127
  • torma99
    Na csak sikerül egyszer betennem :)

• torma99
    Szóval hogy ilyet lehet-e benne csinálni?

• attes
    FF után elég fapad. Nem annyira rossz, de jobbat vártam.

Az FF plugin/téma választékával is nehéz versenyezni.

A about:memory oldal alapján ugyanazokat a tabokat megnyitva a FF használt kevesebb memóriát.

Kissé gusztustalan az EUALA és az adtagyűjtés és a googleupdater process mellett az is, hogy első verzió és máris feldobott egy hirdetést a böngésző, egy video link felett.

Szal kb Safari kategória, jó hogy van, de használja az, aki akarja. Remélem az FF pénzügyileg túléli ezt a google akciót.
  • smv
    Google keresőjén keresek. Gmailt használom levelezésre, így minden levelem náluk van. Használom a Google docs szolgáltatását, mert elképesztően kényelmes. A naptárukba jelölgetem be a fontosabb dolgokat (bár ezügyben mostmár átszoktam PDA-ra).

Konklúzió: Ha eddig meg akartak tudni rólam valamit, akkor megtehették, és ez az emberek többségével így van. Az pedig ne fájjon már, hogy a reklámokból fenntartják magukat, amikor (majdnem) minden szolgáltatásukat ingyen nyújtják a népeknek.
  • who am I 7
    "11.2. Ön beleegyezik, hogy ez a jogosítvány arra is feljogosítja a Google-t, hogy az ilyen Tartalmat átadja más cégeknek, szervezeteknek vagy magánszemélyeknek, akikkel a Google kapcsolódó szolgáltatások nyújtásának céljából kapcsolatot tart fenn, és a Tartalmat e kapcsolódó szolgáltatások reklámozására használja fel."

Innentől kezdve, úgy ahogy van leköpök a google-t, úgyanúgy ahogy a keresőjüket sem használom...fasss*opó banda Csinálnak egy jó kis, frappáns böngészőt, a sok tóni meg el se olvassa felrakja, jujdejójujdeszép, és már tolja is a sok infót...
  • smv
    Jön a Microsoft Firefox Explorer:D
  • Turdus
    Pro: nekem mindössze egy feature tetszik: minden tab külön process, így ha az egyik elhal, nem hasal vele a többi.

Contra: csak winfos. Ezenkívül olyan cég adja ki, aki folyamatosan megsérti a magánszférát információhajhászata közben. Akkor már inkább egy semleges alapítvány.

Nem véletlen, hogy John Lilly nem sopánkodik, hiszen az új FF3.1-es motorja JOBB (értsd: w3c kompatíbilis, és gyorsabb) mint a Chrome-é monkey vs v8. Ezenkívül bármivel is rukkol elő a Gugli, ha az tényleg jó ötlet, tutira bekerül az FF-be is előbb-utóbb (valószínűleg plugin formájában)
  • Sg8 sAs
    Nekem eddig csak pozitív tapasztalatom van:)
    Valóban gyors,és letisztult.
    És ez még csak egy előzetes verzió..
    Teljes kiadásnál átgondolom az átállást!
    Ezt több embernek is ajánlom:)
  • n3whous3
    Kira.
  • robertone
    Lehet, hogy a tiltakozás miatt gyorsan kiszedték belőle az adatgyűjtő funkciót és ettől bedőlt az egész :-))))))))
  • VoneOut
    Kipróbáltam, egy oldalt sem akart behozni...mindig hibát írt ki...erről ennyit. :)
    Mozilla Forever!
  • BandiG
    Nekem nem hozta be sehogy a gmailt, az sg.hu meg valamiert nem igazan volt formazva :)
  • robertone
    Akkor megnyugodtam, biztosan soha nem is volt ilyen szándékuk, csak egy macska szaladt át a billenyűzeten és véletlenül pont ezeket a betűket érintette, de mire észrevették már késő volt, így kerülhetett bele az előző szerződésbe...
  • mflex #30
    ami várható volt... már javították is!
  • QuippeR
    az is megemlítendő, hogy frissítették a szerződést, és már nem használhatják fel.
  • robertone
    Kipróbáltam, nem volt semmi baj vele, működik ahogy kell, viszont mikor NEM HASZNÁLOM, (szóval nincs beizzítva, kikapcsoltam, nem kéne futni háttérben sem, majd ha elindítom akkor tessék bármit is) olyankor mégis sikít a zonealarm, hogy google installer fel a kar menni a netre meg a trusted zone ugye az is kéne, na ezt kétszer eljátszotta és UNINSTALL...

Nem vagyok paranoiás, attól, hogy fel akar menni a netre még biztos nem az életemre tör, nem is server akart lenni, de egy programban azt szeretem, ha azt csinálja amit én kérek tőle és semmi mást a megkérdezésem nélkül sunyiban, a microfosos cuccokkal is az a bajom, hogy mindenfélét csinálnak, adatot küldözgetnek, de amire kéne arra meg van sokkal jobb megoldás...

Kösz, egyelőre elég jó a firefox, majd amikor már kiderültek ennek a guglinak a valós hátrányai akkor eldöntöm, megéri-e bevállalni őket az esetleges előnyökért amit én nem érzékeltem.
  • Szega87
    n1 cikk, bár kissé elfogult = az újdonság varázsa
  • bakagaijin
    kvp, tedd vissza az előző AVG-t. Csak riogattak vele, hogy nem támogatják: az adatbázisa folyamatosan frissül. Kisebb, gyorsabb és nincsenek ilyen hülye feat-jei. Régi változat még fennt van a neten.
  • NEXUS6
    Tegnap tesztelgettem, és a szokásos helyeken, gyak semmi gondot nem okozott. Van amiben gyorsabb volt mint a FF, van amiben lassabb.

Én egyetlen zavaró kisebb gixert fedeztem fel: a FF színes gompjai azért jók mert nem kell az embernek a szemével lekövetnie a pointert, ha rájuk bök, valahogy a perifériás látás is elég. Itt viszont mindíg be kellett azonosítani, hogy melyik gombra nyomok, mert mindegyik egyforma.
  • bakagaijin
    Kipróbáltam, kicit lasszú, még IE7-hez képest is (ami nagy szó), ha jól értem akkor erősen cache-el, ettől gyorsabb... a második hittől kezdve.). Ráadásul Safari-ként azonosítja magát, így helyből nem megy vele amire szerettem volna használni. Adblock?!?, ez még az Operában is alap feat... CSS2 text-shadow sem megy, *sóhaj* (Safari-val és Operával is jól megy, FF-ben csak extension-nel, IE-ben felejtsük el, ők írtak saját teljesen mást).

Legördülő menü? ctrl+L illetve ctrl+K-ra gondolsz?

Megj.: FF-et nem muszáj mindenhova telepíteni, megy az pendrive-ról is. Elég egyszer jól összerakni :).

... Ejnye no, hát a thinkfree-n is nem kiakadt jól? No, hát akkor várjunk még egy fél évet.
  • n3whous3
    Nekem tetszik, gyors, egysszerű, jó a megjelenítő alatta.

De megemlítendő az a tény, hogy a felhasználói szerződés egyik pontja kiköti, hogy bármilyen feltöltött adatodat felhasználhatja tetszés szerint a cég... Vérbeli google.
  • opeca
    Én nem próbáltam ki, de olvastam róla jó pár kritikát és igazság szerint az SG és az Index, Guglifényezését leszámítva, sehol sem istenítik.

Jónak jó, bár már létező megoldásokat egyesített - ami persze nem rossz, sőt, én kifejezetten örülök annak, hogy a javascript-értelmezők gyorsaságára gyúrnak, mondjuk ez az Ajax-al nagyon szorosan összefügg -, viszont még tele van hiányoságokkal, persze lehet azt mondani,h ogy ez egy béta változat, és akkor azt mondom, hogy igen, valóban, csak hát, akkor ne fényezzük ennyire.
  • kvp
    Letoltottem, elinditottam a telepitot, majd kiderult, hogy az altalam hasznalt os nem tamogatott. Igy maradt az opera, ami egy picivel tobbet tud, egy picivel kompatibilisabb es nem kell allitgatni mint a firefox-ot. (ez a letolt, telepit, hasznal elv)

Kovetkezo lepes volt a forraskod beszerzese, hatha azert le lehet forditani. A szerveruk valamiert nem engedte szabalyosan a mellekelt tool-okkal. Maradt a kezi hackeles az svn faban. Vegul meglett a forraskod, amikor is kiderult, hogy a forditashoz a visual studio egy bizonyos verzioja kell, egy bizonyos patch-el. Sem a korabbi, sem az ujabb verzio nem jo. Mivel ilyen verziom nincs, ezert egyelore a teszt elmaradt.

Viszont megneztem a forraskodot:
    -van benne egy weboldal renderelo motor, ez a webkit
    -van benne egy javascript motor, ez a V8 (de be lehet kapcsolni a webkit-est is)
    -van benne egy protokoll stack, ez a firefox
    -van benne egy glue-nak (ragasztonak) nevezett kommunikacios protokoll, ami illeszti a fenti komponenseket, na ezt irta a google
    -van benne egy kereso/url mezo, ez a google toolbar

Gyakorlatilag ez tenyleg egy firefox safari oszver lett, es a stabilitasi problemakat ugy oldottak meg, hogy szetvagtak a programot tobb reszre. Ennel meg egy teljesen java-ban vagy .net-ben irt bongeszo is elegansabb megoldas lenne, bar mindenkeppen lassabb. A chrome-os technika eredete meg az amigas voyager bongeszobol jon, ahol ez az osztott folyamatos modell arra volt jo, hogy az oldal betoltese kozben sem fagyott meg a gui, ami akkoriban meg kulonleges volt. (ez meg az internet explorer megjelenese elotti idokben volt)

Erdekes probalkozas, de nem eredeti otlet, csak egy klasszikus mashup.

ps: A bongeszo a suggestion-ok miatt folyamatosan kuldi ki az adatokat, tehat amit a bongeszobe beirunk, az azonnal kimegy a netre, es nem csak akkor ha post-ot nyomunk. (az ie legalabb elso alkalommal figyelmeztet ha adatot kuld) Ez reszben hasznos, csak eppen nehezen kontrollalhato dolog. Ilyen bug az avg virusirto uj 'feature'-je is, ami a belinkelt oldalakat is virusellenorzi, tehat helyettunk rakattint a spam link-ekre, majd kozli hany virust talalt. A google is megerthetne vegre, hogy a privacy mod nem csak azt jelenti, hogy a hazastars/fonok/rendorseg szamara ne maradjon adat, hanem hogy ok se tegyek el ezeket maguknak.
  • torma99
    Én is kipróbáltam, de hogy lehet előcsalogatni belőle a legördülő menüt, hogy ne kelljen mindig irogatnom az urleket? (Biztos csak én vagyok ilyen hülye hozzá)
  • waterman
    nekem adblockkal, noscripttel a firefox telepítése kb 5 perc, úgyhogy még le kell a kiterjesztéseket szedni és a már jól összegyűjtött szűrőimet és bookmarkokat is importálom. bár erre egyetlen alkalommal volt szükség.
  • Magnificat
    kipróbáltam, és ígéretesnek tűnik... jó lesz ez majd ha nem bétás lesz, most is jó, gyors, de igen, az angol helyesírásellenőrző, az adblocker és még pár kényelmes ffox addon hiánya miatt nem váltok... ha ezek benne lesznek, akkor viszont valószínűleg igen, ha nem fejleszt a ffox is magán... nem hiszek a "márkahűségben" szoftver és hardware téren, ami többet tud az aktuális árkategóriában, azt használom...
  • morden
    Én is leteszteltem a Chormot, annyira azért nem szuper, az sg-t és az egyik linkjét 4(!!) perc alatt hozta be , mert a tűzfalnak 197 riasztást generált a kedves böngésző, azért még van mit dolgozni a fejlesztőknek főleg kompatibilitás terén.
  • ulrik
    Mert béna vagy!
  • Daffit
    Végre valami egyszerű, ami a lényegre koncentrál. Eddig IE és FF volt a gépemen, de mikor felraktam egy órát kellett állítgatnom, hogy a sok marhaságot leállítsam és normális funkciókat is beállítsam. Miért kell mindent túlbonyolítani?!? Remélem a GG nem fog ebbe a hibába esni...
  • Skynet85
    Megjegyzés a cikk íronak, ha már tulzásokban tobzodunk akkor leglább ésszel tudod, a vallás az Katolikus, Református, Iszlám , Budhista, stb stb és nem GG bár Te lehet naponta 3-szor borulsz le GG széház irányába és áldod őket , te bajod más még nem fogja!
  • Skynet85
    Hehe mindenki isteníti a GG-t, de egy szemét a hatalmával már jocskán jobban vissza élő gátlástalan pénzhajhász a Usert hülyének néző cég, mint az M$.

Apró példa GG adsense program regisztrálok, kb 3 hónap alatt összenjön a 100 dolcsi amitől van kifizetés ez nekik 1000 dolcsit jelent, kapom a csekket beváltom, rá 2 hétre kirugnak a prorambol, majd hív a bankom hogy fiam a csekk fedeztelen volt, hozzad be a pénzt vagy mi visszük a rendöröket.

Üzenet váltás google felé bocsi modjam úgy, a proba az üzenet váltásra kimerül anyiban, hogy kapsz egy generált levelet, hogy tudják milyen kellemetlen, de IJBM és a kövi levelet el se olvassuk na csá!

Ez a kis EULA-ban is látszik, hogy ha valamiért titkos informáciokra akadnak és felhazsnálják ellened és buksz modjuk pár millát, ha válkozó vagy vagy estleg ,,csak" az erkölcsödet akkor szintén kapsz majd egy IJBM-os levelet a részükről és mehetsz show hivatlba reklamálni... (többi cég ezt is csinálja nem élek álom világban, de azért ellen még van jogi út GG már az elején lefixálja hogy mi garázdálkodunk, Te pofa befog és fogyasztas tovább, ahogy azt egy jó fogyasztó polgárhoz illik)
  • pepe792
    Tegnap este felraktam és azóta a Chrome-ot használom. Szerintem jobb mint az IE és FF. FF-el voltak gondjaim mert abban nem minden oldal úgy jelent meg ahogy kellett volna. De Chrome-ban minden olyan amilyennek lennie kell. Ja és a sebessége, az ténylek gyorsabb mint a másik kettő böngészőé.
    Eddig nálam 5/5 a böngészőre.
  • HuMarci
    Ha több flash oldalt nyitsz vagy meg akár youtube-t akkor kiakad :)
    Maradok a FF-nál.
  • Dumbee
    Hm. Bocs, JL666, megelőztél. :)
  • Dumbee
    Az EULA-t meg nem olvastatok vegig? :)
    Pedig van benne erdekesseg...
  • JL666
    én is maradok a FF-nél, ezt meg olvasd el => ne használj góglit, mert bóvli
  • Boroskóla
    Csak két kérdésem lenne,lehet énvagyok a béna de nekem az egér görgetés visszafelé működik minden másban rendesen megy,a másik meg hogy tudom kirakni a kis házat,vagyis a kezdőlap ikont ?
  • kisdead99
    Én maradok a firefox-nál... márkahűség.
  • item
    Tegnap este raktam fel,eddig elég jónak tűnik,és ami meglepő hogy elég könnyen belejön az ember a használatába! Gondolom a Google most gőzerővel gyüjti be az információkat az új böngészővel kapcsolatban és a fejlesztések egész biztoan hamar követik majd egymást!
  • TorrenteXY
    Nekem tetszik. Gyors, használható, nagyobb problémám nincs vele.

ami miatt mégis FF-et használok jelenleg az hogy pár dolog még nem megy, a nyelhelyesség-ellenőrző angol(nagyon zavaró nekem!), és hogy még nincs reklámblokkoló.
    A FFnak ez a legnagyobb előnye, nem villog a szemebe/cseng a fülembe az egymillió reklám, amivel teleszórják az oldalakat.