Playstation Vs. Xbox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vicces kissrác vagy Te :) Holnap lesz egy éves a lányom, kívánj neki boldog szülinapot!
"Mikor is volt ez az Edege kezdeményezés? 2007-ben?
Elmentettél egy oldalt amit a gugli kidobott 2007-ben?"
Az Edge nem "kezdeményezés", hanem egy olyan kód-gyûjtemény, ami a Sony first party stúdióinak know-howját felhasználva próbálja a third party fejlesztõk számára is népszerûvé tenni bizonyos feladatok SPU-ra kiszervezését, hiszen azok egyébként sose ölnének annyi munkát olyan kis teljesítménynövekedésbe, amekkorát ettõl várni lehet. Az Edge a mai napig fejlesztgetve-supportálva van a developer networkön, persze nagy újdonságok nincsenek benne, hiszen a PS3 architektúra korlátait már rég elértük.
KZ2-ben milyen fizika van? Pár rigid body, meg ragdoll, meg esetleg némi cloth. Nagy cucc... Ezerszer látott dolgok. Ezekkel a hardverekkel viszont nem is lesz több ennél.
Arra végképp nem vagyok rászorulva, hogy marketingelõadásokból tájékozódjak a tényállásról ezekben a kérdésekben...
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
PS3/X360 user: Infernohun
Forza.
Ne magadból indulj ki.
Ilyen köcsögösködéseket én is tudnék írni, de mint látod egész eddig próbáltam magasabb szintre emelni a beszélgetésünket, sajna sikertelenül.
"Az SPU-k nem tudják 100%-ban tehermentesíteni a GPU-t? LOL! Szó sem volt ilyesmirõl, kb. 0-5% teljesítménynövekedést lehet az Edge-el elérni, amit a Sony a belsõs stúdiók know-howjára alapozva rakott össze a third party developereknek."
Mikor is volt ez az Edege kezdeményezés? 2007-ben?
Elmentettél egy oldalt amit a gugli kidobott 2007-ben?
Szal nem tudsz amúgy olvasni sem? Én is azt mondom, hogy nem lehet az egyes feladatokban 100%-osan tehermentesítenia GPU-t, ezt tényleg nem mondta senki - max fanbolyok akik lejáratni próbálják a PS3-at. LOL! Azonban a valóságban a cell bevonásával sokkal többet nyernek a dologgal, nem csak annyit, hogy azt a pár % GPU idõt másra lehet fordítani.
Tekínts bele ebbe!
KZ2 esetén van egy jellemzõ adat a 25. oldalon:
Post processing esetén az RSX erõforrásainak 20%-át használja fel és max közepes képminõséget lehet elérni, ha csak a GPU-t használják.
Ugyan ez RSX+cell esetében: 14%-os RSX erõforrás/proci idõ felhasználás, 12% SPU idõ és az eredmény egy magasabb szintû grafikai megjelenítés.
"AI-ról meg fizikáról beszélni vicc a mai játékokat figyelembe véve, Killzone2 kapcsán meg kifejezetten röhej. AI-ban kb 10 éve, fizikában kb 5 éve semmi jelentõs elõrelépés nem volt."
Ja, igazad van pl AI tekintetében tényleg röhej, ami Crysisban, meg a MW2-ben van.
Fizika tekintetében pedig a KZ2, és most lehet azon is röhögni, de az élmezõnyben van, ha ilyen alacsony az átlag szint, az nem a KZ2 hibája.
Itt meg egy KZ2 AI elõadás
"Egyáltalán tudod, mi az a textúra, mi az a shader?... Amúgy érdekelne hogy szerinted hogy néz ki egy textúra "megtervezésének" munkafolyamata, mert erõs képzavarokat érzékelek itt..."
Jó, ha gondolod lemehetünk ilyen szintre is, akkor én is kérdezek ilyet: mondd csak öcsi, nõvel voltál már?
Vazze!
<#eplus2>#eplus2>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
GeoW1 nem is, de GeoW2 amúgy ebbõl a szempontból is megállja a helyét. Amúgy AC1-2 nincs olyan távol az igazságtól akár az UChez viszonyítva sem, persze csak is a 360 verziót nézve.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
2008-2009 évben adott játék,Halo ? nevetséges,GeoW ?....:D
PS3/X360 user: Infernohun
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
Csak az xbox 360 jobb nekem mert van lehetõség flashre meg nagy a kezem,és a ps3 kontrolere szar nekem:)
Ráadást xboxon több lehetõségünk van mint ps3-on valaha is lesz:D
Pl. milyen is az a shader a KZ2-ben amitõl közel menve az utolsó szög is látszik? Egyáltalán tudod, mi az a textúra, mi az a shader?
Az SPU-k nem tudják 100%-ban tehermentesíteni a GPU-t? LOL! Szó sem volt ilyesmirõl, kb. 0-5% teljesítménynövekedést lehet az Edge-el elérni, amit a Sony a belsõs stúdiók know-howjára alapozva rakott össze a third party developereknek.
AI-ról meg fizikáról beszélni vicc a mai játékokat figyelembe véve, Killzone2 kapcsán meg kifejezetten röhej. AI-ban kb 10 éve, fizikában kb 5 éve semmi jelentõs elõrelépés nem volt.
Amúgy érdekelne hogy szerinted hogy néz ki egy textúra "megtervezésének" munkafolyamata, mert erõs képzavarokat érzékelek itt...
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Most ez valami vicc, vagy mifaxom van?!
Belinkelsz egy 2007-es féloldalas anyagot, aminek a címe is ez: A PS3 nem olyan jó mint az X360!!!???
Mi az hogy nem olyan jó? PL a BD tárolókapacitása kevesebb, az alapból járó HDD, wireless, magasabb szabványú HDMI-i xarabb? Ja bocs talán akkor még HDMI sem volt a Boxban!
OK persze beszéljünk a grafikáról, hiszen arról szól a cikk. De nézzük csak a cikk utolsó mondatát a cell-rõl:
"Game code simply doesn't split well across multiple processors. You can probably find a way to split a few things off fairly easily - put the audio on one processor, animation on another; but generally the break-up is always going to leave several of the SPUs idle or underutilised. On top of that, it's usually not CPU speed that restricts the visuals in games - it's fill rate."
Egyrészt emberkénk nem ír olyan dolgokat, amelyeket, az "újabb" progiknál (KZ2, Resistance2, Uncharted, HR) az SPU-val csináltatnak, post processing, AA, vertex shader mûveletek, particle effektek, amelyek bizony jelentõsen tehermentesítik a GPU-t. Persze nem 100%-ban. Hanem a GPU viszonylag kisebb teljesítmény igény növelésével lényegesen szebb grafikát lehet a cell bevonásával elõállítani. Az, hogy persze a GPU-t nem lehet 100%-ban tehermentesíteni persze továbbra is fenntartja a korlátot, a cell nem kiváltja, hanem megtöbbszörözi a GPU lehetõségeit. Ha olyan utat, olyan enginet választanak a grafikai megjelenítésre, amire nézve valahol egyfajta szûk keresztmetszet az RSX, és minden energiát ennek megszüntetésére kell fordítani, akkor a PS3 grafikája az X360 alatt marad. Azonban, ha valamit direkt a PS3 hardverére írnak, elkerülve a szûk keresztmetszeteket, akkor a lehetõségek sokkal nagyobbak PS-en!
Másrészt a KZ2 fejlesztõinek elõadásain láthattuk, hogy az SPU-k között igen is jól meg lehet osztani a kisebb feladatokat, ráadásul azok egymáshoz idõzítése sem ördöngösség, nem fog a sokmagú cellre írt progi a többszálúság miatt lemerevedni, amiatt hogy a programrészek körbe-körbe várnak egymásra.
Ez a cik a 2007-es állapotokat tükrözi, az akkori felfogást, amikor a cellbõl max a PPU-t használták, az spu-kat szent borzadállyal nézte minden "neves" programozó, és még a világbéke megvalósítását is a szerencsétlen RSX-szel akarták megcsináltatni.
"Az, hogy egyes PS3 címek jól néznek ki, az szinte 100%-ban a mûvészek teljesítményének tudható be, a mögöttük lévõ technót simán elvinné az X360 is."
Hát erre mit mondjak? Egy szinten igaz, végül is a textúrák megtervezése is egy mûvészet.
Azonban majd ha az X-en léteznek olyan minõségû shaderezett textúrák, amelyekre igaz lesz, hogy olyan közel mész, hogy az utolsó szög is látszik a falon, mint pl KZ2, és emellett még ilyen szintû AI-t fizikát is látunk, akkor térjünk erre a témára vissza.
Addig sajna a PS3 felsõbbrendûsége vitathatatlan, mégha 1-2 dologban azért van amiben az X jobb, ez tény.<#mf1>#mf1>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
gyönyörû az U2, de nekem a KZ2 sokkal nagyobb szenzáció volt annó függetlenül attól, hogy egy sötét, mocskos valóban háborús atmoszférát varázsol a képernyõre,ami máshogy szép.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
Ez mindig változik. GeoW 1 a beszt grafix volt anno pl.
csak érdekességképpen, a Whiteout c. filmben ugyanazzal a cgi effektel ábrázolják a hóvihart, mint amivel a kz2-ben koszolják el a képernyõt.. érdemes megnézni...
" Az, hogy egyes PS3 címek jól néznek ki, az szinte 100%-ban a mûvészek teljesítményének tudható be, a mögöttük lévõ technót simán elvinné az X360 is."
abban a pillanatban, ahogy az elsõ igazi erõdemonstráló, kategóriájában magasan kiemelkedõ, "best graphics we have ever seen" x - exkluzív játék megjelenik, akkor elhiszem. addig nem. nagy eséllyel ez sosem fog bekövetkezni..
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
"The fill rate on the PS3 is significantly slower than on the 360, meaning that games either have to run at lower resolution or use simpler shader effects to achieve the same performance." (http://www.techradar.com/news/gaming/consoles/sony-ps3-not-as-good-as-xbox-360-161242) - érdemes elolvasni, korrekt megszólalás hozzáértõ emberektõl.
"sok fejlõdésre már nem is számíthatunk, a PS3-nál meg igen"
Komoly technológiai elõrelépés ebben a generációban már nem várható egyik konzolon se, maximum a meglévõ technológiák ügyesebb kihasználása. A Sony amúgy az Edge-el meg a többi ilyen szarsággal csak azt próbálja elérni, hogy egyáltalán valahogy pariban legyen GPU teljesítmény terén az X360-al, de nem nagyon megy nekik. Kevesek ehhez az SPU-k, illetve alkalmatlan rá az architektúra. Szarból várépítés esete forog fent.
"pixel shader mûveletekben az RSX csúcson többet ad ki magából, mint a Xenos és ez az exkluzív játékokon pont így látszik."
LOL, elképzeltem ahogy számolod a pixelmûveleteket :D Kurvára nem látszik ebbõl semmi, illetve max. az, hogy nekem van igazam, mert a multiplatform címek esetében ugyanazt a geometriát ugyanolyan vagy szarabb shaderekkel, ugyanolyan vagy szarabb felbontásban általában kevesebb AA-val is lassabban tudja kirakni a PS3.
Az, hogy egyes PS3 címek jól néznek ki, az szinte 100%-ban a mûvészek teljesítményének tudható be, a mögöttük lévõ technót simán elvinné az X360 is. A laikusok részérõl amúgy eléggé túl van misztifikálva ez a technó téma, miközben az iparban mindenki ugyanazokat az algoritmusokat, technológiákat, middleware-eket, engine-eket alkalmazza, és nagyrészt az art határozza meg a játékok kinézetét... Pont emiatt nem is annyira gáz, hogy a PS3 a gyengébb hardver, és nem is értem, miért kell valótlanságokat állítva ennek az ellenkezõjét bizonygatni.
SONY. PS3. 65K.
Miért? Melyik éri meg jobban??És mennyibe kerül!
én pl 3-5 exkluzivot jászanék ps3-on, a többi olyan multi cim, ami szinte mind jobb 360on (ha másért nem: jobb minõségû felskálázás a tévéd nativ felbontására) - innentõl azt "fõkonzolnak" tartani, részemrõl hiba lett volna
ha a forzát meguntam és végre kijön a gt5, akkor beszerzek egy ps-t én is (bepótlandó a korábban emlitett 3-5 exklut is)
persze, egyszerûbb lenne egy ps kölcsönbe, de sajnos nincs kitõl kértni :))
Forza.
Tele van a piac gyönyörû multikkal, szóval a kijelentésed nem helytálló, akár az Ubi akár az EA részérõl is.
"RSX csúcson többet ad ki magából, mint a Xenos és ez az exkluzív játékokon pont így látszik."
látszik igen hogy nagyon szép játékokat hoznak ki rá, ami kiemelkedõ az az UC ( GT5 és GoW3 ugye még nincs ) de egyedül csak az UCnél éreztem hogy talán ebbe a játékba benne van a PS3 ereje vagy a Naughty Dog zsenialitása amit teníteni kellene, de a többinél nem. A mérce pedig a multik a két gép közt amit nem kell hogy feszegessen az ember, mert tudja a helyzetet.
Persze mert az X360 esetében maximálisan kihasználják a GPU elõnyeit, eddig nem kellett pl a CPU-ra átterhelni feladatokat, azonban nem is nagyon lehet, ellentétben a PS3 architektúrával. Szal eddig az X360 architektúrájának közel maximumát láttuk, ezt könnyen elérték a fejlesztõk, azonban sok fejlõdésre már nem is számíthatunk, a PS3-nál meg igen.
"Mirõl beszélsz? Pont a fillrate az egyik leggyengébb pontja a PS3-nak az X-el való összehasonlításban..."
Pedig pl a wiki szerint pont hogy az RSX tud többet:
- Maximum texel fillrate: 13.2 GigaTexels per second (24 textures * 550 MHz)
- Peak pixel fillrate (theoretical): 4.4 Gigapixel per second
Xenos:
- Maximum texel fillrate: 8 gigatexel per second (16 textures × 500 MHz)
- Maximum pixel fillrate: 16 gigasamples per second fillrate using 4X multisample anti aliasing (MSAA), or 32 gigasamples using Z-only operation; 4 gigapixels per second without MSAA (8 ROPs × 500 MHz)
"A cell-el megtámogatva is max. alulról nyaldossa amit az X360 GPU-ja röhögve kitol magából."
Hát igen pl max vektor számban valszeg ez a helyzet, de másban, pixel shader mûveletekben az RSX csúcson többet ad ki magából, mint a Xenos és ez az exkluzív játékokon pont így látszik.
Bár ezeket asszem már leírtam, csak valszeg nem olvastad el valamiért.
:)
Ezt nem kommentálom, soha nem jelentett szûk keresztmetszetet, szerintem nem is jellemzõ.
"a rémhírekkel ellentétben a cell spu-jai általános feladatokra is használhatók szal vagy 2X annyi mag áll a programozók rendelkezésére"
Mi számít általános feladatnak? Mondjuk tökmindegy, mert elég hamar felzabálja az SPU-kat mondjuk a fizika vagy a hangok, vagy olyan gpu taskok kiszervezése amit más gpu röhögve elvégezne, de ps3-on a procinak kell besegítenie 5% performance növekedésért... Az a 6 SPU meg rohadtul nem sok, tekintve, hogy az X360-ban 6 teljes értékû hardver thread van, ami így sokkal jobban használható.
"A GPU-ja tényleg gyengébb, de nem mindenben, pixelshader mûveletekben lenyomja az X-et."
Mirõl beszélsz? Pont a fillrate az egyik leggyengébb pontja a PS3-nak az X-el való összehasonlításban...
"A cell-lel megtámogatva, viszont úgy tûnik jóval látványosabb grafikát tud produkálni, mint az X."
A cell-el megtámogatva is max. alulról nyaldossa amit az X360 GPU-ja röhögve kitol magából.
Nekem legalábbis bejönnek ehhez hasonló játékok!
Üdv.J.
Na pont ezért:D
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
<#levele>#levele>
Üdv. J.