Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mardel
Még annyit hogy reklámblokkolóval nem kell vacakolnom mert van egy beépített az ironban (lista itt) ami betöltés elõtt blokkolja, és még plusz memóriát sem eszik.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Mardel
Nekem ez meg a youtube auto replay van fent csak, mivel chroma is oylan, hogy minél több kiterjesztést használsz annál több memóriát zabál.

redmonk

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Ability
Okos javaslat, csak jobb lenne ha több személy is ideírna pár ilyet, hogy egy szerkesztéssel több hasznos dolog is kikerüljön.
Airbus A380
én csak ezt tudom amit még használok az kinn van már. Nekem hasznos a fordító mivel nem tudok angolul és mint mondtam más nyelvrõl is fordít. És sokan nem tudják hogy van ilyen (az én tapasztalatom szerint). Ezért javasoltam.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ability
Írni kellene mindenkinek pár bõvítményt, ami kimaradt a listából, de fontosnak érzi, aztán kitesszük õket.
Airbus A380
bocsi nem akadékosjodás csak 5let. Szerintem be lehetne tenni a bannerba a translation kiegészítést. Szerintem hasznos mert minden nyelvrõl fordít ami a translation-ba van.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
adThwart mellé érdemes flashblock-ot rakni ?

passatgt
én safariból nézem, ott jó, bár a felsõ színes dobozok alapból is lehetnének 1.0 opacityvel😊

Ability
Remélem Chrome alatt nézted, mert látom a másik topikban, hogy Operával is foglalkozol, csak sajnos a 10.5-bõl is kimaradtak egyelõre a CSS3 animációk és komolyabb transzformációk. Legalábbis a legutóbbi változatból amit néztem.
Rage47
nagyon tuti a banner, minden topikban elférne egy ilyen :p
Airbus A380

Ability
Lehet funkcionálisan bétának hívják, de mivel minden nap van új kiadás, így ezek nem stabilak, nem tudják letesztelni õket normálisan és nem is a nagyközönségnek szánják. A nagyközönségnek a végsõ stabil kiadások vannak, abbõl is csak a Chrome, a Chromium már hamarabb belép a következõ ciklusba és sosem jelentik ki hogy "na ez most stabil és végleges". Egyébként pedig van különbség Chrome és Chromium között is, illetve dev és beta csatorna között is.
Airbus A380
Egyébként amit linkeltem az már bétából származik azt meg a legjobb tudomásokm szerint már a nagyközönségnek is szánják., <#fejvakaras>

Airbus A380
Akkor inkább visznya megyek a 4-esre. (bár azt is sokáig használtam bétába és túléltem 😊 ) Íaztán be rakom abba a fordító kieg-et (bár ez sokkal practikusabb lesz.

köszi.

Ability
Ezek a kiadások még az alpha szintet sem ütik meg, minden nap jön új build, természetesen kerül bele hiba is, mivel ezeket nem a nagyközönségnek szánták, de még csak nem is neked/nekünk, hanem olyan embereknek, akik adnak le hibajelentést. Bár ez a hiba csak átmeneti.

Konklúzió: ne használ dev kiadásokat ha nincs rá szükséged/nem kívánsz résztvenni a fejlesztésben. Ezek nem stabilak. A beta csatorna (abból is a sima Chrome, tehát nem chromium) sokkal inkább stabil, abba nem igazán kerül hiba. De egyébként a 4-es végleges, stabil kiadásban nincs egyetlen ismert hiba sem, funkcionálisan minden igény kielégít. Nem sok értelme van bétázni, fordítóra van hivatalos Google extension is.
Airbus A380

Airbus A380
újra tettem de így se jön elõm a fordító. 😞 van ötleted ?

Airbus A380
Miért nem mûködik az 5-ösbe beépített fordító ? Tegnap még semmi baja nem volt be volt állítva hogy minden angol meg német és francia oldalt fordítson ma meg csak halgat.

Ability
install id, client id, háttérben keresés, ajánlások, kiegészítés, malware protection (igen, emiatt is küldözget a háttérben információt, és az összes böngészõ így mûködik, és igen, a firefoxnak is a google adja az infót, és ofc le lehet tilani)

plugint rakd újra
Airbus A380
HELP! 14540-ES

Airbus A380
" A Chrome-ba integrált szolgáltatások más böngészõkben is jelen vannak, igény szerint ki lehet kapcsolni õket. "

ezzel mire célkoztál ? pl mi van jelen a többiekbe ?

Jim Morrison
koszi
nekem is ugyan ez van csak zavar hogy mindig megkerdezi hova mentsen :/

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

zeli
A beállításoknál be lehet állítani, hogy mindig kérdezzen rá:

A kiterjesztése addig marad ilyen, amíg tölt le..

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Jim Morrison
Miert kerdezi meg mindig a chrome, hogy hova mentsen? raadasul mindig .download kiterjesztes...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Airbus A380
Meg az emberek generálhatnak maguknak bonyolultab jelszókat is amiket nem tudnak megjegyezni.. a program rögzíti azért ezeket nehezebb felnyomni is.

Andr0
de legalább kizárja - többé-kevésbé - az emberi tényezõt, ami valljuk be, elég sokat dob a biztonságon... mert ugye a legnagyobb "rés a pajzson" az maga a felhasználó. Így meg még ha benyalt vki egy keyloggert esetleg adathalászat áldozata... akkor sem lesz semmi gáz mert a gépen nincs semmi tárolva... LastPass-osok meg védik az adatbázisukat, mintha muszáj volna.

Armin & Ayu fan

Airbus A380
sok cikk van róla elég biztonságosnak mondják.

Mardel
Hát ezzel kicsit vitába szállnék, ami neten van az sosem lesz biztonságos. 😊
Meg ha mindenkiét egy oldalon tárolja akkor elég sok támadást fog még kapni, mivel elég csak egy oldalt támadni és ha sikerül akkor sok felhasználói név, jelszóhoz lehet hozzáférni.

Andr0
neten tárolja a jelszavakat elég biztonságos... biztosabb mint a saját gépeden😄

Armin & Ayu fan

Shep
Hm, ez érdekesen hangzik.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Airbus A380

Airbus A380
jelszókezelõ beírsz neki 1 mester jelszót amit minden indításkor elkér és a fórum cset stb jelszavaidat elmentheted vele és nem kell mindig kitöltögetni azokat a oldalakat ahol felh.név/jelszóval kell bemenned a last pass kitölti neked.

Shep
Pontosan mi ez a lastpass?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Ability
Lehet itt is kérdezni, mondani, véleményezni bármit, csak mellõzük a vitás dolgokat.
Airbus A380
Nekem most jelenleg ezért a Chrome az elsõdlegesemn és nem a másik.

(meg bejön a fordító is)

Andr0
lastpass-t én is használok csak firefoxban😊 de régen használtam chrome-ban is 😉

Armin & Ayu fan

Airbus A380

Airbus A380
Ezt inkább a saját topikjába kérdezd engem pl titltottak két napig....

van neki topikja 😊

(nekem is szimpibb, viszont a Chrome-be meg nagyon hasznos alast pass)

Andr0
és a Dragonhoz vannak kiegészítõk? (valamiért nekem szimpibb a dragon mint a chrome)

Armin & Ayu fan

lck
Nem
Andr0
Comodo Dragonhoz müxenek a chrome kiegészítõk?

Armin & Ayu fan

lck
AdThwart akkor szûr teljesen ha a beállításaiban az "Hide images while ads are removed" - be van pipálva. Így nem látszik a reklám egyáltalán.
Airbus A380
Van shol nem szedi ki rögtön pl az SG-n nekem felül azt a reklámot rendszteresen utólag szedi ki.

A fordítós kétdésemre nem tudjátok a választ ? 1437-es

Airbus A380
De hü*e vagyok hát ebbe van Last pas....

Ability
Megnéztem ezt az AdThwart + Ajnász hufilter dolgot. Szerintem teljesen jó, nem is értem mi vele a probléma. A reklámokat és amit ki akar szûrni annak alapból ad egy visibility: hidden; értéket, szóval egy pillanatra sem jelenik meg, miután pedig megvolt a domready esemény ki is kapja õket onnan. Amíg nincs domready esemény, addig a weboldal sincs teljesen felépülve, tehát tökmindegy hogy elkezdi-e azt töltögetni, viszont ahogy a teljes dokumentum felépült rögtön kikapja. Valószínûleg hamarabb, minthogy betöltõdne a hirdetés. A domready a html dokumentum szöveges tartalmának betöltését jelenti, tehát nem a komplett betöltés amíg minden kép a helyén van, gyakorlatilag egy nem lassú szerveren ahogy látsz valamit egyáltalán megjelenni, akkor már megvolt a domready.

Konklúzió: egy pillanatig sem lehet látni, nem villan be, amint arra lehetõség van rögtön el is távolítja, így valószínûleg idõ sincs arra hogy betöltsön a reklám és a háttérben sem marad ott. Tehát rejtve sem, egy flash nem fogja zabálni a procit.

ui.: valószínû, hogy Firefoxban is így mûködik, annyi kiegészítéssel, hogy már a kapcsolat megnyitását is blokkolja, de ott is van (szerintem ) egy minimál átfutási idõ míg ki is szedi az oldalból. Csak nem lehet látni, mint ahogy nálam most Chrome alatt sem.

Szerk.: egyedüli hiányosság, hogy visbility: hidden helyett display: none-t kellene adni neki. Ebben is jobb lehet az FF, bár ez az esetek többségében meg sem látszik és valószínûleg majd átállnak erre az extension fejlesztõi, mert az extension API lehetõvé tenné számukra. De szerintem még a kapcsolat blokkolását is ahogy nézegettem korábban.
Ability
http://www.google.com/support/forum/p/Chrome/thread?tid=5f249c4fa04ecd17&hl=en&start=160

Elõzõt nem tudom, linuxon nem frissítettem már egy ideje, mert ami most van az stabil és már van annyira kényelmes, hogy ne kelljen daily build-eket használni.
Airbus A380
Bocs eszembe jutott még 1 kérdés megoldható hogy az elmentett jelszókat ne írja ki mindenkinek aki a géphez nyúl ? Tehát ha pl az SG-re lép ne adja ki a fórum belépõt a Chrome,.

Airbus A380
hogy lehjet elérni hogy minden idegen nyelvû oldalnál ne ugráljon elõ a beépített fordító viszont ha kérem akkor fordítson ?

remélem érted amit próbálok kérdezni köszi.

Airbus A380
nálam ez a cél aszittem másnál is ha nem lassítaná az oldalt nem érdekelne Dragon-ba nincs blokker különösebben ott se izgat hogy ott a reklám.