127
  • medom
    #127
    Helló kis segítséget szeretnék kérni. Weblapokhoz van köze. Most tanulok weblapot készíteni és csináltam egy egyszerű kis weblapot ami htmlben van behívva egy flash kocka a képernyő közepére de OPERA alatt nem jelenik meg semmi. IE,firefox,GOOGLE CHROME és még telefonon is működik de Opera alatt nem akar. Ezt a gondot szeretném megoldani. a oldalam címe

    www.tarolo1989.atw.hu
  • fezolo
    #126
    nekem gáz a mesterjelszó nélkül megtekinthető jelszógyűjtés. ha többen vagyunk egy gépnél, illetve böngésző mellett, szépen lehet tallózgatni mások életében. remélem, mint a firefox-nál, jönnek majd pluginek a titkaikat jobban féltők számára.
  • kader
    #125
    nekem tetszett,
    szerintem jóra sikerült és majd ha jönnek a javítások :D:D
  • Myron
    #124
    köszi az érthető és részletes leírást. jópofa dolgok ezek, kipróbáltam őket bár nem hiszem h valaha is fogom használni egyiket is, csak úgy mint az userek 99,9%-a :D
  • Sil78
    #123
    OK. Szóval, az egyes módszerek, képekkel:

    1. Mondjuk, van egy oldalon egy keresődoboz. Pl: Amazon. Nem akarsz mindig odamászni az adott oldalra a kereséshez, vagy plugint keresgélni hozzá. Úgyhogy belekattintasz a keresődobozba a jobb egérgombbal, és kiválasztod a [url=http://img.photobucket.com/albums/v127/sil02/lepes1.jpg]"Kulcsszó hozzáadása a kereséshez"[/url] pontot. Ekkor feljön a [url=http://img.photobucket.com/albums/v127/sil02/lepes2.jpg]"Könyvjelzők hozzáadása"[/url] ablak, ahol adhatsz a leendő keresődnek egy nevet, meg egy kulcsszót. Pl legyen most a kulcsszó egy "a" betű. Ezután, ha az Amazonon akarsz keresni, csak ezt az "a" betűt kell beírnod a címsorba, és utána, amire keresni akarsz. Mondjuk keressünk rá arra, hogy Harry Potter. Ha megnyomod az entert, szépen végre is hajtja a keresést.

    2. Most jön a bonyolultabbik módszer. Ennél konkrétan rákeresel a keresődobozban valamire (pl mint az előző példában, az Amazonon a Harry Potterre), és a találati oldalat veszed fel könyvjelzőnek. Vagy Könyvjelzők (ill. jobb egérgombos menü) / "Oldal hozzáadása a Könyvjelzőkhöz", vagy egyszerűen a címsor végén levő csillag alakú ikonnal (és utána kikeresed a "Nemrég könyvjelzőzött" mappából). Ennél a módszernél kell kicserélni azt a szót, amire rákerestél (a példánkban harry potter), a találati oldal linkjében egy %s-re, és ugyanúgy adni neki egy kulcsszót, mint az előző módszernél.
    (A kulcsszavazás egyébként normál könyvjelzőknél is működik: ha olyan oldalt veszel fel könyvjelzőnek, ami nem kereső, és adsz neki kulcsszavat, akkor utána ha beírod a címsorba ezt a kulcsszavat, akkor megnyitja az oldalat. Tehát egyfajta rövidítésként szolgál, a gyakrabban látogatott oldalaknál hasznos lehet.)

    3. A beépített keresőmezőhöz telepített keresőplugineket is tudod használni a címsorból. Nyisd le a keresők listáját, és legalul kattints a [url=http://img.photobucket.com/albums/v127/sil02/lepes3-1.jpg]"Keresőszolgáltatások kezelése"[/url] opcióra. A megjelenő ablakban válaszd ki a kívánt keresőplugint, és nyomd meg mellette a [url=http://img.photobucket.com/albums/v127/sil02/lepes3-2.jpg]"Kulcsszó szerkesztése"[/url] gombot. Megadsz hozzá egy kulcsszót, és kész is.
  • Myron
    #122
    csak h ne forgassák ki a szavaimat az extensionokre vagy kiegészítőkre vagy mi a fasomra gondolok
  • Myron
    #121
    cockn00b, még pluginek sincsenek a Chromehoz miről beszélsz? idiot..
  • Andr0
    #120
    hát szerintem ez Istenállat. Vannak hibái dehát még csak béta viszont a firefoxot simán lekörözi....
  • Myron
    #119
    FF 3.0.1
  • bakagaijin
    #118
    Ehheh, mutattak nekem egy szép bug-ot. Chrome-ból a google notebook ha az egyes területekre kattintasz (csak úgy bele valahova a szövegmezőbe, hogy hozzáírj) akkor törli a bejegyzést. Újabb katt: megy az egész a trash-be. Ügyes :). Még jó hogy az undo legalább műxik.
  • Sil78
    #117
    Tényleg késő van. Nem Netscape, hanem Mozilla örökség.

    A legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nem kell hozzá használni a beépített keresőmezőt, csak a címsort, ezzel helyet lehet spórolni az eszköztárakon. A címsorban egyébként is szokott lenni egy alapértelmezett kereső, ami akkor lép be, ha nem webcímet írsz be, de ezzel a módszerrel nemcsak ezt az egyet használhatod, hanem többféle keresőt is.

    Melyik böngészőhöz mondjak példát?
  • Myron
    #116
    esetleg valami példát benyomhatánál h mit írjak és hova
  • Myron
    #115
    nem értem egyáltaáln mi van meg h mire jó ez.
    így már nem 2 kattintás keresni hanem 1? ilyesmiről szól a dolog? késő van
  • Sil78
    #114
    Nem, ez az ún. kulcsszavas keresés. Simán a címsorból lehet vele keresni, gyakorlatilag bármilyen keresővel. Beírod az adott keresőhöz általad létrehozott kulcsszót (pl sima Google g, Google képkeresés gi, stb...), utána amire keresni akarsz, és nyomsz egy entert.
    Időtlen idők óta létezik (a Firefox esetén ez pl Netscape örökség), nem a Google találta ki. Az elkészítéséhez használhatod Firefoxnál és Operánál a jobb egérgombos menüt (jobbklikk az adott oldalon a keresőmezőben, és "Kulcsszó hozzáadása kereséshez", illetve "Kereső készítése"), vagy a keresőplugin-kezelőt (Firefoxnál a fenti keresőmező lenyitható listájának az alján "Keresőszolgáltatások kezelése", Operában Eszközök / Beállítások / Keresés), illetve Firefoxnál könyvjelzőként is lehet ilyet gyártani (Operában az egész a keresőplugin-kezelő részhez van beépítve, Firefoxnál elég szorosan összefügg a könyvjelzőkkel). Amikor nem automatikusan készül, hanem te adod meg a keresőoldal linkjét hozzá, akkor kell ezt a %s-t behelyettesíteni oda, ahova a keresendő szavak kerülnek. Egyébként úgy rémlik, még IE-nél is van hasonló.

    Tulajdonképpen van ebben a Chrome-ban jelenleg olyan feature, amit nem más böngészőkből illetve addonokból ollózgattak össze?
  • Myron
    #113
    mi ez a %s dolog emberek?
    olyasmi mint annó a CS:S Beta-ban h beírtad névnek %n és kifagyott mindenki a szerverről?:D
    100%n00b :D mindenki ilyen néven játszott :D
  • Tetsuo
    #112
    csak nehogy igaza legyen ;)
  • PyRex
    #111
    bocs, de te vagy a nap vicce :)
  • Tetsuo
    #110
    Ikonos inditas?? Ezt mar 10eve tudja a windows minden bongeszovel..
    Asztalon parancsikon, beirod h www.sg.hu es kesz.
  • magus
    #109
    egyszer még beszopjuk a googlet, én szóltam
  • vmiki88
    #108
    jó lesz ez.
    Meg azóta javították a licensz szerződést.
  • Sil78
    #107
    A %s-es dolog nem újdonság, a legtöbb böngészőnél nagyon hasonlóan működik, általában pont ezt a %s-t kell behelyettesíteni. Firefoxnál pl egészen könnyen kezelhető, ha találsz egy szimpatikus keresőt, amit hozzá akarsz adni, akkor jobb egérgomb a keresőmezőben, és "Kulcsszó hozzáadása kereséshez". Vagy megkeresed az url-t (csinálsz egy keresést, az eredményként kapott oldal linkjét hozzáadod a Könyvjelzőkhöz, behelyettesíted a %s-t és adsz neki egy kulcsszót, amivel utána használni tudod).
  • F34R
    #106
    Szerintem se jegyez semmit, egyébként maradok az Operánál
  • GyuriX2572
    #105
    Minden adatforgalom a google-é ez egy baromság. Ilyen szintű információ lopás nem létezHET. Kb mindenféle szerzői jog értelmét vesztené és oda lyukadnánk ki, hogy minden közös. Hülyeség. Kivitelezhetetlen.
    Ha meg böngészési adatokat gyűjt a google azzal mi a baj? Amúgy is csak legális tevékenységet folytat a legtöbb ember. A terroristákat meg a drogdealereket kapják csak el nyugodtan...
  • The Garrett
    #104
    a te postod senkit nem érdekel, nem is ezen voltak felháborodva. De pl a chrome-on keresztül begépelt blogbejegyzésed vagy feltöltött képed google-é lett ( volna ).
  • mflex #103
    remélem egyszer én is téged, kiváncsi vagyok akkor mekkora lenne a pofád, mikor a seggeden húznám ki a nyelved faszfej
  • The Garrett
    #102
    na de ott a pont: Kell hozzá a hülye user aki azt is elindítja amire nem emlékszik hogy micsoda.
  • Myron
    #101
    vagy nem :)
    ha pl valaki csinált egyet a célszemélynek azt nem mindegyik ismeri fel
  • item
    #100
    A virnyakergető meg pofánvágja a trojan-odat és kész! Na persze normális virnyakergetőt kell használni és nincs trojan, se adware, se vírus!
  • who am I 7
    #99
    Jelentkezek is G-hez excelkedni kicsit
  • who am I 7
    #98
    Mivan tulok, nem nyugszol?Így az is megtalál aki még csak nem is akar, nem baj, hulljon a férgese
  • Myron
    #97
    Egy exploit által engedélyezés és jóváhagyás nélkül letöltődik a gépünkre bármilyen file akár exe is ha megnézünk egy oldalt amin a kód benne van.

    http://milw0rm.com/exploits/6355

    kipróbálva, működik
    bemész a letöltött fileid közé, nézed mi ez erre nem is emlékszel (merthát ott azok vannak amiket te letöltesz), elindítod, trojan installed..

    habár amúgy se kérdez rá ha le akarsz tölteni egy exet...
  • item
    #96
    Mit kinlódik az a sok ember vazze, most is chrome alol nyomom ezt a posztot, raktározza el a gugli, ki a f...szt érdekel??! Nem kell annyira megrémülni, ja és nem kell használni, maradjon minden ilyen ember a megszokott általa jónak és szépnek mondható böngészőjénél és akkor nem kell siránkozni! A google nem kötelezett senkit sem hogy letöltse és használja a programjukat,ergo nem kell höbörögni hogy ez miért ilyen meg hogy az miért olyan. Amúgy a programok 90% netre menne a telepítés után, tapasztalom (AVG Internet Security) ha akarom kiengedem ha nem akkor nem.
  • birdo #95
    Igen...ez is.
    Yók benne a kiegek....találtam új, érdekes oldalakat.
  • Magnum PI
    #94
    Nem tudom ki hogy van vele,de én google keresőt hazsnálok ami meg köztudottan azért lett jó, mert megfigyelte az eberek "szokásait" és ez alapján rangsorolja a találatokat. Most kb ezt csinálja a böngésző is. Miért olyan nagy baj ez? Szerintem az IE alapból ezt csinálja csak arról még licence sincs.
  • birdo #93
    jajj pedig egész yól néz ki....
  • mflex #92
    jajjj nee!

    már megint kezdődik, egyáltalán nem így működik!

    Legyen elég ennyi.
  • mflex #91
    "Aki emiatt nyavajog, az tuti rejteget valamit, egyébként szarna rá"

    Az hát!

    Sok "warezhuszár" meg "pedo" be van szarva, hogy most majd pont a google böngészője miatt kattan a csúklóján egy szaros bilincs :DD

    Nem mintha nem lenne bármi is "naplózva" ,akár ff-et ,akár Ie-t stb böngészőt használ.

    A fosósóknak:

    Bármerre jársz, ha meg akarnak találni megtalálnak ez nem a chrome-tól függ.

    Áhh már az is idegesítő, hogy ilyen "alapvető" faszságokat kell leírogatni jó néhány agyvelőgyulladásos agyament eszetlennek! :D
  • droidka
    #90
    Nehogy túldramatizáld a pl: Rákosi-korszakot!... Régen volt talán, igaz sem volt: hogy elvették az emberek földjeit, bebörtönöztek mindenkit!... Ha te megbízol azokban, akik vezetik ezt az egészet, akkor hajrá!

    De majd ha a te családodat fogják bebörtönözni, majd ha a te házadat, földedet fogják elvenni, akkor majd te is és a hozzád hasonlóak is meg fogják tanulni, hogy csak magad vagy, csak magadra számíthatsz és senkiben nem bízhatsz!

    De te tudod.

    (És most nem azt mondom, hogy akkor e miatt nem kell internetezni, stb.Csak szerintem talán mégis jobb az, ha minél kevésbé teszi magát kiszolgáltatottá az ember, már amennyire ez csak lehetséges...)
  • The Garrett
    #89
    Amugy nekem tetszik a chrome. Köv. szintre emelte a ffx3 általam kedvelt könyvjelző meg előzmény managementet. Amint lesz hozzá adblock törlöm is a ffx-t. :)
  • The Garrett
    #88
    "Reggel Rebecca Ward, a Chrome termékmenedzsere elnézést kért a netezőktől, és az ominózus 11-es paragrafus eltűnt a szerződésből, a helyét egy olyan kijelentés vette át, ami nyomatékosítja, hogy minden tartalom, amit a felhasználó a böngészőben generál, az övé."

    http://index.hu/tech/szoftver/chro040908/

    tomcatnek meg már tényleg meg kéne tanulnia körülnézni mielott hirtelen felindulasbol faszsagokat beszel. Plane hogy mire azt a postot kitette, már rég változott a chrome szerzodesi feltetelei-rész.