3952
  • akyyy
    #3952
    hm. nemtom. nekem most jön a "harmadik" generációs telefonom :D de ez is még ott van a fiokba. mikor romániába voltam, nagyon jó szolgálatott tett az ingyenes gps-e, rádiója, stb.
    méltatlanul van a nokia szemszögébol elhanyagolva sajnos.
  • Sippie
    #3951
    Felraktam a telefonra a legújabb frissítéseket, a navigációval egyetemben. Azóta ha megnyitom a térképet, egy csomószor csatlakozni akar valami hálózathoz, hiába mondom neki hogy mégse, 10 mp-ként megkérdezi, pedig csak a térképet böngészem (nem keresek, nem állítok be navigációt, csak nézem mintha egy nyomtatottat tartanék a kezemben) A naviban be van állítva hogy offline legyen, mi a frászért csinálja mégis ezt, és hogyan lehet kikapcsolni?
  • Sippie
    #3950
    az a gond hogy én frissíteni akarom. Mert már le van szedve, csak azóta is alakultak az utak meg ilyenek, és ahogy a frissítésre nyomok 7 gigát ír ki, meg se kérdezi hogy mit akarok frissíteni :D Na mind1, majd lassan újrarakom a windowst egy nagyobb helyre, aztán ott aztán töltögethet ez a buzi a C:-re amit akar...
  • SaGa
    #3949
    Nem tudom, én anno csak Európa megfelelő térképeit szedegettem le. Magyarország és közvetlen szomszédai, illetve ha utaztunk valahova, akkor az az ország. Átlagban 4 GB alatt volt a teljes méret...
  • Sippie
    #3948
    én nem is akarnám egyszerre frissíteni, de ha rányomok az egészet le akarja szedni ez a szar. 7 giga, a telómon nincs is annyi hely sztem :D
  • SaGa
    #3947
    Emlékeim szerint nem nagyon, de mintha lett volna egy kifejezetten térkép letöltője is a Nokia-nak, keress rá a neten, abban mintha lehetne..
    Vagy ne egyszerre frissítsd, hanem országonként...
  • Sippie
    #3946
    Üdv!
    A térképet szeretném frissíteni a telefonom, de a C meghajtóra akarja pakolni a 7 gigát és nincs annyi szabad hely. A suite-ban meg lehet valahol változtatni hogy hova töltse a fájlokat??
  • Sippie
    #3945
    Na bekrepált az aksi, szépen felduzzadt.
    Elég sokat kell kutakodni hogy találjak gyárit, viszont abból is van csomagolás nélküli, meg rendes csomagolású. A kettő között van árban 2000 Ft van, de a csomagolás nélküliről mit kell tudni? Lehet, hogy használt?
  • SaGa
    #3944
    Ne beszéljünk már zöldségeket. Lítium ion akkut úgy lehet pillanatok alatt tönkretenni, ha kisütöd. Soha!
    A NiCd és Ni Mh akkuknál kellett "formázni", a lítiumokat tilos.
    Amúgy meg: anno, a telefonom mellé vettem két plusz akkut az e-bay-en. Ennek 4 éve. Mindhárom tökéletesen működik. Az eredeti és a két utángyártott is. Nem is akkut akartam eredetileg, hanem egy olyan töltőkábelt, ami usb-ről tölti az 5800-ast, de olcsóbb volt az e-bay-en egy készlet: két akku, egy "fali töltő" és egy "retraktoros" kábel, mint idehaza a kábel egymagában.
    Akkor beletettem az egyik kínai aksit és még mindig azzal megy. Félévente kiszedem a hűtőből a másik kettőt, beteszem a telefonba, pár napig használom vele, majd feltöltöm és vissza a hűtőbe. A harmadikkal meg működik ahogy kell.

  • bboyatty
    #3943
    Az szerintem alap, hogy új akksit legalább 2-3 alkalommal kisütöd, csak aztán fog normálisan teljesíteni. Utángyártott cuccok nem egészségesek, semmilyen téren.
  • Sippie
    #3942
    és a gyári még bírja? Gondolom azok se ma lettek legyártva, mivel a teló is régi, azóta lehet a dobozban is elhasználódott :D Vagy majd ki kell sütni első alkalommal?
  • nextelgsm
    #3941
    Csak gyárit utángyártott szart ne vegyél!!!
    Több mint tíz éve foglalkozom mobilokkal szóval utángyártottat csak akkor ha nincs rá keret.
  • Sippie
    #3940
    Kezdi megadni magát az aksi, érdemes utángyártottat venni hozzá, vagy szarabb lesz mint a mostani eredeti?
  • Zeller01
    #3939
    hátha, jár még erre valaki :)
    hogy tudom beállítani, hogy ahogy érkezik e-mail azt szinkronizálja 3g-n.
    valahogy sikerült, de ahogy eljövök otthonról és nincs wifi abbahagyja.
    próbáltam kapcsolatot beállítani umts-t, de 1 perc és nincs térerő :)
  • blekike
    #3938
    próbáld meg a smartoffice-ot.
  • Sippie
    #3937
    Sziasztok!
    Fontos kérdésem lenne! Kellene egy program amivel 540 oldalas PDF-et is meg tudnék nyitni a telefonon, lehet benne megfelelően zoomolni, na és persze lehetőleg ingyenesen. Most valami adobe pdf 1.5 LE-m van, de ezt azt írja hogy nincs elég memória a művelet végrahajtásához.
    Előre is köszi a segítséget!
  • blekike
    #3936
    Üdvözlet,
    Pythonnal kapcsolatban lenne kérdésem:
    Szoftverfrissítést használva frissítettem az ovi mapsot és a zenelejátszót. Valamelyik fölrakott olyan összetevőket, hogy pips installer, signal server upgrade, symbian os pips upgrade.
    (már annyi mindent telepitettem, töröltem, hogy a naplóban már nincs benne melyik volt)
    Nemrég föl akartam rakni a pythont, de minden verzió amit próbáltam (v1.9.7,9.6,9.5) frissítési hibát irt ki és nem települt.
    Megnéztem az összetevőit és megláttam hogy a pips installer, signal server upgrade, symbian os pips upgrade a python összetevői. van a runtime + még ez a 3. Ez a 3 összetevő újabb verziójú mint amijen az én python telepítőimben vannak. (v1.9.7,9.6,9.5)
    A legújabb amit találtam az python runtime v2.0, ezt azárt tuttam felrakni mert nem tartalmazta a többi 3 összetevőt és lehet hogy ez miatt nem találtam az alkalmazások között a python ikonját és igy nemtudom használni. Mit tegyek? Muszáj hard resetelni és fölrakni a python 1.9.7-et és aztán frissíteni a programokat?
    Vagy nektek van friss python telepítőtök?
  • asysoft
    #3935
    Egy biztos, Lumiákat hanyagold, Nokia ott is hozta a tőle megszokottat, pedig igazán nem lenne sok dolga.
    Nekem iOS-szel alig volt problémám, és az is csak apróbb kellemetlenség volt, persze ez nem a 40 ezres kategória, pláne nem idehaza.
    Androidnál alaposan olvass utána, mert gyártói módosításoknak nem csak előnyeik vannak. Én, ha most kéne androidos eszközt vennem, Sony Ericsson eszközöket néznék első körben, mivel ők rámentek a supportra (2011-es modellek mindegyike megkapja majd az Android 4-et).
  • bboyatty
    #3934
    Passz, nem léptem előre az 5800 után, nem is tervezek semmilyen okos telefont, esetleg kérdezd meg android topikban.
  • Sippie
    #3933
    Nekem csak gondom van vele, amióta megvettem :D Csomószor van hogy hív valaki, és nem hallom az illetőt, ő állítólag hall engem. Újra kell hívni, és akkor megjavul. Legalább 1 éve már hogy nem raktam fel rá semmi egyéni alkalmazást, és most ilyeneket csinál hogy kikapcsolásra elvész egy rakás adat? Hát nonszensz. Mi ez windows? hogy idővel megkergül? Korábban én is próbáltam frissíteni a szoftvert de nekem is megszakadt mint a #3925-ben. Már nagyon gondolkodtam hogy veszek egy újat, de ezt is 40ezerért vettem pár éve, mit vegyek helyette? Melyik OPrendszer vagy mobil fut stabilan mint a régiek? Nokiából is volt 2 fajtám korábban, ilyen kinyithatós meg a régi jó 3330, azokkal sose volt ilyen hogy elvész valami adat. Az andriod talán stabilabb? De márkából meg melyik megbízható? Szar már ez a fogyasztói társadalomra épülő gyártás, nem akarok 3 évente telefont cserélni csak azért hogy a gyárnak jó legyen :D
  • bboyatty
    #3932
    Amúgy nem tudom, nekem sosem volt komolyabb gondom vele. Egész jó kis teló az szerintem.
  • Sippie
    #3931
    egy kis be kapcsolástól. Na így veszek többet nokiát
  • bboyatty
    #3930
    Igen, több mint valószínű, hogy oda lettek.
  • Sippie
    #3929
    Beállításokban a használt memória: C:telefonmemória
    átállítottam memóriakártyára, megkérdezte hogy másolja-e az üzenetek rányomtam hogy igen, de így is csak a most megkapott 1 darabom van. Ez a rakás fos úgy néz ki tényleg letörölte az összes sms-em. Fantasztikus egyszerűen.
  • bboyatty
    #3928
    Esetleg nézd meg, hogy nem-e a memória kártyára mentett eddig. Ha nincs ott sem akkor passz. Nekem is volt 5800 de meguntam és odaadtam a barátnőmnek, neki nagyobb szüksége volt rá, most a régi N70-esemmel nyomulok.
  • Sippie
    #3927
    A mai "okostelefonok" mind ilyen szarok, vagy csak én fogtam ki ezzel a csoda nokiával? Most kikapcsoltam a telefont, és újra be, erre eltűnt az ÖSSZES SMS-em. már 4x kapcsolom be újra, de nincs, a sim-et kivettem beraktam, bár fölösleges mert a telefonon tárolódtak. Komolyan ekkora rakás szarok gyártanak manapság? Tegnap pl egy sms-t meg se kaptam, most bekapcsolás után jött meg, és az az egyetlen telefonon lévő. Mit lehet csinálni?
  • Robi546
    #3926
    Esetleg Szervízbe vinni nem lehet ha van még rá garancia ? :)
  • bowari
    #3925
    Üdv.

    Barátnőmnek van egy 5800 Nokiája.Egyszercsak elszállta net neki,mobilnet is,meg a wi-fi is.Nem lehetett megcsinálni,hogy működjön,ezért megpróbáltuk updatelni...megszakadt a folyamat vmiért,pedig a hivatalos nokia klienssel csináltuk.Nekem ipod-om és x10-em is volt,ott megtudták oldani hogy ilyenkor van egy recovery/dfu mód és akkor nincs baj...
    Ennél a telefonnál mit lehet ienkor csinálni?Van vmi dead mod vagy mi,de a phoenix progival sem sikerül életet lehelni belé.

    PLS VKI HELP!!!

    THX!!!
  • bboyatty
    #3924
    Volt már esetleg valakinek dolga n-gage emulátorral? Kb 2 napja kínozom magam de nem jön össze.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mielőtt kérdeznétek, igen hackelve van.
  • wdriver
    #3923
    most feltettem az oviból a flashlight extrémet :) tud világítani meg sos jelzést. Köszi. Ezt a gyári böngésző lelassulast nem tudjátok mi lehet? Teljesen csiga. Opera meg megy gyorsan. Üdv w.
  • asysoft
    #3922
    Nekem a Bright Light Touch jött be anno a legjobban, csak egy dolgot tud, de azt jól:)
  • wdriver
    #3921
    köszönöm megnézem
  • SaGa
    #3920
    Alkalmazás. Az OVI "boltban" van több is, ingyenes. Nálam a Strobe van fönn, ami tud többféle ütemben villogni és folyamatosan világítani. Egy hibája van: ha a lámpát kikapcsolod vele, de a programot nem állítod le, rendesen fogyasztja az akkut, nem tudom miért.
  • wdriver
    #3919
    helló. Lámpa funkciót hogy lehet bekapcsolni? Vagy az egy alkalmazás? Köszi üdv
  • akyyy
    #3918
    jelenleg fősulira járok. igen, tudom hogy más is el van vele, pont azért mert csak telefonálásra használja, olyankor én is csak eree használom ezt a telefont, és ezzel az indokkal nyugtatom magam
  • bboyatty
    #3917
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudom hány éves vagy és nem akarlak letörni de ne hidd hogy suli után olyan könnyű, főleg ha nem mész fősuliba, másik dolog meg, hogy másnak lehet "ezer éves java alapu szarja van :D" és tökéletesen elvan vele. Na de minden esetre sok sikert az életbe, remélem sok jó telfont veszel majd.
  • Tarajos Sül
    #3916
    Köszi Szépen. :)
    Végülis már Samsungban gondolkozom, de lehet, hogy vissza fogom sírni a nokiát, (úgy értem, hogy miért nem nokiát vettem), de természetesen megmarad a mostani nokiám, úgysem kapnék érte sokat.
    Meg aztán vennék én Nokia 701-et, de az 90eFt körül mozog, szolgáltatónál biztos olcsóbb, de nekem nem kell másik szám, átírni mindenhol stb. stb.
    Most nézem, ugyanaz a telefon függetlenül az általam megbízható helyen olcsóbb is, mint a szolgáltatónál.. :D :D
    Nevetséges.. :D Igaz a különbség 5 ezer forint.
  • akyyy
    #3915
    én is már lecsefrélném, jelenleg várok hogy olcsóbb legyen lelenornál a se neo, de már lassan ez is kifutottnak számít, mert vannak nála jobban :(((


    de hát nincs saját keresetem örülök ha megkapom, alig váromhogy végezzek a sulival legyen jó melom akkor majd veszek jó telefonokat:D


    addig meg azzal biztatom magam hogy valakinek még mindig ezer éves java alapu szarja van :D
  • asysoft
    #3914
    Hűű, de jó, hogy benéztem ebbe a topicba, nem hittem volna, hogy van, aki manapság 5800 vásárlásán gondolkozik.
    Nekem is volt 5800-m két évig, ez volt az első Nokia telefonom. Papíron tetszett, amit tudott, nagyon remek eszköznek tűnt, kár, hogy valóságban számos probléma volt vele: temérdek bug (amit nem fogok most itt felsorolni, keress rá a topicban:)), illetve a feature-ök használhatósága is hagyott némi kívánnivalót maga után...
    Böngészéshez csak erős kompromisszumokkal alkalmas a kevés memória miatt. Utazáskor gyakran volt, hogy oldal betöltésekor (csak egy fülön böngésztem, mert már rutinos voltam:)) egyszercsak elhallgatott a zene (=Symbian kilőtte a playert, mert nem volt elég erőforrás), majd kisvártatva közölte, hogy nincs elég memória... Mail kliens egy bizarr állat volt, .eml csatolmányoktól ledobta az ékszíjat (azonnal bontotta a kapcsolatot, csak az ominózus levél előtt érkezettek voltak bent a listában), emiatt jött létre a gmail fiókomban egy "5800-nak problémás" mappa, ahová az ilyenek kerültek... Játék alig jött ki rá, de még a gyáriak is szaggattak rajta, emiatt nem hiszem, hogy sok öröm lenne benne. Egyébként giroszkóp nincs benne, te az accelerometerre gondolsz:) Ha már ételes párhuzam: ez nem a "danone és spar joghurt" esete, hanem a "kenyér és a sajtos pogié": ha éhes vagy, bármilyen ínycsiklandó is az utóbbi, nem leszel elégedett vele:)
    LED-es vakuktól egyébként nem szabad csodákat várni (közelre túl éles, és 1-2 m-nél tovább nem sok haszna van), én szinte sosem használtam, csak, ha zseblámpaként kellett alkalmazni.
    Én is inkább egy androidos eszközt javasolnék (de minimum egy Symbian^3-as Nokiát, ha nagyon a márkánál akarsz maradni, ezt legalább még támogatják), mondom ezt úgy, hogy alapvetően nem vagyok android fan...
    Boltok: alapvetően én is ilyen vagyok, inkább fizetek pár ezressel többet, minthogy kockáztassak. Szerintem a legfontosabb, hogy hivatalos magyarországi garancia legyen a termékre (és ilyen papírt is kapj hozzá) - ha ez megvan kb mindegy, hol veszed.
  • Tarajos Sül
    #3913
    Írok abba a topikba, végülis mit veszíthetek? :)