113
-
Flocky #113 Kár. :-( Azért köszi -
Viltord #112 Nem, nincs. Csak olyan alapnézetben lehet használni. -
Flocky #111 Szerintem ez egész jó játék. 1 bajom van vele. A térkép a lényfázisban. Nem lehet beállítani hogy ne csak egy olyan kis területet mutasson amit mutat? Nincs egy olyan gomb ami előhozza a teljes térképet minden fajjal élelemmek együtt? -
Viltord #110 Már válaszoltam neked az oldalamon globint, nem értem miért kell mind a két helyre ugyanazt írnod, pláne ha az én oldalamon biztosabban megkapom. Idézem ide is az ott írt válaszomat:
"Hmm, hát ez furcsa, még sose hallottam ilyenről. Azzal a lénnyel soha nem volt korábban semmi baj? Ha igen, lehet hogy azért, bár azt kétlem, hogy bármi baj lenne egy lénnyel. A spore.com-on belül a Help/Support-nál lehet megkérdezni, de nem nagyon javaslom, mert előbb mindig benned keresik a hibát, olykor soká válaszolnak, mostanában kiírták, hogy a sok levél miatt nagyon elfoglaltak. Én azt javaslom, hogy még próbálkozz, avagy tarts néhány nap szünetet, majd ha utána se megy, akkor töröld azt az elrakottat és kezdj helyette újat, mely hasonló."
De legközelebb ha tőlem kérdezel, inkább csak az oldalamon tedd, mert itt nem vagyok gyakran. És visszanézhetnéd, hogy jött-e válasz itt is, meg ott is, hisz gondolom azért kérdezel, hogy választ kapj és azt megnézd!
Nem béna a grafikája, szerintem egész jó, nem kéne ezalapján ítélni. Főleg mivel régebben 1. a játékélmény volt, 2. a grafika. Dehát sajnos ez már évek óta manapság fordítva megy,... -
djnaras #109 Hát, akkor esetleg töltsd le valahonnan, és próbáld ki... ha megnyerte a tetszésedet, akkor meg meg tudod venni, és hozzájutsz rengeteg plusz funkcióhoz...:) Igazából ezért jó az, hogy "illegálisan" le lehet tölteni dolgokat, mert így lehetőséget kap az ember, hogy kipróbálja... ha meg igazán tetszik neki, akkor úgyis megveszi... főleg az olyan játékokat, amiket igazán csak úgy lehet kiélvezni, ha eredetije van az embernek... sok játékgyártó kezd efelé tendálódni, és ez alapvetően így nézve úgy gondolom, hogy egy pozitív dolog (még ha részben illegalitás is van benne) -
Hyppodrom #108 djnaras: köszi a választ, lehet h bepróbálom. Amúgy igazad van, ez tényleg szubjektív (ahogy a legtöbb dolog az életben), kinek mi tetszik, a grafika meg nem minden, ennek a játéknak talán még jól is áll ez a style. Egyedül az ára miatt elgondolkodtató, merthát ugye Magyarországon azért több mint 10 misit kiadni egy olyan dologért, ami lehet h nem is ér annyit... na ez itt a kérdés! :) -
djnaras #107 Hát, a mem lehet kicsit kevéske lesz neki, a többivel nem hiszem, hogy gond lenne, max nem fog fullon menni minden... egyébként ne nézd a sok negatív hozzászólást, szerintem egyáltalán nem elgondolkodtató a játék szempontjából, hiszen ahány ember, annyi szubjektivitás... az a lényeg, hogy Neked tetszik, vagy sem... a gyerekes grafikáról meg annyit, hogy szerintem pont így van jól eltalálva... a WOW is kicsit színesre és talán mondhatni meseszerűre sikeredett grafikailag (szerintem) mégis a világ talán legnépszerűbb játéka lett...:) Ez nem a STALKER, vagy a HL2, stb... na azok télleg viccesen néznének ki ilyen grafikával... képzeljétek el, milyen lenne...:) -
Hyppodrom #106 Nekem nem tűnik rossz game-nek ez a Spóra, bár tény, h kicsit gyerekes a grafikája, meg a sok lehúzó hozzászólás is elgondolkodtató, de ennek ellenére lehet h kipróbálom. Apropó, ha egy hozzáértő el tudná mondani a véleményét azzal kapcsolatban, h vajon Geforce fx5600-on, p4-en, 2.80Ghz-el, 512 MB RAM-mal van-e esélyem futtatni, vagy hamvában holt dolog? -
Szóval, ari a weblapod.
Viszont, ha ennyire foglalkozol a Spore-val, tudsz-e segíteni?
Az a problémám, hogy nem enged be a Spore az egyik játékomba....
Mindíg ledob a server...
Más lényekkel lévő játékomba beenged, de az egyikbe nem...
Hol lehet megkérdezni, mi lehet a gond.
Üdv
globint
-
Viltord #104 Szerintem is remek játék, mindig is vágytam egy hasonlóra. :-) Én még sajnos nem jutottam el a galaxis közepéhez, de egyszer majd eljutok, azóta persze más új játékokat is kezdtem, mert a lény és a törzsi fázisok a kedvenceim és némely elrakottban ottmaradok. Na meg a patch által kínált evoadvantage kóddal is éltem, élek néha, melyet akkor lehet használni, ha lény fázissal kezdesz új játékot.
Itt van már 2 kép az 1. kis kiegészítő borítójáról:
Végül úgy néz ki, hogy nálunk november 20-án fog megjelenni és 18-án Amerikában.
Állítólag majd egyszer lesz olyan is, hogy vízalatti fázis, mely a sejt és a lény fázis között lesz, de az még odébb van.
Remélem majd lehet vegyíteni az új elemeket a régiekkel kombinálva. Állítólag jövő év elején az 1. nagy kiegészítő is megjelenik, melyben az űr fázist bővítik ki, pl. azzal, hogy le lehet már teleportálni magát a lényt, nem csak a hologramot és valami küldetéstervező labor is lesz hozzá. :-) Azt is remélem már maga a leteleportált lény fog tudni futni, ugrani, meg efféléket, nem csak lassan sétálni, mint a hologram. De majd kiderül úgyis. Ez akkor olyasmi lesz, mint egy űrhajóval felszerelt félig-meddig lény fázis bármely bolygón. :P Úgy volt, hogy a Növénylabor ezzel együtt jön ki egy lemezen, vagy plusz egy lemezen. De ez is kiderül majd. Még olyanról is láttam videót, meg hallottam, hogy majd egyszer lesz vízalatti fázis kiegészítő, mely a sejt és a lény fázis között lesz és nem felülnézetből, hanem úgy mint a lény fázisban, csak uszonyokkal, meg víz alatt. De majd kiderül. Tehát van rá esély. -
djnaras #103 Egyszerű? Bejutottál már a galaxis középpontjába a több száz grox uralta csillagrendszeren keresztül? Jah, télleg, képzeljétek, sikerült! Eljutottam a galaxis központjába! (hogy mi történik ottan, arról van fennt a YouTúbon videjó) Mert ahelyett, hogy itt elemezgetném a játékot, inkább kiélveztem... gyerekes? Hm... egyszerű? hm... és kit érdekel? Tök jó! Főleg, akikben kreatív szellem uralkodik, és heteket fognak azzal tölteni, hogy különféle lényegeket, épületeket és járgányokat tervezgessenek... mer az jóü...:))) Aztán meg osztogathatják a neten (már aki megveszi ugye)... ez is jó... azt bírom, hogy mindenki hogy elemezgeti itt a játékot, épp csak játszani felejt el vele normálisan...:) No de nem baj, eszem ágában sincs bírálni senkit, lehet ez nagyobb szórakozást jelent...:) Ha meg valaki szerint szar, az miért is ír ide????????? Szal, a lényeg: irány a galaxis közepe, hulljanak a Groxok!!! :) -
Viltord #102 Állítólag hivatalosan november 18-án jön az 1. kiegészítő, de ez még nem teljesen biztos. A kiegészítő neve Cute and Creepy parts pack, avagy Cuki és Félelmetes elemek csomagja. A növénylabor is benne lesz állítólag már publikusan és használható, javított formában. Csak mert állítólag el van rejtve az alap játékban, megnyitható a növénylabor (biztos mert nincs kész és ne okozzon gondot a hibái miatt), de elmenteni nem nagyon lehet, plusz a sok hibája miatt a labor tönkreteheti a feltelepített játékot, melyet én nem kockáztatok. Valószínűleg 20$ lesz, vagyis nálunk 3-4000 Ft. Meg állítólag majd lesz valami víz alatti módi csomag is, avagy vízi fázis. De ezek még nem biztosak, majd kiderül.
Azért mert a Sims 2-höz hasonlóan kiegészítői lesznek hozzá (bár ez szerintem várható volt hallottam is róla), attól még oké. Ugyanazok készítik a Spore-t, mint a Sims sorozatot. Én nem bánom a kiegészítőket, jöhetnek nyugodtan, csak működjenek. Meg aztán akit nem érdekel, az nem telepíti fel és kész. Én az 1. kiegészítőt mindenképp megfogom venni és felfogom rakni, mert érdekelnek az új elemek és ha tényleg benne lesz a növénylabor publikusan és jól működik, akkor azt is szeretném. 24 éves nő létemre szeretem, mert mindig is vágytam egy hasonló játékra, nem szar.
Jó, kicsit könnyű a játék. Örüljünk inkább annak, hogy nem kötelező rögtön a fázisok teljesítésével továbbhaladni a következőre, hanem bármeddig abban maradhatsz, amelyikben szeretnél. És így lehet húzni, nem az a játék célja, hogy mindent bele, járjuk át gyorsan. De azért az űr fázis már nehezebb és onnantól azon belül végtelen. Ha még mindig baromi nagy gond, akkor panaszkodjatok az alkotóknak,...
Szépen kérlek nézzétek meg az oldalamat:
www.sporeleny.extra.hu
Itt sok érdekes infót találsz a Spore Lénylaborról és a teljes Spore-ról, plusz vannak egyéb extra dolgok is. Mindenképp nézz be, ne hagyd ki! :-) Vannak magyar tagok listán is, melyen te is rajta lehetsz. Az oldalt mindig igyekszem rendszeresen frissíteni, amikor és ahogy tudom. Néha versenyt is indítok (nemrég indítottam az 1. versenyt augusztus 23-a és október 30-a között), részletek az oldalamon. Kérlek nevezz be a versenyemre, ha Spore tag vagy (ha még nem vagy az, akkor is azzá válhatsz nyugodtan)! Van ott demo is, a Leírás(ok)ból lejjebb letölthető, azzal is készíthetsz lényt a versenyre. De előtte mindenképp olvasd el a Verseny(ek) menüpontban leírt dolgokat. -
marhára nem érdekelnek a nyakatekert számítások, bárhogy bizonygatod, attól még szar
de szeressétek, nekem az nem fáj -
xAlterego #100 Se a játék egyharmadát kitevő alkotórészhez, se a másik egyharmadát adó tartalommegosztáshoz nincs hasonló.
És egyébként is, az egész nagyobb mint a részek összege. -
igazi metamatikus vagy, gratulálok
egyik szakasz sem egy nagy etvasz, mindhez van hasonló és jobb -
vadasz90 #98 Hello!!!Nem tudja vki hogyan lehet elkezdeni a játékot?? Már megcsináltam a lényt mindent megnéztem de nem tok belépni, ugy hogy játszhassak is vele!!
Ir vmit a regisztálos részröl, vagy csak regisztrálás után lehet csak játszani vele??
PLS segitsetek! -
xAlterego #97 Ja, RTS-ként biztos jobb mint ez. MIVEL EZ NEM RTS!!!
Van a játék közepén két fejezet ami nagyjából RTS irányításaban mutatja be a fejlődés egy adott szakaszát, ezek közül is mindkkettő más irányelvek alapján működik. Ez a játékmenetnek kétszer egy ötöde. És ennek a játéknak a játékmenet még mindíg csak egyharmada, a szerkesztőkre, és a tartalommegosztásra is legalább ugyanekkora hangsúlyt fektet, mint az öt fázisra (ezt nem csak én mondom hanem a fejlesztők).
Tehát nagyon ügyesen felmérted, hogy a játék 1/5 részének az 1/3 része, vagyis pontosan 6%-a, nem ér fel más teljes játékokkal. Gratulálok. -
xAlterego #96 Semmi pejoratív nincs ebben, én is kockának tartom magam.
Fogalmazhattam volna úgy is hogy "hardcore gamer-eknek" vagy "veterán RTS rajongóknak", de nem tettem, mert őszintén szólva kicsit nevetségesnek tartom amikor a kockák ezekkel a kifejezésekkel azt sugallják úgy hogy mintha valaminek a mesterei lenének, és örülöttük forogna a játékipar.
A lényeg az, hogy aki csak "elemző szemmel" nézi a játékot, annak talán sokat számít hogy minden egység valami teljesen új előre beprogramozott trükköt tudjon, annak talán ez unalmasnak tűnik, de rengeteg embernek, aki csak játszani és alkotni ül le, ez a szerinted felszínes különbség is hatalmas élményt ad. -
Ja, csak ettől még nem lesz evolúció. Egyébként az evolúció sem konkrétan fejlődésről szól, hanem csak _változás_ról.
Emellett a játéknak az égvilágon semmi köze a véletlen mutációhoz és a szelekcióhoz. Ez kreacionizmus, vagy ha úgy tetszik intelligens tervezettség.
Legalább felismerni illene a dolgot, ha már cikket ír róla az ember... De hát ez az SG. -
pedig a Maxisra, a 90-es években, nem éppen a ygerekes játékok voltak a jellemzők -
Azért pl. megfigyelhető ha elkezdesz egy testrésztípust akkor később annak a továbbfejlesztett változatai jelennek meg amikor új testrészt szerzel. -
Miért beszél erről a játékról mindenki úgy, mint evolúcióról?
Ez kőkemény kreacionizmus. Az meg pont az ellentettje az evolúciónak. -
Evoluti0N #91 Hm 2 napig játszottam, utána meguntam, meg őszintén nem is igazán tetszett, de legalább az öcsémnek bejön.
Mikor megtudtam, hogy a Maxis-é a játék sejtettem, hogy elég gyerekes lesz és beigazolódott a gyanúm. Gyerekes alatt nem okvetlenül a játék néhézségére gondolok, hanem a hangulatára. A lénykészítés, az elbüvölés, a más törzsekkel való szövetség kötés, stb(attól függetlenül, hogy van a játékban "öldöklés"), túl mézes-mázos, túl "Maxis"-os nekem. Mondjuk ugyanez a játék kicsit felnőtesebb hangulatban biztos (jobban) bejött volna. -
ivanova36 #90 elöször is építesz olyan kunyhót amiben valami hangszert gyártanak. második sor.
majd a törzsed tagjait felszereled velük.
végül átállítod agresszívről barátságosra a törzsed hozzállását középen lent.
ha a céltörzs feje vörös, vagyis amint meglátnak neked esnek, akkor elöször ajándékot kell vinned nekik, jobb katt a kajagyüjtő helyükre, vagy tüzijátékkal bővöldd el őket
ha semlegesek, akkor odamész, beszélsz bármelyikkel, majd a szövegbuborékokban felbukkanó hangszereket benyomod, mint a lényfázisban a táncnál. ha semlegesről indult, akkor elsőre kék lesz a fejük,majd még egy koncert után már zöld. -
barii #89 sziasztok
hogyan kell a 3. szakaszban a másik törzsnek zenélni? -
ivanova36 #88 nos, a hőhullám, hűtősugár és még vagy 6 változatukat fokozatosan kapod meg, ahogy teljesíted a feltételeit.
Gyűjtemény/légköri eszközök és ott meg tudod nézni melyikhez mi kell. 2-3-4 bolygónyűvő vagy 2-3-4 birodalom medál kell hozzájuk
ha megvannak, csak egyszer kell megvenni őket, utána a hajó energiájával tudod használni, és nem kell generátorokkal szerencsétlenkedni.
tipp: azon felszerelések, amelyek mellett nincs darabszám a vásárláskor, a hajó energiáját használják és csak egyszer kell megvenni -
Body007 #87 "küldj meteoritot ..." - ezt honnan szerezzek? Gondoltam, h nem csak az atmoszferat lehet babralni hanem a homersegletet is, de en nem lattam sehol ilyen meteoritokat... -
Éni s azokhoz csatlakoznék akik nagyon várták a játékot, de végül nagyot csalódtak. Nekem is nagyon egyszerű és szimpla játék és tényleg unalmas. Szóval én örülök neki hogy nem rendeltem elő (pedig először ez volt a célom)... -
Frogen #85 A légkör stabilizálásához már elég a növényeket lerakni. A többi cucc csak a továbblépéshez kell.
Engem az űrfázis összetettsége és intenzitása zavar. Sok mindent kell egyszerre csinálni. Pl. épp egy kolóniát terraformálgattam, mikor befutott egyszerre vagy 6 üzenet. Szövetséges kér segítséget, ellenség támadja vmelyik kolóniát, biokatasztrófa fenyeget valahol, támadják az anyabolygót, szövetségest grox támadja, szövetségest egy másik szövetségesem támadja stb. S mindezt egyszerre. nem tudok nyugodtan szöszölgetni a kolóniáimmal. Nagyon hiányzik pl. az IG2-ben is használt automata építkezés. Ha nem támogatják a szöszölgetést a dolgokkal, akkor minek kell? Egy mennyiség felett már inkább nyűgnek éreztem a kolóniákat. -
Pares #84 Egyszerű: ha egy T0ás bolygót akarsz T1-esre terraformálni, akkor először megnézed, hogy miylen állaptok uralkodnak, és nem össze vissza mindent ledobálsz rá... Ha pl. Hideg van és sűrű a légkör, akkor arra a bolygóra küldj meteoritot meg egy szárazság generátort, és amikor a T1 szintet eléri, akkor a T1-es bolygókról összegyűjtött állatokat meg növényeket (a növényekből kell kicsi, közepes és nagy méretű is) el kell helzeyned 1-1-et a bolygón, hogy stabilizáld a T szintet... Amikor ez kész, továbbfejleszheted a kolóniád.
TEHÁT A LEGFONTOSABB: Terraformálásnál a térkép helyén mutatja a terrafromálsi szintet ugyebár. Nos ha a kék hőmérő felé akarod navigálni a gönböt, akkor jégvihart kell használnod vagy jégmeteort, ha a vörös hőmérő felé akarod navigálni, akkor meteort vagy aszteoridát kell köldened a bolygóra. Ha sűrűbb légkör szükséges, akkor légkörgenerátor szükséges, ha ritkább légkör, akkor szárazsággenerátor. És mindezt a golyómozgásával korigálhatod a körben. Amikor elértél egy T szintet, akkor meg az abba a T szintebe tartozó növényeket meg állatokat kell elhelyezni, hogy stabilizáld. Röviden ennyi. -
Body007 #83 H-H-H-H-> Kalózflota hívása a bolygó ellen :)
Az miért van, h nem tom terraformálni az első bolygómat se? Már vagy 15 bigyót ledobtam a bolygóra (1x át is lépet T1re aztán vissza). Most a mutató bal fent van teljesen (sűrű légkör, alacson hőmérséglet). Azt tom, h amikor átugrott T1re növényeket kellett volna ledobálnom... Mit csináljak?
-
Pares #82 REMEK! THX! -
Ezek a képek (ha sikereül beszúrnom egyáltalán...) csak pár napig maradnak, mert szolgáltatót váltok éppen:
Ha nem jelennének meg, itt a link is:
http://w3.externet.hu/~toyotakacsa/fold.jpg
http://w3.externet.hu/~toyotakacsa/jupiter.jpg
-
Ha a Földet akarjátok megtalálni, ez segíthet, most találtam egy "térképet" hozzá:
http://www.myspore.hu/page.php?203 -
Pares #79 Nem tudnád feltölteni a képeket mondjuk a kepfeltoltes.hu-ra, mert nem nagyon mennek a linkjeid! -
Pares #78 Teljesen egyetértek, nekem se a stratégia pontossága meg ezek a tényezők teccettek meg, hanem ezek, amiket felsoroltál. Remélhetőleg jön ki hozzá egy kiegészitő ami helyrehozza az űrfázisban lévő védekezési hibát vagy pár patch, ami kijavitija a hibáit. HA komoyl stratégiával szeretnék jáccani, amikkel szeretek is, pl: WIC, EE, SOSE, akkor ezekkle jáccanák, de ez szeritnem teljesen más műfaj. -
A többi bolygó is szépen meg van csinálva. A Marson pl. lászanak a csatornaszerű dolgok.
A Holdunk is szép kráteres, meg lehet nézni a Holdról a Földfelkeltét. -
Valóban nem a világ legjobb játéka. Még kiforratlan így magában, az űrfázisban nagyon sok dolgot kell a nyakadba venni egyedül, tény hogy nincs meg az a stratégiai mélység mint egy akármilyen másik stratégiában, kevés egységtípus van, kevés stratégiai lehetőség van, és még sorolhatnám.
DE! És ez egy nagy de. Ha fogékony vagy az ilyesmire, mégpedig úgy tűnik elég kevés ember fogékony rá itt, akkor hihetetlen módon el tud varázsolni a világ.
Ami miatt engem elkapott a játék:
-Az evolúció. Lehet hogy elnagyolt, de mire az űrfázisba érek mindig elkap, hogy ezt mind én csináltam. A zeppelineket amik röpködnek szanaszét, a kiscsávókat lent a kolóniáimon, magukat az épületeket. MEg lenézek a bolygóra és néha előjön hogy ja, itt menekültem az elől az óriás mókus elől ami terrorizálta a völgyet. És ez nagyon jó érzés.
-A néhol nagyon gyerekes humor.
- Az editorok, és a megosztás lehetősége. Tényleg bármit meg lehet csinálni a játékban, csak akarni kell. És adni is legalább olyan jó mint kapni. Nagyon jó érzés ha egy olyan ember megdícséri a munkád, akinek a cuccait távolról már hetek óta csodáltad, hogy ilyenekre sosem leszek képes.
-A content bejutása a játékba. Ez az első ponthoz kapcsolódik, de hatalmas élmény amikor összefutsz az űrben a Hutt birodalommal, és Jabba megkér egy szívességre, vagy lényfázisban egy csapat mókust látsz amint épp levadásznak egy lábakon járó cápát.
-És mindezt ami összeköti, az eredetisége. Lehet hogy fázisonként már találkoztunk ezekkel az elemekkel, de melyik másik játékban működött mindez egyszerre?
Ezen egyszerű okok miatt engem teljesen levett a lábamról. Még közel sem tökéletes a játék de van benne egy olyan báj amivel utoljára a Black&White felinstallálása után találkoztam. Remélhetőleg megjelennek hozzá kiegészítések amik komplexebbé teszik a játékot, és kijavítják a hibákat, de már most is egy piszok jó, nagyon eredeti játékkal állunk szemben. -
Az hagyján, de még a Kárpát-medence is a helyén van :D -
Én is kipróbáltam a játékot,mivel értékeltem,az egyediségre tett törekvését a fejlesztőknek.A képek/videók alapján nagyon vártam,de azt kell mondjam csalódás volt számomra.
Habár a kreativitásodat és a művészi alkotóképességedet nagyban kiélheted a játékban,sőt meg is oszthatod másokkal, más erőssége nincsen,amiért megérni mondjuk 2-szer végigvinni vagy tovább játszani űrfázisban.Nem is ismerek más játékot,ahol ilyen szinten lehet manipulálni a dolgok kinézetét.De ez számomra nem fontos.Ahogy már mások is mondták,lényegében lapos,monoton mindegyik fázis,különösen a második és az utolsó.A többi is csak azért nem mert rövid.Személy szerint nekem a civilizációs fázis tetszett a legjobban,azt 2-szer is végigjátszottam,de utána meguntam azt is.Az űrfázis eleinte tetszett,de 4-5 óra játék után már semmi újat nem tudott mutatni,újra meg újra kellett ugyanazokat a monoton lépéseket végrehajtani.Egyszer valamikor rá tudtam szánni magam ,hogy megcsináljam az utolsó küldetést,de utána le is töröltem.Pozitívum,hogy apró részletekben azért nagyban eltér a játék,meg sok a húsvéti tojás benne,de ezeknek a vadászata nem köt le engem.Hardon viszonylag optimális volt a nehézség,mondjuk még nem sikerült kideríteni,mi van akkor ha legyőznek törzsfázisól feljebb.Egyszer megérte végigvinni,de már nem játszottam újra más módon.Nekem ez a véleményem ,eltudom képzelni,hogy valakinek(pl kisgyerekeknek biztos) tetszik,mert nem olyan rossz játék,csak nekem vhogy nem jön be.Jó 5letnek indult,de nem a legjobb megvalósítás.