolkodom egy új telán... Szerintetek megéri e még ilyet venni vagy már kifutóban van? Zenét mennyire tisztán adja vissza? (N80-nál bizonyos hangerõ felett kicsit torz volt a hang 320kb/s zenéknél is és nem olcsó fülesem van)
Fõként (telefonálás mellett persze😊 zenehallgatásra meg néha netezésre kéne.
Thx!

Mely hack-ek aktívak? Ha jót akarsz magadnak, csak az Access4all-t hagyod aktívan, a többit kikapcsolod.
Ha mindenképp a szignózást akarod elkerülni (ami marhaság, ebben egyetértek az elõttem szólóval), akkor a többit csak arra az idõre kapcsold be, míg telepítesz valamit.
Gyanítom, hogy az SWIcert vagy mi a neve, és/vagy a c2z okozza a gondodat...

tenkenorman
nem tudom minek hackeltek de most komolyan. ott az a key meg cer file. kijön hetente jóesetben egy szignózatlan program. fáj megcsinálni?

http://www.tenke.hu

Hello all nekem az lenne a kérdésem h :
a minap meghackeltem a telomat a 21.xxx fw -n és az a problémám hogy egyes programokat :GarminXT ,xplore és még pár program nem nyitmeg vagyis elinditja feketeség és visza a menübe a másik problémám hogy nem lép be az alkalmazás kezelõbe ,mert kéne csinálnom 1 "kis helyet"

aki tud megoldást PLS irjon fontos

és meik progiknak lenne érdemes fenn lenni a telomon ?
és a fõ oldalt és a Csuszkát és hatásait hogy tudom "módosítani"

Válaszotokat elõres is köszönöm szépen

Laci
Üdvözlet!
Ki tudná megmondani, hogyan kerülhetném el azt, hogy a feltelepített programok (esetemben most a sygic) képei és ikonjai bekerüljenek a galériába a fotók mellé.
Amivel már próbálkoztam, ezért ne írjátok tanácsnak:
-X-plore segítségével a megfelelõ könyvtár rejtetté tétele
És igen, használom a PhotoBrowsert is, de szeretném mégis, ha a nokia 5800 saját galériája sem olvasná be a nem odavaló képeket.
Megoldás?
Köszi mindenkinek elõre is!
oneal1
köszönöm😊 sikerült minden!

!Forza Ferrari!

Nem feltétlen, de javasolt...
A kártyára telepített programokank is lehet összetevõje a telefonban és az ugrik a formázással.

Én a kövekezõt tenném:

A telefon saját fájlkezelõjével készíteni egy mentést az üzenetekrõl, névjegyzékrõl, naptárról és a fájlokról.
Ez a memóriakártyán egy rejtett, Backup nevû könyvtárba pakol, amit tároló módban ki lehet menteni.
Kimásolni a szükséges könyvtárakat is egy PC-re a memóriakártyáról.
Készíteni egy könyvtárat, amibe azokat a sis fájlokat teszem, amiket vissza telepítenék.
Leválasztani a telefont a PC-rõl, és a saját fájlkezelõjével formázni a memóriakártyát.
Ez után formázni a telefont. Ha nem megy a *#7370#, mert nem éred el a tárcsázót, akkor telefon kikapcs, majd egyidejûleg benyomni a zöld, piros, kamera és bekapcsoló gombokat, míg fel nem jön a PIN-kód bekérõ. Ez a négygombos hard format.
Ha a memóriakártyának van valami védelmi kódja, vagy a telefon biztonsági kódját megváltoztattad, ezeket elõtte állítsd vissza.
Visszamásolni a memóriakártyára a Backup könyvtárat, onnan vissza tudod tölteni a dolgaidat a fájlkezelõvel.
Visszamásolni a többi könyvtárat, és azt is, amibe begyûjtötted a telepítendõ fájlokat. Leválasztani a PC-rõl, újraindítani, megnézni, hogy minden ok-e, majd a kártyán lévõ könyvtárból visszatölteni a mentést és a másikból meg telepíteni, amit akarsz.

Ha el akarod kerülni az ilyen baleseteket, és van WiFi eszközöd, szedd le a SymSMB nevû programot a nokiaprogramok-ról, és ezen át kommunikálj a PC-ddel. Lehetõleg minél kevesebb programot telepíts a memóriakártyára. Olyat, ami a telefonnal együtt indul, egyet sem, mert hamar belefutsz a másik jellemzõ hibába: nem tud elindulni a telefon, csak kivett memóriakártyával. Ennek is van megelõzõ kezelése a PC-rõl leválás után, de ha egyszer elkezdte, bármikor elõjöhet...

oneal1
igy újra kell telepíteni a programokat amika memóriakártyára lettek telepítve?

!Forza Ferrari!

oneal1
köszönöm!!

!Forza Ferrari!

Igen.
A probléma az volt, hogy tárol módban csatlakoztattad a telefont és nem választottad le rendesen a géprõl.
Ha hackelt a telefonod, akkor a megoldás le van írva a nokiaprogramok.hu oldalon, az 5800-as fórum elsõ oldalán. Egy fájlt kell törölni:

Lépj be a C:\Private\10202be9 mappán belül a persists könyvtárba és töröld ki a mappából a 10275102.cre fájlt, indítsd újra a telefont.

Ha nem hackelt a telefon, akkor ezt nem tudod megtenni, marad a teljes formázás.
Mentést készítesz a telefonkönyvrõl, meg amit fontosnak találsz, majd beütöd a telefonba a *#7370# parancsot. Mindent töröl, de megint mûködni fog.

oneal1
köszönöm sikerült!😊

másik probléma, tegnap zenéket töltöttem fel a telefonra és mikor lehúztam kábelrõl, az alapképernyõn lévõ ikonok nem mûködtek és azóta sem. mikor pl rányomok a tárcsázóra, rezeg egyet de nem nyitja meg csak egy fehér csík jelenik meg az ikon bal felsõ részénél.
az alkalmazás ikonok pedig eltûntek

tudna segíteni valaki?

!Forza Ferrari!

Szabad tér, legalább 120 fokos szögben belátható égbolt, kevés felhõ kell a gyors pozícionáláshoz. Meg lehetõleg ne markold a telefont. Az antenna ott van a SIM kártya és memóriakártya tartó mögött, a hátlap felé...

HTS s3rg1nh00
várni kell,és egyébként épületen belül meg várhatsz is jó sokat..

oneal1
hali!

belépek a térképekbe, ovi maps...
sárgán villog 1 csík a mûhold jel mellett, úgynézem nem talál semmit.
várni kell esetleg vagy mit tegyek, hogy mûködjön a dolog?

köszi!

!Forza Ferrari!

LoSA
Nah visszakaptam a telefonomat, Pesten tudták csak megcsinálni... Fent van az új szoftver rajta, nekem nagyon tetszik!! Jó kis telefon lett ez... 😊

tenkenorman
a telefonkönyvet is sim re menti, továbbá a bérkezett üzeneteket. azt kell átálítanod. nekem angol, és meg nem mondom most hogyna de nem nagy ügy. nekem is ezt csinálta. csak vissza kell álítani

Sziasztok
Tegnap vettem egy telefont,a jobb felsõ sarokban villog egy boríték ikon,rákattintva azt írja megtelt a SIM mem. de a SIM kártyám nincsen tele.
Hogyan tudom eltüntetni??
Köszönöm szépen
tenkenorman
Ubuntura van software updater? Ha nincs akkor wine windows emulátorral érdemes próbálkozni?

Köszönöm nektek ! 😊))

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

Aschil
win7-re a NOKIA Software Updater.exe-n jobb klikk kompatibilitás, válaszd xp sp3 módot, majd futtatás rendszergazdaként és menni fog.
Én így csináltam és minden gond nélkül települt és frissítette a telót.

.:asChil:.

HTS s3rg1nh00
nekem meg a nokia software updater nem indult w7 32 biten.

Az OVI suite update-rével csináltam én is a frissítést, W7 x64-en...