83
  • wolruf
    "Ja bocs hogy megsértettelek!Normál tv gondolom a kukába landolt miután van már Hádé tévéd vagy ez már ciki ha volna???"

Ja bocs, nem sértettél meg, azért több kéne hozzá. Nem landolt a kukában, nem mindenki áll így a dolgokhoz. Nekiadtam (érted, adtam, bár számodra ez lehet hogy ismeretlen dolog) apámnak a régi CRT-t, az ő még régibb (de még így is jó) TV-jét pedig elajándékoztam egy olyannak, aki értékeli azt. Nem lett volna ciki megtartani azt sem, de nincs akkora házunk, hogy TV-ket gyűjtögessünk. Ilyen HDTV-t pedig nemrég bárki meg tudod venni, aki mondjuk nem bagóra költ havonta 10-15 ezret, hanem ennek a törlesztőjére. Voilá :)
  • wolruf
    Teljesen jogos, én is várok egyelőre a BR lejátszó megvételével, hiszem mint mondtam, konzolt sem most akarok venni, hanem 1-2 hónap múlva. A BR lejátszók pedig addig fejlődhetnek, nyomhatják le egymás árát, aztán meglátjuk. Egy kombinált dolog valóban értelmesebb még egy asztaliból is.
  • Abysmal
    Hát mondjuk egy FPS-nél azért nem árt, ha nem kell a controllerrel erőlködni. Mondjuk még életemben nem használtam az említett konzolok közül egyiket sem, így nem tudom, hogy tényleg milyen velük lőni, de azért érdekelnek. Vidéken lakom, szinte mindenki PC-s, így a legutóbbi konzol féleségem a jó kis SEGA kazettás videójátékom volt! :) Eddig a legnagyobb problémám ez az egeres+bill.-es dolog volt (mondjuk nem is nagyon jártam utána, nem is nagyon érdekelt, gondoltam most megkérdezem). Ami a leginkább vonzó a konzolokban, hogy a mostani 4 éves gépem, amiben a DVD írón kívül semmi új nincs, hogy is mondjam, elég sok játék gépigényének nem felel már meg, (enyhén szólva) így egy teljesen új PC vételén gondolkodom, de mivel főként csak játékra kellene (az egyéb dolgokra jó a jelenlegi is) ezért gondoltam konzolok felé is nézelődök, mivel amíg adnak rá ki játékot, addig nem kell aggódnom, hogy na ez most hátha elmegy a gépemen, tehát ne kelljen 2 év múlva újra amiatt aggódnom, hogy ha nem fejlesztem a gépet, akkor semmit sem visz. Mostani PC-s, konzolos játékok között úgy tudom nincs nagy különbség, így amiatt nem kell siránkoznom, tehát a félreértések elkerülése végett, attól hogy hozzá csatolható az egér, attól még be lehet úgy állítani a játékot, hogy úgy tudjam használni, mint a PC-n? (ahhoz vagyok szokva)
    Még a PS2-nél hallottam olyat, hogy bedöglött a gép, ha kichippeltették, ezeket is ki lehet chippeltetni, mint a PS2-t? Ha igen, és megcsinálom, akkor itt is van esély, hogy kipurcan tőle a drágán vett gép, illetve ha ez megvan, akkor lesz olyan, mint a PC-n, hogy így pl. a multi (szinte) használhatatlan, vagy egyéb hátrány a másolt játékok ügyében? Az Xbox360-nál tényleg fizetni kell a multiért, és ha igen, akkor van valami hasonló hátrány a PS3 oldalról is?

Bocs, hogy hosszú lett, de várom a válaszotokat!
  • narumon
    Lehetni lehet, de amiket konzolra irnak játékokat azokhoz felesleges egér meg billentyű.
  • narumon
    "Egyébként erőben bőven van annyira erős, hogy egy PC-s BR meghajtóval filmet nézzek, de az meg tényleg zajos, zabálja az áramot, nem kényelmes"

Érdemes megnézni egy Ps3 fogyasztását, nem sokkal kevesebbet zabál mint a pcd. Sőt. Kényelmesnek szerintem egy asztali lejátszó a kényelmes, de én már megvárnám az új MediaTekes lejátszókat (BR és Divx7 támogatás), oszt majd azokból kell beújítani egyet.
  • narumon
    "Ráadásul a mérleg másik végén a legalapabb Xbox360-van, amihez hűtésmod is kell. Meg külön egy BD-képes HTPC a nappaliba a tévé mellé BD lejátszáshoz."

Te mást nem is tudsz szajkózni mi? Már miért is kéne a legalapabb Xbox360-hoz hűtésmod? Ugyanúgy nem kell hozzá mint a nagyobbakhoz sem, és nagyon örülök hogy egy BD lejátszót nem akar velem megfizettetni a cég amikor én játékkonzolt vettem. Egyébként egy xbox360 arcade (minek ennél nagyobb?) 50e ft alatt van, egy olcsóbb ps3 árán gyak majdnem kettőt veszek.
  • narumon
    Hablaty. Nálam van hogy egész hétvégén megy majdnem nonstop.
  • Abysmal
    Én nem vagyok túl jártas a konzolokban (na jó egyáltalán nem), de sokszor olvasom, hogy "X meg Y játék egér+bill. páros nélkül de szar", tehát ezekhez egyáltalán nem lehet egeret és billentyűzetet rakni, még USB-set sem?
  • Ginos
    Ja bocs hogy megsértettelek!Normál tv gondolom a kukába landolt miután van már Hádé tévéd vagy ez már ciki ha volna???
  • wolruf
    Nem, nem PC-s BR lejátszóra gondoltam, hanem asztali BR lejátszóra. 50-60-ért más vannak, kicsivel többért pedig már DVD-írósak is. Namost, ha ,,jobb helyeken'' - ahogy írtad, veszem a PS3-at, akkor az meg erősen 120-130 ezer Forint. Tehát megintcsak nem túl olcsó. Nem zárkózom el a kütyütől, mivel kb. 1-2 hónap múlva vennék csak, informálódok előtte. Modot kerülném, még a PSP-m sem moddolt. Elég, hogy a PC húzva van :) Egyébként erőben bőven van annyira erős, hogy egy PC-s BR meghajtóval filmet nézzek, de az meg tényleg zajos, zabálja az áramot, nem kényelmes. HTPC-t pedig nem veszek. Az mások világa :)
  • Hoz_Hun
    Van hangja, de engem sem zavar. Ha aludni akarnék mellette lehet zavarna, de hát játszok, akkor meg nem hallom a játék zajai miatt.
  • Cortex
    Általában azok a gépek romlanak el, amiket moddolnak.
  • Hoz_Hun
    Hmmm... nekem nincs hozzá extra hűtés, nem módoltam és nem kell leállítanom 3-4 óránként. Egyáltalán nem piszkáltam hozzá.
  • Cortex
    Nem, a másolt lemezeket nehezebben olvassa, mint a gyári "préselt" lemezeket = nagyobb hang + nagyobb hő.
  • Cortex
    Nem a gép hangos, hanem a DVD lejátszója. Amúgy meg most ősszel fog jönni a dashboard update, ami lehetővé teszi majd, hogy felmásold a játékokat a HD-ra, ha akarod. Amúgy meg nem zavaró a hangja(engem legalábbis egyáltalán nem zavar)... kivéve, ha nincs lenémítva a TV-d.
  • dez
    Miért, a mod mit csinál, jobban hajtja a gépet? :P
  • dez
    Mellesleg, jobb helyeken 70-80e a 40 GB-os (és 90 az új 80-as), így már nem is olcsóbb... Ráadásul a mérleg másik végén a legalapabb Xbox360-van, amihez hűtésmod is kell. Meg külön egy BD-képes HTPC a nappaliba a tévé mellé BD lejátszáshoz.
  • Cortex
    Ha nem moddolod nem kell semmi hűtés mod, s akkor nem kell neki semmi pihi sem 3 óránként.
  • dez
    Szóval, az Xbox360 "kurvajó", csak "hajlamos 4 óra folyamatos játék után lesütni magát" és "olyan 3 óránként hagyni kell neki vagy 20 perc pihit". :P

Szervízesek szerint a külső hűtés-rásegítés nem ér semmit, a venti-mod (amit mellesleg számítsuk az árához) meg azt jelenti, hogy magasabb fordulatszámra állítják, amitől még hangosabb lesz az amúgy is zajos gép. Dejó...
  • dez
    "A BR lejátszást ne vegyük, mert sajna olcsóbb egy BR lejátszó és egy x360 együtt lassan, mint egy PS3 :((("

Na ja, ha Xbox360-ból a legalapabbat veszed, és PC-s BD meghajtóra v. olvasóra gondolsz, amihez kell egy megfelelő teljesítményű PC is. (A lejátszó [v. teljes néven asztali lejátszó] abban több, mint egy meghajtó, hogy utóbbi nem képes lejátszani semmit, csak továbbítja a nyers adatokat a PC többi része felé, miközben a lejátszóban minden megvan ehhez, így már csak egy megjelenítőre van szükség.)
  • wolruf
    Roli012, Hoz_Hun, köszönöm szépen a véleményeket! Egyelőre én is az X360+BR lejátszó mellett vagyok (van már DVD írós BR lejátszó is ,,viszonylag'' olcsón), viszont mindenképpen HDMI-s gép kell majd.
  • Roli012
    nekem x360 van, hát szerintem kurvajó :D

ps3-at még csak egyszer próbáltam, igazából majdnem ugyanaz a kettő, csak a nem moddolt xbox (kivéve a HDMI-s sorozatot) hajlamos 4 óra folyamatos játék után lesütni magát, szal én azt modnom hogy megéri ennyiért, csak olyan 3 óránként hagyni kell neki vagy 20 perc pihit és akkor tökéletes :D

• Hoz_Hun
    Én a PS2-m mellé vettem anno az XBox360-at. Eredetileg én is PS3-t akartam venni. Most már jó a játékfelhozatala a PS3-nak, de egy éve gyalázat volt és mivel minőségben Xbox ugyanott van, a mellett döntöttem. Nem bántam meg. Eddig (számomra!!!) nem volt olyan exkluzív PS3 játék ami miatt egy kicsit is elgondolkodtam volna ellentétben pl a Mass Effectel ami anno exkluzív volt elég sokáig és hatalmas jó játék. Vagy említhetném a Harry Potter játékot ami PS3 kivételével minden platformon magyar szinkronnal jött ki. Nyilván tudnak hasonlót felsorolni a PS3 tulajok is én csak a saját véleményemet mondom el.
    Ami mint Xbox360 tulaj, már nem pártatlan a jó tapasztalataim miatt. (Mondjuk én a PS2-vel is elégedett voltam/vagyok.)
  • meteoreső
    Majd a Sony csökkentette az árát magyarországon egy forinttal...
    Kovács Lajos eladó a pesti plázában ezáltal 1 helyett 2 ps3 at adott el hétvégén.
    Majd a Sony nyilatkozott:
    Egyes keleteurópai térségekben megduplázódott a hétvégi eladások száma az árcsökkenéseknek köszönhetően...
    :))))))
  • jin
    eddig 1000 db fogyott Japánban, így megduplázva már 2000. lol
  • wolruf
    Na ezaz, ezen agyalok, ezért nem tudom melyiket vegyem. Objektív összehasonlítás kevés van (én nem találtam), mindenki erősen félrehúz :)
  • narumon
    Viszont ez ugyanigy igaz forditva is. Más simán mondhatja (mint pl én), hogy majd ha a PS3-at is 40e forintért dobálják akkor veszek egyet. Addig játszom a boxal, nem nagyon érdekel egy Ps3 exkluziv sem.
  • narumon
    Negyvenakármennyiért lehet itt is kapni. Akkor miért nem veszel :o
  • narumon
    PEdig vedd meg és add el nekem én megveszem :P
  • Énvagyokazapád
    ezaz, még 1 szar cikk, egyes
  • zola2000
    Hát a hírből is kiderül, hogy még így sem sikerül nekik megszorongatni a wii eladásait, tehát idővel a fejlesztőknek is muszáj lesz wiiben gondolkodni (mint anno a ps1/ps2 volt a leggyengébb, mégis a legjobb), tehát a három gép közül én mindenképp a wiit javaslom hosszútávra annak aki nem grafbuzi.
  • Dzson
    Majd ha a 120-as vinyóval szerelt HDMI kimenetes gépek csendesek lesznek és kevesebbe kerülnek, mint a PS3 akkor talááááán veszek egyet. Egyelőre semmi szükségem 2 gépre, nem nagyon érdekelnek az igz exkluzívok pár kivételtől eltekintve.
  • Dzson
    "egyes tengerentúli forgalmazók esetében"

Vagyis nagyon nem jött be nekik az árcsökkentés, ezért vakítanak ahogy szokták.

Kérdés, az SG-nek mennyit tejel a MS Hungary, hogy tele van velük a konzol híroldal.
  • Mcsiv
    Ne foglalkozz vele, idióta szegény. Nem jut eszébe az, hogy nem fogsz egy másik-kissebb tv-t venni azért, hogy ps2-n is nyomd pixelmentesen;)
  • avengir
    Nem kell külön Br lejátszó és ingyenes az online játék a PS3ommal, cserébe fos support és népvakítás ill. minimális játék.
  • marcinger
    Ps3at vagyél!
  • wolruf
    Mókuska (már ha te rakhatsz lámát...), igen, azon játszom. Nomeg mellette 1920x1080-ban Flight Simulator X-et és TDU-t is. PC-ről. Miért dobnám ki a PS2-t?! Egyébként köszi a gratulációt :) Sajna mivel nem kompatibilis lefelé a PS3, akkor is megmarad a 2-es, ha mégis azt veszek. Miért Te egyébként min játszol mit? :)
  • Ginos
    Ps2-vel játszol full hd tv-n??? GRAT!!!!!
  • wolruf
    Ha itt is lehet majd 30-40 akárhányezerért venni, veszek. Jól kiegészítené a fullHD-s TV-t :) A PS2-m már kezd kicsit csúnyácskának tűnni rajta :)
    Eddig nagyon PS3-ra váró voltam, de sajnos most nem érzem azt, hogy a BR lejátszástól eltekintve annyival többet nyújtana (holott van PSP-m is, így jajjdejól lehetne távcsesztetni - bár nem tudom akarnám-e).
    Valaki, aki nem olyan nagyon elfogult (bááár, az is lehet, az is egy vélemény). Írja már le pár szóval, miért érdemesebb még mindig PS3-on gondolkodni. A BR lejátszást ne vegyük, mert sajna olcsóbb egy BR lejátszó és egy x360 együtt lassan, mint egy PS3 :(((
  • Rena11
    ha nem tetszik a hír nem olvasod
    ennyi