Large Hadron Collider
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
rajtatok múlna ,az emberi tudomány egyszerûen kõkorszakig süllyedne vissza
Mértem tárgyaljluki kinek mi az elgondolása eben a témában mi a lehetõség, mi a hátrány ,mi az amire nem gondoltak egy idõ után úgyis hírt kapun róla, valaki jó elméletet vázolt fel nekünk itt a fórumban
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
"A jelenlegi elképzelések szerint 2050 körül várható az elsõ ipari fúziós erõmû, a DEMO elindulása..."
Hát ez a része egy kicsit elszomorító, de hátha sikerül a 2050-es idõpontnál hamarabb megalkotniuk. De ha azt nézzük ez ugyan úgy prototípus lesz mint ahogy az LHC? Már már hallottam hogy ezzel védekeznek, nem tudják mi fog történni...teljesen új dolgok stb. Csak azért mert akkor nem értem hogy mi alapján írtad azt hogy jól mûködõ??
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
&z ITERrõl van szó egyébként..
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
De remélem hogy elkészül még a "mi" életünkben.
Bár nem szorosan fûzõdik össze a két dolog, de ha ezt már megcsinálták elkezdhetnének építeni egy jól mûködõ fúziós erõmûvet is.
( egy földi "napot." ) :-)
Amúgy nincs itt semmi baj, minnél hamarabb eléri a 14 TeV-os energiaszintet annál jobb.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ha humorérzékük meg is lenne hozzá, szerintem biztos úgy fogják megcsinálni hogy ne arra a napra essen, már ha egyáltalán megközelíti a 100%-os teslesítmény elérésének idõpontja...
( várom már 2012-t )
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Vivimos por ti, vence por nosotros.
5...
4...
3...
2...
1...
0...seconds
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Biztos, hogy jól vagy?
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”