75
-
smaszi #75 De, vécépapír helyett... (Egyébként aki abba tömörít, az meg is érdemli)
-
dez #74 kilo -
dez #73 Hagyd már ezt a 96 kilkobites mp3-at, az semmire se jó. -
dez #72 Ez már egy kissé demagóg. A régi jó filmek közül is megjelent már jópár BD-n. És sokkal jobb így nézni, mert sokkal több részlet válik láthatóvá az adott korból (tárgyak kiképzése, mintái, berendezés, ruhák, stb. stb.). Mint pl. a moziban... -
#71 Akkor meg fiatal voltal es tapasztalatlan(abb) :)) Azert lattad azt lenyugozonek. Amugy az amigas verzio eleg jol nezett ki mar akkor is.
-
#70 Annyiban nem ertenek egyet, hogy a magas hangokat kivagja/lerontja az eros tomorites es ez a "puffogas" nagyon banto.(szamomra legalabbis) Legyen az kozonsegzaj vagy legyzummoges vagy halalhorges barmi. Meg a South Park-nal is eg es fold a kulonbseg hangzasban. -
#69 Aha ahhoz jó drága hangrendszer kell, hogy meghalljam a színpadon elhelyezett mikrofonokba a közönség röfögését, pofázását, üvöltözését, meg az akusztikailag nem éppen legjobb hely hangtorzító hatását. Koncertfelvétel = rakás fos 96kbit mp3 is elég oda. Jó minőségű stúdiófelvétel, oda kell minőség. -
#68 Az emlékezet fura dolog. Pl. az Another World című jűtákbók pár éve csináltak egy 640x480-as felbontásút szebb grafikával. Namármost az én emlékezetemben olyan szépnek maradt meg, mint a felújított verzió! Nem csak az számít, hogy mit látsz hanem hogy milyen körítéssal. Ezért marad ócska film azon filmek nagy része amire azt mondjátok, hogy kell a BD. -
dez #67 A képzelőerő az olvasáshoz kell, nem a homályos képrészletek kiélesítéséhez. -
#66 Jo neked. Legalabb nem unod meg az asszonyt :)) -
#65 Lehet. Nekem a képzelőerőm általában "kiegészíti" a látottakat. -
zoli47 #64 Mert megszoktad hogy ott az eredeti VHS az alap. De mondjuk a Matrix szintű látványfilmeknél igen sokat számít. -
dez #63 Van, ahol csak a látvány is számít, és van, ahol csak a mondanivaló.
És van az összes többi, ahol minden együtt. -
dez #62 Most már azért ritkább az ilyen. De héhány éve jókat mosolyogtam, hogy nagyban másolgattak egy 960x~500-as HDTV ripből 1080p-re nagyított T2 ripet, hogy "látjátok erre képes az 1080p". :) (Persze picivel tényleg jobb volt, mint a DVD.)
De persze nem csak a felbontás számít, hanem ugye a bitráta, ami itt is jóval alacsonyabb, mint ugyanezzel, vagy a másik hasonló (VC-1) codec-kel kódolt eredeti. -
#61 Én nem láttam és nem is hiányzik. DVD-t is alig láttam és az sem hatott meg. Nem a képminőség a lényeg, hanem a sztori. A Tanú című film élvezetéből nem von le semmit a minősége.. -
dez #60 Majd veri a fejét a falba 1-2-3 év múlva, ha elérhető áron lesznek full HD-s, nagyméretű képernyők, hogy mit kezdjen az időközben vásárolt DVD-kkel. :) -
zoli47 #59 Ez tény. A legnagyobb gáz viszont az hogy az 1080p ripeket legtöbbször a 720p-k átméretezésével állítják elő, így a képminőség nemhogy jobb nem lesz, de az újabb konverzió miatt még szarabb is. -
dez #58 Majd beadják a népnak, hogy az adott szolgáltató (amit külsős költség nélkül hozzáférhetővé tud tenni a saját előfizetőinek) néhányezres filmtára mindenkinek elég... Kedvenc film, amit 10 év múlva is meg akarsz nézni? Ugyan! Ott vannak az újak, azt kell nézni... -
zoli47 #57 Az EPROM az alapból 1x írható. Az EEPROM az ami törölhető is. -
dez #56 "pl a tömörítetlen hangsávokat (egetrengető baromság)"
Látszatra baromság, de valójában nem az: a lossless tömörítéseket nem tudja minden lejátszó, mert nem kevés jutalékot kell utánuk fizetni. Valószínűleg a profibb lossy tömörítések után is. Így marad a PCM, és mellé az olcsó jutalékos AC3, esetleg DTS.
"sőt még lossless tömörített sem kell, mert tök fölösleges, ez film, pofázással zajokkal van tele, nem zenével, max zene is bele van keverve, nem kell semmi veszteségmentes hozzá."
Még az utcazajnak sem mindegy a hangminőség...
"Koncertfelvételek meg olyan fos minőségűek, hogy 96kbit-es mp3 is sok hozzájuk."
Utóbbinál még a telefonvonal minősége is jobb. :P -
zoli47 #55 Szerintem a dvd minőség még nagyon sokáig megfelelő minőség a vhs után
De csak annak aki nem látott még hd filmet. -
zoli47 #54 Felesleges, de csak azért mert a vinyó olcsóbb, és talán tovább is megmarad rajta az adat. Feltéve hogy nem focizol vele. -
zoli47 #53 az utód a legnagyobb valószínűséggel a streaming technológiák együttese lesz, amelyek az internet terjedésével és a letöltési sebességek növekedésével minden korábbinál nagyobb szerepet követelnek majd maguknak
Japersze, azért hozzák vissza egymás után az (amcsi) szolgáltatók a korlátos net előfizetéseket... Ki fog korlátos neten tévézni? -
#52 Ja, ahhoz hogy élvezd 200 ezer forintos megejelenítő kell ami viszont kurvára felesleges az esti híradóhoz... -
tntmax #51 Ennek a cikknek se eleje se vége. -
#50 Upsz ez dinamikus, akkor meg mindegy.. -
#49 Meglehet, de ott fentebb becsúszott egy sör és egy alma reklám is.. -
#48 Ebben a kommentemben elsősorban a kép minőségére gondoltam nem a hangra. -
EasyLife #47 észrevettétek hogy ez egy rejtett samsung reklám? szal ezt az egész cikket sztem csak a samsung kérésére (nem ingyen) dobták össze valami napjainkban zajló hablaty szöveg közbe meg samsung reklám ezerrel.
-
#46 "oncertfelvételek meg olyan fos minőségűek, hogy 96kbit-es mp3 is sok hozzájuk."
Ugye ezt most viccnek szántad ??? Tudod a rendszerben lévő leggyengébb láncszem... Lehet 20ezer forintos "házimozin" és lehet normális rendszeren is koncertfelvételt hallgatózni. (nem kell többmilliós készülékekre gondolni)
Én így gondolom, te máshogy ez igy rendjén is van,mindenkinek megvan a váleménye,tapasztalata a dolgokról. -
#45 "tömörítetlen hangsávokat (egetrengető baromság), sőt még lossless tömörített sem kell, mert tök fölösleges, ez film, pofázással zajokkal van tele, nem zenével, max zene is bele van keverve, nem kell semmi veszteségmentes hozzá."
Nem értek egyet, akkor szerintem még nem hallottál egy igazán jó DTS-HD MASTER audio hangsávval rendelkező filmet! Mellesleg a tömöritett hangsávoknál is meglepően változik a dinamika a részletesség, itt pl a dolby digital és a dts közötti különbségre utalok! Én észreveszem ha valami dinamikusabban szólal meg.
-
#44 Ja csak pazarlóan.
Ripek lesznek olyan jó minőségűek, mert le lehet hagyni a fölösleges marhaságokat, pl a tömörítetlen hangsávokat (egetrengető baromság), sőt még lossless tömörített sem kell, mert tök fölösleges, ez film, pofázással zajokkal van tele, nem zenével, max zene is bele van keverve, nem kell semmi veszteségmentes hozzá. Koncertfelvételek meg olyan fos minőségűek, hogy 96kbit-es mp3 is sok hozzájuk.
Meg persze le lehet hagyni a többi 39 különböző nevű szinkront is. -
#43 Ja és ha már itt tartunk a BD/HD-DVD rippek sosem lesznek egyenértékűek az eredeti lemezen tárolt minőséggel,attól függetlenül hogy vannak kíváló minőségű rippek is.
-
#42 A mostani BD lemezeket sem már mpeg2 vel kódolják...
MPEG-4 AVC
VC-1 (Windows Media 9)
-
#41 Kit zavar hogy bd-n jelennek meg a filmek, úgysem veszem, majd lesz bd rip. Egy darab szabvány dvd video lemezem sincs, csak xvid-divx ripek. Elavult technikára nem költünk :) mpeg2 höhö... -
T0nk #40 Kihal. Meg eltűnik.
Erre csak egy mondat: "Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét"
A DAT tetszés szerint helyettesíthető BD-vel. -
#39 ez mar elerheto jo par eve, csak hm.. draga. -
#38 az iPhone kepernyoje eleg gagyi.. meg a VGAt sem eri el, az alatt filmet nezni pedig elegge mazochista dolog. ;)
Olvasni sem szeretek az alatt, hiszen latni h hany pixelbol rakjak ossze a betuket.. -
dez #37 "A Samsung 5 évet ad a Blu-ray formátumnak"
"ők további öt évre számítanak, amely alatt a formátum egyeduralma kiteljesedik, majd pedig fokozatosan eltűnik, hogy átadja helyét az új generációnak"
Csak én látom úgy, hogy a cikk címe nem áll túl közeli kapcsolatban a tartalmával? -
#36 Teljesen igazad van. A "technikai" cuccok es ujitasok nagy resze fabatkat sem er..
En is undorodom az oszvermegoldasoktol, 12megapixeles kompakt fenykepezoktol, a HD-"ready" kifejezestol, a legtobb mobiltelefontol, az Apple i-hype-tol :), stb..
Viszont szeretem a minosegi technikat (pl a high-end hangcuccokat) v a tenyleges innovaciokat, mert a fejlodes jo (ha tenyleges).
Anno a DVD elterjedese mas volt mint most a BD. A DVDt mar javaban hasznaltak Japanban asszem meg USAban is mire hozzank elertek a hirek.. a legtobb embernek idobe telt rajonnie h van a VHStol kulonbozo formatum is.
A BD majdnem 1xre terjed mindenhol..
Ha kell a BD vkinek, ha nem, hamarosan levatja a DVDt, az uj filmek nehany ev mulva csakis BDn jelennek meg, igy muszaj lesz atterni mindenkinek.
A kepminoseg pedig meghokkento, annak akinek jo a szeme. Persze ahoz kell a jo lejatszo, a jo tv, franko kabelek stb..
Allitolag a BDnel jobb az adattarolas minosege.. majd meglatjuk :)