1669
Flame On
  • arty
    xbox 360 > Ps 3
  • Banano
    Ps 3 > xbox 360
  • Istencsászár
    Végigolvastam, csak minden 2. sorban warezról vn szó ami engem nem érdekel és ez nem előny, hanem hátrány, már melyiken van warez amelikyen nincs az természtesen előny.

"Tölthető akksi elemre gondolsz? Nem, azt nem kell megvenni, se a töltőt hozzá. Hozzádvágják ingyér." nem hiszem h egy háztartásban nincs elemtöltő, és tölthető elem... de ha nincs akkor olcsón lehet venni, és sose fogysz ki, az aksi meg leerül és akkor állsz bambán h mi a franc, és dugatód rá tölteni, én meg 5 sec alatt cserélek elemet és folytatom...
  • arty
    jah, olyan ereje van a két gombának, mint egy ernyedt f*sznak ...
  • zippofcy
    Nem vagyok elfogult ... x360ra van 3 kontrollerem, PS3ra csak 1.
    PS3on 14 játékom van, x360ra az összes többi.
    A stickek (jobb és bal kar, jobban nem tudom elmagyarázni) érzékenysége jobb a PS3 kontrolleren. Ez tény.
    Tényekről vitatkozni olyan mint indulni a paralimpián. Ha nyersz is, csak azt jelenti retardált vagy :D

Leléptem, a véleményem leírtam, nem muszáj elhinni. A flame időpocsékolás.
  • zippofcy
    "Van rá hack, ezért az ember hajlamos minden szar játékot megszerezni" - ez egy fél mondat, itt a másik fele: és a végén egyiket se végigtolni, illetve ajándékként játék nem igazán adható.

Szal igen, hátrány. Ebből a szempontból. Amilyen szempontból előny azt említettem az előnyöknél.
    Tudod mi az a szempont? :P Vagy a vessző a mondatban milyen célt szolgál? Szövegértelmezés mint olyan? Tippelek, 18 éves vagy, szal mikor általánosba jártál már az olvasás tanítására nem jutott idő az egyéb, korszerűbb ismeretek oktatása miatt.

"2-3 pár elem és sose fogy ki" - kb. két napot bír ki egy energizer elem. Tölthető akksi elemre gondolsz? Nem, azt nem kell megvenni, se a töltőt hozzá. Hozzádvágják ingyér.

Nem szeretem ha belémkötnek olyanok akik végig se olvassák amit írtam, vagy felfogni nem bírták. Ne flame-eljünk már, időpocsékolás. Be is fejeztem, úgyis max hasonló értelmi színvonalú egyének reagálnának :P
  • arty
    "- h264 formátumot NEM kezeli, vagyis médialejátszónak rosszabb mint a PS3."

ez konkrétan nem igaz, kezeli a h.264-et, csak nem MKV konténerben, hanem pl MP4/MOV-ban

"- A kontrollere FPSekhez sokkal jobb mint az x360é, mert nagyobb az érzékenysége."

elfogult vagy. fos ravaszok, tul közeli gombák, domboru gombák ... ez a ps3 kontroller. az x360én meg felhuzod az érzékenységet és voilá :P
  • SpeedXHUN
    ENNYI téma lezárva:)
  • Istencsászár
    "Van rá hack, játékok fillérekért elérhetők." - micsoda előny...

"Minden játéknak kerül fel játszható demója." - nem

"Van rá hack, ezért az ember hajlamos minden szar játékot megszerezni" - ez mint hátrány? -.-

"Arcade változatnál nincs HDD" - pont azért nincs mert nincs...

"A kontroller FPSekhez nem elég érzékeny." - wtf?

"Venni kell a kontrollerhez tölthető akksit." - minek? 2-3 pár elem és sose fogy ki

"A kontrollere FPSekhez sokkal jobb mint az x360é, mert nagyobb az érzékenysége." - wtf?

"Nincs rá hack ezért meg kell venni a játékokat" - wtf?

• NEXUS6
    Hát ez gyak éertelmetlenni a topikot, olyan jól sikerült!;DDD
  • zippofcy
    PS3 vs x360 összehasonlításom: (van mindkettő, elfogultságot hiába vár bármelyik tábor :P Flamelésből már kinőttem így 32 évesen :D )

x360:
    Előnyök:
    - Akcióban 30ért, amúgy 40-45 ért már meg lehet kapni.
    - Van rá hack, játékok fillérekért elérhetők.
    - A cross platformos (PCn, boxon, PS3on is megjelenő) játékok ÁLTALÁBAN ezen a leggyorsabbak és legszebbek. Ennek két oka: 1. 512MB textúra memória szemben a PS3 256MBjével. 2. Programozáskor DirectX használata, szemben a PS3 openGLjével (ez utóbbi programozásához sokkal kevesebben értenek).
    - A kontroller autóversenyes játékokban jobban kézreáll (nagyobb méret)
    - xboxos játékok nagy részével kompatibilis.
    - Minden játéknak kerül fel játszható demója.

Hátrányok:
    - gyártási hiba (3 piros led), garancia ugyan megmarad ha a garmatricát visszarakják de akkor is pár hét kiesés.
    - Van rá hack, ezért az ember hajlamos minden szar játékot megszerezni, és a végén egyiket se végigtolni, illetve ajándékként játék nem igazán adható.
    - Arcade változatnál nincs HDD, néhány játék (pl. GTA4) játszhatatlan nélküle, néhány csak megszorításokkal játszható (Burnout Paradiseban nincs multiplayer) ill. xboxos játékok se futnak nélküle.
    - A kontroller FPSekhez nem elég érzékeny.
    - WiFit külön meg kell venni, különben zsinórokat kell húzgálni a szobában.
    - h264 formátumot NEM kezeli, vagyis médialejátszónak rosszabb mint a PS3.
    - A GUIja nekem kevésbé jön be mint a PS3nak.
    - Fizetősek a Theme-k.
    - A Live Arcade játékokat ill. tartalmakat nem rendes $-ért hanem MS pontokért kell venni, azok megvételekor mindig marad fölösleges pont.
    - Online játékért fizetni kell (1 év kb. 10 ezer HUF)
    - Használt gépet NEM szabad venni, nem lehet tudni hogy 1. kókány módon javított 3 ledes 2. bármikor 3 ledessé válhat 3. legarizott 3 ledes, amit csak az tud újra gariztatni aki már legarizta egyszer.
    - Venni kell a kontrollerhez tölthető akksit.

PS3:
    Előnyök:
    - Online játék ingyenes.
    - Amcsi címmel regisztrálva magyar hitelkátyáról lehet vásárolni direktben PSN storéban olcsón (WipeoutHD 20$, kisebb játékok 10-5$)
    - Theme-k ingyenesek.
    - Beépített WiFi és Bluetooth (pl. mobilos headsetet lehet használni chatre)
    - Nincs rá hack, vagyis csak azt veszi meg az ember ami érdekli, ajándékként is adható játék.
    - Használt gépet is meg lehet venni nyugodtan.
    - GUIja nekem jobban tetszik. (Theme-k nélkül mikor a boxnak még a régi GUIja volt, PS3ast meg csak kölcsönben használtam pont fordítva volt)
    - Lejátssza a h264et is, igaz az MKVt nem ismeri de PCn kb 2 perc átpakolni egy MKV filmet m2ts konténerbe. Médialejátszónak tökéletes.
    - A kontrollere FPSekhez sokkal jobb mint az x360é, mert nagyobb az érzékenysége.
    - Nem kell venni hozzá akksit sem.

Hátrányok:
    - Cross platform játékok ÁLTALÁBAN lassabbak / csúnyábbak rajta a nehezebb programozhatóság és kevesebb textúra RAM miatt.
    - Nincs rá hack ezért meg kell venni a játékokat. (ebayről ill. játékaim.hu-ról 3000-11000 között vehetők játékok, attól függően mennyire újak)
    - Nincs belőle HDD nélküli olcsó változat.
    - Autóversenyre rosszabb a kontrollere a kis méret miatt.
    - Nincs minden játéknak letölthető játszható demója.

Most hirtelen ennyi jut az eszembe. Hogy ki melyiket vegye ahhoz 3 tanács:
    1. Ha épp csak 40-50 ezred van akkor nem kérdéses a dolog :) (x360)
    2. Ha nincs legalább 5-10 ezred havonta játékra akkor sem (x360)
    3. Ha a gyerekednek veszed ajándékba akkor sem (PS3) - így ajándékba vehetsz neki játékokat, és nem fog állandóan a konzol előtt ülni ellentétben azzal ha minden játékot végigjátszhat mert ingyér vannak)

De ha rám hallgatsz akkor veszel mindkettőt, melléjük egy 2 magos PCt 4850es VGAval és:
    1. A crossplatformos FPSeket a PCn tolod, meg persze a PC exkluzív (csak PCre megjelenő játékokat is)
    2. A crossplatformos konzol játékokat x360on tolod (olcsó elérhetőség :D , jobb kód) az x360 exkluzívokkal együtt.
    3. A PS3 ekluzív játékokat megveszed használtan pár hónaposan 3-9 ezer HUFért és azokat is végigtolod.
    Így nem maradsz le semmiről, persze időd sem jut a következőkre: 1. MMORPGk (uncsi az állandó ismétlődés) 2. munka (80% adónál értelmetlen) 3. csajozás (uncsi az állandó ismétlődés és a nagyfokú felületesség) 4. család (a 21. sz.-i fogyasztói társadalomnak ill. a hazai abszurd állapotoknak köszönhetően mára nem sok öröm maradt benne)
  • Jimanszky
    Csak egy kis viccelődés;))
  • arty
    ez övön aluli volt :D
  • Jimanszky
    KZ2 összehasonlító képek
    Bal oldali az X-es
    Ennyi belefér
  • arty
    Így van. Érdemes a játékkínálatot is átnézni vásárlás előtt!
  • NEXUS6
    Szerintem is érdemes a használt játék piac irányába elmenni. A warezt az is megkérdőjelezi, hogy ugrik az online szolgáltatás is, frissítések letöltések, multiplayer játék miegymás.

PS3-on meg tényleg nincs is warez, de kehet, hogy az exkluzívok miatt még isinkább az a szimpi.
  • arty
    boxot lehet modositani, de mivel nem valami megbizhato a gép, erre rendesen rá lehet b***** :)) (hiszen a gari ugrik, ahogy flashelteted a boxot)

használt játék piac pörög boxon, jatekaim.hu -n nézz körül és rájössz, h talán nem is annyira drága eredetivel nyomni ;)
  • Hugh Hefner
    Gondolkozom, hogy veszek valamilyen ilyen dobozt valamikor, csak még nem tudom mikor, és mivel a normál topicban tiltva van pár kérdés itt tenném fel őket...

Melyikkel lehet a másolt dolgokat futtatni? Mondjuk ps3 isoval nem találkoztam még, de xbox360-al igen, azt bármelyik modell tudja futtatni, vagy az újak már nem? Mintha hallottam volna ilyesmit.
  • arty
    A hét vicce lehetett volna, de mindig időben jössz az érvekkel alátámasztott ... izé ... jaszy, menj te a kocsmába ezzel a "stilussal" vitázni.
  • jaszy
    Ez a hét vicce!
  • Pacal17
    Kint 35 ért megkapod! (ausztria)
  • arty
    Mamár nem lehet kapni 1280x720as megjelenítőt, max projektort :(
    Ez van.
  • Freedy
    Igazad van, újra átolvasva tényleg nem volt valami értelmes mondat:D Elnézést:D
  • narumon
    Az a problémám csak hogy nem értem mit irtál :)
    Kinek micsoda a nagy felbontás és miért néz ki szarul meg micsoda? Ezt nem birtam lekövetni :D
  • Freedy
    Ha szerinted hülyeséget mondtam légyszíves rendesen fogalmazd meg, hogy mi a problémád.
    Amúgy kb ugyanaz van, mintha egy kis felbontású képet felnagyítasz. Szép lesz a kép? Nem. Az eredeti-hez képest romlik a minőség.
    Sokkal, de sokkal szebb volt a kép, amikor még 17-es monitoron játszottam, mert ott natívban mentek a játékok.(1280*720) (persze néhány kivétellel)
  • 5c0rp330n
    nemá.. és azóta nincs patch, ami megoldaná? :o
    pont azt rendeltem be nemrég.
  • narumon
    Mevan???
  • narumon
    Amit akarsz de új legyen és ne használt.
  • Freedy
    Magával a monitorral teljesen meg vagyok elégedve. Egyedül az a gond, hogy túl nagy ez a felbontás az xboxnak.
  • asd16
    Üdv!

Milyet érdemes venni?
    Flasheltet vagy alapot amihez nincs hozzányulva?
  • arty
    16 honap után fagyott meg most karácsonykor először. ez nem sok, de azért zavar :( pc-s érzéseket keltett :(((
  • arty
    Freedy: mondj jobbat ennyiért ;) és legalább 16:9-es és méreteztetheted a boxal 1080p-re a képet, annyira nem lehet az szar, mint egy 16:10-es, ahol a monitorral kell méreteztetni ... (gondolom dashboardot 1920x1080ra allitottad Te is, nem 720p-re)

Nexus: én is vásároltam náluk már, picit lassu a garizás, de amugy türhetőek :) (árakban meg jóóók)
  • NEXUS6
    Az Ipon jó kis cég, ott vettem én is a 24"-os moncsimat!;)))
  • Freedy
    Nekem ilyen monitorom van, és olyan távolságból, mint amilyenből szokták használni a számítógépet, hogy elérjém rendesen a billentyűzetet nagyon szemét képe van a box-nak. HDMI-in, VGA-n egyaránt. Ez pedig a kis 1280*720-as felbontás miatt van, hiába skálázza fel a box a képet, kis felbontásból nem lehet nagyot csinálni. Persze van kivétel, méregdrága av erősítő, ilyen-olyan grafikai eljárások.
  • greyfox
    nekem volt 3 boxom, de egyik se fagyott :)
    Biztos keveset játszottam :DD
  • arty
    nekem burnout paradise fagyott eddig csak

soha semmi más még boxon nem állt igy be - és ezis csak miota frissitette magát neten + motoros addont felraktam :(((
  • greyfox
    én most játszom harmadszorra az unchartedet, még 1x sem fagyott :) *lekopogja*
  • arty
    a ps3-nak pár éven belül vége. ne gondold h alternativa lesz a 10ezres bluraylejátszoknak is ... :) (max nekem, de én pár exkluzivért venném, páromnak meg beadom h ez a király bdplayer :D )

az a baj, h ha vki konzolozni akar, a nagy kép is vonza (szerintem ... én anno a pana 72 centisen játszottam inkább, mint monitoron - amikor épp nem volt foglalt - hiába volt szebb az lcdmonitoron)

viszont a 22"-esek árzuhanásával tényleg alternativa kezd lenni a monitor is. az már azért nem olyan kicsi, ha eléülsz.

[URL=http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e2200hd/35575]ezt venném, 22", rendes 16:9 fullhd, bár 45ezer[/URL] - és akkor erre aztán mindent rá lehet kötni :)
  • NEXUS6
    Ja értem, akinek most is crt tvje van az már így is fog meghalni!
    ;D

Ez egy új elméletnek tűnik, nem rossz, de azért még csiszolásra szorul. Mert mondjuk vesz egy használt monitort 5 ezer forintért, meg egy vga kábelt a Boxhoz 3-4 ezerért és megvan a HD élmény a játékoknál.

PS3-nál meg a monitor kicsit drágább, kell egy 22"-os HDCP-s ezek újonnan olyan 40 ezer körül vannak, használtan nem tudom mennyi lehet, meg szintén kell egy HDMI kábel pár ezerér és ennyi, és akkor már Blurézni is tud az ember.

Szal kis pénzből is ezek azért nem megoldhatatlan dolgok.

Te meg örök vakoskodásra ítélnéd!;)))
  • arty
    emberek... irta, h hagyományos (CRT) tévéje van ... mi az esély, h BD filmet fog rajta nézni? :)

asd16: sztem x360 premiumot vegyél + hozzávaló RGB kábelt (egyik vége speciálisan xboxba megy, másik vége scart RGB)

ha főleg multizni szeretnél, akkor ps3 a jobb választás, mivel az ott ingyenes