RTF - Tapasztalatok, vélemény

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyocsika
Ha meglesz egyszer az RTF, akkor természetesen nem akarok rendõrségen kívül dolgozni.
De ha mondjuk megszerzem a Jogi diplomát, akkor utána hogyan tudnék rendõr lenni? Mármint nem járõrre gondolok... hanem valami nyomozó... Tehát h milyen lehetõségek vannak, létezik valami átképzõ...? Erre lennék leginkább kiváncsi.

apám rendõr volt úgyhogy nem kell ismerõssel beszélnem a dologról , viszont ismerek is tiszteket ... többek közt a volt városi és megyei rendõrfõkapitányokat ...

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

stp4trick
1. az RTF-el a rendõrségen kívül nem sok mindenre mész, sehol nem fogadják el szinte
2. ha a rendõrség a fõ cél, ott meg a joggal nem mész semmire, illetve semmivel sem leszel elõbbre
3. mivel felsõfokú végzettségekrõl beszélünk, ezért tiszti rendfokozatokról, aminek a legkisebbje a hadnagy, vagyis ha kezdõ vagy hadnagyként kezdesz, igen ritka, ha ezt kihagyják és fhdgy-t csinálnak valakibõl

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

3TOMI3
Most júniusban voltam felvételizni,többek között ady ligetben is és ott mondták.

o.O -.- ^^ Ezekiel 25:17 -tRs- T.O.M.I.

Gyocsika
De ha már jogi diploma megvan, és tegyük fel megcsinálom majd az átképzést is, akkor már nem "csak" hadnagyként kezdek nem? Mert akkor gondolom már nagyobb rangot kap az ember.
Hát szerintem úgy fogom majd csinálni h 1. RTF 2. Jog és aztán majd csak kisül belõle valami. 2010 ben kiderül :d

42nd Intruder
Ha rám hallgatsz akkor jogra mész, majd 5 év után ha sikerült, akkor jelentkezel RTF-re 10 hónapos átképzésre, persze ha így lehet, emrt ezt most így pontosan nem tudom. Az biztos hogy a jelenlegi hivatásos állomány többsége így csinálja, meló mellett elvégez valami fõsulit, egyetemet, aztán 10 hónapos átképzés.

Gyocsika
Én már nagyjából döntöttem, RTF vagy Jogi pálya, de mindenképp jog után is valamiféle nyomozó szeretnék lenni, csak itt pontosan nem tudom milyen lehetõségek vannak.
Tûzoltó az nem igazán vonz ( szemüveges vagyok egyébként, ami tûzoltóknál kizáró ok).
Mentõtisztben is gondolkodom, de arról viszont mindenki lebeszél + kellene bioszból is érettségiznem :S

Szóval hálistennek Magyar+Töri az megy és RTF-re és Jogra az kell.
De jó lenne ha elsõre sikerülne RTF, csak az a baj h sok a jelentkezõ, és elég nehéz bekerülni, de majd minden tõlem telhetõt megteszek az ügy érdekében, hogy sikerüljün.

42nd Intruder
Mennyi sok lelkes pályaválasztás elõtt álló fiatal 😄
Annyit tényleg tegyetek majd meg, hogy azért ismerõsöknél, rokonoknál utánanéztek mivel is jár ez az egész, mert érhetik az embert meglepetés, de jó látni, hogy vannak még eltökélt fiatalok 😊

én is valahogy így vagyok de én a tûzoltóságot is megpályázom majd , ott sem sokkal másabb a helyzet fizetés meg ilyen téren

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

Gyocsika
Én 2010-ben érettségizem, és eddig úgy vagyok hogy RTF-et fogom elsõnek jelölni, nagyon szeretnék odamenni... Ha nem sikerülne, akkor szerintem Jog, és ha azt elvégezném utána is a rendõrségen belül szeretnék elhelyezkedni, errõl esetleg tud valaki valamit, hogy milyen lehetõségek vannak Jogi diploma utána a rendõrségen? Vagy el kell végezni valami RTF átképzõt?

stp4trick
"csak bizonyos esetekben"

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Akkor hogy lehet, hogy apám testvére 23 évig szolgált, és 43 évesen ment nyugdíjba idén márciusban?

stp4trick
véleményem és tapasztalatom szerint köztük van a legkevesebb korrupt az igazságszolgáltatás szolgái közül, meg úgy általában is, elég ha megnézed a nagy állami beruházásokat, szerinted miért kerül minden többszörösébe, mint külföldön egy ugyanolyan projekt

stp4trick
25 év szolgálat és betöltött 50. életév, külön-külön csak bizonyos esetekben

stp4trick
majd ezt még megbeszéljük <#banplz>

gameplusz
Valami 20-25 év szolgálat után jár, ha jól emlékszem...

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

42nd Intruder
Ez már nem igaz! Nem veszik át a kitünõket, ez megszünt már tavaly.
Egyébként tényleg az menjen csak rendõrnek aki 100%-ig elkötelezett!

ChuckyHUN
Nyugdíjkorhatár is más ha jól tudom?

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

3TOMI3
sajnos

kas123
a rendõrséggel nekem az a bajom, hogy a 90%uk korrupt :/ és így nincs kedvem közéjük állni

3TOMI3
Szval csak akkor menj rendõrnek ha nagyon elkötelezett vagy 😊

3TOMI3
Ösztöndíj az kb semmi a többi iskolához képest.4,3 felett 8500 ft havonta.A kezdõ fizetés pedig 90 ezer ft.Amikor voltam felvételizni és be kellett mennem az orfkba,ott mondta a felvételiztetõ h a magyar rendõr átlagkereset a román alatt van és nemigazán lehet számítani emelésre csak pár év múlva.

ChuckyHUN
Hmmm az zsír!

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

3TOMI3
Ha mindenféleképpen rendõr szeretnél lenni még a Rendészeti Szakközép iskolához is add be a jelentkezésed.Itt a képzés 2 éves ha elvégzed tiszthelyettesi kinevezést kapsz.Ha ott elég jól tanulsz akkor átvesz az RTF.Ha nem akkor az is benne van a pakliban h utcai járõr leszel.

SimaSuna
mindenki rendõrnek születik...csak van aki tovább tanul 😊
3TOMI3
Az RTF-en tiszteket képeznek nem pedig utcai járõröket.Hogy bármikor hívhatnak ha most munka van én menni kell az meg a szakma része.

trogerzsiger
egyre jobban gondolkodom hogy menjek rendõrnek.

3TOMI3
Fizikailag nekem futás volt a leggyengébb 8perc + még egy kicsi lett a vége a 2km-nek,abba csak az volt a szivatás h volt egy kis emelkedõ de annyira nem volt veszélyes.A többi gyakorlat is teljesíthetõ ha gyakorolsz rá.Felülés,távolugrás,függeszkedés v fekvenyomás és távolugrás,ezeket egyszerûen lehet teljesíteni ha jó kondiba vagy 😊

utgyuru
nem tudom megérteni, mér meg valaki rendõrnek. Azért hogy a részeg csõcselék bekúrja a fejét egy térkõvel, és ha visszaüt, még õ legyen a hibás?
Vagy hogy hajnalba kihívjanak mer cigányéknál megin megy a balhé, ott meg hátbaszúrnak egy rozsdás késsel?

nem tudom hogy milyen jövője lehet Magyarországnak de maradok mert érdekesnek tűnik :D

ChuckyHUN
Köszi, fizikailag még alakulok😄D

3TOMI3
Felvételi nem nagy szám,ha fizikailag és orvosi problémád nincs,a pszihológiára kipihenten mész megvan az alkalmassági vizsga a többi meg a tanuláson múlik.(érettséginek jól kell sikerûlnie h felvegyenek)
Én mégis a mûszaki sulit választottam mert kicsit utánajárva már nem vol annyira vonzó a diploma utáni munka.

ChuckyHUN
Merthogy?

trogerzsiger
Veled tartok 😄 komolyan..

ChuckyHUN
Nah, azért nyitottam ezt a topiko, mert felmerült bennem az ezen a vonalon való továbbindulás majd pár év múlva. Valaki jár óda? Vagy járt?
Összecseréltem a címet...😞((

← ElőzőOldal 2 / 2