27
  • snowkid16
    #27
    Hardcore gamers: Prehistorik! :D meg Dyna 2 (az a bombázós :D)
  • snowkid16
    #26
    Nagyon igaz. Az osztályomban sok szülőt érdekli már a gyereke...Én is nagy spiller voltam/vagyok . Én is elitélem a dohányzást, osztályomban is dohányozn(t)ak (12-13 éves, kis hülyék). Szülő nem tudja, vagy nem is akarja. Gyerek olyan oldalt néz meg amit akar. Semmi tanulás...Festi a haját,szemét az emós kölök hetedikesen...
  • mousee
    #25
    Amúgy ahogy már írták, rengeteg előnye, és hátránya is van, ha egy fiatalt gép elé raksz. Engem sikerült negyedikes koromban (ált. isk) egy P1 133mhz gép mellé beültetni. Win95. Suli után teljesen jó elfoglaltság volt kitapasztalni, hogy hogy kell a képernyőkímélőt beállítani, vagy excel-be diagrammokat csinálni. Ott dicsekedtem apámnak, hogy így meg úgy sikerült ez meg az. Persze ettől még ha jó volt az idő, akkor eszembe nem jutott a gép előtt ülni. Bicikli, játszótér gangelés :) Szerintem itt is a kulcsszó az ésszel.

    Mondjuk érződik pár mellékhatás, pl az, hogy gyorsabban (és olvashatóbban :P) tudok gépelni, mint papíron írni. De ettől független nem vagyok kevesebb, mint az átlaggyerkőc, soha nem is voltam, csak értettem a számítógéphez.

    Most pedig itt vagyok, 20. életévemben, és érdekes, de nem dohányzom (sőt, elítélem), iszogatni is csak néhanapján megyek haverokkal. De most is ott vagyok, hogy inkább a társaság, mint a gép.

    A kulcsszó: Ésszel.
  • KasztnerTokman
    #24
    én 6-7 évesen mar hardcore xD szinten ösember 2-tem :)
  • snowkid16
    #23
    Ki fogtok röhögni, meg csúnyán nézni, de én és 4 évesen ültem a gép előtt. Régi Win95 :D. Nem hiszem, hogy egy alsósnak azon kéne, hogy járjon az esze, hogy haza, go a gép elé, nyomni éjfélig (halkan-sajnos van ilyen-halkan). Aztán suliban fáradtan alszik, nem figyel. Meg ezek a fullos játékok, nem kiskölyköknek való.
    Itt a szülőfelelősség, amit az egybegyülők említettek. Én ott vagyok, 6 éves gyereknek NEM KELL LAPTOP! El fog kényelmesedni, buták lesznek, csak a játék lesz.
    Nekem annak idején, meg most is, sportolok verseny szerűen. Na szóval ennyit.
  • roliika
    #22
    Ez az "el digitalizálódási" (de szép szó) folyamatot nem lehet megállítani. Érdemes a japánokat figyelni, ők ennek a sűrűjében vannak, és hozzánk is el fog érkezni ez a ...hmmm tendencia.

    Abba az irányba haladunk, hogy mindent digitálisan fogunk kezelni...pénzt,vásárlást,mindenféle jegyet, elszámolásokat,és egy ideig ennek az átviteli közege az Internet lesz de nem sokáig...ennek is talán 20 évet adok, mert lesz jobb mód is az információ átvitelre mint egy optikai kábel...meg fognak jelenni a PC helyett használható konzolok, aztán olyan kicsit lesznek, hogy már a mobiltelefonba lesznek integrálva ezek a terminálok, amelyek idegi stimulációs kapcsolattal rendelkeznek majd(nem beültetés).

    Ez még csak a következő 20 év. Nem árt felkészíteni erre a nemzedéket. jó hát igen vannak vakvágányok (RFID lol) Ujjlenyomat azonosítás(lol),de úgy érzem belefér még.

    Igen az azonosításra nagy hangsúly fog kerülni, de hát viccesnek gondolom az RFID szabványt pláne hogy biztonsági rendszerekhez is használják, sőt az ujjlenyomat azonosítás is elég mókás dolog és ahogy hallom már lehet így fizetni több boltban is, automatában pénzt felvenni, had ne részletezzem milyen egyszerű hamisítani...HP notikon kipróbálható mert előszeretettel látják el őket ujjlenyomat scannerrel...szerintem az egyik legjobb megoldás a tenyér erezet letapogató, az jelenleg nem hamisítható....de mikor hallom olvasom hogy most vezetik be az ujjlenyomat alapú akármit(elavult technológia) hát a hajam égnek áll, és komoly cégek állnak mögötte. Juj de elkanyarodtam a témától...
  • roliika
    #21
    Részben egyetértek veled. De ami a betűk írását illeti...azért használjuk a kézzel való írást, mert gyorsnak tűnik, és maradandót alkot, mindenki felismeri...stb.

    De ha ismerünk olyan módszert ami ennél gyorsabb, az szerintem jelenleg a billentyűzet. Hát ez kicsit talán morbid gondolat, de 1 év gyakorlás után bárki gyorsabban ír gépen mint papíron. Mellesleg az információ bárhol tárolható, nem csak a 4 vonalas füzetben amit otthon hagy nem mutat meg a diák, megeszi a kutya, elázik stb.

    Abba az irányba haladunk, hogy lassan ki fognak halni azok akik kézzel tudnak írni, szerintem ez az idő intervallum cirka 20 év. Ki fog halni.

    Hiszen az írás nem velünk született képesség, csupán kézenfekvő alternatíva volt. Ugye azt meg nem kell ecsetelni, hogy mekkora hátrány ha valaki felnőtt korában szembesül ma azzal a ténnyel hogy úristen hogy kell emailt küldeni...és itt a máról van szó...5-10-20 év múlva elképzelhetetlen lesz, hogy valaki ne tudja az alapvető informatikai eszközöket használni. Persze fejlődni fognak, és emberközelibbé vállnak amennyire csak lehet.

    Már ma vagy inkább tegnap szükség lenne/lett volna egy informatikai felzárkóztatásra, mert minden téren hátrányt szenvednek azok akik nem tudják/akarják használni a gépeket, és minimális szinten érdemes ezt fiatal korban elkezdeni....de nagyon fontos persze megtartani az egészséges egyensúlyt, hogy azért ne elmebeteg pistikék kerüljenek ki a közintézményekből, de ez legyen a szak politikusok felelőssége...na hogy ők meg mennyire nem értenek a témához nem folytatom mert már így is sok lett a rizsa.

    Fejlődünk. Ez van.
  • Axon
    #20
    A gép 99 %-ban megegyezik az első ee pc-vel a 701 G-vel. Egyedül a háttértár méretében különböznek. Ebben 2 giga van, míg a 701-es eee pc-ben 4 giga.
    Ezen winxp van. Nem tudjátok mennyi helyet foglal egy winxp telepítés után? Nekem csak a windows alkönyvtár mérete 2,2 giga ezen a gépem amin pötyögök, bár ez nem friss telepítésű. Nem hiszem, hogy sok hely maradna a 2 gigából és akkor erre még egy rakás programot előtelepítenek. Szóval a kis srác megír 2 emailt és már fel is ugrik a merevlemez karbantartási varázsló :-)
  • HENCIG
    #19
    Nem semmi! Szerintem az én 10 éves alsótagozatos gyerkőcömnek rohadtul kevés ez a gép!
    Főleg, hogy Ő is a fullos új játékokat szereti!
    Arról, hogy a szeme kiguvad arról már nem is teszek emítést!
    :DDDD
    Szerintem elég gagyi lesz ez az üzlet!
  • Gerygrey
    #18
    Én is a 6. születésnapomra kaptam C64-et, és egy év múlva Basic programozást tanultam rajta. Szerintem (és itt jön a képbe a szülők felelőssége amit sokan szeretnek elfelejteni és a gonosz számítógép-gyártókra terelni) ésszerű használat mellett a számítógépnek igenis van létjogosultsága gyerekkorban is. És például a gyerekem (ha majd lesz) inkább marhuljon Painttel vagy whatever minthogy a TV előtt üljön. Persze, inkább menjen ki biciklizni ahogy én is tettem, de otthon a TV-nél ezerszer hasznosabb még a legidiótább játék is.
  • Tetsuo
    #17
    akkor mar nem kell alairni semmit, megteszi helyettuk a beultetett chip.
  • Lavigne
    #16
    rofl
  • waterman
    #15
    nekem is volt c64-em és én is felnőttem valahogy, de engem először gimiben tereltek olyan terembe ahol számítógépek voltak, még a sulinet kezdeti hőskor szakaszában, amikor ha 1 k-val jött az oldal, akkor már ujjongás volt. viszont a mai fiatalok csőstül kapják az arcukba az informatikát és beülnek egy gép elé és ott is maradnak. alsó tagozatban -szerintem- még nem kéne számítógépet nyomatni, amikor olyan problémák vannak, hogy a diák még nem tud írni, vagy olvasni. teljesen feleslegesnek tartom, hogy a painttel marháskodjanak, amikor az nem arra való, hogy rajzoljanak, fessenek vele. arra az ő korukban zsírkréta, meg ecset kell. nem kell nekik egy szövegszerkesztő, mert még a betűk összeolvasása is nehézkes néha, és hála az oktatási reformnak, már csak 4.es korában lehet megbuktatni a bénát, egészen addig meg húzza vissza az osztályt. nincs szüksége internetre sem, mert nem tudja felfogni a híreket, majkát megkapja a tv-ből is, pornót még talán nem keres egy 8-9 éves. marad a játék, arra meg úgyis apuka számítógépe való, mert ezen a cikkben szereplő valamin nem fut a crysis. tehát tulajdonképpen tök felesleges egy alsó tagozatosnak egy számítógép. ellenben kéne minél több idő, amit a korosztályával lóg el, és minél több szociális tapasztalat, hogy akkor amikor majd tizenéves lesz és rászakadnak a hormonok, akkor ne azt érezze, hogy nincsenek barátai és nem tud kihez szólni, csak mert eddig a délutánjait azzal töltötte, hogy a tizedelte az ellent a CS-ban. én még mentem fel alá haverokkal, bicikliztünk a városhatárban és gőrkoriztam néha esténként. egy mai gyerek a haverokkal együtt szívja 12 évesen a márlbórót (pont egy hete láttam, 145 centi belmagasságú komoly kiüresedett tekintetű max 13 éves szívja a cigit), aztán hazamegy kicsit tv-t nézni, mondjuk délután 4-től 9ig, aztán mivel nevelés képpen az ősök felkergetik a szobájába a gyereket, az nekiáll szörnyeket írtani, míg be nem alszik. most ha a szociális fejlődésének minden fokán benyomunk egy integrált áramkört, akkor azt vesszük észre, hogy a gyerkőc hazajön és "szia mutter" felkiáltás után beül a tv elé és ennyi volt a délutáni szülő-gyerek interakció. és a szülő hagyja, hogy ez menjen, mert addig sem sipákol, addig is leköti magát (persze kicsim, neked valóban kell a 60ezres telefon). aztán egyszercsak nekiáll kiírtani egy fél iskolát és mindenki néz, hogy de hát mi baj lehetett, hol ferdült a kis lelke. minden délután olyan aranyosan megnézte, ahogy shongokuék hentelik és vérben fürösztik egymást a tv-ben. huh kicsit elkalandoztam.
    a lényeg, hogy mikor én voltam 12 éves, akkor nagy szó volt egy tetris, és mekkora móka volt, ha dallamosat csipogott valakinek az órája. ma meg nem is ember akinek nincs mp3-as telefonja és 12 évesen még nem dohányzik. ilyen értékrendszer mellett nem hiszem, hogy easybits-es fiúk nem csak pénzt akarnak valahonnan csikarni. aztán a fiatalabb korosztálynak még nem nyomtunk le elég sok szart a torkán, na akkor majd ezt nekik.
    azt hiszem mindent leírtam:)
  • NEXUS6
    #14
    Wow-ot minden óvodába!;)))
  • Cat #13
    Én 8 éves koromban ültem c=64 elé, mégis felnőttem valahogy.
  • Atkamon
    #12
    Ez is teljesen igaz. Illetve ugyebár inkább segítenék mongyuk az afrikai alsós tagozatosokat, hogy egyátalán iskolájuk legyen, és tanulni is tudjanak...
  • Énvagyokazapád
    #11
    mama2.
  • Myron
    #10
    én már ovis koromban c64-eztem, szal semmi nem változott.
    elején még bátyám írta be h load, aztán kénytelen voltam megtanulni írni h tudjam futtatni a játékokat XD
  • waterman
    #9
    annyira örülök, hogy ez másnak is eszébe jut, mert lassan ott tartunk, hogy még a gondolkodást is gép végzi helyettünk. már máshol írtam, de országszerte voltak hatalmas plakátok, büszkén reklámozva, hogy már az óvodában is vannak számítógépek és 3 kiccsávó ott kockult, szépen egyenként a 3 gépnél, egyedül. ezeknek akkora közösségfejlesztő hatása van mint amilyen fejlesztő hatása volt 16kilotonnának Hiroshimára. ezzel a hülyeséggel csak azt érik el, hogy a gyerekek elfelejtik, mi az a logika, elfelejtik milyen legózni, elfelejtenek koncentrálni. egy számítógép kizárja a közösséget és tulajdonképpen koránérő szociális zombikká változtatja a gyereket. így tovább. alsó tagozatban mi kell? színes ceruza, toll, meg fehér papír, amin megtanulja görbíteni a gyerek a betűket, kifejlődik az agyában a megfelelő idegpályarendszer és később nem talpasbetűt ír majd.. a dolgokhoz való hozzáállásunkat nagyban befolyásolja a nyelv amit beszélünk. ha nem tudnak majd írni sem, hogy tudnak majd összefüggésekben gondolkozni? óvodában is inkább fél köbméter fakockával kockázzanak, mint egy monitor előtt ülve kockuljanak. ha nekem lesz fiam lányom úgy kizavarom délutánonként biciklizni, hogy a lába sem éri a földet. még hogy 7colos számológép a gyereknek.
    plusz lehet csak én vagyok bogaras, de miben más ez a gép, mint az eee pc-k? kisebb a kijelzője? és ez FÍCSÖR???!?!?! ezzel a hardwer körítéssel kb 2 év alatt akkorát amortizálódik, hogy akkor megint kell venni egy akkoriban divatost. egy kalap szar.
  • Magnetic
    #8
    Valami hasonlót akartam én is irni, de megelőztél :-)
  • 5c0rp330n
    #7
    már látom, hogy mi lesz, amikor egy ilyen gépen felnőtt generáció felnő.. alá kell majd személyesen írni valamit, és nem fog menni, mert még nem fogtak tollat a kezükben életükben.. szánalmas. egy 7-10 éves gyereknek másra sincs szüksége, minthogy már akkor kockulásra kényszerítsék. épp elegen lesznek konkák enélkül is :)
  • gosub
    #6
    Ja: "A JumPC egy nagyon szép és könnyű készülék. A rövid távú célunk az, hogy évente 40 000 darabot értékesítsünk belőle..." Csak üzleti fogás semmi más!!!
  • Dark Angel 666
    #5
    sok gyereknek van látásproblémája , mi lessz még ezután ? ez a 7 colos szar mire jó ? az egész egy nagy lehúzás
  • gosub
    #4
    Evvel az erővel tényleg már Matrixba is köthetnék az újszülötteket:( Ne is tanuljanak meg írni...Aztán az LHC feketelyukai el is nyelhetik a Földet...
  • Anomaly
    #3
    "A vidám kinézetű gép az alsótagozatos iskolások megfelelő társa lehet." Lehet maradi vagyok de szerintem az alsótagozatos gyerekeknek nem számítógép kell hanem az, hogy a Julikát dobálják meg valamivel ezzel kifejezve azt hogy tetszik neki. De ha ezt ezzel az olasz f*ssal teszik akkor még örülök is neki.
  • karcsi
    #2
    Nemara van esz kidalalva hanema indernetes kiberszegsz mijat aszer ragtak bele kamerad is a sog kis csiranag
  • NEXUS6
    #1
    Fut rajta a krájzisz?
    ;)