84
  • DarkSector
    #84
    johogy elbirná pc...
    pc mindent elbir...de ha olvastad esetleg akkor tudnád, hogy azért nem volt pc-re mert nem akartak kompromisszumokat...vagyis akkor csak a maximum grafikán lehetett volna nyomatni...

    az meg pc-n egyenlőre nem pálya..

    crysis-t is elbirta volna..csak azis pc-re koncentráltak azt ennyi...
  • JaSoN HuNTeR #83
    már jön PCre.
  • JaSoN HuNTeR #82
    Úgyan ez volt hogy a Crysis meg azért nem jön Xboxra mert nem birja el:D Szóval kavarás megy ezerrel.
  • DarkSector
    #81
    jó kérdés. nyomtad már a sztarvarszt?
    ott inkább azt mondanám, nem a minőség, hanem a mennyiség a lényeg.
    Vagyis mindkettő.
    azért star warsban lehet ám pusztítani rendessen, meg az a világ a színes novényekkel az kemény.
    nem értek hozzá.
    de nekem jobbnak és látványossabbnak tünik mint a crysis.
  • JaSoN HuNTeR #80
    vagyis az hülyeség amit a forma állit a PC-k ről.
  • JaSoN HuNTeR #79
    Ez a cikk egy hülyeség. Crysisnél biztos nem jobb a fizikája, és nanapság egy közép kategoriás gépen tök jól megy.:D
  • mamo33
    #78
    Ugyan hagyjuk már ezt a warezolós divat dumát!!! Mintha a konzolos verziók nem lennének kint a torrent oldalakon!
  • DarkSector
    #77
    Nem ide tartozik, de ezen is röhögtem állat módjára.


    Jujj BANNPLÍZ!!!!
  • DarkSector
    #76
    Na ez a legdurvább, ami elhagyta a száját, egy fejlesztőnek.
    De sebaj. 20-e vesztek piacon egy polystation2-őt, és már nyomhatjátok az überfizikásbrutálgrafikássztárvorszunléáshedet!!!!!!!


    PS2-őn fut az ami PC-n nem....


  • levy112
    #75
    Bitang jó a game.Nagyon jól megcsinálták.Csak kár hogy ilyen rövid.Sajnálom,hogy a pc-sek kimaradnak belőle.:S Pedig állat király.A Battlefront után ez a legjobb game.(Meg a Lego Star Wars.)XD
  • Zombee
    #74
    Ez mekkora baromság. A Készítők, fejlesztők hadd döntsék már el maguk, melyik platformra szándékoznak a fejlesztésre pénzt áldozni.
    Inkább tessék a magasabb szinteket picsán rúgni, hogy több fizetésünk legyen, és meg tudjuk venni eredetiben, ami kell. És persze rugdosni a fejlesztőket/kiadókat is, hogy adjanak ki olyat, amire érdemes is pénzt áldozni.
  • Naridar
    #73
    Azért még PC-re is akad néhány élvezhető cím (Crysis, STALKER, GRID, és a Spore se olyan rossz). De igaz, egyre több játék konzol-exkluzív. Ez ellen magasabb szintről kellene segítség (akár törvényi szinten is lehetne szabályozni hogy ne lehessen valami erre meg arra exkluzív, amit meg nem adnak ki mondjuk PC-re, azt megteheti az állam, a cég meg mehet a sóhivatalba).
  • magus
    #72
    azért kár, úgy látszik pc-n az ilyen spore szintű gányok jelentik a jövőt, ami meg kell hagyni mindenki szerint siralmas : / mostantól tényleg csk a blizzard játékok lesznek élvezhetők? : /
  • Micsu
    #71
    http://www.gamekapocs.hu/hir/12700

    hát ennyi
  • Naridar
    #70
    Na ne szórakozzunk má' kérem! Race Driver GRID (aminek a grafikája kb. olyan mint ennek) akadás nélkül fut max. grafikán egy Core2Duo 2,57-en, 2 GB rammal és egy Radeon 3650-nel. Igen, itt az optimalizálásról van szó és ez az, amiért a Flight Simulator X (ami grafikailag nem egy nagy dobás) akad egy olyan gépen, amin a Crysis Med-highon gond nélkül elmegy. Amúgy konzolom nekem is van (igaz csak Wii), de ami komoly játék az vagy csak PC, vagy csak nextgen. Én nem bánnám, ha STALKER kijönne X360-ra, PS3-ra, Wii-re, DS-re meg mindenre, csak akkor legyen u.ez a Final Fantasy-val, a Mario Galaxy-val meg a Harry Potter 3-mal (abból a PC verzió egy lebutított változat, a PS2-es nagyon üt).

    Ami meg a fizikát illeti, három játékot mondok: Dark Messiah (meg a Source engine-es játékok általában), TES4: Oblivion és persze a Crysis.
  • Zaraki Kenpachi
    #69
    SC 2 kimaratt :D

    Amúgy nincs olyan PC amin elfut szöveget nem hiszem el. Egyszerüen basznak átírni ennyi.
  • Cortex
    #68
    PC vs. konzol, már megint... Miért nem lehet megérteni, hogy vkinek ez jobb, vkinek az?
  • Balumann
    #67
    Így van. Tényleg Mafia 2 meg Mirror edge is :|
  • DarkEvilPiccolo
    #66
    "Úgy látom ez a konzol vs PC örök harc marad"
    Jah... Tiszta szánalom, hogy az emberek ilyenen is tudnak vitatkozni... Már eleve az szánalmas elgondolás vot, hogy a PC-t a konzolokkal szembe kell állítani.
  • MerlinW
    #65
    Tomb Raider U, Diablo 3, Mafia 2, Fallout 3, Mirror Edge, STALKER,.. nem olyan rossz a helyzet...
  • Balumann
    #64
    Én nem azért mondom, mert elköteleztem magam a PC-s félnek. Hanem mert én egyszerűen tudom, hogy nem fogok konzolt venni. Amennyire érdekelnek a játékok, nekem játékok szempontjából teljesen megfelel a PC. Én azt szeretem, hogy egy gépen tudok mindent csinálni, MSN-ezek, olvasgatok, zenét hallgatok közbe, TV-t meg rádiót nézek, töltögetek, filmeket nézek (erre van kötve 5.1 is, és remélhetőleg hamarosan HDTV is), ha kell honlapot csinálok, képet vagy videót szerkesztek, ha feljönnek haverok akkor TS, hamachi és játszogatunk, módokat meg pályákat töltögetünk le (főleg Arma, Soldat, Worms, meg ilyenek).
    Amikre várok azok nagyrészt megjelennek PC-n is, nem nagyon van olyan konzol excluzív ami érdekel. Jelenleg Arma 2, Op. Flashpoint 2, GTA 4, Far Cry 2 (coop miatt természetesen, egyébként nem érdekelne :D), CoD 5 ami igazából érdekel. Bízok benne, hogy ezeket normális minőségben, optimalizálva fogják kiadni.
    Tehát ez nem egy elkötelezettség, én egyszerűen tudom hogy nem lesz szükségem konzolra. Majd másfél vagy 2 év után bővítek valamit, hogy mennyenek az újabb játékok is, vagy kicsit később, max fél évvel később játék 1-2 legújabb játékkal... (feltéve ha lesz időm egyáltalán bekapcsolni a gépemet zeneakadémia mellett :S).

    Én is csak azt szeretném, hogy a konzolosok részéről ne legyen már ez a nagy PC ellenzés, mert nagyon uncsi már ezeket olvasni (már majdnem fél éve mindenhol ezt olvasom). Had döntse el mindenki magának, hogy kinek mi a jobb. Van akinek tényleg jobban megéri a konzol, de van akinek egyáltalán nem.

    Nem mindig lesznek szerintem nagy befolyással a konzolgyártók a játékkészítőkre. Elég lesz csak példát venni 1-2 játékról, és máris fognak jönni jobb játékok. Majd meglátjuk milyen lesz a GTA4 pc-re, Far cry 2 és a többi.
    (nagyon remélem az Arma 2 meg Op Flashpoint 2 nem 12 gombos irányítással fog kijönni PC-re is...).
  • Hoz_Hun
    #63
    Úgy látom ez a konzol vs PC örök harc marad. Legjobban az olyan kijelentéseket szeretem mikor azt mondja valaki "Én mindig is PC-s voltam és az is maradok". Mintha kötelező lenne az egyik oldal mellé állni, valaki mellet kardoskodni. Az én konzolomat nem zavarja a PC brummogása a másik szobában és vica versa.
    Amióta konzolom van kevesebbet játszok PCn mert kényelmesebb konzol. A konzol viszont sosem váltja ki a PC-t, mert az leginkább munkaeszköz.
  • Skyline
    #62
    Nekem mind1 egyébként sorry a sötétezésért...
    Mindenesetre az a kínálat ami idén pc-n megjelent/megjelenik rossz vicc...És ez így megy évről évre egyre roszabb.
    Csak amikor egy pcvérfan próbál észt osztani hogy a konzol ígyszarúgyszar,árkádjátékok stb úgy hogy gőzeközefingja nincs az egészről na azt kifejezetten gyűlölöm (és most itt nem rólad beszélek),mert a manapság megjelenő konzoljátékok hatalmas százaléka (és itt főleg az exkluzív,csak konzolra megjelenő játékokra gondolok) jóval tartalmasabbak,komolyabbak mint a pc-s játékok. Lehet ez akár fps,tps,jrpg,kalandjáték,autósjáték (mielött szimulációrajongótábor nekemesne,aláírom tökély szimu nincs konzolon,de vannak cserébe frankó élményautókázós játékok tökéletes középúttal az arcade és a szimu között,amiknek a tartalma jóval akármelyik pc-s autós game fölött áll)...
    Pc-re maradtak a stratégiák és az MMO-k.
    2 okom van a komolyabb pc fenntartására: Cod4 (majd cod5-6-stb), SC2...Ennyi,nemtöbb,nem kevesebb.
    Fps/tps kategóriában amiket nagyon szeretek a konzol bőőőőőven korrektebb címeket nyújt.
    És leszarom hogy a kinekmilyenkonfigján mennyivel komolyabb a grafika. Elég szomorú hogy pc-n manapság (sajnos) szinte minden csak a grafikáról szól,és mindemellé zéró tartalom párosul.
  • Balumann
    #61
    De javaslom térjünk át normális vitára, érvelésekkel, ha látod értelmét folytatni a vitát. Én mindig is PC-s voltam és az is maradok. Bár eddig megpróbáltam kimaradni az ilyen vitákból, már annyi a hülyeség hogy inkább beszállok...
  • Nagy01
    #60
    Elég nagy szégyen...
    Nekem megvan ps3-on a demója de nem nagy szám szvsz..és annyira meg főőőleg nem hogy ne lehessen megcsinálni pc-re.. ( annak ellenére mondom ezt hogy ps3-on toltam a demóját , és a fullt is megvehetném, de ettől függetlenül télleg felháborító..)
  • Balumann
    #59
    Egyáltalán nem vagyok sötét felfogásu. Ha kicsit kinyitod a szemed, akkor láthatod hogy warez mindig is volt amióta léteznek PC-s játékok. Az hogy egyre kevesebben vesznek most PC-re játékokat, az azért van mert nagyrészt optimalizálatlanok, irányításban konzolosok (én pl. elvárnám a komolyabb játékokat, amik nem 12 gombra vannak kitalálva vagy mennyi...), és másik topikban írták - mintha rá lennének írva hogy vegyél konzolt.

    Crysis -t tudták volna jobban optimalizálni, kisebb gépigénnyel (a kieget ha jól tudom úgy is adják ki, dx10 butítás nélkül is), 2x annyian vették volna meg talán...

    Lehet primitív módon a warezra fogni, meg hogy gyenge a gép az ilyen játékokhoz. De azthiszem a Crysis sem volt annyira veszteséges (az biztos, hogy konzolon többen vették volna meg, ezért érdemes lett volna arra kiadniuk. Csak legtöbben inkább a cod 4-et vették meg :P Azt érdekes módon képesek voltak optimalizálni (még radeon 9600 pro-val is akadás nélkül fut), lenyűgöző látvány, akció dús játék. Érdekes, nem is panaszkodtak a PC-s eladásokkal, warez miatt. És még neten is lehet simán játszani törtel, mégis egyik leginkább eladott játék.

    Emellett az egyik legjobb példa a GTA 4, nagyon jól tudják a fejlesztők, hogy megéri kiadniuk PC-re (mégha nem is hoz annyit mint konzolon). Ha egyidőben adják ki a konzollal, akkor még többen vették volna meg, csakis a konzol gyártóknak éri meg hogy ne adják ki PC-re (vagy egy darabig titokban tartsák).

    Nem szeretek ilyenben vitázni, de felháborítónak és undorítónak tartom mikor valaki ilyeneket írogat, hogy warez miatt megfog szűnni a PC-s játékpiac, meg hogy egyre kevesebb játék lesz...
    Mindig is lesznek, egy idő után újra előrébb kerül a PC a fejlődés miatt.

    És nem igazán érdekelnek a konzol excluzívok (egyrészt nagyrészükkel úgyse játszanék mert nem érdekel, másrészt azokkal is elvagyok(unk) amik jelenleg kinntvannak).

    És nem a konzol ellen vagyok. Sokan vannak akiknek jobban megéri. De nem értem miért nem lehet felfogni, hogy tökéletesen el lehet lenni PC-n is, aki több mindent szeret csinálni annak egyáltalán nem biztos, hogy jobban megéri a konzol. És nem, nem csak a warez miatt (természetesen ez is benne van, nem büszkeségből mondom... ha nem lenne nem sok értelme lenne pár dologért fejleszteni amit meg is tudnánk venni), hanem sok más miatt.
    Van elég ok, hogy valaki PC-nél maradjon, és az ilyen butító emberek miatt ne váltson konzolra az akinek nem biztos hogy megéri. Had ne kezdjem el sorolni, talán annyi eszed van, hogy elgondolkozz miket lehet 1 PC-n csinálni...
  • Fbn Lx
    #58
    semmivel.
    minden xbox játék gecicsúnya volt egy mai pc-hez képest, már amiket én láttam.
  • Fbn Lx
    #57
    a psp erősebb(333mhz cpu,32MB RAM, 4MBVRAM) mint egy átlag gép.

    na, tökönszúrtad magad? :0 képt
  • trogerzsiger
    #56
    szopás :D
  • fft580
    #55
    Nem azért de ha megnézitek a bejelentés dátumát és vissza emlékeztek, akkoriban állítottak le sok projectet a cégnél pont, és valószínűleg nem érte volna meg pc-re átportolni a játékot, mert a bevétel nem fedezte volna a portolást. És amúgy is ha átportolják még többen oltanák le a játékot a butított fizika miatt. és igen a fizikája isteni jó, ahogyan törnek a lécek, ahogy az emberek összekapazkodnak amikor ellököd öket stb. ez xboxon és egyéb konzolok egész egyszerűen leprogramozható, míg pc-n sokkal nehezebb mivel dinamikus vasra kéne programozni, és ha meg is oldanák vagy a fizikát, vagy a gépigényt, vagy akármit lefikáznának rajta.. ha valakinek ennyire kell 200$ x360 vegye meg mellé egy példányt a játékból és kész. Amúgy konzolon könnyebb védekezni a tört játékok ellen pl. live ban elrettenti az ember ;)
  • Szefmester
    #54
    miért van olyan érzésem hogy hülyének akarnak nézni, volt egy Bet on Solider nevű izé.. ott 3 fokozatban állíthattam a fizikát, a tereptárgyak számát stb.. a régi gépemen 2,4es cerka minimumon ment csak, most quad2,4 meg maxon sem receg.. és ég és föld a különbség
  • sirpalee
    #53
    Red Faction 3-ban elég durva fizikai számításokat végeznek el, ami egy kissé komolyabb mint a SW:FU. Jé és mégis jön pc-re.
  • 1Obi1
    #52
    Kész. Én erre már nem mondok semmit.
    Ez már genetikai retardáltság.
  • A1274815
    #51
    Ne butítsák, csak csinálják meg rendesen, tessék ott a GPU lehet azzal is fizikát számolni, lásd újabb NV driverek, a másik meg ha annyíra akadna a fizika miatt:
    Ad 1. csínálják meg úgy, hogy n magot is rendesen kihasználjon
    Ad 2. legyen brutálisabb a grafikája.

    Mind ezek mellett megjegyzem, egy kicsit gyengébb fizika ala Unreal 3 motor senkinek sem tűnne fel.
  • A1274815
    #50
    Miért ha XBox 360-ra adják ki akkor nem kell nekik tejelni? Illetve ha PC-re adják ki miért kéne tejelni az MS-nek? Illtve miért is nem Lucas compatibilis a tejelés az MS-nek (főleg, ha az XBox 360 miatt kell nekik tejeni az MS részére, nem is keveset)?
  • zola2000
    #49
    Nem tudom, de az elektronic arts is azt nyilatkozta, hogy azért lett butább a fifa09 is pcn mint nextgen konzolokon, mert az átlagpck nem bírnák ugyanazt a fizikát, amit a konzolok, a fizika skálázhatóságát megcsinálni meg hatalmas munka lenne (mind a force unleashed, mind a fifa hatalmas játék).
  • GG
    #48
    Van egy olyan sanda gyanum hogy csaknbem akarják ki adni PCre. Mert akkor MicroSoftnak kellene tejelni és az NEM lucas apó kompatibilis :P
  • M0RN1NGST4R
    #47
    azért engem érdekelne az is, hogy egy órajel ciklus alatt mennyi utasitást hajt végre akár a box, akár a ps3 procija. És egy ilyen összehasonlitás után már objektivebben lehetne nyilatkozni arról, hogy most egy mai átlag PC mennyire is birná el.
  • GG
    #46
    EZ ÉRDEKES MOST JELENT MEG PSPRE SW:TFU. Ha valaki azt mondja hogy a psp erősebb(333mhz cpu,32MB RAM, 4MBVRAM) mint egy átlag gép akkor tökön szúrom magam (helyben). Mondjuk AZ IGAZ, hogy könyebb beprogramozni(mert alkatrészei álandóan és nem kell a változokkal számolni) de nincs semmi féle fizikai motor a pspén max a "GTA:SA" használt ragdoll és társai. Vagy csak én vagyok félre informálva? :P
  • Cortex
    #45
    Sztem arról van szó, hogy PC-re nem nagyon veszik a játékokat. Ezért elsőnek kiadják konzolokra, ahol sokkal jobban veszik (esetelg rábírnak egy-két embert, hogy vegyen konzolt és vegye meg a játékotis; vagy akinek van PC-je meg konzolja is azt rábírják, hogy vegye meg konzolra, ahelyett, hogy letöltené PC-re). Amikor aztán már nem nagyon veszik, majd hopsz kidpják PC-re is, s aki még nem vette, az megveheti(bár persze ez nem lesz nagy szám, de több, mint a semmi). Akkor aztán majd jön a nyilatkozat, hogy mostanára fejlődtek olyan szintre a gépek, hogy jól fusson...