93
-
#53 "Az űrben senki sem hallja, ha sikoltasz." :) -
bandypappa #52 Ott a pont. Azért azt tudjátok, hogy 2012-ben kezdödik egy új napciklus nem a kicsi 11 éves, hanem a nagy az valami 5120 éves ciklus, a maják számították ki, és jól, mert a tudósok is ezt vallják. Azt azért furcsának tartom, hogy a nap pólusváltása és a Föld pólusváltása között nem látják az összefüggéseket. Nem véletlen, hogy most ingadozik a mágneses tér amikor a Nap váltani készül. Ez gyorsan le fog zajlódni, nem tudom hogy ennek milyen következményei lesznek, de túl fogjuk élni. -
Epikurosz #51 Nincs olyan messze!
Valszeg 3000-4000 között lesz a pólusváltás, tehát max. 2000 év van hátra. Nem olyan sok idő az! A legutóbbi pólusváltás 780 ezer éve történt, neve Brunhes-Matuyama pólusváltás. Földrajzi helytől függően 1200-10.000 évig hatott a bioszférára.
De lássuk mit ír a Wikike a biológiai hatásokról:
"Some speculate that a greatly diminished magnetic field during a reversal period will expose the surface of the earth to a substantial and potentially damaging increase in cosmic radiation. However, Homo erectus and their ancestors certainly survived many previous reversals. There is no uncontested evidence that a magnetic field reversal has ever caused any biological extinctions. A possible explanation is that the solar wind may induce a sufficient magnetic field in the Earth's ionosphere to shield the surface from energetic particles even in the absence of the Earth's normal magnetic field."
Különben mindössze 70 ezer éve - nem tudjuk milyen okból - majdnem kihalt az emberi faj, a létszám kb. 2000 főre csökkent. Szóval, lehet vakarni a fejet.
-
who am I 7 #50 Jah, a nibiru erre fog olálkodni..én már várom, hogy egy oriási bolygót lássak napközben az égbolton..kíváncsi vagyok..az majd helyre rántja a mágneses mezőt lol :D -
who am I 7 #49 Bizonyítást kérnék arra is, hogy VÉGTELEN világegyetem "99,999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999...%" nem alkalmas a Földi életre.Nyílván erre is van bizonyítékotok hihi Persze az a 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% gondolom..itt az ezsgéről hihi -
bleifrei #48 Felejtsétek el az 1500 évet. Ezt szeretni fogjátok: 2012 ;) -
who am I 7 #47 ajjj nekszuS, szétqrtad a totyikot...
Látod, léteznek nem "törvényszerű" anomáliák...Bármi lehetséges :P
Egyébként meg..khm, pólusváltás nem azért van mert szennyezzük a bolygót.. :P A világűrmegigen barátságtalan...NEM VÉLETLENÜL -
#46 Ja és a híresztelésekkel ellentétben mindenki örökéletű!
Ez nem riogatás, a világegyetem 99,999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999...%-a nem alkalmas a Földi élet fenntartására. Na most ezt lehet úgy is megélni, hogy úristen milesz még itt, meg gyorsan keressünk valami vallást, esetleg a zufókat. Vagy ellenkezőleg, hogy ki a faxom nem xarja le, csak a sör meg a cigi ára ne emelkedjen!
Na most ez egy riogatós cikk, amiben belevágják az ember arcába, hogy jóisten lehet, hogy nem kedvel bennünket annyira mint gondoltuk, mert azért elég határtalan a világegyetem, de kibaxott módon ellenséges is, a maga naturális módján.
Viszont az elkövetkező 100 évben valszeg nem lesz ilyen esemény. Szal mindenki nyugodjon meg! És mindenki térjen vissza a hétköznapi élethez, koncentráljunk szépen az éppen aktuális gazdasági világválságra!;))) -
who am I 7 #45 Aha.Kézzelfogható Bizonyítást kérek, a legutóbbi váltásról.Ha nincs, addig ez is csak találgatás, mégha elméletben zérónak kell lennie akkor is.Egyébkéntmeg..Úgysem fogjuk megtudni :PPPPP -
Epikurosz #44 "Nyílván gyengülni fog a mező, de pontos információk nincsennek, h mennyire"
Ne találgass! A váltáskor pont nullára gyengül. Hogy mennyi ideig tart a váltás, az a kérdés. Lehet 100 év, ezer év is akár. Egy nap alatt biztos nem zajlik le, mert a Föld magjának átrendezéséről van szó, és az anyag nem fog neked hipp-hopp, secperc alatt átrendeződni. -
Epikurosz #43 Olvasgass:
Sugárbetegség
- Kísérlet a kezelésére.
A földi mágneses pajzs hiánya a pólusváltás idején gyakorlatilag ugyanaz, mintha bevetették volna az atomfegyvereket. Nincs azonnali kihalás a robbanás miatt, atomtél, és por, de az atombomba robbanás utóhatásai megvannak. -
who am I 7 #42 nekszuS.Már megint itt riJÓgatod a népet...Komolyan mondom..kész
Bezzeg amikor te ott voltál a legutóbbi pólus váltásnál, csak úgy hulltak alá a meteorok, állatok és ufók égtek porró a napszéltől, a kitőrések szinte a Földig elértek ajj má :D
Nyílván gyengülni fog a mező, de pontos információk nincsennek, h mennyire..tulzó következtetéseket meg fölösleges szajkózni még most :P 1000-2000 év múlva..Hol leszünk mi már?Ha leszünk még...lol :D -
#41 Ajánlom figyelmedbe a #27-es hozzászólásban belinkelt cikket.
Nem a mágneses mező okozza a sugárzást!
Pl ne tévesszen meg az sem, hogy jelenleg az űrhajósokat nem éri halálos sugárzás, mert ez a mágneses mező eltéríti a nagy energiájú töltött részecskék nagy részét, és e fölé nem mennek.
Viszont a jelenlegi űrhajóépítési technológiánkkal azért nem tudnánk többek között a Mars utazást végrehajtani, mert az űrhajósokat az alatt elég veszélyes mennyiségű sugárzás érné, ha nem is halnának meg az út végéig, de nem sok maradna már hátra az életükböl!!!
A mágneses mező megszűntével, ugyan ez vár minden élőlényre!
Azt se mondta senki, hogy egyik napról a másikra áll vissza a mező, lehet, hogy ugyan annyi időtvesz igénybe, mint amennyi idő alatt leállt! -
Epikurosz #40 "Ha ez most megfordulna, szerinted milyen extra sugárzás alakulna ki, ami legyalulna mindent?"
A megfordulással nincs gond, még mindig nem érted.
A megfordulás alatt, akár száz évekig, nincs jelentős mágneses tér, tehát főleg a napszél meg a kozmikus sugárzás is szabadabban juthat le a felszínre. Szép kis sarki fények (aurora borealis) lesznek láthatók mindenütt. Hosszú távon ez súlyos megbetegedéseket (bőrrákot, vakságot, genetikai mutációkat stb.) fog okozni. Védőöltözetet kell majd viselni a szabadban. Nagy kaland lesz majd a kirándulás, olyan, mint egy-egy űrséta. Persze drága is. -
#39 A félreértések elkerülése érdekében azt azért tisztázzuk, hogy jelenleg is nagy faj-kihalási fázisban vagyunk!
Ez ugyan nem jelenti azt hogy hullahegyeket látsz mindenhol, amik aztán szépen tudnának fosszilizálódni és elismerő hümmögésre késztetni a tudósokat néhány 10 millió év múlva, viszont azért folyamatosan és jelentősen csökken a biodiverzitás.
Ha az adott geológiai rétegben nem maradnak markánsan elkülönülő jegyek, pl vulkáni porból, jelentős geológiai változásokból következő jegyek, akkor utólag nem elkülöníthető az adott korszak, pedig lehet hogy pár 10 ezer év alatt jelentősen megváltoztak a fajok.
Ezek más léptékű változásik, mint ahogy az ember általában gondolkodik. A Főld eseményeit általában nem halivúdi sztárrendezők rendezik, nem kell 1,5 órába beleférnie az eseményeknek. -
Epikurosz #38 Vagy esetleg átalakítják a teljes építkezési technológiát. A proliknak az állam épített ingyen paneleket, ma hőszigetelik ezeket szintén ingyen (10% önrész), és 100 év múlva kicserélik az ablakokat, meg pár dolgot, és kapnak a prolik védőruhát, szintén ingyen, az adófizetők pénzén. A gazdagok pedig a Rózsadombról lemennek a Rózsavölgybe, igazából a Rózsabarlangba, az adófizetők pénzén. Az adófizetők (középosztály) találékonyabb - kisebbik - része túléli, a többség meg kihal. Kialakul egy új, élősködő faj, amely aztán saját magát fogja kiirtani.
Egy lehetséges forgatókönyv a sok közül. -
#37 Hát a sugárzás elsők között az örökítő szerveket támadják meg.
A Föld mágneses tere most is hat, de ez nem nagyon zavarja élőlényeket. Ha ez most megfordulna, szerinted milyen extra sugárzás alakulna ki, ami legyalulna mindent? -
#36 Nem tudsz megemészteni, látom. :) Sebaj. -
Epikurosz #35 Persze, hogy nincs szó kihalásról.
Pár millió ember, akit beengednek az atombunkerekbe, majd csak túléli valahogy. -
Ps1ch0 #34 En sem hallottam meg errol. Erdekes cikk nekem uj. Szoval ma reggel is okosabb lettem valamivel:) -
#33 Így van. Egyesek megint nem gondolkoztak. Okozhat gondokat, de kihalásról szó nincsen... -
#32 Hát a sugárzás elsők között az örökítő szerveket támadják meg. A több mutáció elsősorban az újszülöttek halandóságánk növekedésében mutatkozik, merthogy a mutációk többsége káros, nem életképes egyedeket eredményez. Kisebb részük viszont hasznos, az alkalmazkodást segítő tulajdonságok megjelenését erősödését eredményezi. -
wolruf #31 Félig OFF:
Sokan írjátok, hogy régi cikk így, régi infó úgy.
Vannak sokan (pl. én is sokan vagyok :) ), akik nem nagyon olvasnak tudományos lapokat, csak néha pl. felnéznek ide. Nekünk nagyon jó, ha egy ilyen másoknak ,,régi'' cikk jelenik meg, mert még máshol nem olvastam (tuk).
-
#30 1500 ev mulva valszeg mar odivatu technologia lesz az elektronika.. -
#29 Mi? mar keso van.. mitol valna sterille? -
Epikurosz #28 Nem fog fájni, mi? Mert te mondod. -
#27 Mágneses pólusváltás a Földön? -
#26 Nem lesznek ilyen komoly élettani következmények. Egyszerűen megfordulnak a pólusok, pár dolgot át kell állítani, és rendben is vagyunk. :D Gondolom ez a váltás se egy másodperc alatt megy majd végbe. Kicsit hasonlít ez a Napfogyatkozásra. (Vajon kis 'n' vagy nagy?) Verték a harangot, hogy megbolondulnak a kutyák, baromfik, cigányok, de sehol semmi nem történt. :D -
smaczylaci #25 nem ugy van h csak másfele fog álni az iránytü azt kész? itt nem a föld forgásárol hanem polusairol van szo :S -
RecoPhile #24 Hát a cikk eléggé le van maradva a korral :D -
Epikurosz #23 A hatás megegyezik azzal, amit az űrhajósok éreznek a Hold felé. Persze nekik rosszabb, mert gravitáció sincs, és elolvadnak a csontjaik.
Ha elmennél a Marsra, cseberből vödörbe jutnál, mert annak a bolygónak sincs mágneses mezeje.
Máshova meg nem nagyon tudsz menni, „itt élned, halnod kell”. -
szedRick #22 Én ugy tudom hogy az emberek is megkergülnek nem csak az állatok ha ez bekövetkezik. (ergo az ember is állat) :)
Állítólag az fog történni hogy mindent elfelejtünk majd, inni, enni , illetve a testünk jelez majd, de nem tudjuk hogy mit csináljunk.
Nagy civilizációk is igy tüntek el, állítólag.
Mondjuk én már most is érzem ezeket a káros hatásokat :D... -
Epikurosz #21 Gjøvik Olimpiai Sziklabarlang:
-
Epikurosz #20 Különben, fű alatt egyre több ország épít föld alatti létesítményeket. Újabban Katar. -
AzUs #19 Hű, bolygó elhagyása De jó lenne addig élni és elhúzni innen -
Epikurosz #18 "1500 év alatt már csak eljutunk oda, hogy el tudjuk hagyni a bolygót"
Ne reménykedj! -
torcipepe #17 eddig az Atlanti-óceán - Budapest alagutat fúrták, azon jött a tengeralattjáró is, ami a Pannon reklámban van :)
1500 év alatt már csak eljutunk oda, hogy el tudjuk hagyni a bolygót -
#16 "Addigra hátha megépül a 4-es metró is Bp.-en."
Te nagyon szereted a Sci-fit, gondolom!;D -
Epikurosz #15 A bőrrák ellenszerét is meg kell addig találni. -
Epikurosz #14 én azért nem vagyok annyira optimista. 1500 év nem olyan sok, de lehet, hogy annyi sincs hátra. mindenesetre a technika rohamosan fejlődik, tehát az elektronikán van még mit csiszolni.
Addigra hátha megépül a 4-es metró is Bp.-en.