212
  • Stirner
    #212
    Tetszik ez a logika: a játék luxus =nem kell megvenni.
    De dolgozni miniumum 8- 10 órát azt bezzeg kell. Utána meg nehogy már lopott filmmel, zenével, játékkal kapcsolódjál ki...tolvaj genya!
    Rendeld meg angliából ahol azoknak akik 10-szer annyit keresnek 3ad annyiért adják.
    Mert ez nem becstelen, csak az ha Te lopsz.

    Értem én ezeket az érveket, csak nem hatásosak. Még ha helyesen is érvel a lopás bűn volta mellett a terrorista a tolvajnak, a tolvajtól várhatjuk hogy morálisan szarul érezze magát?
  • Viltord
    #211
    Nem szar, az más, hogy neked nem tetszik, avagy nem vagy elég kreatív.
    Azért a Devilmaycry 4-et, meg más játékokat kérlek ne itt beszéljétek meg, mert ez nem olyan fórumtéma, keressetek hozzá megfelelő témát és ott!
  • sylvanor
    #210
    én csak singlebe játszottam, de már nincs is fenn a gépen, jó játék volt sztem.
    de ott elakadtam, ahol a bolygók között kell menni már hajóval, még a ürhajóval való indulás után kicsivel. az a feladat, hogy mennyek vissza az anyabolygóra, visszamentem, de aztán ott lent ahol kapom a feladatokat azon a rádióizén keresztül villógott, kattingattam rá, de nem hozta be, nem müködött, aztán nem akartam újratelepíteni, az meg eszembe se jutott, hogy talán újra kéne kezdeni és kiderül, hogy én csináltam valamit roszul vagy a játékkal volt a baj és az bebuggolódott, vagy ha megin nem megy akkor ujratelepítés.
    na mindegy.
    van egy másik játék, devilmaycry4, ha tudtok segítsetek pls.
    legyöztem démonkutyát, fagyibékát és a feka csávót is félig, amikor a repülökardokat kelett hajigálni, de ahol megnyilt az ut a vízesésnél az út, oda elfelejettem hogy jutottam el oda, meg jó pár úton már nem is lehetett már menni, meg beomlott a fal meg ilyesmi.
  • KISSMYPS3
    #209
    Töltsétek le az a tuti, mer rájöttök hogy xar az egész!
  • Viltord
    #208
    Összesen 3 különböző gépre lehet feltenni, nem egy gépre 3-szor, aztán vége. Nekem se igazán tetszik a módszer, de elviselem, ez van. Főleg mivel én csak egy (saját) gépre telepítettem, nem 3-ra.
  • hocza
    #207
    Ez semmi! Én megvettem a játékot, nem akart először a regisztrálni, mondván, hogy nem eredeti a kódom. Nagynehezen sikerült regelni, de addig legalább 4-5x újratelepítettem, és még utána is megnéztem a másik 3 gépünkön. És még mindig nincs ilyen problémám.
  • w77d
    #206
    basszák meg, nehogymár nekem kelljen állandóan telefonálgatni... van hogy baszakszik valami a gépemen, általában akkor újra szoktam húzni a rendszert a fenének hiányzik, hogy hetente hívjam az EA-t, hogy légyszi had telepítsem még a játékot, amit kifizettem.... eddig a játékaim 90%-a eredeti, az elmúlt 5 hónapban csak eredetit vettem, pedig bőven ruháztam be játékokra.. ez most viszont akkor jön le warezként...
  • HarryProf
    #205
    Azt viszont kihagyták (már páran emlitették) hogy egy normál díjas ea supportot ha felhívsz aktiválják a kódodat újból, és megint telepitheted háromszor, és még akárhányszor újra aktiváltathatod a kódod...
    Vedd meg szerintem, nekem és sok más embernek nagyon bejön, de majd te eldöntöd, hogy szerinted milyen.
  • exxile
    #204
    Nem ertetted felre. Jobban jarsz, ha inkabb letoltod a warez verziot.
  • w77d
    #203
    sziasztok! Még csak most olvastam el a cikket! Igaz, hogy csak háromalkalommal lehet telepíteni a játékot??? És az után mi van??? Most akartam megvenni a játékot, de 3 alkalom egy kicsit aggasztó. remélem csak én értettem félre a cikk mondanivalóját...
  • Etinger
    #202
    Van előtte még pár fázis amit jobban lehet élvezni :D
  • Balumann
    #201
    :D
  • Mike at home
    #200
    ez jó játék? az űrfázis felettébb változatos: vagy a támadások kivédése miatt rohangálok, vagy beteg dögöket kell szétlézerezni, közben nekem is támadnom kellene, fűsuer szállítgatni, küldetéseket csinálni, ami abból áll, hogy vagy össze kell szedegetnem minden élőlényből egyet, vagy el kell mennem valahová, vagy beteg állatokat kell kilövöldöznöm, vagy segíteni egy támadás visszaverésében

    agyhalál :(

    uninstall
  • Etinger
    #199
    Nagyon jó játék ez, és szomorú, hogy a warez és a másolás védelem a téma és erről kell beszélni. Csúnya EA. Will Wright Rulz.
  • Mike at home
    #198
    látod ehylett bezzeg bedugnának vmi seggbebaszós börtönbe, aminek dfolyományaként nemhogy egy nyomorult programot nem vennél meg jó ideig, de még csak nem is adóznál
    a kimaradt adóbevételt majd kifizeti a játékkiadó, vagy az asva, artisjus?
  • Gamecube86
    #197
    A tizenezres fagylalt "vissza nyal" :D
    Ez a 3szor telepítheted téma gyökérség, ez olyan mintha a kocsimban 3 tankolás után tankot kéne cserélnem :D Akkor sem kéne ha utánnam dobnák ezt a játékot...
  • Archenemy
    #196
    Tinman:
    "Belátok én bármit, ha te is belátod, hogy 2 hete tolják ^^
    Ha valamit csak megnézni akarok az max 2 nap. A 2 hét az más kategória. "

    Dehabazze ezer éve tolnák, de amúgy nem vették volna meg, akkor sem okoznak kárt... Ki a károsult? "ha nem warezolhatnának, megvennék", ez egy pozitív állítás, ami bizonyításra vár. Nem nekem kell bizonyítani az ellenkezőjét... Szerintem nem vennék meg, mert ez a tapasztalatom.

    Nem beszélve a megnövekedett "hype"-ról, reklámról, a "énisolyatakarok karácsonyra apu mintaszomszédpistikének!" hatásról... Pl. én magamtól sosem vettem volna Rammsteint, mert fogalmam sem volt, mi az. Letöltöttem pár számukat, mikor unatkoztam, azóta már vettem tőlük két albumot, voltam a koncertjükön, stb. Most akkor én mekkora "kárt" is okoztam?

    Vagy vegyük pl. a 3ds maxot. Ha anno nem töltöttem volna le warezban, akkor ma nem ezt használnám eredetiben, hanem pl. blendert (lol). Hoppá másfél millát nyert az autodesk most a warezolásommal, meccsoda kár érte őket, sírjunk együtt.

    És még egyszer mondom, a warezolást egy nagyon felfújt problémának tartom, amit nagyon sokan hamis párhuzamokkal próbálnak minél rémesebbre karikírozni (pl. szoftverlopás = autólopás, aki warezol, az amúgy megvenné eredetiben, stb).

    na má annyit osztom az észt, nekem nem is marad
  • Mike at home
    #195
    de van akit ez nem érdekel
  • Gurat
    #194
    3-szor telepírheted?
    Szép :)

    1. felteszed játszol... a fennébe virus... reinstal...
    2. felteszed játszol... bekrepált a winyóóó -> új
    3. felteszed játszol.... imádkozol hogy ne legyen baj

    Én csak eredeti játékkal szeretek játszani. És ha valami jó azt évek mulva is előveszem... Ezzel ezt nem lehet megcsinálni ez miatt... veszel valamit ami nem tartós... olyan mintha fagyit vennél...elnyalod aztán vehetsz egy másikat.

  • Tinman #193
    "És mi van azokkal, akiknek nincsenek kint ismerősei?"

    Figyi... pár hónapja még mélyponton volt a dollár. Vagy 20 játékot hozattam az USA-ból és csak ideért, és fele áron voltak mint idehaza.
    Tudod mi kell ehhez? Szinte semmi.
    Egy folyószámla /fizetés nem árt rá/, meg egy virtuális számla ami maga az internetkártya és ennyi. Minek ehhez ismerős. Power sellereket ajánlom, ha konkrét név kell akik villám és olcsó is, közzé teszem.

    Spore: Nekem megvan a GE.
    Ezeket kaptam
    -kemény tartós, igényes díszdoboz
    -poszter
    -National Geographic részvételével keszített DVD
    -így készült DVD...
    -vastag kézikönyv
    -Spore artbook mindenféle gyönyörű concept rajzzal... jó vastag
  • Tinman #192
    A gagyit nem érdemes...
    A minőséget igen.
    Aki csóró az menjen el dolgozni és ne az én adófizetői pénzemből vegyen magának a folyosított segélyből piát meg cigit.
  • fourgee
    #191
    "Amúgy meg EU-s tagállam vagyunk VÁMMENTESEN hozhatunk be külföldről játékokat. Nem értem a gondod... ^^"

    Mint említettem, ha már nem fogok az Egyesült Királyságban élni, akkor ismerőseimmel fogok hozatni azt, ami kell. Mert magyar fizetésből nem tehetem majd meg azt, hogy kiugrom egy hétvégére, shoppingolok egyet, aztán beszerzem amit kell... És gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a problémával. És mi van azokkal, akiknek nincsenek kint ismerősei? Hát ez a gondom.
    Meg az a gondom amit mondtam, hogy alcsonyabb bérekhez úgy adják drágábban ezeket a termékeket, hogy közben rosszabb minőségűek és hiányosak. Most itt ki fogok bontatni egy Spore-t, megnézem mi van benne, aztán otthon is. Nagyon-nagyon bízom benne, hogy ugyanaz lesz a dobozban (csak persze magyarul). Viszont tény, hogy még így is drágább otthon.
    A fizetésekhez mérve már eleve olcsóbban kellene adniuk UGYANAZT a minőséget, de a szart adják drágábban. Ez a bajom.
  • Mike at home
    #190
    most akkor megveygük vagy ne
    jó lenne, ha eldöntenéd :)
    vagy aki csóró annak számítógépe se legyen?
  • Mike at home
    #189
    szerintem az adók miatt, meg ilyen járulék, meg az artisjus, stb
    ezért drágább
    egyébként tény, hogy soxor még Anglia is olcsóbb, ott kell vásárolni, de DVD-t, BR-t is
  • Tinman #188
    Ha szépen végigolvasod rájössz, hogy nem a warezolókkal van bajom, hanem azokkal akik minőségi címeket leszednek ingyen és hetekig játszanak vele, a végén meg kijelentik, hogy nem volt rossz, vagy valami elmés flamet megeresztenek.
    Hamarosan jön a legenda 3. része, azt is szívfájdalom nélkül leszeditek? És akkor csodálkoztok, hogy egyre kevesebb és egyre szarabb játék érkezik pc-re?

    A SPORE árakkal miért nem vagytok tisztában?! Már leírtam vagy 3x! Tessék rákeresni! Annyit azért elmondanék, hogy a Galactic Edition idehaza 11699 Ft - a lénylabor ára ha megvetted. Nem 14 meg nem 15 értsétek már meg!

    "Mennyi is a magyar minimálbér? 70 ezer forint?"
    69000 bruttó, nettó 56k körül. De már ezerszer leírtam azt is, hogy a játék, főleg egy Galactic Edition LUXUS ma idehaza. NEM KELL megvenni, nem létkérdés!

    Amúgy meg EU-s tagállam vagyunk VÁMMENTESEN hozhatunk be külföldről játékokat. Nem értem a gondod... ^^

    "De mi van azzal a magyarokkal, akik ezt nem tudják megoldani? Ne warezoljanak?"
    Mondom... létszükséglet a játék.
  • Tinman #187
    Az egész eszmecseréből totál kimaradtál, a végén meg beböffentesz ide egy full useless hsz-t. Köszi MSE!
  • fourgee
    #186
    Kedves Tinman, ha jól emléksem te szóltad le a warezolókat, ha nem akkor előre is elnézést. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményed egy bizonyos dologról. Otthon a Spore hivatalosan 11990 forint, a Galactic Edition, vagy mi a neve, meg talán 14990. Mennyi is a magyar minimálbér? 70 ezer forint? Ha órára kiszámoljuk, akkor ha jóindulatú az ember, 440 forintnak veszi. Ok.
    Mennyibe kerül az Egyesült Királyságban a Spore? Ha nálunk 13 ezer, akkor itt biztosan megvan vagy 15 ezer forint is, vagy több is, mert itt jobban élnek az emberek. Jaaa, hogy csak 30 font, vagyis kb. 9000 forint? Hoppá! És mennyi is a minimálbér? Októbertől 5.75 óránként, adó számításban nem vagyok jó, de állítólag 5 font megmarad belőle. Vagyis 1500 forint. És minimálbért azok a bevándoroltak kapnak, akik nem elég ügyesek.

    Na most hogyan lehet az, hogy több mint 3x annyi a minimálbér, mégis nálunk drágább a játék? És nem is kicsivel! Ennek fényében mi a f.szomért ne warezoljanak az emberek? Otthon én is warezoltam, mert nem volt más út. Itt viszont úgy vannak az árak belőve a fizetésekhez, hogy megtehetem hogy megveszem azt, amit szeretnék. Vagy ott van pl. a Bioshock nevű program, amikor otthon 8000 forint volt a normál verzió, akkor én a Collectors Editiont olyan 20 font (6000 forint) körül vettem meg itt. Otthon azért nem lehetett kapni, csak egy hétig, mert túl keveset vittek be az országba arra hivatkozva, hogy úgysem veszik meg...

    Kis módosítás: az egyik magyar online shopban olcsóbb a Spore mint az EA által ajánlott ár, mégis sokkal drágább még mindig, mint az említett brit ár. Szóval, a lényeg nem változott...

    Ja, azt se felejtsük el, hogy Magyarországon nem csak drágább, hanem hiányos is egy csomó dolog. Vedd kezedbe pl. a GTA dobozait. III, Vice City, stb. 3000 forint, nem is vészes. Nézd meg a borító nyomtatásának a minőségét. Szebbet csinálok egy olcsó nyomtatóval. Aztán emelgesd a dobozt, szerinted mi lehet benne tömeg alapján? A lemez, meg valami tájékoztató, aztán vége. Itt ezeket a programokat forintba átszámítva 1500-ért vettem, és jó minőségű a borító, van benne kézikönyv és még GTA térkép is...

    Majd ha a kiadók olyan áron adják, amilyen áron a jobban élő országokban, meg ha ugyanazért az árért megkapjuk az extrákat is, és ugyanolyan minőségben, nem szar minőségben, akkor majd otthon is megveszem. Addig meg lóf.sz a seggükbe. Ha haza is költözöm, innen fogok rendelni, ismerősökkel meg elhozatom. De mi van azzal a magyarokkal, akik ezt nem tudják megoldani? Ne warezoljanak?
  • avengir
    #185
    Tudod testvérem a legnagyobb warez huszárok mindig a legjobb hittérítők, hogy vedd meg eredetibe mert jó + szép + valójába én fejlesztettem stb...
    Ésszel öreg ésszel, az összeesküvés elméleteid meg senkit nem érdekelnek.
  • Mike at home
    #184
    mások is warezolnak, nem csak mi
  • Mike at home
    #183
    és sikerült már az ivarérett kort elérned? :)
  • mcganyol
    #182
    nem kevesebbet állítok, mint hogy a warez nem hogy nem árt a játékipar nagyobb szereplőinek, hanem egyenesen használ.

    1, van pistike, aki 8éves. nincs pénze. ha nem tud warezolni, akkor lemegy a játszótérre biciklizni. pistike 25évesen tuti nem fog venni semmilyen játékot.

    2, van pistike, aki 8éves. nincs pénze. ha tud warezolni, akkor egész nap a számítógépe elött fog ülni, mert csomó jó játékot be tudott szerezni. pistike 25évesen jövedelme számottevő részét konzolra/pc alkatrészre költi. a jelentősebb, jobb címeket pedig bemegy a boltba és megveszi. (évi 1-2-t)

    Ok. a példám magyarországra igaz, de jobb gazdasági helyzetben lévő országokban sem teljesen hülyeség!

    és akkor most megindokoltam, hogy miért is jó a játékiparnak a warez. mint látjátok, minden csak interpretáció kérdése...
  • Tinman #181
    Belátok én bármit, ha te is belátod, hogy 2 hete tolják ^^
    Ha valamit csak megnézni akarok az max 2 nap. A 2 hét az más kategória.
  • Tinman #180
    Steam, meg elektronikus licenc, meg gamestore... hol élsz, a kőkorban?
  • dilofekete
    #179
    Ha átlátna a lézer a festéken akkor nem lenne baj, de ilyen nincsen:), így átlátnak a gépemre XD
  • Archenemy
    #178
    "Ha megnézed a Spore wrz topickját lazán van 100 ember aki letöltötte és játszik vele a mai napig. Ez a csoport min. 1 milliós kárt generált a kiadónak,"

    Loál! Mert ezek tuti mind megvették volna, ha nem lehet warezolni! Sőt egyből három példányban vették volna meg, ezért a kár ne is egy milla legyen, hanem inkább három!

    Lássuk már be, hogy akik warezolnak, azok jó része kipróbálja csak a játékot, és nem venné meg magától, ergo kárt sem okoz. Nem azt mondom, hogy szarjuk le a warezolást, de azért ennyire túldramatizálni sem kell.
  • Balumann
    #177
    Teljes mértékben, és mélyen együttérzek veled. :( Szörnyen allergiakeltők ezek a lemezek... XD
  • dilofekete
    #176
    ÉN is szeretném banolni az alregiám! Látom te megértettél :(
  • Balumann
    #175
  • dilofekete
    #174
    Óvjuk a természete, úgy hogy pár tízezer liter üzemanyaggal kevesebbet küldünk az atmoszféránkba!!!
    Így elég lenne egy trabant is. Trbantal jön a () játék :) ÉN leszek a sofőr. http://www.youtube.com/watch?v=MQwj0EqOQJw
  • dilofekete
    #173
    Amúgy tetszenek ezek a kis bolygótákolmányok :) Csak kevés. Nagyon. Ezért sem veszem, meg. Olyat MÉRT nem találnak már ki, hogy a kész játékot elküldik a boltoknak és én odamegyek és rátöltik a könyvemre és ugyan az, mintha megvenném a neten. Ebben tuti benne lennék. Így akár terrás játékot is adhatnának a piacra. Csak tovább tartana a vásárlás, de ez kit érdekel? (GTA 4 malydnem 10 év)Ugye igazam van, ha nem kellene cd-dvd-hd-mem lemezekre költenem csak egy napot pluszba várni, ha ekkora lenne. Így meg soha nem látom csak képekről és videókrol a neten. Szerintem érthető, ha nem vagyok kibékülve az árusítási szokásokkal, mert nekem csak ez a szokás lehetne lehetséges, de mégse elérhető.
    Ezért jelenleg én legálisan warezolok, szerintem.